Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2023 14:45

Χάρι: Βιβλιοπωλείο... τρολάρει το «Spare» με το μυθιστόρημα «Πώς να σκοτώσεις την οικογένειά σου»

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Ο 35χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος θεώρησε ότι ο συνδυασμός των δυο βιβλίων θα έκανε μερικούς ανθρώπους να χαμογελάσουν

Οι αποκαλύψεις του πρίγκιπα Χάρι στη αυτοβιογραφία του με τίτλο «Spare», από τον τσακωμό του με τον αδερφό του πρίγκιπα Γουίλιαμ, τα ναρκωτικά, το σεξ μέχρι την εμπειρία του στο Αφγανιστάν, ήταν οι κορυφαίες ιστορίες την περασμένη εβδομάδα. Ωστόσο το εξώφυλλο του βιβλίου του κατάφερε να γίνει viral για έναν εντελώς διαφορετικό λόγο.
Ένα ανεξάρτητο βιβλιοπωλείο που ονομάζεται «Bert's Books» στο Σουίντον στο Ουίλτσαϊρ της Αγγλίας, αποφάσισε να βγάλει στη βιτρίνα του την αυτοβιογραφία του πρίγκιπα Χάρι, η οποία έχει προκαλέσει... πονοκέφαλο στα Ανάκτρορα του Μπακιγχαμ δίπλα σε ένα μυθιστόρημα με τίτλο «How to Kill Your Family» (μτφ. Πώς να σκοτώσεις την οικογένειά σου) από μια συγγραφέα που ονομάζεται Bella Mackie.

At Berk's Books Swindon.
Give this bookstore staff a raise!#books #writing #AuthorsOfTwitter
Cc @BhopalHouse @samatlounge @jounwin @mfhusayn pic.twitter.com/tEu4VKibzT

— Anthony Permal (@_galactictony) January 11, 2023
Η προβολή του Bert's Books κέρδισε γρήγορα χιλιάδες likes και πολλά σχόλια όταν δημοσιεύτηκε νωρίτερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Anyway, we do have some spare copies of Spare if you want one pic.twitter.com/uOFbiPdMaW

— Bert’s Books (@bertsbooks) January 10, 2023
Ο 35χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος Alex Call, δικαιολόγησε την απόφαση του ότι το προσωπικό του καταστήματος θεώρησε ότι ο συνδυασμός των δυο βιβλίων θα έκανε μερικούς ανθρώπους να χαμογελάσουν.
Μάλιστα όταν στα σχόλια κάποιοι αναρωτήθηκαν ποιος είναι πιο πιθανό να μηνύσει το βιβλιοπωλείο, η βασιλική οικογένεια ή η Μέγκαν Μαρκλ, ο λογαριασμός του καταστήματος απάντησε: «Μόλις βάλαμε τα βιβλία μας με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στη βιτρίνα… άνθρωποι άρχισαν να κάνουν περίεργους συνειρμούς»
«Τελοσπάντων, έχουμε ακόμα κάποια εναπομείναντα αντίτυπα του Spare, αν τα θέλετε», σημείωσε ο ιδιοκτήτης του Bert’s Books. «Έχει ενδιαφέρον σήμερα, πόσο διαφορετικά εξέλαβαν οι άνθρωποι αυτή την εικόνα. Άλλοι νόμισαν ότι υποστηρίζω τον Χάρι, άλλοι το αντίθετο. Στην πραγματικότητα, δεν μού κάνει ούτε κρύο ούτε ζέστη…» συμπλήρωσε.

Is that a "Ginger" ribbon @bertsbooks
Fanks for my book. Looking forward to this 📚 pic.twitter.com/jJoiZVwz94

— Alright Treacle 💙📚❤ (@sweetfa21) January 11, 2023
Ο πρίγκιπας Χάρι μετά τον γάμο του με τη Μέγκαν Μαρκλ, εγκατέλειψε τη βασιλική οικογένεια, παραιτήθηκε από τα καθήκοντά του και μετακόμισε στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τον τελευταίο χρόνο περίπου, ο Χάρι έχει μιλήσει επανειλημμένα για τους λόγους για τους οποίους επέλεξε να το κάνει σε μια συνέντευξη με την Όπρα, σε ένα ντοκιμαντέρ του Netflix και τώρα στο βιβλίο του.
Πηγή: Protothema.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-EPA/ ANDY RAIN
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2023 13:42

Σχετικά Άρθρα

  • Τι σημαίνει η επιστροφή του πρίγκιπα Χάρι στο Λονδίνο: Ο λόγος του ταξιδιού
    Τι σημαίνει η επιστροφή του πρίγκιπα Χάρι στο Λονδίνο: Ο λόγος του ταξιδιού

    O πρίγκιπας Χάρι αναμένεται να επιστρέψει στο Λονδίνο συντομότερα απ’ ότι αναμενόταν. Παρά το γεγονός ότι εγκατέλειψε τα πριγκιπικά του καθήκοντα πριν από τέσσερα χρόνια για να εγκατασταθεί μόνιμα στις Ηνωμένες Πολιτείες και διατηρεί τεταμένες σχέσεις με τη βασιλική οικογένεια, ο δούκας του Σάσεξ επιλέγει να επισκέπτεται την ιδιαίτερη πατρίδα του για συγκεκριμένες, σημαντικές για τον ίδιο, εκδηλώσεις.

    Όπως ανέφερε ο Βρετανός δημοσιογράφος Chris Ship στον λογαριασμό του στο X, ο μικρότερος γιος του βασιλιά Κάρολου και της πριγκίπισας Νταιάνα σκοπεύει να επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο για την ετήσια τελετή απονομής των βραβείων του φιλανθρωπικού οργανισμού Well Child, που διοργανώνεται στο Λονδίνο στις 30 Σεπτεμβρίου.

    Η εν λόγω φιλανθρωπική οργάνωση βοηθά παιδιά με σοβαρές ασθένειες ή που λαμβάνουν περίπλοκη ιατρική φροντίδα, καθώς και τις οικογένειες και τους φροντιστές τους.

    Δεμένος με τη φιλανθρωπική οργάνωση, ο Χάρι συμμετέχει σ’ αυτόν τον σκοπό, και μετά την παραίτησή του από τα καθήκοντά του. Έχει παραστεί συνολικά σε δώδεκα τελετές απονομής βραβείων και φέτος πρόκειται να παρουσιάσει το βραβείο για το πιο εμπνευσμένο παιδί (ηλικίας 4 έως 6 ετών), καθώς και να εκφωνήσει ομιλία.

    Σύμφωνα με την Daily Mail, ο πρίγκιπας Χάρι δεν αναμένεται να συνοδεύεται από τη σύζυγό του Μέγκαν Μαρκλ, η οποία σπανίως έρχεται στο Ηνωμένο Βασίλειο, αφού λέγεται πως έχει «ορκιστεί να μην ξαναπατήσει το πόδι της». Ωστόσο, το πιο πιθανό είναι ότι θα θελήσει να μείνει με τα παιδιά της για να αποφύγει κάθε περιττή διαμάχη, δεδομένου ότι αναπόφευκτα θα βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για άλλη μια φορά.

    Πηγή: Ethnos.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-EPA/PO PHOT OWEN COOBAN /BRITISH MINISTRY OF DEFENCE / HANDOUT
  • Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες για τα voucher βιβλίων της ΔΥΠΑ - Συνεχίζονται οι αιτήσεις παρόχων
    Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες για τα voucher βιβλίων της ΔΥΠΑ - Συνεχίζονται οι αιτήσεις παρόχων

    Αναρτήθηκαν σήμερα, Πέμπτη 29 Αυγούστου, οι οριστικοί πίνακες δικαιούχων, ωφελουμένων και αποκλειομένων του προγράμματος επιταγών αγοράς βιβλίων 2024 της ΔΥΠΑ (κλικ εδώ).

    Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει την 01.09.2024 και θα ολοκληρωθεί στις 31.12.2024. Συνολικά έχουν εκδοθεί 150.000 επιταγές αξίας 25 ευρώ η καθεμία, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, με προϋπολογισμό 3.750.000 ευρώ.

    • Συνολικά υποβλήθηκαν 243.301 αιτήσεις για 453.716 επιταγές.

    Στο πρόγραμμα συμμετέχουν ήδη 804 βιβλιοπωλεία και εκδοτικοί οίκοι, ενώ οι αιτήσεις των παρόχων συνεχίζονται.

    Με την επιταγή, που έχει τη μορφή ενός μοναδικού ηλεκτρονικού κωδικού αριθμού, οι δικαιούχοι και οι ωφελούμενοι μπορούν να αγοράσουν όποιο βιβλίο επιλέξουν από τα βιβλιοπωλεία και τους εκδοτικούς οίκους του μητρώου παρόχων, με εξαίρεση τα σχολικά βιβλία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων (βιβλία που χορηγούνται δωρεάν από το Υπουργείο Παιδείας και τους λοιπούς δημόσιους φορείς), με έκπτωση τουλάχιστον 10% σε όλα τα βιβλία (εκτός από τα ξενόγλωσσα).

    Πηγή: Cnn.gr

  • Επιστροφή στα Θρανία: Οι προετοιμασίες για τη νέα σχολική χρονιά ξεκίνησαν - Τι λένε οι βιβλιοπώλες του Πύργου
    Επιστροφή στα Θρανία: Οι προετοιμασίες για τη νέα σχολική χρονιά ξεκίνησαν - Τι λένε οι βιβλιοπώλες του Πύργου

    Της Δήμητρας Βέλμαχου

    Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς πλησιάζει, και τα βιβλιοπωλεία αυτές τις ημέρες γνωρίζουν έντονη κίνηση, καθώς αποτελούν το κύριο σημείο αναφοράς για τα σχολικά είδη.

    Γονείς και μαθητές επιλέγουν την περίοδο αυτή κυρίως σχολικές τσάντες και κασετινές ενώ οι περισσότεροι περιμένουν την έναρξη των μαθημάτων και την καθιερωμένη πλέον λίστα με τα απαραίτητα που δίνεται από δασκάλους και καθηγητές για να προχωρήσουν στις επόμενες αγορές.

    Τότε όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν οι βιβλιοπώλες του Πύργου είναι και η στιγμή που κορυφώνεται η κίνηση και οι ίδιοι οι επαγγελματίες του χώρου, με την εμπειρία και τη γνώση τους, προσφέρουν καθοδήγηση και προτάσεις, συμβάλλοντας στην καλύτερη προετοιμασία των μαθητών για τη νέα σχολική χρονιά.

    sxolika arthro 2

    Οι επιχειρηματίες στον κλάδο έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα, γεμίζοντας τα ράφια τους με προϊόντα που καλύπτουν κάθε ανάγκη και προτίμηση, ενώ οι υπεύθυνοι των καταστημάτων προσπαθούν να παρέχουν στους πελάτες τους την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση.

    Τα βιβλιοπωλεία, ως πολύτιμοι σύμμαχοι σε αυτή την προσπάθεια, συνεχίζουν να παίζουν καθοριστικό ρόλο, προσφέροντας ό,τι χρειάζεται για να ξεκινήσει η χρονιά με επιτυχία.

    Φέτος μάλιστα όπως επεσήμανε και ο Σωτήρης Κορκολής από το βιβλιοπωλείο “Κορκολής” οι τιμές δεν έχουν διαφοροποιηθεί από πέρυσι , παραμένουν σταθερές ενώ η ποικιλία είναι ιδιαίτερα μεγάλη.

    «Στην περιοχή μας από την Λευκή Νύχτα και μετά ξεκινάει η έρευνα αγοράς, εκεί αρχίζει η κίνηση προς τις σχολικές τσάντες. Μέχρι να ξεκινήσουν τα σχολεία ο κόσμος κοιτάζει συνήθως να αγοράσει τσάντες και με την έναρξη της σχολικής χρονιάς πάμε στη γραφική ύλη και ότι περιλαμβάνει η λίστα. Οι τιμές είναι σταθερές αρκετά χρόνια, η ποιότητα είναι η καλύτερη δυνατή και όλος ο κόσμος μπορεί να εξυπηρετηθεί» τόνισε κλείνοντας ο κ. Κορκολής.

    korkol sxolika 24

    Από την πλευρά του ο Αγαθοκλής Κωστάκης από το βιβλιοπωλείο “Φωτογνώση” εξέφρασε την ελπίδα του, ο κόσμος να επιλέξει να κάνει τα ψώνια του από την τοπική αγορά προκειμένου να ενισχύσει τα καταστήματα της πόλης.

    kotsakis

    «Υπάρχει δειλά- δειλά έρευνα αγοράς από τους γονείς. Οι τιμές μας φέτος είναι φθηνότερες από πέρυσι και υπάρχουν περισσότερα είδη να επιλεγούν. Ελπίζουμε ο κόσμος να βοηθήσει την τοπική αγορά φέτος παρόλο τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Τους περιμένουμε και θα είμαστε σύμμαχός τους».

    Με παραλαβές από πολύ νωρίς και με γεμάτα τα ράφια αναμένει τους μαθητές ο Νίκος Ζήρος από το βιβλιοπωλείο “lexis”

    Ziros

    «Ο κόσμος έχει ξεκινήσει τις αγορές του, κυρίως σχολικές τσάντες, από σχολικά ακόμα δεν παίρνουν κάτι ιδιαίτερο ίσως κάποια στυλό για τις πρώτες ημέρες. Οι τιμές είναι όπως και την περασμένη χρονιά. Τα τελευταία χρόνια οι επιλογές είναι αμέτρητες είμαστε έτοιμοι από πολύ νωρίς, έχουμε κάνει παραλαβές και όταν ανοίξουν τα σχολεία για 10 περίπου μέρες τότε κορυφώνεται και η κίνηση».

    Η ιδιοκτήτρια του καταστήματος "Παιχνιδόκοσμος" στον Πύργο, Φώφη Κολόσακα, τόνισε πως υπάρχει πρόωρο ενδιαφέρον εδώ και εβδομάδες στα σχολικά.

    kolosaka

    "Η κίνηση έχει ξεκινήσει από τα μέσα με τέλος Ιουλίου, αρχίζουν και παίρνουν τις πρώτες τσάντες, συνήθως τον Δεκαπενταύγουστο, φεύγουν πολλές γιατί οι νονοί παίρνουν στα βαφτιστήρια τους τις πρώτες τους σχολικές τσάντες. Οι τιμές είναι ίδιες με πέρυσι και στις τσάντες και στην γραφική ύλη και στα χαρτικά. Υπάρχουν οικονομικές τιμές αλλά και πιο ανεβασμένες. Οι τσάντες ξεκινούν από 5€ του νηπιαγωγείου μέχρι 55-60-70€ τα σακίδια του δημοτικού. Αυτή την στιγμή μέχρις τις 11 Σεπτεμβρίου που ανοίγουν τα σχολεία είναι η αγορά της σχολικής τσάντας. Από εκεί και μετά που παίρνουν τις λίστες από τους δασκάλους ξεκινούν όλα τα υπόλοιπα" σημείωσε.

    Τέλος, η Νίκη Μικεόγλου από το βιβλιοπωλείο “Γραφή” είναι ήδη έτοιμη τόσο με σχολικά που απευθύνονται στους μικρούς μαθητές με υπερήρωες, τόσο όμως και με σχολικά είδη που απευθύνονται στους εφήβους.

    Mikeoglou

    «Η κίνηση δειλά-δειλά έχει ξεκινήσει, ο κόσμος ρωτάει ενδιαφέρεται, μαθαίνει τις τιμές τα παιδιά ρωτούν για τα συγκεκριμένα που θέλουν για το σχολείο τους. ΟΙ τιμές είναι στα ίδια επίπεδα με τις περσινές. Από ποικιλία και ποιότητα υπάρχει, συνήθως οι παιδικοί ήρωες έχουν την τιμητική τους και οι εφηβικές τσαντούλες φυσικά. Είμαστε έτοιμοι και περιμέναμε να χτυπήσει το κουδούνι για να ξεκινήσουμε. Καλή σχολική χρονιά σε όλους…».

  • ΔΥΠΑ: Συνεχίζονται οι αιτήσεις για Voucher αγοράς βιβλίων - Οι δικαιούχοι
    ΔΥΠΑ: Συνεχίζονται οι αιτήσεις για Voucher αγοράς βιβλίων - Οι δικαιούχοι

    Ανοιχτή είναι η πλατφόρμα για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων από τους δικαιούχους και παρόχους του προγράμματος της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) χορήγησης επιταγών αγοράς βιβλίων έτους 2024.

    Σύμφωνα με την ΔΥΠΑ οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων δικαιούχων και παρόχων θα υποβάλλονται έως τις 16/08/2024 και ώρα 23:59.

    Σκοπός του προγράμματος είναι η πνευματική ανάπτυξη του εργατικού δυναμικού και η στήριξη των επιχειρήσεων στον χώρο του βιβλίου.

    Συνολικά θα εκδοθούν 150.000 επιταγές, αξίας 25 ευρώ η καθεμία, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, με προϋπολογισμό 3.750.000 ευρώ.

    Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από την 01η/09/2024 έως την 31η/12/2024.

    Με την επιταγή, που έχει τη μορφή ενός μοναδικού ηλεκτρονικού κωδικού αριθμού, οι δικαιούχοι και οι ωφελούμενοι μπορούν να αγοράσουν με έκπτωση 10% όποιο βιβλίο επιλέξουν από τα βιβλιοπωλεία και τους εκδοτικούς οίκους του μητρώου παρόχων.

    Οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων δικαιούχων θα υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω gov.gr, εδώ. Η διαδρομή είναι: Αρχική/Εργασία και Ασφάλιση/Αποζημιώσεις και Παροχές/Επιταγές αγοράς βιβλίων.
    Δικαιούχοι είναι:

    - εργαζόμενοι με εξαρτημένη σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή

    - εργαζόμενοι ασφαλισμένοι, λόγω εξαρτημένης σχέσης εργασίας ιδιωτικού δικαίου στον e-EΦΚΑ στην επαγγελματική τους κατηγορία με εισφορές υπέρ του κλάδου ανεργίας της ΔΥΠΑ, οποτεδήποτε στο χρονικό διάστημα από 01/01/2023 έως την προηγουμένη της λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή

    - άνεργοι εγγεγραμμένοι στο Ψηφιακό Μητρώο της ΔΥΠΑ με συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας τουλάχιστον τριών μηνών κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.

    Το εισόδημα δεν πρέπει να ξεπερνά τις 30.000 ευρώ, εκτός αν πρόκειται για μακροχρόνια ανέργους, οι οποίοι, αν είναι άγαμοι, πρέπει να έχουν εισόδημα έως 16.000 ευρώ, αν είναι έγγαμοι, έως 24.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ ανά τέκνο ή, αν είναι μονογονείς, έως 29.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ ανά τέκνο, μετά το πρώτο.

    Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι οι σύζυγοι των δικαιούχων, όταν είναι έμμεσα ασφαλισμένα μέλη τους, καθώς και τα παιδιά των δικαιούχων, ηλικίας άνω των πέντε ετών, με την προϋπόθεση ότι είναι έμμεσα ασφαλισμένα μέλη των ιδίων ή του άλλου γονέα κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων.

    Η επιλογή των δικαιούχων βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων κριτηρίων (ΑμεΑ, μονογονέας, αριθμός παιδιών, εισόδημα, πρώτη φορά συμμετοχή στο πρόγραμμα), με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο, μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) της ΔΥΠΑ.

    Πάροχοι του προγράμματος είναι τα βιβλιοπωλεία και οι εκδοτικοί οίκοι οποιασδήποτε νομικής μορφής, που έχουν νόμιμη άδεια λειτουργίας.

    Από φέτος (2024), στο μητρώο παρόχων θα εντάσσονται αυτόματα οι πάροχοι του προηγούμενου έτους, αρκεί να επικαιροποιήσουν τη συμμετοχή τους.

    Οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων παρόχων θα υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr, στην ηλεκτρονική διεύθυνση εδώ. Η διαδρομή είναι: Αρχική/Εργασία και Ασφάλιση/Αποζημιώσεις και Παροχές/Πάροχοι επιταγών αγοράς βιβλίων.

    Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι πάροχοι που επιθυμούν να κάνουν αίτηση για πολλά υποκαταστήματα θα πρέπει να έχουν κωδικούς ΔΥΠΑ.

    Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση εδώ.

    Πηγή: Cnn.gr
  • ΔΥΠΑ: Πότε λήγει η προθεσμία για τα Voucher αγοράς βιβλίων
    ΔΥΠΑ: Πότε λήγει η προθεσμία για τα Voucher αγοράς βιβλίων

    Ανοιξε η πλατφόρμα για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων από τους δικαιούχους και παρόχους του προγράμματος της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) χορήγησης επιταγών αγοράς βιβλίων έτους 2024.

    Σύμφωνα με την ΔΥΠΑ οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων δικαιούχων και παρόχων θα υποβάλλονται έως τις 16/08/2024 και ώρα 23:59.

    Σκοπός του προγράμματος είναι η πνευματική ανάπτυξη του εργατικού δυναμικού και η στήριξη των επιχειρήσεων στον χώρο του βιβλίου.

    Συνολικά θα εκδοθούν 150.000 επιταγές, αξίας 25 ευρώ η καθεμία, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, με προϋπολογισμό 3.750.000 ευρώ.

    Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από την 01η/09/2024 έως την 31η/12/2024.

    Με την επιταγή, που έχει τη μορφή ενός μοναδικού ηλεκτρονικού κωδικού αριθμού, οι δικαιούχοι και οι ωφελούμενοι μπορούν να αγοράσουν με έκπτωση 10% όποιο βιβλίο επιλέξουν από τα βιβλιοπωλεία και τους εκδοτικούς οίκους του μητρώου παρόχων.

    Οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων δικαιούχων θα υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω gov.gr, εδώ. Η διαδρομή είναι: Αρχική/Εργασία και Ασφάλιση/Αποζημιώσεις και Παροχές/Επιταγές αγοράς βιβλίων.
    Δικαιούχοι είναι:

    - εργαζόμενοι με εξαρτημένη σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή

    - εργαζόμενοι ασφαλισμένοι, λόγω εξαρτημένης σχέσης εργασίας ιδιωτικού δικαίου στον e-EΦΚΑ στην επαγγελματική τους κατηγορία με εισφορές υπέρ του κλάδου ανεργίας της ΔΥΠΑ, οποτεδήποτε στο χρονικό διάστημα από 01/01/2023 έως την προηγουμένη της λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή

    - άνεργοι εγγεγραμμένοι στο Ψηφιακό Μητρώο της ΔΥΠΑ με συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας τουλάχιστον τριών μηνών κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.

    Το εισόδημα δεν πρέπει να ξεπερνά τις 30.000 ευρώ, εκτός αν πρόκειται για μακροχρόνια ανέργους, οι οποίοι, αν είναι άγαμοι, πρέπει να έχουν εισόδημα έως 16.000 ευρώ, αν είναι έγγαμοι, έως 24.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ ανά τέκνο ή, αν είναι μονογονείς, έως 29.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ ανά τέκνο, μετά το πρώτο.

    Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι οι σύζυγοι των δικαιούχων, όταν είναι έμμεσα ασφαλισμένα μέλη τους, καθώς και τα παιδιά των δικαιούχων, ηλικίας άνω των πέντε ετών, με την προϋπόθεση ότι είναι έμμεσα ασφαλισμένα μέλη των ιδίων ή του άλλου γονέα κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων.

    Η επιλογή των δικαιούχων βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων κριτηρίων (ΑμεΑ, μονογονέας, αριθμός παιδιών, εισόδημα, πρώτη φορά συμμετοχή στο πρόγραμμα), με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο, μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) της ΔΥΠΑ.

    Πάροχοι του προγράμματος είναι τα βιβλιοπωλεία και οι εκδοτικοί οίκοι οποιασδήποτε νομικής μορφής, που έχουν νόμιμη άδεια λειτουργίας.

    Από φέτος (2024), στο μητρώο παρόχων θα εντάσσονται αυτόματα οι πάροχοι του προηγούμενου έτους, αρκεί να επικαιροποιήσουν τη συμμετοχή τους.

    Οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων παρόχων θα υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr, στην ηλεκτρονική διεύθυνση εδώ. Η διαδρομή είναι: Αρχική/Εργασία και Ασφάλιση/Αποζημιώσεις και Παροχές/Πάροχοι επιταγών αγοράς βιβλίων.

    Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι πάροχοι που επιθυμούν να κάνουν αίτηση για πολλά υποκαταστήματα θα πρέπει να έχουν κωδικούς ΔΥΠΑ.

    Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση εδώ.

    Πηγή: Cnn.gr

  • ΔΥΠΑ: Πού θα κάνετε αίτηση για τα voucher 25 ευρώ για βιβλία
    ΔΥΠΑ: Πού θα κάνετε αίτηση για τα voucher 25 ευρώ για βιβλία

    Σε εξέλιξη είναι η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων για το πρόγραμμα της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) χορήγησης επιταγών αγοράς βιβλίων έτους 2024.

    Οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων δικαιούχων και παρόχων θα υποβάλλονται έως τις 16/08/2024 και ώρα 23:59.

    Σκοπός του προγράμματος είναι η πνευματική ανάπτυξη του εργατικού δυναμικού και η στήριξη των επιχειρήσεων στον χώρο του βιβλίου.

    Θα εκδοθούν 150.000 επιταγές

    Συνολικά θα εκδοθούν 150.000 επιταγές, αξίας 25 ευρώ η καθεμία, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, με προϋπολογισμό 3.750.000 ευρώ.

    Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από την 01η/09/2024 έως την 31η/12/2024.

    Με την επιταγή, που έχει τη μορφή ενός μοναδικού ηλεκτρονικού κωδικού αριθμού, οι δικαιούχοι και οι ωφελούμενοι μπορούν να αγοράσουν με έκπτωση 10% όποιο βιβλίο επιλέξουν από τα βιβλιοπωλείακαι τους εκδοτικούς οίκους του μητρώου παρόχων.

    Οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων δικαιούχων θα υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω gov.gr, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/epitages-agoras-biblion.

    Συγκεκριμένα, η διαδρομή είναι: Αρχική/Εργασία και Ασφάλιση/Αποζημιώσεις και Παροχές/Επιταγές αγοράς βιβλίων.

    Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

    Δικαιούχοι είναι:

    • Εργαζόμενοι με εξαρτημένη σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή
    • Εργαζόμενοι ασφαλισμένοι, λόγω εξαρτημένης σχέσης εργασίας ιδιωτικού δικαίου στον e-EΦΚΑ στην επαγγελματική τους κατηγορία με εισφορές υπέρ του κλάδου ανεργίας της ΔΥΠΑ, οποτεδήποτε στο χρονικό διάστημα από 01/01/2023 έως την προηγουμένη της λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή
    • Άνεργοι εγγεγραμμένοι στο Ψηφιακό Μητρώο της ΔΥΠΑ με συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας τουλάχιστον τριών μηνών κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.
    • Το εισόδημα δεν πρέπει να ξεπερνά τις 30.000 ευρώ, εκτός αν πρόκειται για μακροχρόνια ανέργους, οι οποίοι, αν είναι άγαμοι, πρέπει να έχουν εισόδημα έως 16.000 ευρώ, αν είναι έγγαμοι, έως 24.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ ανά τέκνο ή, αν είναι μονογονείς, έως 29.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ ανά τέκνο, μετά το πρώτο.
    • Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι οι σύζυγοι των δικαιούχων, όταν είναι έμμεσα ασφαλισμένα μέλη τους, καθώς και τα παιδιά των δικαιούχων, ηλικίας άνω των πέντε ετών, με την προϋπόθεση ότι είναι έμμεσα ασφαλισμένα μέλη των ιδίων ή του άλλου γονέα κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων.
    • Η επιλογή των δικαιούχων βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων κριτηρίων (ΑμεΑ, μονογονέας, αριθμός παιδιών, εισόδημα, πρώτη φορά συμμετοχή στο πρόγραμμα), με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο, μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) της ΔΥΠΑ.
    • Πάροχοι του προγράμματος είναι τα βιβλιοπωλεία και οι εκδοτικοί οίκοι οποιασδήποτε νομικής μορφής, που έχουν νόμιμη άδεια λειτουργίας.

    Από εφέτος, στο μητρώο παρόχων θα εντάσσονται αυτόματα οι πάροχοι του προηγούμενου έτους, αρκεί να επικαιροποιήσουν τη συμμετοχή τους.

    Οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων παρόχων θα υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/parokhoi-epitagon-agoras-biblion.

    Η διαδρομή είναι: Αρχική/Εργασία και Ασφάλιση/Αποζημιώσεις και Παροχές/Πάροχοι επιταγών αγοράς βιβλίων.

    Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι πάροχοι που επιθυμούν να κάνουν αίτηση για πολλά υποκαταστήματα θα πρέπει να έχουν κωδικούς ΔΥΠΑ.

    Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.dypa.gov.gr/deltia-bivlion.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Περιπετειώδες το νέο βιβλίο της Έφης Παναγοπούλου!
    Περιπετειώδες το νέο βιβλίο της Έφης Παναγοπούλου!

    Έμφαση στη συμπερίληψη και στο σχολικό εκφοβισμό στο νέο βιβλίο της Έφης Παναγοπούλου

    Άλλοι λατρεύουν και άλλοι τρέμουν τις περιπέτειες. Η γνωστή συγγραφέας Έφη Παναγοπούλου μάς συστήνει το νέο ήρωα του βιβλίου της “Ο Θοδωρής και η Περιπέτεια της Υγιεινής Διατροφής”, ο οποίος δεν τα παρατάει όσες δυσκολίες κι αν αντιμετωπίζει και δίνει ένα αισιόδοξο μήνυμα για μια ζωή χαρούμενη. Στις μέρες μας η ιστορία του βιβλίου είναι πιο επίκαιρη καθώς τα περιστατικά σχολικού εκφοβισμού απασχολούν γονείς και παιδιά.

    Το νέο βιβλίο αφηγείται την ιστορία ενός λίγο πριν μπει στην εφηβεία, καθώς υποφέρει και αγωνίζεται να ξεπεράσει τα εμπόδια που του βάζουν κάποιοι συμμαθητές του. Ο Θοδωρής αποφασίζει να μην ενδώσει στην πίεση και να συνεχίσει να είναι χαρούμενος. Μέσα από αυτήν την περιπέτεια αφήνει πίσω τις ανθυγιεινές συνήθειες και να συνεχίζει το ταξίδι της ζωής του με μεγαλύτερη αντοχή και θετική διάθεση.

    "Ο Θοδωρής και η Περιπέτεια της Υγιεινής Διατροφής" παρουσιάστηκε στην εκδήλωσηHaving Fun with Type 1” στα πλαίσια της πρωτοβουλίας της Bιβής Μπαλάσκας Χέντερσον για την ενημέρωση για το Διαβήτη τύπου 1 και γενικότερου υγιεινού τρόπου ζωής με την υποστήριξη του Ομίλου Βιοϊατρική, Bioiatriki+Nutrition και της Κλινικής Διαιτολόγου Αλίνι Κάλμον Σπανού. Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο στο σχολείο Campion μίλησαν επιστήμονες που σχετίζονται με τον τομέα της υγείας και ψυχολογίας, όπως o Παιδο-Ενδοκρινολόγος Dr Nίκος Κεφαλάς, η Παιδοδιαιτολόγος Ελένη Κούη, η αθλητική δαιτολόγος Φωτεινή Αθανασοπούλου, η σύμβουλος ψυχικής υγείας Κατερίνα Παπαθανασίου, η ψυχολόγος Μαλαματένια Γιανναράκη και η ειδική Παιδοδιαιτολόγος Χριστίνα Μπάστα ενώ οι μικροί προσκεκλημένοι συμμετείχαν σε ευχάριστες δραστηριότητες και δοκίμασαν υγιεινά σνακ.

    Το νέο βιβλίο "Ο Θοδωρής και η Περιπέτεια της Υγιεινής Διατροφής" κέρδισε το ενδιαφέρον μεγάλων και μικρών. Το βιβλίο ανήκει στη σειρά "Τα Παιδιά μάς Μιλούν", στα οποία περιλαμβάνονται και οι προηγούμενες εκδόσεις “Ποιος Πειράζει τη Χριστίνα;” και η “Η Γλυκιά Ιστορία του Χρήστου Χωρίς Ζάχαρη” όπου η συγγραφέας μεταφέρει με ευαισθησία τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τον αγώνα που δίνουν τα παιδιά καθημερινά. Μέσα από αυτές τις ιστορίες, παιδιά και γονείς μπορούν να ανακαλύψουν τη σημασία της αντιμετώπισης των προκλήσεων της ζωής με αισιοδοξία και δύναμη. Το βιβλίο είναι μεταφρασμένο και στα Αγγλικά ενώ την όμορφη εικονογράφηση έκανε η Χρύσα Ρώμα.

    Η Έφη Παναγοπούλου γράφει βιβλία, στίχους και θεατρικά για θέματα που απασχολούν τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες όλων των ηλικιών, δίνοντας αισιόδοξα μηνύματα και εστιάζοντας στην ευημερία και τη συμπερίληψη. Οι αναγνώστες θα μπορούν σύντομα να προμηθευτούν το βιβλίο των εκδόσεων ANTHOS MCE από τα βιβλιοπωλεία και να ταξιδέψουν στην περιπέτεια του Θοδωρή.

    panagop vivlio theo 2

    panagop vivlio theo 3

    panagop vivlio theo 4

    panagop vivlio theo 5

    panagop vivlio theo 6

    (Δελτίο Τύπου)

  • Μαρία Συλαϊδή: «Πολέμησα τον δικό μου «δράκο» με φαντασία»
    Μαρία Συλαϊδή: «Πολέμησα τον δικό μου «δράκο» με φαντασία»

    Συνέντευξη με την συγγραφέα Μαρία Συλαϊδή - Παρουσιάζεται απόψε στις 19.30 στο Συνεδριακό Κέντρο Αμαλιάδας (Σοχιάς) το νέο της βιβλίο «Το μυστικό των επτά θαλασσών»

    Της Βίκυς Γκουγκουστάμου

    Σ’ έναν κόσμο, όπου μπερδεύονται μαγικά οι πειρατές και τα τέρατα της θάλασσας με τη σύγχρονη εποχή, θα ταξιδέψει απόψε (Σάββατο) μικρούς και μεγάλους η Λεχαινίτισσα συγγραφέας Μαρία Συλαϊδή στην παρουσίαση του νέου της βιβλίου παιδική και εφηβικής λογοτεχνίας «Το Μυστικό των επτά θαλασσών» στις 19.30 στο Συνεδριακό Κέντρο Αμαλιάδας (Σοχιάς). Εκεί, όπου κυριαρχεί η μαγεία και η φαντασία, μυστικά καλά κρυμμένα που περιμένουν να αποκαλυφθούν και φυσικά μικροί ήρωες της σημερινής εποχής που καλούνται να νικήσουν τους φόβους τους και να βγουν νικητές! Η Μαρία Συλαϊδή, με μια μοναδική μαεστρία, πιάνει λέξεις, ανακυκλώνει μύθους, βάζει μπόλικη μαγική σκόνη και κάνει ιστορίες… Ό,τι χρειάζεται δηλαδή το μυαλό ενός παιδιού αλλά και ένας ενήλικας για να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα: φαντασία!

    Η Μαρία Συλαϊδή μεγάλωσε στα Λεχαινά και ζει μόνιμα στην Αθήνα. Η συγγραφή ήρθε στη ζωή της με έναν απρόσμενο τρόπο, τη στιγμή που χρειαζόταν τη μαγεία των παραμυθιών περισσότερο από κάθε άλλη φορά, για να νικήσει τον προσωπικό της δράκο: τον καρκίνο. Και τα κατάφερε, όσες φορές και αν χρειάστηκε να παλέψει μαζί του. «Όταν αντιμετώπισα τον κακό δρακούλι του δικού μου παραμυθιού, τον καρκίνο, περισσότερες από μία φορές ,ήξερα πως δεν έπρεπε να κλάψω. Δεν είχα χρόνο γι' αυτά. Έπρεπε να γίνω η ηρωίδα και να παλέψω. Φόρεσα εκείνες τις αστραφτερές πανοπλίες που διάβαζα στα παραμύθια και ρίχτηκα στη μάχη» λέει στο ilialive.gr η Μαρία Συλαϊδή.
    Η μάχη που έδωσε και δίνει ακόμα ενάντια στον καρκίνο την βοήθησε να καταλάβει πολλά πράγματα. Ένα από αυτά ήταν πως αυτό που χρειάζεται ο κόσμος είναι η πίστη. Να πιστέψουν στο αδύνατο ακόμη και όταν όλα γύρω μοιάζουν να καταρρέουν. Εμπνέεται και δημιουργεί ακριβώς γι’ αυτό το λόγο. Και δεν σταματά να μοιράζει την ελπίδα σε όσους την χρειάζονται. Μέσα από συνεντεύξεις της μιλάει για τον καρκίνο, βοηθάει και στηρίζει ανθρώπους. Η συγγραφή γι’ αυτήν είναι ένα όμορφο ταξίδι. Γράφει για να μπορεί να δημιουργεί γέφυρες ανάμεσα στον κόσμο της πραγματικότητας και της φαντασίας.

    sullaidi2

    Τι πραγματεύεται το «Μυστικό των επτά θαλασσών»; Τι μηνύματα περνάει με την ιστορία και τους ήρωες του;

    Το Μυστικό Των Επτά Θαλασσών" έχει σημαντική βαρύτητα καθώς παίζει σημαντικό ρόλο στην αναγνωστική μετάβαση των παιδιών προς την ενηλικίωση. Οι περιπέτειες, το μυστήριο, αλλά και οι αλληγορίες σε σχέση με την αληθινή ζωή, βοηθούν τους εφήβους να αντιληφθούν ακόμη περισσότερο τον κόσμο των ενηλίκων, καθώς προετοιμάζονται γι' αυτόν, δίχως όμως να χάνουν την αθωότητά τους. Φαντασία, ανατροπές, αγωνία και πολλά έντονα συναισθήματα θα συντροφεύσουν όσους θα διαβάσουν το έργο. Χάρη στον ρεαλισμό της γραφής και κατ' επέκταση των προσώπων του βιβλίου, οι έφηβοι θα βάλουν τον εαυτό τους στην θέση της κεντρικής πρωταγωνίστριας και θα ζήσουν ένα εξαιρετικό νοερό ''ταξίδι'' της ψυχής.

    Πως ξεκίνησε η συγγραφή παιδικών βιβλίων; Τι σας ώθησε να απευθυνθείτε στο ηλικιακό κοινό των παιδιών;

    Τα παιδιά πιστεύουν ακόμα στην ουτοπία και ξέρουν ότι αξίζει τον κόπο να πολεμήσουν γι' αυτό, για έναν πιο όμορφο κόσμο κι εμένα αυτό μου αρέσει γι΄ αυτό βαδίζω μαζί τους. Κοιτάζω τον κόσμο μέσα από τα δικά τους μάτια και σκέφτομαι ότι έχουν δίκιο. Όλα είναι διαφορετικά. Όλα είναι τόσο απλά και τότε αντλώ δύναμη και γράφω, γιατί αν τελειώσουν τα όνειρα, θα τελειώσουν όλα. Κι εγώ για να ξυπνήσω αύριο θέλω να ελπίζω ότι κάπου υπάρχει μια μικρή πόρτα που οδηγεί σ' έναν καλύτερο κόσμο. Οι περισσότεροι συγγραφείς γράφουμε για να δείξουμε ότι μπορούμε να πιστεύουμε σε ένα καλύτερο αύριο όπου η ελπίδα θα είναι οδηγός για να ανθίσει ο κόσμος και ο άνθρωπος. Πιστεύω ότι το παιδικό βιβλίο μπορεί στ’ αλήθεια να χτίσει έναν καλύτερο κόσμο. Κι αυτή του η δύναμη είναι που το καθιστά όλο και πιο αναγκαίο, όλο και πιο επίκαιρο.

    Αληθεύει τελικά ότι όσοι συγγραφείς γράφουν για παιδιά, κατά βάθος δεν χάνουν ποτέ την παιδικότητα τους και οι ίδιοι;

    Ναι, αληθεύει. Νομίζω ότι φαίνεται από το τρόπο που αντιμετωπίζουμε τον κόσμο και τη σκληρή πραγματικότητα του σήμερα. Καταφέραμε να διαφυλάξουμε τη γενναιότητα, τον ηρωισμό και τη δικαιοσύνη. Έτσι επιβιώνουμε. Οι συγγραφείς παιδικών βιβλίων ας πούμε ότι έχουν χτίσει ένα αλώβητο βασίλειο όπου φυλάνε το παιδί που κρύβουν μέσα τους για να του σώζει κάθε φορά από το χάος.

    Τι εισπράττεται από τη συναναστροφή σας με τα παιδιά;

    Ελπίδα. Αυτό ακριβώς βλέπω στα μάτια τους. Είναι αυτό που ψάχνω για να μπορώ να συνεχίζω να γράφω. Το παρατηρώ και στα μαθήματα παραμυθιού και σε δραστηριότητες σχετικά με τη φαντασία που κάνω εθελοντικά σε ΚΔΑΠ. Η αγάπη των παιδιών και η αδιάκοπη αναζήτησή τους με βοηθάνε. Είναι ας πούμε σαν ένα μαγικό φίλτρο που δυναμώνει τη συγγραφέα των παραμυθιών, εμένα.

    Σε μια εποχή που ο ψηφιακός κόσμος έχει εισβάλλει δυναμικά στη ζωή μας, πόσο εύκολο είναι να βάλουμε το βιβλίο στη ζωή του παιδιού;

    Όταν μιλάω σε παιδιά κάθε ηλικίας, γιατί τα σχολεία συχνά επικοινωνούν μαζί μου για να κάνουμε διάφορες δράσεις πάνω σε θέματα όπως το παραμύθι, η λογοτεχνία και τα είδη που υπάρχουν, προσπαθώ με τον πιο απλό τρόπο να τους πω ότι η ανάγνωση του βιβλίου είναι μαγική. Δε χρησιμοποιώ κάποιο είδος τρικ για να καταφέρω να με παρακολουθήσουν. Λέω απλά την αλήθεια. Το βιβλίο είναι όντως ένας ζωντανός οργανισμός, αφού η μηχανική χαρτόμαζα παράγεται από τη μηχανική πολτοποίηση και αποΐνωση του ξύλου. Άρα αυτός ο ζωντανός οργανισμός, το δέντρο, που είχε ψυχή και ταξίδεψε θαρραλέα μέσα στα χρόνια, είδε τον κόσμο με τα δικά του μάτια, αντίκριζε το πρώτο φως της μέρας και ονειρεύτηκε το σύμπαν πριν ανοίξει τα δικά του «φτερά» και γίνει κομμάτι ενός βιβλίου. Αυτός ο θεματοφύλακας του πνευματικού πολιτισμού και φως της γνώσης κάθε φορά διδάσκει και επιτρέπει να ανακαλύπτουμε κρυμμένους θησαυρούς. Τα παιδιά αυτό θέλουν, να τους μιλήσεις και να τους κεντρίσεις το ενδιαφέρον. Μετά όλα είναι εύκολα και πίστεψέ αποκτούν περισσότερο ενδιαφέρον.

    Στο βιογραφικό σας αναφέρεται πώς γράφετε για να δημιουργείτε γέφυρες ανάμεσα στον κόσμο της πραγματικότητας και τον κόσμο της φαντασίας. Πόσο ανάγκη έχουμε την φαντασία για να αντέξουμε την πραγματικότητα και ποιες οι διαχωριστικές γραμμές για να μπορούμε να τις ξεχωρίσουμε;

    Ο κόσμος, δυστυχώς, φαίνεται να έχει χάσει κάθε ελπίδα. Βλέπει τη καθημερινότητά του σαν μια θηλιά που τον πνίγει ολοένα και περισσότερο. Δεν τον αδικώ, έχει δίκιο να νιώθει έτσι, όμως από την άλλη έχει άδικο να τα παρατάει. Για εμένα είναι πραγματικά δύσκολο να αντικρίζω ανθρώπους άχρωμους. Στεναχωριέμαι. Ξέρω ότι δε λύνονται όλα με ένα μαγικό ραβδάκι, αξίζει όμως να προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Όταν αντιμετώπισα τον κακό δρακούλι του δικού μου παραμυθιού, τον καρκίνο, περισσότερες από μία φορές, ήξερα πως δεν έπρεπε να κλάψω. Δεν είχα χρόνο γι' αυτά. Έπρεπε να γίνω η ηρωίδα και να παλέψω. Φόρεσα εκείνες τις αστραφτερές πανοπλίες που διάβαζα στα παραμύθια και ρίχτηκα στη μάχη. Μερικοί μπορεί να μην καταλαβαίνουν και άλλοι να νιώθουν απόλυτα αυτό που θα πω. Η φαντασία που δημιουργεί γέφυρες μας εξασφαλίζει το ελιξίριο του «έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα » και μας βοηθούν να ταξιδεύουμε θαρραλέα μέσα στον χρόνο.

    sullaidi3

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch