Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty
Αυτό το άρθρο δεν το γράφω για να μοιραστώ μαζί σας κάποια ιδιαίτερη συνταγή με εξαιρετικό τρόπο παρασκευής και πρωτότυπη μέθοδο μαγειρέματος. Το γράφω για να μοιραστώ μαζί σας τη χρήση άγριου ρυζιού που καλά θα κάνουμε να εντάξουμε στο πρόγραμμα διατροφής μας. Πρόκειται για αναποφλοίωτο ρύζι, πλούσιο σε φυτικές ίνες, χαμηλό σε γλυκαιμικό δείκτη, πλούσιο σε βιταμίνες, μαγνήσιο και φώσφορο. Είναι θησαυρός για την υγεία τόσο της καρδιάς όσο και του πεχέος εντέρου. Θέλει αρκετή ώρα βράσιμο ακριβώς επειδή δεν έχει υποστεί επεξεργασίες και η γεύση του θυμίζει βρασμένο σιτάρι ή πλιγούρι… Το συνδύασα λοιπόν με μαριναρισμένα ψητά πλευρώτους και ομολογώ πως μας εξέπληξε ευχάριστα.
Υλικά :
300 γρ. άγριο ρύζι με το φλοιό του
500 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
Ελαιόλαδο
3 κ.σ. σάλτσα σόγιας
2 κ.σ. βαλσαμικό ξύδι
Χυμό από ένα λεμόνι
Αλάτι και πιπέρι
Τριμμένο τυρί προειρετικά
Βάζουμε το ρύζι σε λεκάνη με μπόλικο νερό να μουσκέψει για τουλάχιστον 2-4 ώρες . Την ίδια ώρα καθαρίζουμε καλά με ελάχιστα νωπό χαρτί κουζίνας τα μανιτάρια από σκουπιδάκια και τα ρίχνουμε σε μια άλλη λεκάνη . Εκεί τα αλατοπιπερώνουμε , τα ραντίζουμε με μπόλικο ελαιόλαδο (5-6 κ.σ. ) , με τη σάλτσα σόγιας , το βαλσαμικό ξύδι , το χυμό λεμονιού , τα ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε κι αυτά να μαριναριστούν μέχρι να έρθει η ώρα να μαγειρέψουμε . Τότε σουρώνουμε το ρύζι και το μαγειρεύουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας , ενώ παράλληλα ψήνουμε τα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά στο σχαροτήγανο , γυρίζοντάς τα δυο-τρεις φορές . Όταν είναι έτοιμα (ρύζι και μανιτάρια) τα σερβίρουμε μαζί στο πιάτο μας , πασπαλίζουμε με μπόλικο , φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τριμμένο τυρί αν το προτιμάμε και απολαμβάνουμε...
Καλή όρεξη!
Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life Betty