Life & Style

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο φιλέτο πικάντικο με μανιτάρια στη σχάρα

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο φιλέτο πικάντικο με μανιτάρια στη σχάρα

Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty

Όταν έφτιαξα αυτό το φαγητό για πρώτη φορά η μεγάλη μου κόρη μου είπε : “είναι το καλύτερο φαγητό που έχεις φτιάξει ποτέ”! Δεν ξέρω αν όντως ήταν το καλύτερο , αλλά ήταν πραγματικά υπέροχο. Το φιλεταρισμένο κοτοπουλάκι , μαριναρισμένο με απλά αλλά πικάντικα υλικά γίνεται μια σκέτη απόλαυση και τα μανιτάρια το συμπληρώνουν ευχάριστα ..και που να ήξεραν , όταν το σερβίρισα για πρώτη φορά ότι απλά βιαζόμουν και έφτιαξα ένα φαγητό γρήγορα-γρήγορα…με ό,τι βρήκα στο ψυγείο…

Υλικά :

700 γρ. φιλεταρισμένο μπούτι από κοτόπουλο
350 γρ. ποικιλία μανιταριών (λευκά φρέσκα και πλευρώτους)
Λίγα κομμάτια έγχρωμες πιπεριές
Αλάτι και πιπέρι
Για την πικάντικη μαρινάδα :
3 κ.σ. λάδι και λίγο ακόμα για τη σχάρα
3 κ.σ. λευκό βαλσαμικό ξύδι
3 κ.σ. ketchup hot
3 κ.σ. μουστάρδα hot

kotopoulo pikantiko2kotopoulo pikantiko3kotopoulo pikantiko4
Εκτέλεση:

Πλένουμε τα κομμάτια του φιλέτου και τα στεγνώνουμε καλά! Καθαρίζουμε και τα μανιτάρια και τις πιπεριές και τα κόβουμε στα δύο . Όλα μαζί τα αδειάζουμε σε ένα μπωλ , τα αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα υλικά της μαρινάδας. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε το μπωλ για μια ώρα τουλάχιστον στο ψυγείο (όσο περισσότερο , τόσο το καλύτερο). Βάζουμε στη συνέχεια το σχαροτήγανο στο μάτι της κουζίνας στο δυνατό και ραντίζουμε την επιφάνεια με λίγο λάδι. Όταν ζεσταθεί καλά αραδιάζουμε όλα τα υλικά (κοτόπουλο , μανιτάρια και πιπεριές) και τα ψήνουμε . Τα γυρίζουμε αρκετά συχνά με μια λαβίδα ώστε να μην “πιάσουν” και όταν έχουν πάρει χρώμα απ’ όλες τις πλευρές είναι έτοιμα! Η διαδικασία του ψησίματος διαρκεί περίπου 20 λεπτά! Αδειάζουμε τότε το περιεγχόμενο της σχάρας σε δίσκο και σερβίρουμε. Τα υγρά που προκύπτουν κατά το ψήσιμο είναι ανεπανάληπτα . Συνοδεύουμε με σαλάτα εποχής , φρέσκο ψωμάκι και ροζέ κρασί!
Καλή όρεξη!

Σημ. : Εννοείται πως αν δεν προτιμάμε τα καυτερά και τα πικάντικα , αντικαθιστούμε τη μουστάρδα και το ketchup με απαλές γεύσεις...είναι και πάλι εξαιρετικό!!!

Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε και πάπρικα γλυκιά ή καυτερή ανάλογα με το γούστο μας!

Βρείτε περισσότερες συνταγές απότ το Taste of Life by Betty

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις


tsoukalas popup mobile
tsoukalas popup

tsoukalas popup mobile
tsoukalas popup