Σάββατο, 08 Απριλίου 2023 20:36

Eurovision 2023: Το BBC προβλέπει τον αποκλεισμό της Ελλάδας στον φετινό διαγωνισμό

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Σύμφωνα με την έρευνα, ο Βίκτωρ Βερνίκος δεν θα καταφέρει να προχωρήσει στον μεγάλο τελικό

O πρώτος ημιτελικός της φετινής Eurovision πλησιάζει και οι προετοιμασίες έχουν ήδη ξεκινήσει, με τις αποστολές να «στήνουν» τις ιδέες τους, προσπαθώντας να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στη σκηνή του μεγάλου μουσικού διαγωνισμού.
Όπως και κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, τα στοιχήματα δίνουν και παίρνουν, με το κοινό να «μαντεύει» τις θέσεις που θα κατακτήσουν οι χώρες φέτος.
Μάλιστα, το BBC έκανε κι εκείνο μια... έρευνα γύρω από τις φετινές συμμετοχές, όπως αποκάλυψε η εκπομπή «Breakfast@Star». Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, θεωρεί ότι η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να προχωρήσει στον τελικό, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Μαΐου. Η εν λόγω πρόβλεψη βασίζεται σε στοιχεία, που οι ίδιες οι χώρες έχουν καταθέσει για τη σκηνική τους παρουσία τον Μάιο.
Συγκεκριμένα, το BBC προβλέπει πως η Ελλάδα και ο Βίκτωρ Βερνίκος θα αποκλειστούν πριν τον δεύτερο ημιτελικό, με αποτέλεσμα η χώρα να μη συμμετέχει στον μεγάλο τελικό του 67ου διαγωνισμού.
Το εν λόγω δημοσίευμα αναρτήθηκε επίσης, από τον Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Φορέα, που μεταδίδει τη φετινή διοργάνωση, οπότε φέρει μεγάλη βαρύτητα.
Σύμφωνα με όσα γράφει, το τραγούδι που εκπροσωπεί φέτος τη χώρα με τίτλο «What they say», «δεν είναι εκείνο που θα μπορούσε να δώσει μια ιδιαίτερη κορύφωση, ούτε έχει κάποια θεαματική παρουσίαση».
Πηγή: Protothema.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 08 Απριλίου 2023 11:28

Σχετικά Άρθρα

  • Μέση Ανατολή - BBC: Τι κρύβει η διαρροή των εγγράφων από τις ΗΠΑ για την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν
    Μέση Ανατολή - BBC: Τι κρύβει η διαρροή των εγγράφων από τις ΗΠΑ για την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν

    Είναι τα έγγραφα αυθεντικά; - Διαρροή εκ των έσω ή κυβερνοεπίθεση; - Επιπτώσεις και ενδεχόμενη κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή

    Αναστάτωση έχει προκαλέσει στις Ηνωμένες Πολιτείες η διαρροή διαβαθμισμένων εγγράφων τα οποία αποκάλυπταν λεπτομέρειες για την επικείμενη απάντηση του Ισραήλ στο Ιράν. Οι Αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν την αρχική πηγή που διέρρευσε τα έγγραφα στο Telegram τα οποία φέρονται να βασίζονται σε δορυφορικές.
    Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι, ο πρόεδρος Μπάιντεν είναι «βαθιά ανήσυχος» για τη διαρροή, χωρίς όμως να έχει ακόμη καθοριστεί εάν πρόκειται για χάκινγκ ή για εσωτερική διαρροή.
    Τα έγγραφα φέρονται να περιγράφουν τις προετοιμασίες του Ισραήλ για ένα πλήγμα κατά του Ιράν, με πληροφορίες που συλλέχθηκαν από την Εθνική Υπηρεσία Γεωχωρικών Πληροφοριών των ΗΠΑ στις 15 και 16 Οκτωβρίου. Η διαρροή αυτών των εγγράφων αποτελεί σοβαρό ζήτημα εθνικής ασφάλειας, καθώς αποκαλύπτουν λεπτομέρειες για τις προετοιμασίες του Ισραήλ να επιτεθεί στο Ιράν, μια κίνηση που θα μπορούσε να οδηγήσει σε κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή.
    Το BBC σε ανάλυσή του επιχειρεί να σκιαγραφήσει όλα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής:

    Είναι τα έγγραφα αυθεντικά;

    Οι στρατιωτικοί αναλυτές που εξέτασαν τα έγγραφα σημειώνουν ότι η γλώσσα και οι επικεφαλίδες που χρησιμοποιούνται είναι συνεπείς με παρόμοια διαβαθμισμένα έγγραφα που έχουν αποκαλυφθεί στο παρελθόν. Τα έγγραφα φέρουν τη σήμανση «Top Secret» και το ακρωνύμιο «FGI», που σημαίνει «Foreign Government Intelligence» (Πληροφορίες από Ξένη Κυβέρνηση).

    Τα έγγραφα φαίνεται να έχουν διανεμηθεί σε υπηρεσίες πληροφοριών της συμμαχίας «Five Eyes», η οποία περιλαμβάνει τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. Το ακρωνύμιο «TK» που εμφανίζεται στα έγγραφα αναφέρεται στον όρο «Talent Keyhole», κωδικό που καλύπτει πληροφορίες που προέρχονται από δορυφόρους και σχετίζονται με τις υπηρεσίες Signals Intelligence (SIGINT) και Imagery Intelligence (IMINT).

    Τι αποκαλύπτουν τα έγγραφα;

    Τα έγγραφα παρουσιάζουν μια συνολική εκτίμηση των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών για τις προετοιμασίες του Ισραήλ να επιτεθεί στο Ιράν, βασιζόμενη σε πληροφορίες που συλλέχθηκαν στις 15 και 16 Οκτωβρίου από την NGA. Ένα από τα κύρια σημεία ενδιαφέροντος είναι η αναφορά σε δύο συστήματα βαλλιστικών πυραύλων αέρος-εδάφους (ABLM): το Golden Horizon και το Rocks.

    Το σύστημα Rocks είναι ένας πύραυλος μεγάλου βεληνεκούς που κατασκευάζεται από την ισραηλινή εταιρεία Rafael και μπορεί να πλήξει στόχους τόσο πάνω όσο και κάτω από το έδαφος. Το Golden Horizon φαίνεται να αναφέρεται στο σύστημα Blue Sparrow, με εμβέλεια περίπου 2.000 χιλιομέτρων.

    Αυτή η αναφορά υποδηλώνει ότι η ισραηλινή αεροπορία σκοπεύει να πραγματοποιήσει μια εκτεταμένη επίθεση, παρόμοια με εκείνη που πραγματοποίησε τον Απρίλιο σε ιρανικό ραντάρ κοντά στο Ισφαχάν. Με την εκτόξευση των πυραύλων από μεγάλη απόσταση, το Ισραήλ θα μπορούσε να αποφύγει την ανάγκη να πετάξει πάνω από γειτονικές χώρες, όπως η Ιορδανία.

    Ωστόσο, τα έγγραφα δεν περιλαμβάνουν ενδείξεις ότι το Ισραήλ σκοπεύει να ενεργοποιήσει το πυρηνικό του οπλοστάσιο. Όπως σημειώνει το BBC, κατόπιν αιτήματος του Ισραήλ, η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν αναγνωρίζει ποτέ δημοσίως ότι ο στενός σύμμαχός της, το Ισραήλ, διαθέτει πυρηνικά όπλα, οπότε αυτό έχει προκαλέσει κάποια αμηχανία στην Ουάσιγκτον.

    Τι δεν αποκαλύπτουν τα έγγραφα;

    Παρά τις αποκαλύψεις, τα έγγραφα δεν περιέχουν λεπτομέρειες σχετικά με τους στόχους που σκοπεύει να πλήξει το Ισραήλ ή το χρονοδιάγραμμα της επίθεσης. Η αμερικανική κυβέρνηση έχει εκφράσει την αντίθεσή της σε επιθέσεις που θα στοχεύουν ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις ή πετρελαϊκές υποδομές, γεγονός που αφήνει ως πιθανότερους στόχους στρατιωτικές βάσεις του Ιράν, ιδίως εκείνες που ανήκουν στους Φρουρούς της Επανάστασης (IRGC) και τη δύναμη Basij.

    Παράλληλα, η καθυστέρηση της επίθεσης από πλευράς Ισραήλ είναι αξιοσημείωτη. Πολλοί ανέμεναν ότι η επίθεση θα είχε ήδη πραγματοποιηθεί, ειδικά μετά την υπόσχεση του Ισραήλ για αντίποινα κατά του Ιράν. Ωστόσο, όπως και τον Απρίλιο, όταν το Ιράν απάντησε με επίθεση 300 drones και πυραύλων μετά από ισραηλινό πλήγμα στη Δαμασκό, το Ισραήλ φαίνεται να προχωρά με προσοχή, ενδεχομένως λόγω των ανησυχιών των ΗΠΑ για κλιμάκωση λίγο πριν από τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

    Διαρροή ή κυβερνοεπίθεση;

    Υπάρχουν υπόνοιες ότι η διαρροή αυτών των εγγράφων ενδέχεται να έγινε σκόπιμα από κάποιον που ήθελε να αποτρέψει τα σχέδια του Ισραήλ για επίθεση στο Ιράν. Το Ιράν, το οποίο διαθέτει εξελιγμένες δυνατότητες στον κυβερνοπόλεμο, αποτελεί επίσης πιθανό ύποπτο για κυβερνοεπίθεση. Εάν τα έγγραφα είναι αυθεντικά, καταδεικνύουν ότι, παρά τις στενές σχέσεις άμυνας μεταξύ ΗΠΑ και Ισραήλ, η Ουάσιγκτον συνεχίζει να παρακολουθεί στενά τις στρατιωτικές προετοιμασίες του Ισραήλ.

    Επιπτώσεις και ενδεχόμενη κλιμάκωση

    Αν και δεν είναι σαφές πότε ακριβώς θα πραγματοποιηθεί η επίθεση, οι πληροφορίες που περιέχονται στα έγγραφα δείχνουν ότι το Ισραήλ προετοιμάζεται για ένα εκτεταμένο στρατιωτικό πλήγμα. Η Μέση Ανατολή βρίσκεται σε ένταση, και αν η επίθεση λάβει χώρα, αναμένεται να δημιουργήσει μια νέα περίοδο ακραίας αστάθειας στην περιοχή.
    Πηγή: Protothema.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ ATEF SAFADI
  • Ελενα Παπαρίζου: «Αν είχα το κατάλληλο τραγούδι θα πήγαινα ξανά στη Eurovision»
    Ελενα Παπαρίζου: «Αν είχα το κατάλληλο τραγούδι θα πήγαινα ξανά στη Eurovision»

    Μία τιμητική βραδιά με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την κυκλοφορία του «My number One» και τη νίκη της Ελλάδας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19 Οκτωβρίου σε ξενοδοχείο των Αθηνών. Η Έλενα Παπαρίζου ήταν εκεί και μίλησε στις τηλεοπτικές κάμερες σχετικά με την εμπειρία της στη Eurovision, αλλά και για τη συμμετοχή της Μαρίνας Σάττι.

    «Αγαπώ και σέβομαι πολύ τη Μαρίνα Σάττι»

    Η τραγουδίστρια τόνισε ότι ενθουσιάστηκε με την επιστροφή του ελληνικού τελικού, ενώ είπε ότι θα έδινε με χαρά συμβουλές σε όποιον υποψήφιο την προσέγγιζε. Επίσης, αποκάλυψε ότι με το κατάλληλο τραγούδι θα πήγαινε ξανά στη Eurovision.

    Αρχικά, η Έλενα Παπαρίζου δήλωσε: «Η γιορτή σήμερα γίνεται για τη μεγάλη νίκη της Ελλάδας. Δεν είναι δική μου η νίκη, είναι της Ελλάδας και χαίρομαι πολύ που βρίσκομαι εδώ. Η Eurovision έχει αλλάξει από το 2005. Για εμένα θα πρέπει να πει ο κόσμος γύρω μου. Σίγουρα έχω ωριμάσει, βλέπω πράγματα με έναν διαφορετικό τρόπο».

    Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Από ο,τι γνωρίζω φέτος θα διαγωνιστούν πολλά παιδιά και ο κόσμος θα ψηφίσει. Είναι κάτι που το ήθελα πολλά χρόνια και χαίρομαι πάρα πολύ. Για την ώρα δεν με έχει προσεγγίσει κάποιος από τους υποψήφιους για συμβουλές αλλά είμαι ένας άνθρωπος που τολμάω και σηκώνω το τηλέφωνο και δίνω τη συμβουλή μου. Όποιο παιδί θέλει, εννοείται, το τηλέφωνό μου δεν είναι δύσκολο να το βρει. Αν είχα το κατάλληλο τραγούδι θα πήγαινα ξανά στη Eurovision».

    Αναφορικά με τη φετινή συμμετοχή της Μαρίνας Σάττι στο φετινό διαγωνισμό, η τραγουδίστρια είπε: «Γιατί να μη θέλουν την κ. Σάττι; Όχι, αυτό λέγεται reverse psychology. Η Σάττι ήταν εξαιρετική. Έκανε αυτό που έπρεπε κι έδωσε ένα καινούριο πνεύμα πιστεύω πολλές φορές για την ελληνική συμμετοχή στη Eurovision. Την αγαπώ πάρα πολύ, τη σέβομαι. Εύχομαι να είναι καλά κι η Eurovision φέτος να πάει ακόμα καλύτερα» είπε η Έλενα Παπαρίζου, ενώ για τον ηλικιακό ρατσισμό στους καλλιτέχνες δήλωσε με αφορμή και το νέο της τραγούδι: «Μπορεί κάποια στιγμή η Ελλάδα να πάει στο εξωτερικό; Να μην ασχολούμαστε με λάθος πράγματα. Έχουμε την υγεία μας; Μπορούμε; Το κάνουμε; Το κάνουμε. Τελείωσε!».

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Οι Χοροσταλίτες ηχογραφούν τραγούδι για την Eurovision!
    Οι Χοροσταλίτες ηχογραφούν τραγούδι για την Eurovision!

    Ποιο συγκρότημα επιστρέφει ξανά στον εθνικό τελικό της ΕΡΤ για την Eurovision!

    Πέρασαν εφτά χρόνια από τότε, το 2017, που το δημοφιλές παραδοσιακό συγκρότημα, οι Χοροσταλίτες είχε φτάσει στην τελική τριάδα του εθνικού τελικού της ΕΡΤ για να εκπροσωπήσει την χώρα μας στο μουσικό διαγωνισμό της Eurovision!

    Φέτος, έπειτα από την ανακοίνωση της ΕΡΤ για ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής των καλλιτεχνών και εθνικού τελικού ανοιχτό προς το κοινό, οι Χοροσταλίτες αποφάσισαν να επιστρέψουν με ένα τραγούδι γεμάτο Ελλάδα, αλλά και με «νότες» έθνικ και βαλκανικών στοιχείων!

    Όπως δήλωσαν αποκλειστικά στο gpstomusic.gr:

    “Σε σχέση με την προηγούμενη συμμετοχή μας ανεβάσαμε τον πήχη πιο ψηλά με ένα δυνατό τραγούδι, κομμένο και ραμμένο στο ύφος μας και με στόχο η πλούσια μουσική του τόπου μας να φτάσει και να απλωθεί σε όλο τον κόσμο! Το τραγούδι, όπως και στην προηγούμενη συμμετοχή μας (“Από την Θράκη ως την Κρήτη” – Eurovision 2017), είναι σε στίχους και μουσική του δημιουργού της ορχήστρας μας Βασίλη Μεσσαριτάκη. Μπήκαμε ήδη στο στούντιο μας και οι πρώτες ηχογραφήσεις έγιναν, και σε λίγο καιρό θα το μοιραστούμε και μαζί σας! Stay tuned!


    Πηγή: gpstomusic.gr

  • Eurovision 2025: Και επίσημα στον διαγωνισμό η Ελλάδα - Εθνικός Τελικός μετά από 22 χρόνια;
    Eurovision 2025: Και επίσημα στον διαγωνισμό η Ελλάδα - Εθνικός Τελικός μετά από 22 χρόνια;

    Ετοιμη η ΕΡΤ για ακόμη ένα μεγάλο στοίχημα;

    Αν και κανείς δε σκέφτηκε ότι ίσως γίνει κάτι διαφορετικό είναι πια επίσημο. Η Ελλάδα θα συμμετάσχει στον 69ο διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision που φέτος θα διεξαχθεί στη St. Jakubshalle αρένα της Βασιλείας στην Ελβετία.

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Eurovisionfun.com, η ΕΡΤ απέστειλε την ειδική φόρμα συμμετοχής για τον επερχόμενο διαγωνισμό στην EBU.

    H 15η Σεπτεμβρίου αποτελεί την πρώτη προθεσμία της EBU στους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς-μέλη της για την προκαταρκτική δήλωση συμμετοχής στην Eurovision 2025. Στη συνέχεια, και για τον επόμενο περίπου μήνα, μέχρι τις 11 Οκτωβρίου, όσοι έχουν δηλώσει συμμετοχή έχουν το δικαίωμα να αποχωρήσουν χωρίς πρόστιμο. Μετά από αυτή την ημερομηνία, η οποιαδήποτε αποχώρηση γίνεται με πέναλτι.

    Μέχρι τώρα 30 χώρες έχουν επίσημα επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους, με την επιστροφή του Μαυροβουνίου να ξεχωρίζει, ενώ πιθανή είναι η αποχώρηση της Ολλανδίας έπειτα από τον σάλο που δημιουργήθηκε με τη χώρα στον περασμένο διαγωνισμό στο Μάλμε.

    Ανοιχτός Εθνικός Τελικός;

    Η νέα διοίκηση της ΕΡΤ με προσωρινό πρόεδρο τον Γιάννη Παπαδόπουλο φαίνεται να έχει ριχτεί για τα καλά στα «βαθιά» θέλοντας να μην αφήσει μέρα να περάσει ώστε η δημόσια τηλεόραση να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία της ειδικά μετά το άκρως αποδοτικό καλοκαίρι με τα παγκόσμια αθλητικά γεγονότα να πρωταγωνιστούν.

    Η περσινή επιτυχία της Μαρίνας Σάττι και τα νούμερα ρεκόρ της τηλεθέασης στις τρεις βραδιές στο Μάλμε, δίνουν πάτημα στην ΕΡΤ ώστε να προσπαθήσει και φέτος να πρωταγωνιστήσει στο μουσικό διαγωνισμό.

    Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές μέσα από το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, η ΕΡΤ εξετάζει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο διεξαγωγής ενός ανοιχτού εθνικού τελικού για την επιλογή της ελληνικής συμμετοχής στην Eurovision. Αν και η τελική απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμη, αυτό αναμένεται να γίνει μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.

    Το γεγονός ότι πολλοί καλλιτέχνες επιθυμούν να διεκδικήσουν την ελληνική εκπροσώπηση, σε συνδυασμό με το ότι ο τελευταίος ανοιχτός εθνικός τελικός έγινε το 2003, κάνει τη διοίκηση της ΕΡΤ θετική στην ιδέα ενός τέτοιου διαγωνισμού.

    Αυτή θα είναι η 45η ελληνική συμμετοχή στα 69 χρόνια ιστορίας του διαγωνισμού.

    Πηγή: ethnos.gr

  • ΠΑΣΟΚ για ντοκιμαντέρ BBC: Είδαμε πάλι εικόνες ντροπής - Απαιτείται έρευνα σε βάθος και απόδοση ευθυνών
    ΠΑΣΟΚ για ντοκιμαντέρ BBC: Είδαμε πάλι εικόνες ντροπής - Απαιτείται έρευνα σε βάθος και απόδοση ευθυνών

    Για «εικόνες ντροπής» κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωση, με αφορμή το ντοκιμαντέρ του BBC περί παράνομων ενεργειών της ελληνικής ακτοφυλακής που προκάλεσαν τον θάνατο μεταναστών.

    «Τον Μάιο του 2023, ο Πρωθυπουργός έδωσε συνέντευξη στο CNN και στην Christiane Amanpour. Η δημοσιογράφος τού έδειξε video των New York Times με το ίδιο οπτικό υλικό με αυτό του ντοκιμαντέρ του BBC, που προβλήθηκε χτες» σημειώνει το ΠΑΣΟΚ και συνεχίζει:

    «Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για ''απολύτως απαράδεκτη πρακτική". Τόνισε πως το περιστατικό του video "ήδη διερευνάται".

    Ένα χρόνο μετά, κανείς δεν γνωρίζει τα συμπεράσματα αυτής της διερεύνησης.

    Οι καταγγελίες για επικίνδυνες για την ανθρώπινη ζωή πρακτικές, είναι πολλές. Οι απαντήσεις, συνήθως, γενικές, αόριστες και αποπροσανατολιστικές.

    Υπάρχει ευρύτερη πολιτική συναίνεση για την ανάγκη φύλαξης των συνόρων και για τον εγκληματικό ρόλο των κυκλωμάτων παράνομης διακίνησης ανθρώπων. Η προστασία της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας, ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου και του Ελληνικού Συντάγματος, όμως, δεν μπορεί να τίθενται σε διαπραγμάτευση.

    Από το 2014 μέχρι το τέλος του 2023, καταγράφηκαν 3.321 νεκροί και αγνοούμενοι στην Ανατολική Μεσόγειο. Μεταξύ αυτών παιδιά και βρέφη. Η σκέψη πως κάποιοι θάνατοι οφείλονται σε παραλείψεις ή, ακόμη χειρότερα, σε πράξεις των αρμόδιων κρατικών αρχών γεννά αποτροπιασμό και θλίψη.

    Χτες, είδαμε πάλι εικόνες ντροπής. Μεταξύ άλλων, ένα νήπιο να μεταφέρεται από άγνωστο κουκουλοφόρο από την ασφάλεια της στεριάς σε σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής με άγνωστο προορισμό. Παρακολουθήσαμε επίσης αλλοδαπό να καταγγέλλει "απαράδεκτη πρακτική", που οδήγησε στον πνιγμό δύο ανθρώπων. Ακούσαμε πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της Ελληνικής Ακτοφυλακής να μιλά για διεθνές έγκλημα.

    Η προστασία της ανθρώπινης ζωής, στις σύγχρονες ευρωπαϊκές δημοκρατίες, είναι ηθική και νομική υποχρέωση. Οι παράνομες πράξεις και εντολές πρέπει να τιμωρούνται, οι επιχειρησιακές αστοχίες να βελτιώνονται.

    Χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις απαιτείται έρευνα σε βάθος και απόδοση συγκεκριμένων ευθυνών, όπου και αν υπάρχουν».

    Πηγή: Ιefimerida.gr

  • Ποια τραγουδίστρια ετοιμάζεται για Eurovision – Τι αποκάλυψε
    Ποια τραγουδίστρια ετοιμάζεται για Eurovision – Τι αποκάλυψε

    Ποια τραγουδίστρια ενδέχεται να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον επόμενο διαγωνισμό της Eurovision στην Ελβετία;

    Η Ζόζεφιν το βράδυ του Σαββάτου βρέθηκε στο live του J2US και ξεσήκωσε το κοινό με τις επιτυχίες της. Η τραγουδίστρια στη συνέχεια παραχώρησε δηλώσεις στις τηλεοπτικές κάμερες και αποκάλυψε τα σχέδιά της για τη Eurovision.

    «Ναι, είμαστε σε συζητήσεις για τη Eurovision του χρόνου. Δεν έχει γίνει επίσημη πρόταση, κάθε χρόνο υπάρχουν προτάσεις, πάντα πέφτουν κάποια ονόματα και μετά γίνεται ένα ραντεβού και συζητάνε ποιος θα πάει», είπε αρχικά η Ζόζεφιν σε ερώτηση των δημοσιογράφων για τον μουσικό διαγωνισμό.

    «Όχι, το τραγούδι δεν το έχουμε βρει αλλά έχουμε πολλούς ταλαντούχους συνθέτες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό», σημείωσε η Ζόζεφιν για το ενδεχόμενο να βρεθεί του χρόνου στη σκηνή για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision που θα πραγματοποιηθεί στην Ελβετία.

    Η εκπροσώπηση στη Eurovision με τη Μαρίνα Σάττι

    Υπενθυμίζεται πως στον φετινό διαγωνισμό η Μαρίνα Σάττι εκπροσώπησε την Ελλάδα με το τραγούδι «ZARI» και κατάφερε να φέρει την εντέκατη θέση για τη χώρα μας στη Eurovision, συγκεντρώνοντας συνολικά 126 βαθμούς.

    Η Ελλάδα πήρε από τις κριτικές επιτροπές συνολικά 41 βαθμούς. Από την ψηφοφορία του κοινού έλαβε συνολικά 85 βαθμούς.

    Μεγάλη νικήτρια του 68ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision στέφθηκε η Ελβετία με το Nemo και το τραγούδι «Τhe Code».

    Το τραγούδι έλαβε συνολικά 591 βαθμούς. Στη δεύτερη θέση ήρθε η Κροατία με 547 βαθμούς και ακολούθησε η Ουκρανία με 453 βαθμούς.

    Η Γαλλία κατέλαβε την 4η θέση με 445 βαθμούς και το Ισραήλ έλαβε 375 πόντους -την πλειονότητα από το κοινό- και κατέκτησε την 5η θέση.

    Η Κύπρος με τη Silia Kapsis και το «Liar» κατέκτησαν τη 15η θέση με συνολικά 78 βαθμούς.

    Πηγή: in.gr- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-EPA/ ALESSANDRO DI MARCO

  • Σύμη: Βρέθηκε νεκρός ο Βρετανός παρουσιαστής του BBC
    Σύμη: Βρέθηκε νεκρός ο Βρετανός παρουσιαστής του BBC

    Νεκρός εντοπίστηκε ο Βρετανός παρουσιαστής του BBC, Μίκαελ Μόσλι, στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας στη Σύμη.

    Δήμαρχος Σύμης: Έπεσε και σκοτώθηκε

    Ο δήμαρχος του νησιού Λευτέρης Παπακαλοδούκας, ο οποίος συμμετείχε και στις έρευνες αναζήτησής του, μιλώντας στο OPEN την δυσάρεστη είδηση, λέγοντας:

    «Ήμουν στη βάρκα που πήγαμε όλοι μαζί για να βρούμε το σπήλαιο που λέγανε πως πήγε. Τράβαγαν οι κάμερες και η κάμερα της ΕΡΤ έπιασε ένα αντικείμενο, δίπλα στο φράκτη, 10 μέτρα από την παραλία. Σκοτωμένος ο άνθρωπος. Αν είναι δυνατόν. Είχε φτάσει στον προορισμό του και 10 μέτρα από την παραλία που έχει 200 άτομα, δεν τον είδε κανείς. Έπεσε και σκοτώθηκε».

    Στο σημείο σπεύδουν αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις και αναμένεται και επίσημα η ταυτοποίησή του.

    «Διένυσε την διαδρομή που είχε προγραμματίσει»

    Η εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας, Κωνσταντίνα Δημογλίδου με τη σειρά της δήλωσε πως: «Κατάφερε και διένυσε αυτή τη δύσβατη περιοχή και έφτασε στο τέλος και θα δούμε τώρα τι έγινε και βρέθηκε εκεί. Είναι πολύ κοντά στο σπίτι του. Κατάφερε να διανύσει την διαδρομή που είχε προγραμματίσει» και στο τέλος αυτής φαίνεται πως κάτι συνέβη.

    Bίντεο-ντοκουμέντο με τις τελευταίες κινήσεις του παρουσιαστή

    Στη δημοσιότητα είχε έρθει και βίντεο – ντοκουμέντο με τις τελευταίες κινήσεις του παρουσιαστή του BBC πριν χαθούν τα ίχνη του, το μεσημέρι της Τετάρτης (5/6).

    Στο βίντεο που παρουσιάζει η Daily Mail φέρεται να διασχίζει το χωριό Πέδι, φορώντας μπλε μπλούζα και μαγιό, όπως αυτά που φορούσε την ημέρα που εθεάθη για τελευταία φορά, αλλά και το χαρακτηριστικό του καπέλο. Στα πλάνα, εμφανίζεται να κρατά και ομπρέλα, κάτι που μαρτυρά ότι είχε προνοήσει για τον καυτό ήλιο του νησιού.

    Ποιος ήταν ο Μάικλ Μόσλεϊ

    Ο 67χρονος Μάικλ Μόσλεϊ ήταν γνωστός στη Βρετανία για τις εμφανίσεις του σε τηλεοπτικές εκπομπές όπως το «This Morning» και το «The One Show». Είναι επίσης οικοδεσπότης του podcast «Just One Thing» για την υγεία για το BBC.

    Στο παρελθόν παρουσίαζε και τη σειρά «Trust Me, I'm A Doctor» στο BBC

    Πηγή: ethnos.gr

  • Σύμη: «Είναι σαν να άνοιξε και να τον κατάπιε η Γη» - Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον παρουσιαστή του BBC
    Σύμη: «Είναι σαν να άνοιξε και να τον κατάπιε η Γη» - Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον παρουσιαστή του BBC

    Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον παρουσιαστή του BBC Μάικλ Μόσλεϊ, που αγνοείται από την Τετάρτη. Οι έρευνες έχουν επικεντρωθεί σε απόκρημνα μονοπάτια της Σύμης, τη θάλασσα και τις ακτές των παραλιών.

    Χθες μεταξύ άλλων ομάδα εθελοντών κατέβηκε σε σπήλαιο που υπάρχει στο νησί, αλλά ούτε εκεί βρέθηκε κάποιο ίχνος του παρουσιαστή. «Δεν είναι προσβάσιμο για να μπει κάποιος χρειάζεται εξοπλισμό», επεσήμανε, μιλώντας στο OPEN o Γ. Βόλας από την εθελοντική ομάδα κρίσεων Σύμης.

    κακοτράχαλο. «Οι πέτρες είναι τόσο απότομες, που όταν περάσεις από τη μία θα πρέπει να βλέπεις πως είναι και η άλλη. Είναι δίπλα δίπλα η μία με την άλλη και δεν έχεις ορατότητα. Εμείς ήμασταν σε απόσταση 10 μέτρων και ήταν δύσκολο να δούμε τον άλλο που βρίσκεται παρά δίπλα», εξήγησε.

    «Δεν έχουμε βρει ούτε ένα ίχνος του», δήλωσε από την πλευρά του αντιδήμαρχος Σύμης Νικήτας Γύργης. Σχολιάζοντας τα πλάνα που δημοσιεύτηκαν χθες στα οποία εμφανίζεται ο 67χρονος παρουσιαστής να περπατά στο Πέδι, επεσήμανε «στα πλάνα κινείται παραλιακά στο δρόμο από το Πέδι. Δείχνουν ότι έχει φύγει σώος και ασφαλής από το μονοπάτι του Αγίου Νικολάου με κατεύθυνση στη δεξιά πλευρά προς το Πέδι. Ο άνθρωπος δεν πήρε τον δρόμο, που οδηγεί στο χωριό και από εκεί στον γιαλό, που ήταν και το κατάλυμα. Επέλεξε και ακολουθήσει τη δεξιά πλευρά του παραλιακού δρόμου, φτάνοντας στην απέναντι πλευρά, που είναι ακριβώς απέναντι από το αρχικό σημείο της εξαφάνισης του»

    «Ακολουθεί τον παραλιακό δρόμο και μπαίνει σε ένα μονοπάτι, που οδηγεί στο βουνό, που είναι πολύ επικίνδυνο σημείο. Ήμουν αισιόδοξος, αλλά δεν έχει βρεθεί ούτε ένα στοιχείο είναι σαν να άνοιξε και να τον κατάπιε η γη», συμπλήρωσε.

    Η συμπληρωματική κατάθεση της συζύγου του

    Χθες η σύζυγος του Μόσλεϊ έδωσε συμπληρωματική κατάθεση. Στην ερώτηση των αστυνομικών που χειρίζονται την υπόθεση γιατί ο παρουσιαστής δεν πήρε το κινητό τηλέφωνο η ίδια απάντησε πως είχε μαζί του είχε το πορτοφόλι του, νερό και ένα ρολόι το οποίο όμως δεν είναι τελευταίας τεχνολογίας έτσι ώστε να μπορεί να δίνει στοιχεία όπως για παράδειγμα το στίγμα αυτού που το φέρει.

    Η ίδια σε δήλωση τους εξεφρασε την ευγνωμοσύνης στους κατοίκους του νησιού για τη μεγάλη κινητοποιήση που είναι σε εξέλιξη. «Έχουν περάσει τρεις ημέρες από τότε που ο Μάικλ έφυγε από την παραλία για έναν περίπατο. Είναι οι μεγαλύτερες σε διάρκεια και πλέον ανυπόφορες ημέρες της ζωής μου και των παιδιών μου. Η έρευνα είναι σε εξέλιξη και η οικογένειά μας είναι απίστευτα ευγνωμονούσα προς τους κατοίκους της Σύμης, τις ελληνικές Αρχές και την βρετανική Πρεσβεία που εργάζονται ακατάπαυστα για να βοηθήσουν να βρεθεί ο Μάικλ. Δεν θα χάσουμε τις ελπίδες μας», είπε χαρακτηριστικά.

    Στη Σύμη έχουν μεταβεί και τα τέσσερα παιδιά του, τα οποία μαζί με τις Αρχές, συμμετέχουν στην κινητοποίηση για την ανεύρεσή του.

    Πηγή: ethnos.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο