Μια συνταγή απο το Taste of Life by Betty
Χτες το βράδυ , παρακολουθώντας μια ελληνική ταινία , γνωστή πρωταγωνίστρια που ήθελε να πείσει το διευθυντή …να δώσει προαγωγή στον άντρα της…. του ΄ταξε μοσχαράκι με χοντρό μακαρόνι! Τι ήταν να τ' ακούσω κι εγώ , βγήκε το μενού της επόμενης μέρας , αβασάνιστα και πανηγυρικά! Το μοσχαράκι μου το κοκκινιστό , βασίζεται στην παχιά , καραμελωμένη σάλτσα ντομάτας και βέβαια για μένα είναι αδιανόητο να το απολαύσει κανείς αν δε συνοδεύεται με χοντρά μακαρόνια με τρύπα στη μέση. . . να τρυπώνει μέσα η σαλτσούλα και να γεμίζει το στόμα νοστιμιά!!!
Υλικά:
- 700γρ. μοσχάρι , κατά προτίμηση άπαχο
- 2 μέτρια , ξερά κρεμμύδια
- 500γρ. τριφτή ντομάτα
- + λίγο χυμό pomodoro
- 1/2 ποτήρι κρασί
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 1 πρέζα ζάχαρη
- Αλάτι , πιπέρι , μπαχάρια , λίγα καρφάκια γαρύφαλλο , κι ένα μικρό ξυλάκι κανέλας
Εκτέλεση.
Πλένουμε το κρέας καλά και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Τρίβουμε το κρεμμύδι και ετοιμάζουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά μας. Βάζουμε το λάδι στη φωτιά σε φαρδιά κατσαρόλα με χοντρό πάτο και ζεσταίνουμε . Ρίχνουμε το κρέας μας και το γυρίζουμε απ'όλες τις πλευρές να ροδίσει .Τελειώνοντας προσθέτουμε το κρεμμύδι , να ροδίσει κι αυτό και σβήνουμε με το κρασί. Χαμηλώνουμε τη φωτιά , ρίχνουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά στην κατσαρόλα , σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε για 2 ώρες. Τέλος ξεσκεπάζουμε και ελέγχουμε αν έχει πολλά υγρά το φαγητό . Στην περίπτωση αυτή , δυναμώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να πάρει τόσες βράσεις ώστε να εξατμιστούν τα υγρά και να μελώσει η σάλτσα . Βράζουμε τα μακαρόνια , σύμφωνα με τις οδηγίες , σουρώνουμε και τα ''λιπαίνουμε'' με λίγο ωμό ελαιόλαδο ή με λίγες κουταλιές από τη σάλτσα του φαγητού (ή αν το θέλουμε πιο... αμαρτωλό , τα καίμε με λίγο βούτυρο). Σερβίρουμε με ξερή μυζήθρα ή σκληρό κεφαλοτύρι και συνοδεύουμε με κόκκινο κρασί!
Καλή όρεξή και...καλή απόλαυση!!!
Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty