Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty
Αυτό το φαγητό το ονομάζω “το ψητό της πεθεράς” γιατί η πεθερά μου με έμαθε να το φτιάχνω….όταν την είδα για πρώτη φορά να το ετοιμάζει παραξενεύτηκα….μα πατάτες μαζί με ψάρι στο φούρνο;;;; εγώ ξέρω κρέας ή κοτόπουλο να ψήνω με πατάτες…"βάλε πατάτες στο ψάρι σου και θα με θυμηθείς " μου είπε , “θα γίνουν ολόγλυκες” …κι εγώ σαν υπάκουο κορίτσι την άκουσα και δεν έκανα λάθος! Το φαγάκι είναι σκέτη απόλαυση…κανείς (ούτε οι πιο ιδιότροποι στο φαγητό) δε δυσανασχετούν όταν το μαγειρεύω…και πλέον είναι καθιερωμένο!
Υλικά :
1 κιλό φιλεταρισμένο βακαλάο
5-6 πατάτες
1 φλ.τσ. λάδι
3-4 σκελίδες σκόρδο
Χυμό από δύο λεμόνια + ξύσμα από το ένα
Μπόλικη ρίγανη , αλάτι και πιπέρι
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια. Πλένουμε και το βακαλάο . Τα αλατίζουμε όλα πολύ καλά και τα τοποθετούμε σε απλωτό ταψί ώστε να μην σκεπάζονται για να ψηθούν ομοιόμορφα. Περιλούζουμε το φαγητό με το χυμό λεμονιού και το λάδι , σκορπίζουμε εδώ κι εκεί το σκόρδο σε ροδέλες και τα πασαπλίζουμε με το πιπέρι , το ξύσμα και τη ρίγανη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στην κάτω σχάρα , στους 200ο , για μία ώρα περίπου...ελέγχουμε αν χρειάζεται να πάρει λίγο χρώμα και να πιεί τα υγρά οπότε χρησιμοποιούμε για λίγα λεπτά στο τέλος και το γκριλ!
Σερβίρουμε αμέσως και συνοδεύουμε με σαλατικά της εποχής.
Καλή όρεξη!
Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty