Αγαπημένη σαλάτα με δυνατή γεύση , με χρώματα και αντιθέσεις που ομορφαίνουν το τραπέζι μας αλλά και συγκινούν τον ουρανίσκο μας . Δεν ξέρω τι ακριβώς συμβαίνει μ’ αυτό το πραγματικά καταπληκτικό υλικό , αλλά όπου βάλει το”χεράκι" της κερδίζει τις εντυπώσεις . Πρόκειται για την πιπεριά Φλωρίνης που δεσπόζει χωρίς όμως να σκεπάζει τις υπόλοιπες γεύσεις , χωρίς να υποβαθμίζει τη σάλτσα που την περιλούζει , ή τη γραβιέρα που τη συνοδεύει… μια σαλάτα η οποία μπορεί να αποτελέσει ένα εξαιρετικό , ελαφρύ γεύμα από μόνη της αλλά και να στολίζει ένα Κυριακάτικο ή ένα γιορτινό τραπέζι…
Δείτε τη :
Υλικά :
200 γρ. ανάμικτα , πράσινα σαλατικά
2 πιπεριές Φλωρίνης ψητές στη σχάρα
1 χούφτα νιφάδες γραβιέρα Κρήτης
1 κ.σ. ηλιόσπορους ή άλλους ξηρούς καρπούς
Για τη σως:
8 κ.σ. λάδι
4 κ.σ. λευκό , βαλσαμικό ξύδι
1 κ.γλ. πετιμέζι
1 κ.γλ. μέλι
Αλάτι
Εκτέλεση : Ετοιμάζουμε τις πιπεριές σύμφωνα με τη συνταγή και τις κόβουμε σε λεπτές ή πιο παχιές λωρίδες . Πλένουμε όλα τα σαλατικά και τα σταγνώνουμε πολύ καλά . Ετοιμάζουμε τη σως χτυπώντας σε σέικερ όλα τα υλικά μαζί (και το αλάτι) . Τοποθετούμε τα σαλατικά στην πιατέλα , αραδιάζουμε πάνω τις ψητές πιπεριές και τις νιφάδες γραβιέρας και περιλούζουμε ομοιόμορφα με τη σως . Τέλος σκορπίζουμε τους ξηρούς καρπούς και σερβίρουμε .
Καλή όρεξη!