Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2023 20:45

Καλομοίρα: Ξεναγεί το κοινό της σε Ηρώδειο και Ακρόπολη και δηλώνει «περήφανη Ελληνίδα»

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Κάνει μάλιστα έκκληση για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα - Δείτε βίντεο

Τους τελευταίους μήνες η Καλομοίρα επισκέπτεται όλο και περισσότερο την Ελλάδα και μέσα από τις αναρτήσεις της στα social media συχνά αναφέρει ότι νοσταλγεί τη δεύτερη πατρίδα της.
Το μεσημέρι της Παρασκευής η τραγουδίστρια ανέβασε στο Instagram ένα νέο βίντεο, στο οποίο ξεναγεί το διαδικτυακό κοινό της στο Ηρώδειο και την Ακρόπολη.
«Είχα τραγουδήσει εδώ με τον κύριο Σαββόπουλο και ήταν μαγικά, είναι συγκινητικό».
Μετά από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, «συστήνει» τις Καρυάτιδες, μιλά για το φως και τη θετική ενέργεια των Ελλήνων και τέλος, αναφέρεται στα Γλυπτά του Παρθενώνα λέγοντας, ότι πρέπει να επιστρέψουν εδώ που ανήκουν.
Στη λεζάντα του κλιπ γράφει: «Υπερήφανη Ελληνίδα».

Δείτε το βίντεο

Πηγή: Protothema.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2023 12:54

Σχετικά Άρθρα

  • Κασσελάκης για Ακρόπολη, ΥΠΕΣ και νοσοκομεία: «Δεν παίρνουν χαμπάρι» είναι το modus operandi τους
    Κασσελάκης για Ακρόπολη, ΥΠΕΣ και νοσοκομεία: «Δεν παίρνουν χαμπάρι» είναι το modus operandi τους

    «Δεν παίρνουν χαμπάρι είναι το modus operandi τους», ισχυρίζεται για την κυβέρνηση ο Στέφανος Κασσελάκης με ανάρτησή του στις προσωπικές του σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χρησιμοποιώντας παραδείγματα από την επικαιρότητα και υποστηρίζοντας πως δεν μας αξίζει τέτοια κατάρρευση.

    Σε αυτό το πλαίσιο, μάλιστα, καλεί τους πολίτες να βάλουν τα κομμάτια στη σειρά από την αρχή για να επιστρέψουμε στην αξιοπρέπεια.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία αναφέρει χαρακτηριστικά πως άγνωστοι ανέβηκαν με χλαμύδες και περικεφαλαίες στην Ακρόπολη και πόζαραν με φόντο τον Παρθενώνα, αλλά το υπουργείο Πολιτισμού δεν πήρε χαμπάρι.

    Την ίδια ώρα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει πως άγνωστοι διέρρηξαν το γραφείο του διευθυντή εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του οποίου υπάρχουν σημαντικά δημόσια έγγραφα, που ο ίδιος ανέφερε πως φοβάται μήπως έχουν αντιγραφεί ή αλλοιωθεί, αλλά το υπουργείο Εσωτερικών δεν πήρε χαμπάρι.

    «Δεν είναι μόνο τα νοσοκομεία που καταρρέουν, οι πολίτες που δολοφονούνται έξω από αστυνομικά τμήματα, οι ασθενείς που σβήνουν στις καρότσες, οι σταθμάρχες που διορίζονται παράνομα. Είναι όλα μαζί, και όλα σε αποσύνθεση, από τα πιο απλά μέχρι τα πιο σύνθετα. Μπορείτε να είστε υπερήφανοι για τη σημερινή κατάσταση της χώρας μας, από τον Παρθενώνα έως τα νοσοκομεία, από τους θεσμούς μέχρι την καθημερινότητα;», αναρωτιέται ο κ. Κασσελάκης.

    Πηγή: Cnn.gr
  • Η Ολυμπιακή Φλόγα έφτασε στην Ακρόπολη
    Η Ολυμπιακή Φλόγα έφτασε στην Ακρόπολη

    Από τη Σαντορίνη στην Ακρόπολη έφτασε η Ολυμπιακή Φλόγα

    Από την Ακρόπολη, το εμβληματικότερο μνημείο της Ελλάδας, η Ολυμπιακή Φλόγα στέλνει τα διαχρονικά μηνύματα της για ειρήνη και εκεχειρία σε όλο τον πλανήτη. Το βωμό άναψε ο Ολυμπιονίκης Περικλής Ιακωβάκης, έχοντας παραλάβει το Φως στα Προπύλαια από τον πρωταθλητή της κολύμβησης Ανδρέα Βαζαίο.

    Ο Περικλής Ιακωβάκης δήλωσε για τη μοναδική αυτή στιγμή: «Είναι μία μοναδική στιγμή. Η ομορφιά της Ακρόπολης είναι απίστευτη και ο συνδυασμός της Ολυμπιακής Φλόγας να είναι εδώ και να έχω εγώ το προνόμιο να ανάψω το βωμό, είναι μοναδικά. Είμαι πολύ χαρούμενος και θέλω να ευχαριστήσω όσους με επέλεξαν. Να ευχηθώ καλή επιτυχία στην οργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων στους Γάλλους και καλή επιτυχία στους Ελληνες αθλητές, σε αυτούς που έχουν προκριθεί και σε αυτούς που το παλεύουν να εξασφαλίσουν τη θέση εκεί. Το νόημα των Ολυμπιακών Αγώνων και το μήνυμα τους είναι επίκαιρο γιατί βλέπουμε όλοι ότι κοντά στη γειτονιά μας υπάρχουν εντάσεις και πολεμικές συγκρούσεις και ελπίζω παρότι αυτό δεν είναι ρεαλιστικό, κάτι από το μεγαλείο των Ολυμπιακών Αγώνων να περάσει και εκεί, μήπως και βρεθεί μία λύση και να σταματήσουν όλα αυτά.»

    Στη Λαμπαδηδρομία μέχρι την Ακρόπολη συμμετείχαν η Χορογράφος των Τελετών της Ολυμπιακής Φλόγας Αρτεμις Ιγνατίου και η έξι φορές Οlympian Αγη Κασούμη.

    Η 4η μέρα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας ξεκίνησε από τη Σαντορίνη, όπου τη Φλόγα μετέφερε αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας, με την τελετή να γίνεται στα Φηρά και το Ολυμπιακό Φως να περνάει μέσα από τα γραφικά σοκάκια του νησιού.

    Ακολούθησε η Νάξος, όπου το βωμό στο λιμάνι άναψε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, ενώ μεταξύ των Λαμπαδηδρόμων ήταν και η Ολυμπιονίκης Ολγα Βασδέκη. Στη συνέχεια πέρασε στην Πάρο όπου τον βωμό άναψε στην Παροικιά, ο πρωταθλητής του κάνοε καγιάκ Χρήστος Τσακμάκης, μπροστά σε πάρα πολλούς κατοίκους που επιφύλαξαν μία μεγαλειώδη υποδοχή.

    Εξαιρετική ήταν και η ιδέα τα παιδιά της Πάρου από τους τους συλλόγους ΑΟ Πάρου, ΝΟ Πάρου, ΑΜΕΣ Νηρέας, Μαρπησαϊκός και από άλλους, να περιμένουν την Ολυμπιακή Φλόγα εξασκώντας τα αγαπημένα τους αθλήματα, όπως ιστιοπλοΐα, beach soccer, beach handball, μπάσκετ, πινγκ πονγκ, ιππασία, και τον κλασικό αθλητισμό δημιουργώντας το τέλειο σκηνικό για την άφιξη του Ολυμπιακού συμβόλου. Συγχαρητήρια στους γονείς και τους συλλόγους ΑΟ Πάρου, ΝΟ Πάρου, ΑΜΕΣ Νηρέας και τους άλλους συλλόγους του νησιού για το παράδειγμα τους!

    Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος που συνόδεψε την Ολυμπιακή Φλόγα, απευθυνόμενος στους κατοίκους της Πάρου, είπε: «Σας ευχαριστούμε για τη μεγαλειώδη υποδοχή, η Πάρος έχει τον περισσότερο κόσμο έως τώρα, από όλα τα μέρη που έχουμε περάσει. Αυτό μας δίνει μεγάλη χαρά, όπως και τα παιδιά που είδαμε να αθλούνται στο δρόμο περιμένοντας τη Φλόγα, συμμετέχοντας σε αυτή τη γιορτή, που γίνεται ξανά στο νησί μετά από 20 χρόνια και το 2004. Μικροί και μεγάλοι πρέπει να νιώθετε υπερήφανοι, γιατί οι Ολυμπιακοί Αγώνες ξεκίνησαν από αυτή εδώ τη χώρα, πριν από 2800 χρόνια και είναι το μεγαλύτερο αθλητικό και κοινωνικό γεγονός, είναι το γεγονός που ενώνει τις 206 χώρες σε μία ειρηνική συνάθροιση.»

    Την 5η μέρα της Λαμπαδηδρομίας, η Ολυμπιακή Φλόγα θα φύγει από την Ακρόπολη και στα χέρια πολλών σπουδαίων αθλητών θα περάσει από το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, το Ολυμπιακό Στάδιο, το Ολυμπιακό Μουσείο το Μνημείο Μικρασιατών στη Νέα Φιλαδέλφεια για να κατευθυνθεί στους Δελφούς τη Λαμία και το Βόλο όπου θα διανυκτερεύσει.

    (Δελτίο Τύπου)

    Φωτογραφίες: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ/ EUROKINISSI

  • Καλομοίρα: «Έλεγα ότι θα μου γίνει πρόταση για την Eurovision, και η Έλενα και ο Σάκης πήραν την τρίτη θέση και ξαναπήγανε»
    Καλομοίρα: «Έλεγα ότι θα μου γίνει πρόταση για την Eurovision, και η Έλενα και ο Σάκης πήραν την τρίτη θέση και ξαναπήγανε»

    "Η ΕΡΤ θα τρελαθεί μαζί μου, ξέχνα το" δήλωσε η Καλομοίρα.

    Την Καλομοίρα φιλοξένησε ο Γρηγόρης Αρναούτογλου στο The 2night Show το βράδυ της Τετάρτης και μίλησε για την επιθυμία της να βρεθεί ξανά στη σκηνή της Eurovision και τη φετινή συμμετοχή της Ελλάδας με την Μαρίνα Σάττι και το Ζάρι.

    «Το Rolling το έχω γράψει με πολλούς σπουδαίους συνθέτες και αυτοί έχουν κάνει επιτυχία παγκόσμια. Αυτό ήταν ένα κομμάτι όχι για την Eurovision αλλά για κάτι χρόνια. Η ΕΡΤ θα τρελαθεί μαζί μου, ξέχνα το. Εγώ είχα επιθυμία να πάω ξανά στην Eurovision και από μόνη μου λέω ότι θα μου γίνει σίγουρα πρόταση. Γιατί πήραμε όλοι και εγώ και η Έλενα και ο Σάκης την τρίτη θέση» ανέφερε η Καλομοίρα.

    «Είναι πολύ καλλιτέχνιδα. Ηρεμήστε όλοι για το τραγούδι της Μαρίνας Σάττι. Είναι πολύ καλό και έχει κάτι ελληνικό. Ο Φωκάς θα το πάρει γιατί είναι τηλεοπτικό και θα το πάει στο φεγγάρι» είπε η Καλομοίρα.

    Πηγή: Ζappit.gr

  • Καλομοίρα: Μετά τη Eurovision το 2008, μου ζήτησαν να πληρώσω 800 ευρώ για το ξενοδοχείο που έμενα
    Καλομοίρα: Μετά τη Eurovision το 2008, μου ζήτησαν να πληρώσω 800 ευρώ για το ξενοδοχείο που έμενα

    «Δεν θα το ξεχάσω αυτό, αλλά δεν θέλω να θάψω κανέναν» είπε η τραγουδίστρια

    Η Καλομοίρα μίλησε για την εμπειρία της στη Eurovision το 2008, ενώ έκανε και μερικές αποκαλύψεις για πρώτη φορά.
    Η τραγουδίστρια μίλησε στην εκπομπή «Super Κατερίνα» και αρχικά, ανέφερε για τον φετινό διαγωνισμό της Eurovision: «Πάντα πάω με το ένστικτό μου. Τη βραδιά πριν την τελική υποβολή των τραγουδιών για τη Eurovision, είχα βάλει τα κλάματα σαν μωρό, γιατί αποφάσισα να αποσύρω τα κομμάτια μου».
    Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Δεν κατηγορώ κανέναν, ίσως φταίω κι εγώ, αλλά πάντα πάω με το ένστικτό μου. Κάτι μου έλεγε να μην τα στείλω. Δεν ξέρω αν ήταν σωστό ή λάθος, το μέλλον θα δείξει».
    Μίλησε επίσης, για τη συμμετοχή της στον διαγωνισμό το 2008. «Όταν συμμετείχα στη Eurovision, δεν νομίζω ότι με δυσκόλεψε κάτι. Μου αρέσει να δουλεύω σκληρά, έτσι έχω μάθει. Ήταν πολύ όμορφη εμπειρία. Είχαμε όλοι έναν στόχο. Για μένα, το πιο δύσκολο ήταν όταν γινόταν η διαδικασία επιλογής στην Ελλάδα», εξήγησε.

    Η τραγουδίστρια συμπλήρωσε: «Μετά τη Eurovision, γύρισα στο εστιατόριο των γονιών μου. Είχα πέσει σε κατάθλιψη. Μου είχαν ζητήσει να πληρώσω 800 ευρώ για το ξενοδοχείο, που έμενα για τη Eurovision. Δεν θα το ξεχάσω αυτό, αλλά δεν θέλω να θάψω κανέναν. Να είναι καλά όλοι. Δεν νομίζω ότι έφταιγε η ΕΡΤ, ίσως ευθυνόταν ο άνθρωπος της ΕΡΤ».

    Τέλος, ανέφερε: «Το θέμα όμως, είναι ότι εγώ τότε ήμουν μικρή και αλλιώς φανταζόμουν ότι θα είναι η σόουμπιζ, μου πήρε χρόνια να καταλάβω το παιχνίδι. Περίμενα ότι μετά την τρίτη θέση που έφερα και έδειξα ότι αξίζω, ότι κάτι θα άλλαζε, αλλά δεν αλλάζει τίποτα τελικά. Το θέμα είναι να πιστέψεις εσύ ότι αξίζεις. Εμένα μου πήρε 20 χρόνια να το καταλάβω».
    Πηγή: Protothema.gr
  • Στα 30 ευρώ πλέον το εισιτήριο για την Ακρόπολη: Οι νέες τιμές σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
    Στα 30 ευρώ πλέον το εισιτήριο για την Ακρόπολη: Οι νέες τιμές σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

    Τη νέα τιμολογιακή πολιτική των Αρχαιολογικών Χώρων και Μουσείων γνωμοδότησε θετικά ομόφωνα το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου, στην οποία προστίθεται μία ημέρα ελεύθερης εισόδου, ενώ διατηρείται ίδια η τιμή του εισιτηρίου, χειμώνα-καλοκαίρι.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η νέα τιμολογιακή πολιτική για τα εισιτήρια εισόδου στους Αρχαιολογικούς Χώρους, τα Μνημεία και τα Μουσεία του Υπουργείου Πολιτισμού (350 περίπου) είναι επιβεβλημένη με βάση τα δεδομένα της αυξανόμενης επισκεψιμότητας των τελευταίων 2 ετών, της χρήσης του ηλεκτρονικού εισιτηρίου σε 28 χώρους -έως σήμερα- με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα και το γεγονός ότι οι ισχύουσες τιμές αναθεωρημένες από 5ετίας είναι πολύ χαμηλές σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

    Η πρόταση της νέας τιμολογιακής πολιτικής βασίζεται σε ειδική μελέτη, την οποία ανέθεσε ο αρμόδιος Οργανισμός Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων.

    Βασικά σημεία της νέας τιμολογιακής πολιτικής:

    Εφαρμογή της νέας τιμολογιακής πολιτικής σε δύο φάσεις:

    • Α’ Φάση, έναρξη ισχύος από 01.04.2024:
    • Κατάργηση των ενιαίων εισιτηρίων εισόδου με παραπάνω του ενός Αρχαιολογικών Χώρων ή Μουσείων, όπου εφαρμόζεται εξ ολοκλήρου ή εν μέρει ηλεκτρονικό εισιτήριο και συνδέονται με Μουσεία-ΝΠΔΔ.
    • Εφαρμογή νέας υπηρεσίας Εξατομικευμένης Επίσκεψης στον Αρχαιολογικό Χώρο της Ακρόπολης των Αθηνών, εκτός ωραρίου λειτουργίας του χώρου με υψηλό αντίτιμο εισιτηρίου. Η επίσκεψη αφορά σε ομάδες των 5 ατόμων και έως 4 ομάδες στο δίωρο (07:00-09:00 και 20:00-22:00), με προσφορά ειδικής ξενάγησης και αναμνηστικών δώρων (θα επεκταθεί και σε άλλους χώρους κατά την Β’ Φάση)
    • Β’ Φάση, έναρξη ισχύος από 01.04.2025:
    • Εξορθολογισμός του αντιτίμου εισιτηρίων εισόδου, σύμφωνα με κατάταξη των Αρχαιολογικών Χώρων, των Μνημείων και των Μουσείων σε 5 κατηγορίες με βάση την επισκεψιμότητα, ενίοτε τη σημασία τους στην εκάστοτε περιοχή και το ισχύον εισιτήριο εισόδου. Οι 5 κατηγορίες αντιστοιχούν σε 5 βαθμίδες αντιτίμου εισιτηρίων εισόδου ως εξής:

    Α/Α

    ΧΩΡΟΣ - ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

    ΑΝΤΙΤΙΜΟ σε €

    1

    Ακρόπολη Αθηνών, κατηγορία Α

    30,00€

    2

    .Χ. & Μ. κατηγορία Β

    (επισκ. πάνω από 200.000)

    0,00€

    3

    Α.Χ. & Μ. κατηγορία Γ

    (επισκ. 75.000 έως 200.000)

    15,00€

    4

    Α.Χ. & Μ. κατηγορία Δ

    (επισκ. 15.000 έως 75.000)

    10,00€

    5

    Α.Χ. & Μ. κατηγορία Ε

    (επισκ. κάτω από 15.000)

    5,00€

    ΝΠΔΔ

    Μουσεία ΝΠΔΔ

    Διαμορφώνουν δική τους Τ.Π.

    Με τον τρόπο αυτό καταργούνται οι υφιστάμενες 9 βαθμίδες στην κλίμακα των αντιτίμων εισιτηρίου εισόδου από 2 έως 20 ευρώ, οι οποίες σε συνδυασμό με τις 4 κατηγορίες δικαιούχων μειωμένου εισιτηρίου και τις 34 δικαιούχων ελευθέρας εισόδου συνεπάγονται ένα πολύπλοκο σύστημα με δυσανάλογα βαρύ διαχειριστικό κόστος.

    • Καταργείται η διαφορετική τιμολόγηση της θερινής και της χειμερινής περιόδου με μία ίδια τιμή εισόδου ανά κατηγορία σε όλη την διάρκεια του έτους.
    • Προστίθεται μία επιπλέον Κυριακή ελευθέρας εισόδου κάθε μήνα κατά την χειμερινή περίοδο (1η Νοεμβρίου-31η Μαρτίου), συγκεκριμένα η τρίτη Κυριακή του μήνα επί πλέον της πρώτης.
    • Κατάργηση των ενιαίων και των κοινών εισιτηρίων πλην Aρχαίας Ολυμπίας, Δελφών, Μυκηνών και Αιγών ή όπου για λόγους χωροταξικούς επιβάλλεται το κοινό εισιτήριο Χώρου και Μουσείου.
    • Διατήρηση του μειωμένου εισιτηρίου εισόδου για τα άτομα ηλικίας 65+ από χώρες της Ε.Ε. για το διάστημα από 1η Οκτωβρίου έως 31η Μαΐου.
    • Διατήρηση του δικαιώματος ελευθέρας εισόδου στα άτομα έως 25 ετών για τους πολίτες Ε.Ε. και επέκταση του δικαιώματος ελευθέρας εισόδου για πολίτες εκτός Ε.Ε. έως την ηλικία των 18 ετών, αντί της ηλικίας έως 5 ετών που ισχύει τώρα.
    • Διατηρείται το δικαίωμα ελευθέρας εισόδου για τα ΑμεΑ και τις κατηγορίες ατόμων που έχουν θεσπιστεί έως σήμερα για λόγους κοινωνικούς ή ιδιότητας.
    • Έκδοση Κάρτας Πολιτισμού (Culture Gard) για τις κατηγορίες που έχουν θεσμοθετηθεί και θα εκδίδεται μέσω της εφαρμογής του gov.gr ή των ΚΕΠ για ημεδαπούς φορολογούμενους.

    Όπως προκύπτει από τα ανωτέρω, με τη νέα τιμολογιακή πολιτική εισιτηρίων εισόδου στους Αρχαιολογικούς Χώρους, τα Μνημεία και τα Μουσεία της χώρας, επιτυγχάνονται:

    • Κατηγοριοποίηση των επισκέψιμων χώρων και μουσείων με κριτήριο την επισκεψιμότητά τους, τη σημασία τους για την εκάστοτε περιοχή και το ισχύον αντίτιμο εισιτηρίου.
    • Εξορθολογισμός και απλοποίηση των κατηγοριών των εισιτηρίων.
    • Απόδοση στα μνημεία μας της αξίας που αντιστοιχεί στην σπουδαιότητά τους για την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά.
    • Αύξηση ημερών ελευθέρας εισόδου κατά μία (1) Κυριακή μηνιαίως τη χειμερινή περίοδο για όλους ανεξαρτήτως τους επισκέπτες.
    • Εξάλειψη διακρίσεων και διεύρυνση του δικαιώματος ελευθέρας εισόδου σε παιδιά και νέους, ηλικίας 5-18 ετών, από χώρες εκτός Ε.Ε.
    • Ουσιαστική αύξηση των δημοσίων εσόδων από τα εισιτήρια και επανεπένδυσή τους στα έργα Πολιτισμού για την ανάδειξη και προβολή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.
    Πηγή: Ethnos.gr
  • Τουρίστας έκλεψε αρχαία από την Ακρόπολη: Αφαίρεσε κομμάτια μαρμάρου ανεκτίμητης αξίας και συνελήφθη
    Τουρίστας έκλεψε αρχαία από την Ακρόπολη: Αφαίρεσε κομμάτια μαρμάρου ανεκτίμητης αξίας και συνελήφθη

    Στη σύλληψη ενός Ρουμάνου υπηκόου, ηλικίας 36 ετών, προχώρησαν οι Αρχές, καθώς κατά την επίσκεψή του στην Ακρόπολη βρέθηκε να έχει κλέψει δύο κομμάτια μάρμαρο από τον αρχαιολογικό χώρο.

    Σύμφωνα με πληροφορίες στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του υπάρχει και η μαρτυρία 42χρονης που κατήγγειλε ότι τον είδε να αφαιρεί τα αρχαία. Ο 36χρονος κατηγορείται για διακεκριμένη κλοπή και για τον νόμο περί αρχαιοτήτων.

    Σημειώνεται ότι η κλοπή έγινε το πρωί της Τρίτης 19 Σεπτεμβρίου.

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Μόνο 20.000 επισκέπτες θα δέχεται καθημερινά ο Ιερός Βράχος της Ακρόπολης
    Μόνο 20.000 επισκέπτες θα δέχεται καθημερινά ο Ιερός Βράχος της Ακρόπολης

    Πρεμιέρα σήμερα Δευτέρα (4/9) για το νέο πρόγραμμα επισκεψιμότητας της Ακρόπολης που βάζει πλαφόν στον αριθμό των ατόμων που μπορούν να επισκέπτονται καθημερινά τον Ιερό Βράχο.

    Από εδώ και πέρα ο ημερήσιος αριθμός επισκεπτών δεν μπορεί να υπερβαίνει τους 20.000, κατανεμημένοι σε συγκεκριμένο αριθμό ανά ζώνη της μίας ώρας.

    Στο θέμα αναφέρθηκε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη τονίζοντας ότι αποσκοπεί στην προστασία του μνημείου της Ακρόπολης και στην αναβάθμιση της εμπειρίας του επισκέπτη.

    Η υπουργός τόνισε ότι βασικό μέλημα του υπουργείου είναι η προστασία του μνημείου, αναφέρθηκε στη μελέτη του Οργανισμού Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων(ΟΔΑΠ), από την οποία προκύπτει ότι ο ημερήσιος αριθμός επισκεπτών δεν μπορεί να υπερβαίνει τους 20.000, κατανεμημένοι σε συγκεκριμένο αριθμό ανά ζώνη της μίας ώρας.

    Παράλληλα, η υπουργός τόνισε ότι η μελέτη έχει λάβει υπόψη της τον χρόνο παραμονής και εξόδου των επισκεπτών, προκειμένου να αποφευχθεί ο υπερβολικός αριθμός παράλληλων επισκέψεων, ιδιαίτερα τις πρωινές ώρες, κατά τις οποίες έχει παρατηρηθεί μεγάλη συσσώρευση.

    Ως αποτέλεσμα αυτής της κατανομής, ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να επωφεληθεί ποιοτικότερου χρόνου, κατά την περιήγησή του, εμπλουτίζοντας τις πληροφορίες του για τον χώρο και την ιστορία του.

    «Στο υπουργείο Πολιτισμού, επειδή ο κύριος σκοπός του είναι ακριβώς η προστασία του ίδιου του μνημείου, αποφασίσαμε να περιορίσουμε τον αριθμό (σ.σ. των επισκεπτών ανά ημέρα) στους 20.000. Από εκεί και πέρα, το ωράριο από 08:00 έως 20:00, που ισχύει σήμερα έχει χωριστεί σε 12 ωριαίες ζώνες επισκεψιμότητας. Η κάθε ζώνη έχει συγκεκριμένο αριθμό επισκεπτών. Για παράδειγμα, η ζώνη 08:00-09:00 πμ έχει 3.000 άτομα. Δεν μπορούν να μπουν 3.000+1 επισκέπτες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι επισκέπτες να έχουν μεγαλύτερη δυνατότητα για σωστή περιήγηση και απόλαυση του μείζονος αυτού μνημείου», τόνισε η υπουργός, που αναφέρθηκε και στη χρήση του προγράμματος ζωνών επισκεψιμότητας από επαγγελματίες του τουρισμού, οι οποίοι διαχειρίζονται συνήθως μεγάλο αριθμό επισκεπτών (γκρουπς).

    Η υπουργός τόνισε ότι από τον Ιούλιο μέχρι και τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου, έχουν γίνει συστηματικές συναντήσεις των επαγγελματιών του τουρισμού με στελέχη του ΟΔΑΠ και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών, προκειμένου να ενημερωθούν και να προσαρμοστούν στη νέα διαδικασία.

    «Το πρόγραμμα είναι on line. Επομένως, μπορείς, ανά πάσα στιγμή, να μπεις και να δεις τη διαθεσιμότητα που υπάρχει. Ο στόχος είναι να αποφεύγουμε τη συσσώρευση η οποία συνέβαινε μέχρι χθες, με το 50% των επισκεπτών να θέλουν να ανέβουν στην Ακρόπολη το διάστημα 08:00-11:00 πμ. Αυτό ήταν προβληματικό για το μνημείο, αλλά και για τους ίδιους, διότι, εκ των πραγμάτων, στον χώρο των Προπυλαίων δημιουργείται ένας "λαιμός μπουκαλιού".

    Επομένως, με το να υπάρχουν οι ζώνες και να είναι αυστηρά καθορισμένος αριθμός ο οποίος έχει μελετηθεί και δίνει μια συνεχή ροή, όχι μόνο στον αρχαιολογικό χώρο, αλλά και στα Προπύλαια, αυτομάτως καθιστά την εμπειρία του επισκέπτη πολύ πιο θετική», σημείωσε.

    Τι είπε για τα Γλυπτά του Παρθενώνα και το σκάνδαλο με την κλοπή στο Βρετανικό Μουσείο

    Η υπουργός ρωτήθηκε και για το σοβαρό ζήτημα της κλοπής αρχαίων αντικειμένων από το Βρετανικό Μουσείο.

    Η ίδια τόνισε ότι είναι ένα πολύ ιδιαίτερο θέμα, δεδομένου ότι πρόκειται για πράξη που προέρχεται από ανθρώπους οι οποίοι ήταν υπεύθυνοι για τη φύλαξη των συλλογών. Παράλληλα, σημείωσε, για ακόμη μια φορά, ότι το αίτημα για την επανένωση των γλυπτών του Παρθενώνα, που αποτελεί εθνικό στόχο για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό προσωπικά, ταυτίζεται χρονολογικά με την έναρξη του νέου ελληνικού κράτους. Παραμένει διαρκές εδώ και 200 χρόνια.

    «Στρατηγική η οποία ανακοινώνεται, παύει να είναι στρατηγική. Δεν μπορεί κανείς να παρουσιάζει αυτά τα οποία σκέφτεται να κάνει. Επαναλαμβάνω όμως κατηγορηματικά ότι η Ελλάδα αυτή τη στιγμή ακολουθεί απολύτως τις κόκκινες γραμμές οι οποίες έχουν τεθεί για αυτό το μείζον εθνικό θέμα, μη μπορώντας, σε καμία περίπτωση, να αναγνωρίσει οποιοδήποτε δικαίωμα ιδιοκτησίας, νομής και κατοχής στο Βρετανικό Μουσείο, καθώς τα γλυπτά του Παρθενώνα βρίσκονται εκεί ως προϊόν κλοπής», επισήμανε μεταξύ άλλων η υπουργός Πολιτισμού.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Εισιτήρια - απάτη υπόσχονται παράκαμψη της σειράς αναμονής για την Ακρόπολη - Προσοχή εφιστά το υπουργείο Πολιτισμού
    Εισιτήρια - απάτη υπόσχονται παράκαμψη της σειράς αναμονής για την Ακρόπολη - Προσοχή εφιστά το υπουργείο Πολιτισμού

    Την προσοχή των επισκεπτών του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης από παραπλανητικές διαδικτυακές διαφημίσεις εφιστά ο Οργανισμός Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων.

    Ο Οργανισμός, θέλοντας να προστατεύσει τους επισκέπτες, ενημερώνει το κοινό ότι δεν υπάρχει δυνατότητα αγοράς εισιτηρίου που να συνοδεύεται από οποιονδήποτε τρόπο παράκαμψης της σειράς αναμονής (υπηρεσία «Skip the line»).

    «Η συγκεκριμένη υπηρεσία δεν μπορεί να εφαρμοστεί στον Αρχαιολογικό Χώρο της Ακρόπολης, λόγω της ιδιαίτερης γεωμορφολογίας του λόφου και της φύσης του μνημείου. Ακόμη και εάν κάποιος επισκέπτης καταφέρει να παρακάμψει την αναμονή στην είσοδο, σύντομα θα συναντήσει σειρά αναμονής στα Προπύλαια του μνημείου, όπου μειώνεται το πλάτος εισόδου. Ως εκ τούτου, οποιαδήποτε διαφήμιση υπηρεσίας 'skip the line', αποτελεί εξαπάτηση του κοινού» επισημαίνει η ανακοίνωση.

    Ο Οργανισμός Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων, καλεί τους επισκέπτες να μην παρασύρονται από δημοσιεύματα που υπόσχονται ψευδείς υπηρεσίες, ενώ παράλληλα γνωστοποιεί ότι η μοναδική επίσημη διαδικτυακή πύλη για την αγορά εισιτηρίων της Ακρόπολης είναι η hhticket.gr (Hellenic Heritage e-ticket).

    Πηγή: ethnos.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο