Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2023 11:16

Το «ευχαριστώ» του Σπύρου Μπιμπίλα στον Πέτρο Φιλιππίδη: «Πλήγμα να βλέπω φίλους μου να γκρεμίζονται»

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Στο ελληνικό #MeToo και στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο ηθοποιός Σπύρος Μπιμπίλας σε συνέντευξη που παραχώρησε και εξήγησε τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις.

«Μετά τα γεγονότα του #MeToo κάποιοι ένιωσαν ότι δεν είμαι τόσο φίλος τους όμως εγώ τους έχω μέσα στην καρδιά μου. Μπορεί να έχω φυλάξει ένα κομμάτι της καρδιάς μου ακόμη και για τους ανθρώπους που έχουν κατηγορηθεί για πολύ άσχημα πράγματα. Αλλά δεν μπορώ να δικαιολογήσω κάποιον για επιλήψιμα πράγματα. Όταν ήρθε αυτή η κρίσιμη ώρα έπρεπε να διαλέξω πλευρά και διάλεξα την πλευρά των βασανισμένων ανθρώπων. Στην τελευταία δίκη με την πολύωρη κατάθεση μου, θεωρώ ότι ήταν ένα από τα πιο δύσκολα κομμάτια της ζωής μου. Μη νομίζετε ότι όλα αυτά είναι εύκολα. Μη νομίζετε ότι δεν είναι πλήγμα στη ζωή μου να βλέπω φίλους μου να γκρεμίζονται», είπε ο ηθοποιός στην ΕΡΤ.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον Πέτρο Φιλιππίδη, μιλώντας για τις σημαντικές προσωπικότητες που πέρασαν από την επαγγελματική του πορεία ο Σπύρος Μπιμπίλας επισήμανε: «Οφείλω μεγάλο ευχαριστώ σε αυτούς που έπαιξαν ρόλο στην καριέρα μου. Θα πω και τον Πέτρο Φιλιππίδη. Δεν μπορώ να μην του χρωστάω ένα μεγάλο ευχαριστώ που ήμουν τόσα χρόνια πλάι του, άσχετο τι έχει γίνει μετά..Ελπίζω ότι μετά τη δίκη κάποια στιγμή να βρεθούμε».

Πηγή: ethnos.gr

Φωτογραφία: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2023 10:24

Σχετικά Άρθρα

  • Πέτρος Φιλιππίδης: Ορίστηκε η ημερομηνία για το Εφετείο - Τι δήλωσε ο ηθοποιός
    Πέτρος Φιλιππίδης: Ορίστηκε η ημερομηνία για το Εφετείο - Τι δήλωσε ο ηθοποιός

    Ορίστηκε το Εφετείο για τις υποθέσεις του ηθοποιού

    Το κατώφλι του Εφετείου θα περάσει στις 3 Ιουνίου ο Πέτρος Φιλιππίδης για τις υποθέσεις που τον βαρύνουν.

    Πριν από μερικούς μήνες, ο ηθοποιός κρίθηκε ένοχος για δύο απόπειρες βιασμού στο δικαστήριο και έκτοτε, οι εμφανίσεις του είναι ελάχιστες.

    «Έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη και από εδώ και πέρα περιμένω το Εφετείο. Δε θα μιλήσω ακόμα δημόσια. Εγώ θα αποφασίσω πότε θα μιλήσω. Ισχύει για εμένα μόνο ό,τι βγαίνει από το δικό μου στόμα και των δικηγόρων μου» φέρεται να είπε ο ίδιος o Πέτρος Φιλιππίδης στον δημοσιογράφο, Κώστα Τσουρό και την εκπομπή του Mega.

    Υπενθυμίζεται ότι μετά την απόφαση του δικαστηρίου για τις υποθέσεις του ηθοποιού, ο συήγορός του Μιχάλης Δημητρακόπουλος είχε αναφέρει.

    «Είναι μια απόφαση που όλοι είναι ικανοποιημένοι. Οι δύο καταγγέλλουσες επειδή καταδικάστηκε για την απόπειρα βιασμού, από την άλλη, η πλευρά Φιλιππίδη από την αθώωση για τον βιασμό», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο δικηγόρος.

    Επέμεινε ωστόσο ότι, «παραμένει το στίγμα για τον Πέτρο Φιλιππίδη και θα δώσει τον αγώνα για να δικαιωθεί πλήρως και να φύγει».

    Η υπόθεση θα κριθεί δευτεροβάθμια, στο Εφετείο και χωρίς να θέλει να προδικάσει την απόφαση είπε πως «έχεις μόνο δύο κατηγορίες και λιγότερους μάρτυρες, αλλά και υπαναχώρηση».

    Ερωτηθείς για τις πρώτες κουβέντες του ηθοποιού μετά την απόφαση, αρκέστηκε να πει πως, «υπήρχε η χαρά, αλλά υπήρχε και η λύπη ότι υπάρχουν οι δύο απόπειρες. Τώρα θα υπάρχει ο αγώνας για να βρει βηματισμό ο Πέτρος Φιλιππίδης».

    «Ήταν συντριπτικά τα στοιχεία», κατέληξε για την κατηγορία του βιασμού, από την οποία αθωώθηκε ο Πέτρος Φιλιππίδης.

    Πηγή: iEidiseis.gr
  • Ελένη Γερασιμίδου: «Δεν μπορώ να υπερασπιστώ τον Πέτρο Φιλιππίδη, γιατί δεν έχω και την καλύτερη ιδέα για το άτομο αυτό»
    Ελένη Γερασιμίδου: «Δεν μπορώ να υπερασπιστώ τον Πέτρο Φιλιππίδη, γιατί δεν έχω και την καλύτερη ιδέα για το άτομο αυτό»

    «Τώρα το αν θα ξαναπαίξει, πρέπει να το αποφασίσει ο κόσμος» δήλωσε η ηθοποιός

    Η Ελένη Γερασιμίδου μίλησε για τον Πέτρο Φιλιππίδη, για το κίνημα MeToo και όσους συνάδελφούς της είχαν σχέση με αυτό, σε συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό «Λοιπόν».
    Σε ερώτηση για το αν πιστεύει ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης θα επιστρέψει στο θέατρο, η θοποιός απάντησε: «Εγώ δεν μπορώ να υπερασπιστώ τον Πέτρο Φιλιππίδη, γιατί δεν έχω και την καλύτερη ιδέα για το άτομο αυτό. Δεν φαντάζομαι πάντως ότι ειπώθηκαν τόσο τρομερά ψέματα εναντίον του και ότι ήταν όλα οργανωμένα. Τώρα το αν θα ξαναπαίξει, πρέπει να το αποφασίσει ο κόσμος. Και ο Κιμούλης κατηγορήθηκε και επέστρεψε, φυσικά όχι με αυτές τις κατηγορίες. Όλα αυτά δεν συγκρίνονται με έναν βιασμό που κάποιος εκμεταλλεύεται μικρά παιδάκια και μάλιστα προσφυγάκια και δεν τα βιάζει απλώς, αλλά χρησιμοποιεί και σίδερα για να εισέλθει».

    Και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Για τον Λιγνάδη λέω, που αυτή τη στιγμή είναι ελεύθερος παρότι κρίθηκε ένοχος. Αυτός είναι ένας εγκληματίας και δεν ξέρω για ποιον λόγο τον βγάλανε έξω. Προφανώς φοβούνται μήπως πει από πού προμηθεύονταν τα προσφυγάκια, γιατί τότε θα γίνει πολύ μεγάλο σκάνδαλο. Έγινε γνωστό το σωματείο από αυτή την ιστορία και όχι από τη συνδικαλιστική του δράση, που είναι ένα από τα πιο ιστορικά σωματεία στην Ελλάδα. Ωραία να το καταγγείλεις, αλλά πες και τίποτα άλλο. Έγιναν ολόκληρες συνελεύσεις, που μάθαμε με κάθε λεπτομέρεια τι έγινε στους βιασμούς αυτούς και τις απόπειρες. Καλά έκαναν, αλλά κάποια στιγμή είπα πριν δυο χρόνια να τα συντομεύσουμε αυτά και όρμησαν να με φάνε. Το αποτέλεσμα είναι να μην έχουμε συλλογική σύμβαση στο Ελεύθερο Θέατρο».
    Πηγή: protothema.gr
    Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
  • Φιλιππίδης: Καταγγέλλουσα «σπάει» τη σιωπή της - «Δεν θέλω κανείς να βλέπει στο πρόσωπό μου το θύμα»
    Φιλιππίδης: Καταγγέλλουσα «σπάει» τη σιωπή της - «Δεν θέλω κανείς να βλέπει στο πρόσωπό μου το θύμα»

    «Έσπασε» τη σιωπή της η μία εκ των δύο γυναικών, η οποία κατήγγειλε τον Πέτρο Φιλιππίδη για απόπειρα βιασμού -πράξη για την οποία ο ηθοποιός έχει καταδικαστεί πρωτοδίκως.

    Η γυναίκα μίλησε υπό καθεστώς ανωνυμίας και με αλλοιωμένη φωνή, ξεκαθαρίζοντας πως αυτή η συνέντευξη που έδωσε στον ΑΝΤ1 είναι η πρώτη και η τελευταία της. Όπως είπε, συγκινήθηκε από την απόφαση του δικαστηρίου και αισθάνεται δικαιωμένη.

    «Δεν μπορούσα να ακούω ούτε τη φωνή του»

    Επίσης, ανέφερε ότι από το 2010 που έγινε η απόπειρα βιασμού που καταγγέλθηκε «με ενοχλούσε να τον βλέπω στο θέατρο και στην τηλεόραση και στις διαφημίσεις και οπουδήποτε, δεν μπορούσα να ακούω ούτε τη φωνή του στις μεταγλωττίσεις».

    «Το μόνο που με ένοιαζε και για αυτό έκανα την καταγγελία, ήταν να μην υπάρξουν άλλα θύματα και ίσως να αντιληφθεί και εκείνος το κακό που έκανε», δήλωσε η ίδια, η οποία συγκινήθηκε όταν αναφέρθηκε στον σύζυγο της λέγοντας «άνθρωποι με στήριξαν και με προέτρεψαν να κάνω την καταγγελία. Ο σημαντικότερος από αυτούς είναι ο σύζυγός μου. Έχουμε παιδιά μικρά στο σπίτι που έχουν ανάγκη την μητέρα τους σε πολύ μεγάλο βαθμό. Όλο αυτό ήταν μια σκιά πάνω από το σπίτι μας».

    «Δεν θέλω κανείς να βλέπει στο πρόσωπό μου το θύμα»

    «11 χρόνια έκανα σαν μην είχε συμβεί ποτέ, έκανα σαν να μην υπάρχει. Έτσι θα κάνω και τώρα. Δεν θέλω κανείς να βλέπει στο πρόσωπό μου το θύμα του 2010», πρόσθεσε η καταγγέλλουσα, τονίζοντας ακόμα ότι δεν υπάρχει κάτι που να τη συνδέει με τις άλλες καταγγέλλουσες. Όπως πρόσθεσε, «κανείς δεν θα μάθει ποτέ ποια είμαι. Εγώ ζω από αυτή την δουλειά».

    Ολόκληρη η συνέντευξη της καταγγέλλουσας

    «Με συγκίνησε πάρα πολύ η απόφαση αυτή και των δικαστών και των ενόρκων. Δεν θα πω ψέματα, αισθάνομαι δικαιωμένη, ναι και ικανοποιημένη φυσικά. Ξέρω ότι θα κατηγορηθώ για τον δημόσιο λόγο μου αυτή την στιγμή, γιατί κατηγορήθηκα για πάρα πολλά πράγματα μέσα στο δικαστήριο αυτόν τον 1 χρόνο. Μιλάω όμως όχι για να διαφημίσω το αποτέλεσμα της δίκης γιατί δεν ήταν ένας αγώνας ποδοσφαιρικός, ήταν ένας δικαστικός αγώνας και σ' έναν δικαστικό αγώνα δεν μπορείς να χαρείς, ούτε να ενθουσιαστείς. Ακόμα, λοιπόν, δεν μπορώ να πω ότι μπορώ να ηρεμήσω», δήλωσε αρχικά η γυναίκα.

    Έπειτα ακολούθησε η εξής συζήτηση:

    Τι αισθάνεσαι γι’ αυτόν τον άνθρωπο;

    Σ’ αυτό δεν θέλω να απαντήσω. Θέλω μόνο να πω ότι…και απευθύνομαι σε όλους, είτε είναι υπέρ του, είτε δεν είναι υπέρ του, η δικαιοσύνη έκρινε γι’ αυτόν, δεν ξέρω, ότι θέλει ας κάνει, δεν με αφορά.

    Ως θύμα αυτής της ιστορίας, θα σε ενοχλούσε στο μέλλον να τον δεις ξανά στο σανίδι, να τον δεις ξανά σε μια σειρά;

    Εμένα με ενοχλούσε να τον βλέπω στο θέατρο, γι’ αυτό και δεν τον είχα δει ποτέ στο θέατρο ξανά και με ενοχλούσε να τον βλέπω και στην τηλεόραση και στις διαφημίσεις και οπουδήποτε. Δεν τον παρακολουθούσα καθόλου, δεν ήθελα καν να ακούω την φωνή του στις μεταγλωττίσεις. Δεν με νοιάζει πραγματικά τι θα κάνει αυτός ο άνθρωπος, ας γυρίσει στο σπίτι του. Εμένα το μόνο που με ένοιαζε και γι’ αυτό έκανα και την καταγγελία ήταν το να μην υπάρξουν άλλα θύματα και ίσως…τώρα αυτό είναι λίγο ονειρικό…να αντιληφθεί και εκείνος το μέγεθος του κακού που έκανε.

    Υπήρξε στιγμή που να σκέφτηκες όλον αυτόν τον καιρό, ότι αν γυρνούσες τον χρόνο πίσω, πριν την απόφαση…, μπορεί και να μην έκανες την καταγγελία, εξαιτίας των όσων άκουγες και των όσων ζούσες;

    Πάρα πολλές φορές, πάρα πολλές φορές και ευτυχώς, είμαι πολύ τυχερή γιατί είχα και έχω δίπλα μου ανθρώπους που με στηρίξανε από την πρώτη στιγμή και με προέτρεψαν κιόλας να κάνω την καταγγελία. Ένας από αυτούς, ο σημαντικότερος, είναι ο άνθρωπος της ζωής μου…

    Ο σύζυγος σου…

    Ναι… γιατί διαταράχθηκε πάρα πολύ η οικογενειακή μας ηρεμία, έχουμε παιδιά στο σπίτι, μικρά, που έχουν ανάγκη τη μητέρα τους σε πολύ μεγάλο βαθμό και έπρεπε όλο αυτό να… Ήταν μια σκιά πάνω από το σπίτι μας, να το πω έτσι, ήταν κάτι που το στοίχειωνε. Πρέπει να μιλάμε. Το καλύτερο θα είναι να μιλάμε στο χρόνο που γίνεται το κακό αλλά ακόμα και αν δεν τα καταφέρνουμε να το κάνουμε αυτό, αν δεν καταφέρνουν οι άνθρωποι να το κάνουν αυτό, δεν είναι πραγματικά ποτέ αργά να μιλήσουνε. Αυτό το μήνυμα θέλω να φωνάξω και ο λόγος που μιλάω αυτή τη στιγμή δημόσια είναι αυτός. Γιατί μιλήσανε τώρα; Γιατί τώρα μπορέσανε!

    Τα χρόνια πριν τον καταγγείλεις, τα 11 χρόνια που κρατούσες μέσα σου όλο αυτό που σου συνέβη, πως τα βίωσες;

    Έκανα σαν να μην έχει συμβεί ποτέ. Είχα βάλει αυτό το περιστατικό μέσα σε ένα κουτί, βαθιά μέσα μου και έκανα σαν να μην υπάρχει και έτσι θα κάνω και τώρα. Δεν επεδίωξα ποτέ κατά το παρελθόν και ούτε και θα το κάνω στο μέλλον να συναναστραφώ αυτόν τον άνθρωπο ή να κινηθώ στους χώρους όπου κινείτο και εκείνος και γι’ αυτόντον λόγο και μου ήταν εύκολο να κάνω σα να μην έχει συμβεί.

    Η πλευρά του Πέτρου Φιλιππίδη ωστόσο όλον αυτόν τον καιρό έκανε λόγο για μια συνωμοσία...

    Δεν υπάρχει τίποτα, τίποτα, που να συνδέει τα πρόσωπα αυτής της υπόθεσης μεταξύ τους. Δεν τις ήξερα καθόλου αυτές τις κοπέλες, τις γνώρισα μετά την προδικασία. Δεν γνώριζα καν τις επώνυμες κυρίες που κατήγγειλαν, την κυρία Παπαχαραλάμπους, την κυρία Δροσάκη, την κυρία Αναστασοπούλου, είναι άνθρωποι που τους γνώρισα τώρα. Κανείς δεν γνωρίζει και ούτε θα μάθει ποτέ ποια είμαι. Εγώ ζω από αυτήν τη δουλειά. Από αυτόν τον άνθρωπο εγώ δεν ζητάω τίποτα, ούτε χρήματα, ούτε τίποτα άλλο. Δεν θέλω κανένας να βλέπει στο πρόσωπο μου το θύμα του 2010.

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Πέτρος Φιλιππίδης: Εκτός φυλακής παρά την καταδίκη σε 8 χρόνια κάθειρξη
    Πέτρος Φιλιππίδης: Εκτός φυλακής παρά την καταδίκη σε 8 χρόνια κάθειρξη

    Κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για δύο απόπειρες βιασμού σε βάρος δύο γυναικών συναδέλφων του - Το χρονικό και οι αντιδράσεις

    Οκτώ χρόνια κάθειρξη κατά συγχώνευση με αναστολή είναι τελικά η ποινή που επέβαλε το δικαστήριο στον Πέτρο Φιλιππίδη, καθώς κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για δύο απόπειρες βιασμού σε βάρος δύο γυναικών συναδέλφων του και ομόφωνα αθώος λόγω αμφιβολιών για το αδίκημα του βιασμού κατ΄ εξακολούθηση εις βάρος μιας τρίτης γυναίκας
    Αυτό σημαίνει ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης παραμένει ελεύθερος, καθώς το δικαστήριο ομόφωνα έκανε δεκτό το αίτημα η έφεση του να έχει αναστέλλουσα δύναμη με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης του στο αστυνομικό τμήμα το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα. Η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου είναι σύμφωνη με την πρόταση της εισαγγελέως έδρας, ενώ ο 60χρονος ηθοποιός και σκηνοθέτης όπως έχει δικαίωμα άσκησε έφεση κατά της απόφασης αναμένοντας να κριθεί και από ανώτερο δικαστήριο.
    Προηγουμένως, η εισαγγελέας της έδρας είχε τονίσει ότι τα κριτήρια του νόμου πληρούνται, για να χορηγηθεί αναστολή στην εκτέλεση της ποινής που επιβλήθηκε στον Φιλιππίδη, με την επιβολή όμως περιοριστικών όρων. «Έχει γνωστή διαμονή, δεν προκύπτει σκοπός φυγής του» είπε h εισαγγελέας ενώ, σε ό,τι αφορά στο αν είναι ύποπτος να τελέσει νέα αδικήματα, η εισαγγελέας επικαλέστηκε την απόφαση που έλαβε το δικαστήριο το περασμένο καλοκαίρι, αντικαθιστώντας την προφυλάκιση του ηθοποιού με όρους.
    Τότε είχε κριθεί ότι ο κατηγορούμενος δεν είναι ύποπτος τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων.
    Όπως ανέφερε η εισαγγελέας, οι καταγγελλόμενες πράξεις είχαν ως κοινό παρoνομαστή το θέατρο και την τηλεόραση, «ο οποίος όμως εξακολουθεί να μην είναι φιλικός για τον κατηγορούμενο». Επομένως, ανέφερε η εισαγγελέας, «το θέατρο και η τηλεόραση που ο κατηγορούμενος γνώριζε τα θύματά του δεν έχει χώρο γι' αυτόν σήμερα».
    Καταλήγοντας, η εισαγγελέας ζήτησε να χορηγηθεί αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση του Πέτρου Φιλιππίδη με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης σε Αστυνομικό Τμήμα μία φορά το μήνα -όπως και έγινε.
    Προηγουμένως, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο είχε απορρίψει ομόφωνα το αίτημα για αναγνώριση ελαφρυντικών στον Πέτρο Φιλιππίδη. Η εισαγγελέας πρότεινε την επιβολή ποινής κάθειρξης έξι ετών για κάθε πράξη απόπειρας βιασμού, για την οποία καταδικάστηκε χθες ο Πέτρος Φιλιππίδης, έπειτα από μαραθώνια διάσκεψη δικαστών και ενόρκων.
    Με απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για δύο απόπειρες βιασμού σε βάρος δύο γυναικών συναδέλφων του και ομόφωνα αθώος λόγω αμφιβολιών για το αδίκημα του βιασμού κατ’ εξακολούθηση σε βάρος άλλης γυναίκας ηθοποιού, έπειτα από μαραθώνια διάσκεψη δικαστών και ενόρκων
    Ο Πέτρος Φιλιππίδης άκουσε την απόφαση του δικαστηρίου, έχοντας δίπλα του τη σύζυγό του και τον γιο του. Στην άλλη άκρη της αίθουσας βρίσκονταν οι τρεις καταγγέλλουσες. Στο δικαστήριο βρίσκονται και οι ηθοποιοί Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Λένα Δροσακη, Ανδρομάχη Δαυλού, Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους και Ζέτα Δούκα.
    Σε δηλώσεις του μετά την απόφαση του δικαστηρίου, ο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης του Πέτρου Φιλιππίδη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, είπε ότι ο πελάτης του κρατήθηκε στη φυλακή επί 11 μήνες, εξαιτίας της κατηγορίας για βιασμό κατ' εξακολούθηση, για την οποία κρίθηκε ομόφωνα αθώος. Όσο για τις δύο απόπειρες βιασμού, ο δικηγόρος του Πέτρου Φιλιππίδη είπε ότι, και στις δύο περιπτώσεις, ο κατηγορούμενος άνοιξε την πόρτα στις δύο γυναίκες και τους ζήτησε να περάσουν έξω. «Ποτέ δεν έχει υπάρξει ξανά απόπειρα βιασμού, όπου ο βιαστής λέει στο θύμα του "περάστε έξω"» ανέφερε χαρακτηριστικά.
    Πιστεύω ότι στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο θα υπάρξει η πλήρης δίκαιωση του κ. Φιλιππίδη, συμπλήρωσε. «Εμείς κρατάμε ότι για τους τετελεσμένους βιασμούς κρίθηκε αθώος. Κάθε καταδικαστική απόφαση του προκαλεί πόνο» σημείωσε, ενώ είπε ότι ο κ. Φιλιππίδης δεν έχει λόγο να ζητήσει συγγνώμη, αφού δεν δέπραξε το αδίκημα.
    Η πλευρά Φιλιππίδη είχε ζητήσει ελαφρυντικά
    Μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας του δικαστηρίου, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, εκ των συνηγόρων του Πέτρου Φιλιππίδη, ζήτησε από το δικαστήριο να του αναγνωρίσει τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.
    «Είναι σε μια ηλικία και το ποινικό του μητρώου δεν έχει καμία παράβαση νομική παράβαση. Κανένας δεν είχε πει τίποτα τον Φεβρουάριο του 2021 για το Πέτρο Φιλιππίδη. Ο βιος του είναι άμεμπτός είναι ένας άνθρωπος της τέχνης» ανέφερε μεταξύ άλλων ο συνήγορος για να προσθέσει απευθυνόμενος στο δικαστήριο: «Έχετε ηθική και νομική υποχρέωση αναγνώρισης ενός ελαφρυντικού και να επιβάλλετε μια ποινή πλημμεληματικου χαρακτήρα».
    Απόρριψη των ελαφρυντικών είχε ζητήσει η εισαγγελέας
    Αγορεύοντας η εισαγγελέας της έδρας κ. Στέλλα Στόγια ζήτησε την απόρριψη και των δυο ελαφρυντικών που ζήτησε ο κατηγορούμενος και συγκεκριμένα της καλής συμπεριφοράς μετά τη πράξη και το πρότερο σύννομο βίο.
    «Απαιτείται θετική συμπεριφορά του δράστη για μεγάλο διάστημα. Πρέπει να έχει τέτοια συμπεριφορά ώστε να δημιουργείται στους τρίτους απορία σχετικά πώς αυτός ο άνθρωπος τέλεσε αδίκημα. Δεν αρκεί η μη τέλεση από τον κατηγορούμενο αξιόποινων πράξεων, αλλά απαιτείται η τέλεση θετικών περιστατικών. Αναφέρθηκε όλως αορίστως ότι από το 2014 και έπειτα δεν ακούστηκε τίποτα σε βάρος του κατηγορουμένου. Ο κατηγορούμενος επικαλείται περιστατικά της συνήθους συμπεριφοράς και ότι δεν ακούστηκε κάτι σε βάρος του. Αυτό δεν είναι ακριβές κατά την κρίση μου και επικαλούμαι την κατάθεση του στελέχους του Ant1 για παρενόχληση το 2016 και την κατάθεση της κ. Δροσάκη για περιστατικά με το 2014» ανέφερε η εισαγγελέας, ζητώντας να απορριφθεί το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.
    Ακόμη, η εισαγγελέας ζήτησε να απορριφθεί και το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, που ζήτησε ο ηθοποιός τονίζοντας στο δικαστήριο: «Το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος διαθέτει λευκό ποινικό μητρώο δεν αρκεί από μόνο του. Οι πράξεις για τις οποίες καταδικάστηκε ο κατηγορούμενος, δεν ήταν «παραφωνίες» στην υπόλοιπη ζωή του. Ο κατηγορούμενος έχει λευκό ποινικό μητρώο και ότι ήταν ελεήμων. Ισχυρισμός που προβάλλεται αορίστως κατά τη γνώμη μου. Η συμπεριφορά του κατηγορουμένου δεν ήταν παραφωνία ή έκπληξη σε σχέση με την προηγούμενη ζωή του. Είχε προηγηθεί αντικοινωνική συμπεριφορά από μέρους και ενδεικτικά αναφέρω όσα κατέθεσε η Εβελινα Παπούλια για περιστατικά το 1996».
    Πάντως η απόφαση του δικαστηρίου επί της ενοχής έφερε αγκαλιές και χαμόγελα στις δύο καταγγέλλουσες, που έπεισαν τους δυο δικαστές. Αντίθετα, σε κλάματα ξέσπασε η ηθοποιός που είχε καταγγείλει τον Πέτρο Φιλιππίδη για βιασμό.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Δίκη Φιλιππίδη: Έξι χρόνια κάθειρξη για κάθε πράξη προτείνει η εισαγγελέας
    Δίκη Φιλιππίδη: Έξι χρόνια κάθειρξη για κάθε πράξη προτείνει η εισαγγελέας

    Το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα τα δύο ελαφρυντικά για τον Πέτρο Φιλιππίδη που είχε ζητήσει ο συνήγορός του

    Ποινή κάθειρξης έξι ετών για κάθε πράξη πρότεινε να επιβληθεί στον Πέτρου Φιλιππίδη η εισαγγελέας της έδρας Στέλλα Στόγια, ενώ το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα τα δύο ελαφρυντικά για τον κατηγορούμενο που είχε ζητήσει ο συνήγορός του.

    Νωρίτερα, την απόρριψη και των δυο ελαφρυντικών που αιτήθηκε η πλευρά του Πέτρου Φιλιππίδη (πρότερος σύννομος βίος και καλή συμπεριφορά μετά την πράξη) πρότεινε και η εισαγγελέας κ. Στόγια κατά την αγόρευσή της επι των ελαφρυντικών.

    «Οι πράξεις για τις οποίες καταδικάστηκε δεν είναι «παραφωνία» στη ζωή του κατηγορουμένου. Ούτε «έκπληξη». Είχε προηγηθεί μια αντικοινωνική συμπεριφορά από μέρους του και ενδεικτικά αναφέρω όσα κατέθεσε η Εβελίνα Παπούλια για περιστατικά το 1996», ανέφερε η εισαγγελέας και συνέχισε:

    «Το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος διαθέτει λευκό ποινικό μητρώο δεν αρκεί από μόνο του. Ο κατηγορούμενος έχει λευκό ποινικό μητρώο και μας είπε η υπεράσπισή του ότι ήταν ελεήμων.

    Ισχυρισμός που προβάλλεται αορίστως κατά τη γνώμη μου. Απαιτείται θετική συμπεριφορά του δράστη για μεγάλο διάστημα. Πρέπει να έχει τέτοια συμπεριφορά ώστε να δημιουργείται στους τρίτους απορία σχετικά πώς αυτός ο άνθρωπος τέλεσε αδίκημα.

    Δεν αρκεί η μη τέλεση από τον κατηγορούμενο αξιόποινων πράξεων, αλλά απαιτείται η τέλεση θετικών περιστατικών. Αναφέρθηκε όλως αορίστως ότι από το 2014 και έπειτα δεν ακούστηκε τίποτα σε βάρος του κατηγορουμένου.

    Ο κατηγορούμενος επικαλείται περιστατικά της συνήθους συμπεριφοράς και ότι δεν ακούστηκε κάτι σε βάρος του. Αυτό δεν είναι ακριβές κατά την κρίση μου και επικαλούμαι την κατάθεση του στελέχους του Ant1 για παρενόχληση το 2016 και την κατάθεση της κ. Δροσάκη για περιστατικά με το 2014».

    Πηγή: Cnn.gr

  • Πέτρος Φιλιππίδης: Ένοχος για δύο απόπειρες, αθώος για τον βιασμό
    Πέτρος Φιλιππίδης: Ένοχος για δύο απόπειρες, αθώος για τον βιασμό

    Η πλευρά του ηθοποιού αιτήθηκε ελαφρυντικά, την απόρριψή τους ζήτησε η εισαγγελέας - Εντός της ημέρας η απόφαση για τις ποινές

    Ένοχος ομόφωνα για δύο απόπειρες βιασμού σε βάρος δύο γυναικών συναδέλφων του, κρίθηκε πριν από λίγο με απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ο Πέτρος Φιλιππίδης.
    Αντίθετα, δικαστές και ένορκοι έπειτα από μαραθώνια διάσκεψη έκριναν αθώο ομόφωνα λόγω αμφιβολιών τον ηθοποιό για το αδίκημα του βιασμού κατ' εξακολούθηση σε βάρος άλλης γυναίκας ηθοποιού.
    Εντός της ημέρας αναμένεται και η απόφαση της έδρας για τις ποινές. Ο Πέτρος Φιλιππίδης άκουσε την απόφαση του δικαστηρίου έχοντας δίπλα του τη σύζυγό του και τον γιο του.
    Στην άλλη άκρη της αίθουσας βρίσκονταν οι τρεις καταγγέλλουσες.
    Στο δικαστήριο βρίσκονται και οι ηθοποιοί Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Λένα Δροσακη, Ανδρομάχη Δαυλού, Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους και Ζέτα Δούκα.
    Η πλευρά Φιλιππίδη ζήτησε ελαφρυντικά
    Μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας του δικαστηρίου ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, εκ των συνηγόρων του Πέτρου Φιλιππίδη, ζήτησε από το δικαστήριο να του αναγνωρίσει τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.
    «Είναι σε μια ηλικία και το ποινικό του μητρώου δεν έχει καμία παράβαση νομική παράβαση. Κανένας δεν είχε πει τίποτα τον Φεβρουάριο του 2021 για το Πέτρο Φιλιππίδη. Ο βιος του είναι άμεμπτός είναι ένας άνθρωπος της τέχνης», ανέφερε μεταξύ άλλων ο συνήγορος για να προσθέσει απευθυνόμενος στο δικαστήριο: «Έχετε ηθική και νομική υποχρέωση αναγνώρισης ενός ελαφρυντικού και να επιβάλλετε μια ποινή πλημμεληματικου χαρακτήρα».
    Απόρριψη των ελαφρυντικών ζήτησε η εισαγγελέας
    Αγορεύοντας η εισαγγελέας της έδρας κ. Στέλλα Στόγια ζήτησε την απόρριψη και των δυο ελαφρυντικών που ζήτησε ο κατηγορούμενος και συγκεκριμένα της καλής συμπεριφοράς μετά τη πράξη και το πρότερο σύννομο βίο. Την τελική απόφαση πάντως θα την λάβει το δικαστήριο. Πάντως η αναγνώριση τυχόν ελαφρυντικών στο κατηγορούμενο θα μειώσει την ποινή που θα του επιβληθεί.
    «Απαιτείται θετική συμπεριφορά του δράστη για μεγάλο διάστημα. Πρέπει να έχει τέτοια συμπεριφορά ώστε να δημιουργείται στους τρίτους απορία σχετικά πώς αυτός ο άνθρωπος τέλεσε αδίκημα. Δεν αρκεί η μη τέλεση από τον κατηγορούμενο αξιόποινων πράξεων, αλλά απαιτείται η τέλεση θετικών περιστατικών. Αναφέρθηκε όλως αορίστως ότι από το 2014 και έπειτα δεν ακούστηκε τίποτα σε βάρος του κατηγορουμένου. Ο κατηγορούμενος επικαλείται περιστατικά της συνήθους συμπεριφοράς και ότι δεν ακούστηκε κάτι σε βάρος του. Αυτό δεν είναι ακριβές κατά την κρίση μου και επικαλούμαι την κατάθεση του στελέχους του Ant1 για παρενόχληση το 2016 και την κατάθεση της κ. Δροσακη για περιστατικά με το 2014» ανέφερε η εισαγγελέας ζητώντας να απορριφθεί το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.
    Ακόμη η εισαγγελέας ζήτησε να απορριφθεί και το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, που ζήτησε ο ηθοποιός τονίζοντας στο δικαστήριο: «Το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος διαθέτει λευκό ποινικό μητρώο δεν αρκεί από μόνο του. Οι πράξεις για τις οποίες καταδικάστηκε ο κατηγορούμενος, δεν ήταν «παραφωνίες» στην υπόλοιπη ζωή του. Ο κατηγορούμενος έχει λευκό ποινικό μητρώο και ότι ήταν ελεήμων. Ισχυρισμός που προβάλλεται αορίστως κατά τη γνώμη μου. Η συμπεριφορά του κατηγορουμένου δεν ήταν παραφωνία ή έκπληξη σε σχέση με την προηγούμενη ζωή του. Είχε προηγηθεί αντικοινωνική συμπεριφορά από μέρους και ενδεικτικά αναφέρω όσα κατέθεσε η Εβελινα Παπούλια για περιστατικά το 1996».
    Πλέον αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου επί της αναγνώρισης ή μη ελαφρυντικών. Πάντως η απόφαση του δικαστηρίου επί της ενοχής έφερε αγκαλιές και χαμόγελα στις δύο καταγγέλλουσες που έπεισαν τους δυο δικαστές. Αντίθετα, σε κλάματα ξέσπασε η ηθοποιός που είχε καταγγείλει τον Πέτρο Φιλιππίδη για βιασμό.

    Πηγή: Protothema.gr

  • Πέτρος Φιλιππίδης: Το μεσημέρι η απόφαση του δικαστηρίου για τις κατηγορίες του βιασμού και της απόπειρας βιασμού
    Πέτρος Φιλιππίδης: Το μεσημέρι η απόφαση του δικαστηρίου για τις κατηγορίες του βιασμού και της απόπειρας βιασμού

    Η εισαγγελέας είχε ζητήσει να αθωωθεί λόγω αμφιβολιών για την βαρύτερη κατηγορία του βιασμού κατ’ εξακολούθηση νεαρής ηθοποιού

    Η ετυμηγορία του δικαστηρίου που επί σχεδόν έναν χρόνο δικάζει έναν από τους πιο προβεβλημένους καλλιτέχνες του θεατρικού χώρου, θα ανακοινωθεί στις 2 μετά το μεσημέρι.

    Οι τρεις τακτικοί δικαστές και οι τέσσερις ένορκοι έχοντας συνεκτιμήσει όλα τα στοιχεία που έχουν εισφερθεί στο δικαστήριο, θα αποφανθούν για το κατηγορητήριο που βαρύνει τον ηθοποιό στο οποίο περιλαμβάνονται κατηγορίες για έναν βιασμό κατ'εξακολούθηση και δύο απόπειρες βιασμού, σε βάρος τριών συναδέλφων του.

    Τόσο ο κατηγορούμενος όσο και οι τρεις γυναίκες που τον κατήγγειλαν, αναμένουν σήμερα με αγωνία να ακούσουν την εκτίμηση των δικαστών, προσδοκώντας η κάθε πλευρά δικαίωση,

    Οι καταγγέλλουσες, που είναι παρούσες όλο αυτό το διάστημα στην δίκη, αναμένουν μία τιμωρία για όσα ισχυρίζονται ότι υπέστησαν από τον κατηγορούμενο όταν του ζήτησαν δουλειά. Ο ίδιος o ηθοποιός αναμένει μία συνολική αθώωση καθώς ισχυρίζεται ότι όλα όσα του καταλογίζονται «είναι ψεύδη», είναι «οργανωμένο σχέδιο» με στόχο να τρωθεί ο ίδιος ώστε «να ξαναμοιραστεί η πίτα στο θέατρο».

    Η υπόθεση που απασχόλησε το δικαστήριο είναι από τα πλέον δυσαπόδεικτα εγκλήματα, ιδιαιτερότητα που είχε τονίσει στην αγόρευσή της και η Εισαγγελέας Έδρας του Δικαστηρίου Στέλλα Στόγια, αναφερόμενη στα εγκλήματα σεξουαλικής αγριότητας, ως αυτά που «δεν διαπράττονται παρουσία μαρτύρων» , που είναι «αθέατα εγκλήματα», όπως είχε τονίσει.

    «Υπάρχει όμως εμμάρτυρο υλικό» είχε πει η Εισαγγελέας αναφερόμενη στους ισχυρισμούς που, εκθέτοντας πρώτα από όλους τον εαυτό τους, προβάλλουν τα φερόμενα θύματα.

    Με την απόφασή του το δικαστήριο σήμερα θα δείξει ποια στοιχεία δέχθηκε και ποια θεώρησε ως την αλήθεια στα «αθέατα εγκλήματα» που βαρύνουν τον Πέτρο Φιλιππίδη.

    Ο ηθοποιός κατηγορείται ότι βίασε μία συνάδελφο του το 2008, πράξη που έγινε δύο φορές, καθώς και ότι αποπειράθηκε να βιάσει άλλες δύο ηθοποιούς, το 2010 και το 2014.

    Οι πράξεις του 2008 και του 2010 φέρεται να τελέστηκαν μέσα στο καμαρίνι του, όπου για επαγγελματικούς λόγους βρέθηκαν εκεί οι συνάδελφοι του, ενώ η περίπτωση του 2014 καταλογίζεται ότι έγινε μέσα στο αυτοκίνητο του , μετά από επαγγελματικό ραντεβού που είχε με την άνεργη τότε, παθούσα. Και στις τρεις περιπτώσεις, σύμφωνα με την δικογραφία ο επιφανής καλλιτέχνης φέρεται να έδρασε «εκμεταλλευόμενος την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό του και την ανάγκη τους για εύρεση εργασίας».

    Στην δικογραφία γίνεται εκτενής αναφορά στον τρόπο που ο Πέτρος Φιλιππίδης λειτουργούσε: «είχε μεθοδολογία και σχέδιο στον τρόπο προσέγγισης των θυμάτων του, εκμεταλλευόμενος τη θέση ισχύος, το εγνωσμένο κύρος και την καταξίωσή του στον χώρο, όντας ηθοποιός, σκηνοθέτης, θιασάρχης, επεδίωκε συναντήσεις με τα θύματά του με αφορμή τη λήψη βιογραφικών» αναφέρεται.

    Η Εισαγγελική πρόταση

    Αν οι δικαστές αποδεχθούν την πρόταση που υπέβαλλε στις 13 Ιανουαρίου η Εισαγγελέας Έδρας κυρία Στόγια, τότε θα πρέπει να κηρύξουν ένοχο για τις δύο απόπειρες βιασμού τον κατηγορούμενο και αθώο λόγω αμφιβολιών για τον βιασμό.

    Η κ. Στόγια έκρινε πως η καταγγέλλουσα βιασμό, εμφάνισε διαφοροποιήσεις στις καταθέσεις που έδωσε στον Εισαγγελέα, στην Ανακρίτρια και τελικά στο Δικαστήριο και έτσι δημιουργούνται ερωτηματικά και αμφιβολίες. «Αδυνατώ να καταλήξω στο τι ακριβώς συνέβη» είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας πως οι διαφοροποιήσεις που εντόπισε στα λεγόμενα της ηθοποιού έχουν αντίκτυπο και στον νομικό χαρακτηρισμό των πράξεων.

    «Μπορεί να συνέβησαν τα γεγονότα όπως τα λέει η πρώτη καταγγέλλουσα στο δικαστήριο, αλλά το δικαστήριο δε μπορεί να καταδικάσει με "ίσως" και "μπορεί" ..Ποια από όλες τις εκδοχές είναι η αλήθεια;» ανέφερε η Εισαγγελική λειτουργός η οποία δήλωσε πως «Έχω αμφιβολίες».

    Η Εισαγγελέας έκρινε αξιόπιστες και τεκμηριωμένες τις μαρτυρίες των άλλων δύο γυναικών ζητώντας να κριθεί ένοχος για αυτές τις υποθέσεις ο Πέτρος Φιλιππίδης. Η Εισαγγελέας τόνισε ότι οι δύο γυναίκες την έπεισαν πως όσα κατέθεσαν είναι η αλήθεια για όσα βίωσαν.

    Με την αγόρευση της τόνισε ότι το δικαστήριο δεν πρέπει να δεχθεί την θέση του κατηγορούμενου περί «συναίνεσης» που υπήρξε για τις πράξεις του. Όπως είπε για την δεύτερη καταγγέλλουσα: «αν ήταν συναινετικό αυτό που έγινε γιατί δεν πήρε το ρόλο; Γιατί στη συνέχεια δε συνεργάστηκαν ποτέ;». Αντίστοιχα για την τρίτη καταγγέλλουσα , αναρωτήθηκε: «Αν υπήρχε συναίνεση γιατί δεν τον αναζήτησε αργότερα; Γιατί δεν επιδιώκει να τον συναντήσει ξανά; Έγινε λόγος για το ημερολόγιο της. Είπε η υπεράσπιση "Πως είναι δυνατόν γι' αυτό που της συνέβη να μη γράψει κάτι;" Και γιατί να γράψει; Γιατί να καταγράψει κάτι φρικτό που της συνέβη; Οι σελίδες, εκείνες τις ημέρες είναι κενές. Είναι ενδεικτικό κι αυτό».

    Στην αγόρευση της η κυρία Στόγια με αυστηρό ύφος θέλησε να δώσει απάντηση και για την κριτική ως προς τον χρόνο που επέλεξαν οι τρεις ηθοποιοί να καταγγείλουν τον κατηγορούμενο. «Ποιος θα πει στο θύμα πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να μιλήσει; Στο "γιατί τώρα;" λοιπόν η απάντηση είναι πως γιατί τώρα ένιωσαν έτοιμες! Γιατί τώρα ένιωσαν δυνατές» είπε αναφερόμενη και στις συνθήκες που ευνόησαν τέτοιου είδους καταγγελίες πριν δύο χρόνια.

    Με την πρόταση της η Εισαγγελέως αναφέρθηκε εκτενώς και στην προσωπικότητα του Πέτρου Φιλιππίδη «ο απόλυτος άρχων του θεάτρου, ο αυτοκράτορας Φιλιππίδης, όπως τον χαρακτήρισε ο Σπύρος Μπιμπίλας» ενώ είπε πως τον κατηγορούμενο διακρίνει το «Σύνδρομο του εξουσιαστή».

    Όπως ανέφερε: «Καταχράστηκε την ισχυρή του θέση, ο κατηγορούμενος ενεργώντας με έπαρση, έχοντας εξουσιαστική συμπεριφορά, συμπεριφερόταν σαν κακομαθημένο παιδί που δεν μπορούσε να ακούσει όχι. Και όταν άκουγε το όχι γινόταν αγρίμι. Το όχι το άκουγε σαν ναι..».

    Η Εισαγγελέας ζήτησε επίσης από τους δικαστές να μην δεχθούν ούτε τον ισχυρισμό του κατηγορούμενου περί «οργανωμένου σχεδίου» για «ξαναμοίρασμα της πίτας» στον χώρο του, λέγοντας πως η θεωρία του Πέτρου Φιλιππίδη «πάσχει» αφού προβλέπει «εθελόντριες» που δέχθηκαν να εκθέσουν εαυτούς ενώ τόνισε πως δεν έγιναν αλλαγές στο θεατρικό γίγνεσθαι μετά την απουσία του, όπως ισχυρίζεται ο κατηγορούμενος.

    Οι δικαστές δεν δεσμεύονται να ακολουθήσουν την εισαγγελική πρόταση και έτσι σήμερα δεν είναι δεδομένο ότι θα ανακοινωθεί απόφαση ανάλογη με την εισήγηση της κυρίας Στόγια.

    Εφόσον η κρίση των δικαστών δεν θεωρήσει αθώο τον κατηγορούμενο και είναι υπέρ της ενοχής του, η διαδικασία θα συνεχιστεί ώστε αφού εξετασθεί αν θα του χορηγηθούν ελαφρυντικά να αποφασιστεί η ποινή. Σε μία τέτοια περίπτωση η μάχη της πλευράς του κατηγορούμενου θα δοθεί για να κερδίσει αναστολή και να μην οδηγηθεί στην φυλακή.

    Η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο με τον ηθοποιό να βρίσκεται προσωρινά κρατούμενος και να μετάγεται από την φυλακή στο εδώλιο.

    Μετά από 12 μήνες προσωρινής κράτησης , το δικαστήριο τον περασμένο Ιούλιο αποφάσισε ομόφωνα ότι ο θιασάρχης μπορεί να βγει από την φυλακή με την επιβολή περιοριστικών όρων.

    Από την έναρξη της δίκης στο πλευρό των τριών γυναικών στέκονται γνωστοί ηθοποιοί, παρόντες στο δικαστήριο στις περισσότερες συνεδριάσεις ενώ πολλοί ήταν και οι ηθοποιοί που κατέθεσαν όπως ο πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας, η Κάτια Δανδουλάκη ,η Εβελίνα Παπούλια , η Θάλεια Ματίκα ,η Λένα Δροσάκη ,η 'Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, η Ζέτα Μακρυπούλια,ο Τάσος Χαλκιάς ,ο Πασχάλης Τσαρούχας, ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης κ.α

    Ως μάρτυρες υπεράσπισης του Πέτρου Φιλιππίδη κατέθεσαν οι ηθοποιοί Ελίνα Ακριτίδου και Βίκυ Πρωτογεράκη. Κατέθεσαν επίσης δύο στελέχη του Εθνικού Θεάτρου, μία πρώην και μια νυν, μία ραδιοφωνική παραγωγός κ.α.

    Πηγή: Protothema.gr

  • Σπύρος Μπιμπίλας: «Όταν ήμουν 25 ετών έκανα την πρώτη µου διαθήκη»
    Σπύρος Μπιμπίλας: «Όταν ήμουν 25 ετών έκανα την πρώτη µου διαθήκη»

    «Δεν θέλω κανενός είδους κηδεία, αλλά έχω αφήσει χρήματα για να γίνει μια μικρή γιορτή» συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΣΕΗ

    Ο Σπύρος Μπιμπίλας παραχώρησε μία συνέντευξη στο περιοδικό Secret και μίλησε για την απόφασή του, να βάλει υποψηφιότητα με το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, ενώ αποκάλυψε τι θέλει να γίνει με τον θάνατό του. Ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, μιλώντας στο περιοδικό ξεκαθάρισε, για την απόφασή του να κατεβεί υποψήφιος με το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου: «∆εν είναι η πρώτη φορά που κατεβαίνω. Από την πρώτη στιγμή που δημιουργήθηκε η Πλεύση Ελευθερίας, είμαι κοντά στη Ζωή Κωνσταντοπούλου».

    Σε ερώτηση για το τι θέλει να προσφέρει στα κοινά, ο Σπύρος Μπιμπίλας είπε: «Ο µόνος λόγος που θέλω να µπω στη Βουλή είναι για να λυθούν τα άλυτα εδώ και δεκαετίες προβλήματα των ηθοποιών. ∆εν παριστάνω ούτε τον οικονομολόγο ούτε τον γνώστη της εξωτερικής πολιτικής. Με ενδιαφέρουν πολύ τα προβλήματα των ηθοποιών, γιατί πολλοί από αυτούς που μπήκαν κατά καιρούς στη Βουλή δεν ασχολήθηκαν επαρκώς µε τα προβλήματα των ηθοποιών. Εξαιρώ την Αιµιλία Υψηλάντη και τον Κλέωνα Γρηγοριάδη». Μιλώντας για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, τόνισε πως τη θεωρεί μία δυναμική πολιτικό: «Θεωρώ ότι είναι μια από τις πιο δυναμικές πολιτικούς, µε πολύ μεγάλη γνώση πάνω στα νοµικά και διεθνή προβλήματα. Είναι μια φωνή που δεν πρέπει να λείπει από τη Βουλή. Πιστεύω ότι κάποιοι άνθρωποι δεν έχουν ασχοληθεί σοβαρά μαζί της και δεν έχουν καταλάβει τι πρεσβεύει» ανέφερε ο Σπύρος Μπιμπίλας για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

    Επιπλέον ο ηθοποιός μίλησε για τον θάνατο των γονιών του: «Οι πιο δύσκολες στιγμές στη ζωή µου ήταν ο θάνατος των γονιών µου και οι χωρισμοί μεγάλων σχέσεων που έχω περάσει στη ζωή µου και που θεωρώ ότι είναι ένα σημαντικό καμμάτι στη ζωή των ανθρώπων». Όσον αφορά τη διαθήκη του, την οποία δημιούργησε όταν βρίσκονταν στην ηλικία των 25 ετών: «Όταν ήμουν 25 ετών, έκανα την πρώτη µου διαθήκη, μόλις απέκτησα το πρώτο µου περιουσιακό στοιχείο» είπε ο Σπύρος Μπιμπίλας και ερωτηθείς για το τι θέλει να γίνει μετά τον θάνατό του πρόσθεσε: «Οπωσδήποτε είμαι υπέρ της καύσης και όσον αφορά εμένα δεν θέλω κανενός είδους κηδεία, αλλά έχω αφήσει χρήματα για να γίνει μια μικρή γιορτή».

    Πηγή: protothema.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch