Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty
Όταν έφτιαξα αυτό το φαγητό για πρώτη φορά η μεγάλη μου κόρη μου είπε : “είναι το καλύτερο φαγητό που έχεις φτιάξει ποτέ”! Δεν ξέρω αν όντως ήταν το καλύτερο , αλλά ήταν πραγματικά υπέροχο. Το φιλεταρισμένο κοτοπουλάκι , μαριναρισμένο με απλά αλλά πικάντικα υλικά γίνεται μια σκέτη απόλαυση και τα μανιτάρια το συμπληρώνουν ευχάριστα ..και που να ήξεραν , όταν το σερβίρισα για πρώτη φορά ότι απλά βιαζόμουν και έφτιαξα ένα φαγητό γρήγορα-γρήγορα…με ό,τι βρήκα στο ψυγείο…
Υλικά :
700 γρ. φιλεταρισμένο μπούτι από κοτόπουλο
350 γρ. ποικιλία μανιταριών (λευκά φρέσκα και πλευρώτους)
Λίγα κομμάτια έγχρωμες πιπεριές
Αλάτι και πιπέρι
Για την πικάντικη μαρινάδα :
3 κ.σ. λάδι και λίγο ακόμα για τη σχάρα
3 κ.σ. λευκό βαλσαμικό ξύδι
3 κ.σ. ketchup hot
3 κ.σ. μουστάρδα hot
Πλένουμε τα κομμάτια του φιλέτου και τα στεγνώνουμε καλά! Καθαρίζουμε και τα μανιτάρια και τις πιπεριές και τα κόβουμε στα δύο . Όλα μαζί τα αδειάζουμε σε ένα μπωλ , τα αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα υλικά της μαρινάδας. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε το μπωλ για μια ώρα τουλάχιστον στο ψυγείο (όσο περισσότερο , τόσο το καλύτερο). Βάζουμε στη συνέχεια το σχαροτήγανο στο μάτι της κουζίνας στο δυνατό και ραντίζουμε την επιφάνεια με λίγο λάδι. Όταν ζεσταθεί καλά αραδιάζουμε όλα τα υλικά (κοτόπουλο , μανιτάρια και πιπεριές) και τα ψήνουμε . Τα γυρίζουμε αρκετά συχνά με μια λαβίδα ώστε να μην “πιάσουν” και όταν έχουν πάρει χρώμα απ’ όλες τις πλευρές είναι έτοιμα! Η διαδικασία του ψησίματος διαρκεί περίπου 20 λεπτά! Αδειάζουμε τότε το περιεγχόμενο της σχάρας σε δίσκο και σερβίρουμε. Τα υγρά που προκύπτουν κατά το ψήσιμο είναι ανεπανάληπτα . Συνοδεύουμε με σαλάτα εποχής , φρέσκο ψωμάκι και ροζέ κρασί!
Καλή όρεξη!
Σημ. : Εννοείται πως αν δεν προτιμάμε τα καυτερά και τα πικάντικα , αντικαθιστούμε τη μουστάρδα και το ketchup με απαλές γεύσεις...είναι και πάλι εξαιρετικό!!!
Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε και πάπρικα γλυκιά ή καυτερή ανάλογα με το γούστο μας!
Βρείτε περισσότερες συνταγές απότ το Taste of Life by Betty