Life & Style

Η συνταγή της ημέρας: Κέικ με κρούστα φουντουκιού

Η συνταγή της ημέρας: Κέικ με κρούστα φουντουκιού

Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty

Το τέλειο κέικ θα μπορούσα αλλιώς να το ονομάσω γιατί πρόκειται για ένα πολύ αφράτο , πολύ εύγευστο πολύ δελεαστικό και απολαυστικό κέικ που δε θέλει καθόλου κόπο για να ετοιμαστεί ενώ το αποτελέσμα ξαφνιάζει ευχάριστα . Τα φουντούκια που τοποθετούμε στο πάνω μέρος , στέκονται εκεί στο ψήσιμο και μαζί με την καστανή ζάχαρη και την κανέλα δημιουργούν μια τραγανή κρούστα αξεπέραστη και μοναδική . Βέβαια , τα φουντούκια μπορούν να αντικατασταθούν με καρύδια…αλλά έτσι κι αλλιώς το κεκάκι αυτό είναι ξεχωριστό…και κάτι ακόμα : όσο περνούν οι ώρες (για μέρες δεν το βλέπω) ωριμάζει και γίνεται ακόμα καλύτερο…

Υλικά :

Για το κέικ :
250 γρ. ζάχαρη
300 γρ. κοκ. φαρίνα
250 ml γάλα
80 ml ηλιέλαιο
2 αυγά
2 βανίλιες
Μια τσιμπιά αλάτι
Για την κρούστα :
70 - 80 γρ. τριμμένο φουντούκι
2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
2 κ.γλ. κανέλα

keik kroysta foyntoykioy2keik kroysta foyntoykioy3keik kroysta foyntoykioy4
keik kroysta foyntoykioy5keik kroysta foyntoyikioy6keik kroysta foyntoyikoy7
Εκτέλεση :

-Σε ένα μπωλάκι τοποθετούμε τα υλικά για την κρούστα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι .
-Βάζουμε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά για το κέικ και τα αναδεύουμε για λίγο στην πιο χαμηλή σκάλα μέχρι να ενωθούν καλά . Δε χρειάζεται πολύ χτύπημα , αν θέλουμε μπορούμε να ενώσουμε τα υλικά με το χέρι σε μια λεκάνη , χωρίς μίξερ. Αδειάζουμε το μίγμα του κέικ σε λαδωμένο ταψάκι 25-26 εκ. και από πάνω σκορπίζουμε ομοιόμορφα το μίγμα της κρούστας .
-Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 170ο , για 40-45 λεπτά . Περιμένουμε να κρυώσει , κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε…τόσο απλά…τόσο απολαυστικά .
Λίγα λόγια ακόμα :
-Εγώ αφαιρώ δυο κουταλιές από τη (ζυγισμένη) φαρίνα και την αντικαθιστώ με φαρίνα ολικής άλεσης.
-Αν θέλουμε μπορούμε να “πειράξουμε” ελαφρά την επιφάνεια με ένα κουτάλι όταν ρίξουμε το φουντούκι πάνω στο μίγμα του κέικ ώστε να εισχωρήσει λίγο προς το εσωτερικό του .
-Επίσης , όταν τρίβουμε το φουντούκι στο μπλέντερ μπορούμε , αν θέλουμε , να τρίψουμε μαζί και την καστανή ζάχαρη για να μην είναι τόσο έντονη η παρουσία της .
-Τα φουντούκια όπως έγραψα και στην αρχή μπορούν να αντικατασταθούν με καρύδια , είναι εξίσου υπέροχα!
-Ευχαριστώ τη Μαρία Μάρδα για την καταπληκτική συνταγή της!
Καλή επιτυχία !

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις


tsoukalas popup mobile
tsoukalas popup

tsoukalas popup mobile
tsoukalas popup