Σάββατο, 29 Ιουλίου 2023 13:29

Tupac Shakur: Πωλήθηκε για ένα εκατομμύριο δολάρια το δαχτυλίδι με διαμάντια και ρουμπίνια του διάσημου ράπερ

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Tο πιο πολύτιμο αντικείμενο που έχει πωληθεί ποτέ στην ιστορία του χιπ χοπ είναι το χρυσό δαχτυλίδι με διαμάντια και ρουμπίνια του εκλιπόντος ράπερ Τούπακ Σακούρ (Tupac Shakur). Το δαχτυλίδι πωλήθηκε για πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια σε δημοπρασία του οίκου Sotheby’s την περασμένη Τρίτη στη Νέα Υόρκη.

Το δαχτυλίδι σχεδιάστηκε από τον ίδιο τον Σακούρ και φορέθηκε κατά την τελευταία δημόσια εμφάνισή του στα μουσικά βραβεία του MTV το 1996 και πωλήθηκε τρεις φορές πάνω από την αρχική εκτίμηση του οίκου δημοπρασιών.

Το δαχτυλίδι φέρει στην εσωτερική πλευρά την επιγραφή «Pac & Dada 1996», αναφορά στον αρραβώνα του ράπερ με την ηθοποιό και μοντέλο Κιντάντα Τζόουνς, κόρη του διάσημου μουσικού παραγωγού Κουίνσι Τζόουνς.

Ο σχεδιασμός του δαχτυλιδιού είχε ως πρότυπο τα στέμματα των μεσαιωνικών βασιλέων της Ευρώπης. Ο ράπερ το εμπνεύστηκε όταν βγήκε από τη φυλακή ύστερα από οκτώ μήνες, και υπέγραψε συμβόλαιο με την Death Row Records. Το έδωσε προς πώληση στον οίκο Sotheby’s η νονά του, Γιασμίν Φούλα.

«Αυτό που είναι τόσο ιδιαίτερο σε αυτό το δαχτυλίδι είναι ότι τον δείχνει σε μια στιγμή όπου δεν ήταν απαραίτητα στην πρώτη γραμμή ως καλλιτέχνης, αλλά απλώς ένας άνθρωπος που εκφράζει την αγάπη του για ένα άλλο άτομο, και αυτό είναι όμορφο να το βλέπεις», δήλωσε ο Κέβιν Μέρσερ του συγκροτήματος De La Soul στην ιστοσελίδα του Sotheby's.

Στη δημοπρασία βγήκαν στο σφυρί περισσότερα από 100 αντικείμενα σχετικά με το χιπ χοπ, από εξοπλισμό στούντιο μέχρι χειρόγραφους στίχους, ιδιωτικές επιστολές και πρωτότυπα έργα τέχνης. Ανάμεσά τους, οι χειρόγραφες σημειώσεις του RZA για το άλμπουμ των Wu-Tang Clan «Enter the Wu-Tang (36 Chambers)» και το πρωτότυπο έργο που σχεδίασε ο Μπιλ Σίνκεβιτς για το εξώφυλλο του άλμπουμ των EPMD «Business as Usual».

Πηγή: ethnos.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 29 Ιουλίου 2023 11:34

Σχετικά Άρθρα

  • Γιατροί φώναξαν… ηλεκτρολόγο να τροχίσει δαχτυλίδι που σφήνωσε σε δάχτυλο ασθενούς
    Γιατροί φώναξαν… ηλεκτρολόγο να τροχίσει δαχτυλίδι που σφήνωσε σε δάχτυλο ασθενούς

    Ούτε ο χειρουργός στο Νοσοκομείο Πολυγύρου δεν κατάφερε να αφαιρέσει το δαχτυλίδι και ήταν εκείνος που τελικά κάλεσε τον ηλεκτρολόγο

    Απίστευτο κι όμως αληθινό. Γιατροί σε κέντρο υγείας στη Χαλκιδική κατέφυγαν σε εκπαιδευτικά βιντεάκια στο YouTube για να βοηθήσουν ασθενή στου οποίου το δάχτυλο είχε σφηνώνει ένα δαχτυλίδι. Και πάλι δεν κατάφεραν να τον βοηθήσουν.

    Ο άνδρας μεταφέρθηκε από το κέντρο υγείας σε νοσοκομείο αλλά ούτε ο εκεί χειρουργός κατάφερε να αφαιρέσει το δαχτυλίδι

    Η περιπέτεια του άνδρα έληξε όταν ο χειρουργός του Νοσοκομείου Πολυγύρου αδυνατώντας και αυτός να βρει τρόπο να αφαιρέσει το δαχτυλίδι κάλεσε τελικά… ηλεκτρολόγο για να το τροχίσει.

    Την απίστευτη αυτή περιπέτεια έζησε ένας άνδρας στη Χαλκιδική, ο οποίος βλέποντας ότι δεν μπορούσε με τίποτα να βγάλει από το δάχτυλό του το δαχτυλίδι απευθύνθηκε στο Κέντρο Υγείας Νικήτης για να το αφαιρέσουν οι γιατροί.

    Πώς συνέβη

    Το δαχτυλίδι σφήνωσε επειδή το δάχτυλο του ασθενούς πρήστηκε πολύ χωρίς εκείνος να το αντιληφθεί εγκαίρως και να προλάβει να βγάλει το δαχτυλίδι.

    Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, το περιστατικό παρότι ακούγεται απλό αποδείχθηκε πρωτοφανές για τους γιατρούς, οι οποίοι χρειάστηκε να παρακολουθήσουν βιντεάκια στο youtube για να δουν πώς θα αφαιρέσουν το δαχτυλίδι από το δάχτυλο του άνδρα.

    Ωστόσο τα εκπαιδευτικά βίντεο δεν αποδείχθηκαν αποτελεσματικά και ο άνδρας εν τέλει μεταφέρθηκε από το κέντρο Υγείας στο Νοσοκομείο Πολυγύρου.

    Όμως και εκεί ο χειρουργός αδυνατούσε να βρει τρόπο με αφαιρέσει το δαχτυλίδι με ασφάλεια. Τελικώς, ο ίδιος αποφάσισε να απευθυνθεί σε ηλεκτρολόγο που το τρόχισε με ειδικό εργαλείο και έδωσε τέλος στην περιπέτεια του άτυχου άνδρα.

    Πηγή: in.gr

  • Κηφισιά: Συνελήφθη γνωστός τράπερ - Αρνήθηκε έλεγχο της Αστυνομίας
    Κηφισιά: Συνελήφθη γνωστός τράπερ - Αρνήθηκε έλεγχο της Αστυνομίας

    Στη σύλληψη γνωστού τράπερ στην Κηφισιά προχώρησε το βράδυ του Σαββάτου η Ελληνική Αστυνομία κατά τη διάρκεια ελέγχου σε ομάδα νεαρών.

    Όταν οι αστυνομικοί σταμάτησαν τον νεαρό για έλεγχο στην οδό Κασσαβέτη, εκείνος αρνήθηκε να υπακούσει στις εντολές με αποτέλεσμα οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. να του περάσουν χειροπέδες.

    Μάλιστα, η σύλληψη έγινε μπροστά σε δεκάδες άτομα, ενώ σε βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο φαίνεται να οδηγείται στο ΑΤ Κηφισιάς.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Youtubers, influencers, trappers, με κακουργηματικές πράξεις και «μέσα» στα σπίτια μας
    Youtubers, influencers, trappers, με κακουργηματικές πράξεις και «μέσα» στα σπίτια μας

    Της Βίκυς Γκουγκουστάμου

    Στον κόσμο του διαδικτύου αλλά και στην μουσική σκηνή, καταγράφονται τον τελευταίο καιρό αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα που τείνουν να γίνουν κανόνας και όχι εξαίρεση, ειδικά στον χώρο της trap μουσικής.

    Χιλιάδες youtubers και influencers κατακλύζουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κυρίως την δημοφιλή πλατφόρμα σε παιδιά ΤikTok. Στην πλειοψηφία τους, κάνουν αστεία βίντεο, ανεβάζουν τραγούδια, μιλούν για προσωπικά τους θέματα. Υπάρχουν όμως και αυτοί που χρησιμοποιούν κακοποιητικό λόγο, ρατσιστικό, σεξιστικό και προβαίνουν σε πράξεις όπως αυτή του youtuber Ηαyate(κατά κόσμον Μιχάλης Ζάννης) ,o oποίος κατηγορείται για εξευτελισμό, βία και άλλες αξιόποινες πράξεις σε άτομα με νοητική στέρηση. Τι έκανε ο συγκεκριμένος; Δεχόταν «παραγγελίες» από διαδικτυακούς χρήστες έναντι αμοιβής, βάζοντας τα άτομα αυτά να ξυλοκοπούνται μεταξύ τους, σε live μετάδοση. Το ίδιο συνέβαινε και με άλλον έναν youtuber τον περασμένο Νοέμβριο στο Κερατσίνι.

    Από την άλλη πλευρά, αυτή της trap, o Ricta,trapper ιδιαίτερα δημοφιλής σε παιδιά και νέους κυρίως κάτω των 18 ετών, συνελήφθη και κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε περιστατικό που συνέβη πριν λίγες ημέρες στην Θεσσαλονίκη. Χιλιάδες οι ακόλουθοι του στις διαδικτυακές πλατφόρμες και πολλές οι περιπτώσεις συλλήψεων και άλλων trappers για κατοχή ναρκωτικών, βίαιες πράξεις κλπ με επίσης χιλιάδες ακόλουθους.

    Τα παραπάνω περιστατικά, μόνο αδιάφορα δεν μπορούν να περάσουν. Κι αυτό, διότι καθημερινά, βλέπουμε τα παιδιά μας να παρακολουθούν πολλούς τέτοιους ανθρώπους στο διαδίκτυο, δίχως πολλές φορές να μπορούμε να τα ελέγξουμε. Για τα ίδια τα παιδιά, είναι θέμα «μόδας». Ακολουθούν την παγκόσμια τάση, το εύκολο θέαμα των λίγων δευτερολέπτων ή λεπτών, δεν μπορούν φυσικά να δουν τα δυσδιάκριτα για την ηλικία τους όρια. Άνθρωποι άγνωστοι, είτε έλληνες είτε ξένοι, μπαίνουν ξαφνικά στην ζωή τους. Δίνουν συμβουλές, μιλούν για όλους και για όλα ,μεταφέρουν πρότυπα που κατά την δική τους γνώμη είναι σωστά .Από το ντύσιμο και την συμπεριφορά ως τις σχέσεις, το σεξ και άλλα πολλά. Στον κόσμο της trap κυριαρχεί ένας λόγος γρήγορος, προτροπή για χρήση ή πώληση ναρκωτικών, σεξιστικός λόγος, υποτίμηση του γυναικείου φύλου, εύκολο χρήμα, βία…

    Μπορεί να πει κανείς πως και οι παλαιότερες γενιές, ακολουθούσαν επαναστατικούς καλλιτέχνες, ρεύματα της εποχής όπως ήταν οι πανκ για παράδειγμα. Πάντα υπήρχε μια εσωτερική ανάγκη για «επανάσταση» , για αντίδραση. Όμως βλέπουμε σήμερα πια, ότι αυτή η βία που διοχετεύεται με διάφορους τρόπους βρίσκει πρόσφορο έδαφος σε ανήλικους και μάλιστα σε πολύ μικρές ηλικίες.Τα περιστατικά είναι πολλά και σε όλη την χώρα. Δεν υπάρχει διάκριση ανάμεσα σε πλούσιες ή φτωχές γειτονιές, σε πόλεις ή χωριά, σε τάξεις ή κοινωνικά στρώματα. Τα παιδιά μας παρακολουθούν ανθρώπους που δεν ξέρουν ούτε ποιοί είναι, ούτε από που προέρχονται. Κι όμως, γίνονται «ακόλουθοί» τους. Τους νιώθουν πιο κοντά τους,τους θεωρούν ακόμα και φίλους τους.

    Πρόσφατα, σε τηλεοπτική εκπομπή γνωστού καναλιού ,παρουσιάστηκε η ιστορία μιας 24χρονης youtuber. Η νεαρή κοπέλα, αν ανατρέξει κανείς σε προηγούμενα χρόνια, θα δει να κάνει κάποια βίντεο αθώα, με το δικό της χιούμορ αν μπορεί κανείς να το χαρακτηρίσει έτσι, να μιλά για τα σχολικά της χρόνια, για την δυσκολία να κάνει φίλους, για την μοναξιά. Οι προβολές έχουν ξεπεράσει τις 700.000 για αυτά τα λίγα βίντεο. Μέχρι εδώ δεν υπάρχει τίποτα το επιλήψιμο. Στην εκπομπή όμως, μας αποκάλυψε η ίδια πως σήμερα χρησιμοποιεί το διαδίκτυο ως μέσο για να κάνει live μεταδόσεις ερωτικού περιεχομένου επί πληρωμή καθώς και γνωριμίες δια ζώσης ως escort (συνοδός για σεξ) πάλι επί πληρωμή. Χαρακτήρισε τον εαυτό της πολύ ανοιχτό σε όλα και πολύ εύκολο αυτό που επέλεξε να κάνει προκειμένου να κερδίζει χρήματα. Αν κάποιος την δει στα παλιά της βίντεο, δεν θα υποψιαστεί ποτέ την συνέχεια που ακολούθησε…

    Πόσο λοιπόν απλό είναι το θέμα; Mάλλον καθόλου, αν θέλουμε να μιλάμε για τον ιδιαίτερα ευαίσθητο κόσμο των παιδιών που είναι και τα πιο εύκολα «θύματα» διαφόρων ανθρώπων σε έναν ηλεκτρονικό κόσμο όπου όλα είναι δυνατά.

    Δημήτρης Σούρας «Όταν δεν υπάρχουν όρια, πηγαίνουμε στο άλλο άκρο»

    Ο σωστός έλεγχος, τα όρια που πρέπει και οφείλουν να θέσουν οι γονείς, και ο διάλογος σε ήρεμους τόνους χωρίς να προκαλεί φόβο και αλυσιδωτές αντιδράσεις είναι το «αντίδοτο» σε όλα τα παραπάνω, όπως δηλώνει στο ilialive ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας. Γνώριμος και στην κοινωνία του Πύργου καθώς έχει κάνει διαλέξεις για τον σχολικό εκφοβισμό, ο κ. Σούρας συστήνει τη «γραμμή» που ενδείκνυται να ακολουθήσουν οι γονείς.

    «Οι επιδράσεις που μπορεί να δεχτεί ένα παιδί από τον διαδικτυακό καταιγισμό, μπορούν να αντιμετωπιστούν με τον έλεγχο και τα όρια. Δεν πρέπει οι γονείς να ξεχνάνε ότι τα παιδιά είναι δικά μας δημιουργήματα. Τα αγαπάμε, τα φροντίζουμε και σ’ αυτή τη βάση θέτουμε τα όριά μας. Όταν δεν υπάρχουν όρια, πηγαίνουμε στο άλλο άκρο, την ασυδοσία, και το παιδί μπορεί να βλέπει τα πάντα. Γι’ αυτό επιβάλλεται ο έλεγχος, ώστε το παιδί να πάρει μια κατεύθυνση του τι είναι καλό να βλέπει και τι όχι. Επίσης τα παιδιά έχουν το σύνδρομο του μιμητισμού. Αν και οι γονείς είναι όλη μέρα με ένα κινητό και δεν ασχολούνται μαζί τους, το ίδιο θα κάνουν κι’ αυτά. Επίσης οι γονείς δεν βάζουν όρια ή πιστεύουν ότι δεν χρειάζονται, καλό είναι να ξαναβρούν την προσωπική τους ζωή… Κάτι δεν πάει καλά στη ζωή τους και στην αντίληψη των πραγμάτων».

    Και πώς γίνεται ο έλεγχος και θέτονται τα όρια χωρίς να υπάρξουν αντίθετα αποτελέσματα; «Μόνο με ήρεμη, συμβουλευτική συζήτηση. Μιλάμε, διαπαιδαγωγούμε τα παιδιά μας με διακριτικό, έξυπνο και ήρεμο τρόπο, για το τι θα δει και τι όχι. Για το τι προβάλλουν κάποιοι άνθρωποι, τους κινδύνους που ελλοχεύουν, ώστε και όταν το δει το προσπερνά και πάει παρακάτω. Αντίθετα, με τις εντάσεις δημιουργείται φόβος και μυθοποίηση των λανθασμένων προτύπων. Μπορούμε να τους πούμε ότι «αυτό που βλέπεις δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα, αντιθέτως καταστρέφει το σώμα και την ψυχή σου». Ήρεμα όμως… Με απλό καθημερινό τρόπο. Και μην ξεχνάμε ότι το περιθώριο πάντα έχει μια γοητεία. Όταν το παιδί όμως έχει γερές βάσεις, αυτό το ενδιαφέρον χάνεται».

    Ψηφιακή ζωή και influencing

    Διαδικτυακή ενημέρωση με θέμα Ψηφιακή ζωή και influencing διοργανώνει η Υπηρεσία Κοινωνικής Προστασίας και Υγείας του Δήμου Πύργου και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτρης Τζουανόπουλος την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου και ώρα 18:15. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν την ενημέρωση στο εξής λινκ: https://us06web.zoom.us/webinar/register/WN_smJXrwpNQ-eUlGMq_RhmHA#/registration

    Η διαδικτυακή ενημέρωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του φετινού κύκλου της Ακαδημίας Γονέων «Από το Α έως το Ω» που πραγματοποιεί ο Δήμος Πύργου και το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων. Ο συγκεκριμένος κύκλος πραγματοποιείται για 9η συνεχή χρονιά από τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας της Β' Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Νοσοκομείο Παίδων «Π & Α Κυριακού». Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι ο κ. Αθανάσιος Θήριος, Παιδίατρος MSc “Στρ. Αναπτυξιακής & Εφηβικής Υγείας”-Επιστ. Συνεργάτης Μονάδας Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.) Β΄ Παιδιατρική Κλινική Ε.Κ.Π.Α. Νοσοκομείο Παίδων “Π. & Α. Κυριακού” και η κ. Σταυρούλα Παπαδάκου Παιδίατρος - Αναπτυξιολόγος PhD τ. Διευθύντρια Παιδιατρικής Κλινικής Γ.Ν. “Ασκληπιείο Βούλας” Αντιπρόεδρος Δ.Σ. Ελληνική Εταιρεία Εφηβικής Ιατρικής (Ε.Ε.Ε.Ι.)

    Photo by Nubelson Fernandes on Unsplash

  • Θεσσαλονίκη: Αποσωληνώθηκε ο φοιτητής που ξυλοκοπήθηκε από τον τράπερ
    Θεσσαλονίκη: Αποσωληνώθηκε ο φοιτητής που ξυλοκοπήθηκε από τον τράπερ

    Αποσωληνώθηκε ο 23χρονος φοιτητής που ξυλοκοπήθηκε από γνωστό τράπερ στη Θεσσαλονίκη.

    Η κατάσταση του νεαρού δείχνει σημάδια βελτίωσης, ωστόσο, παραμένει κρίσιμη. Μάλιστα, θα παραμείνει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΑΧΕΠΑ.

    Στη φυλακή ο τράπερ

    Ο 25χρονος τράπερ κρίθηκε προφυλακιστέος, μετά την απολογία του στον ανακριτή, με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Θεσσαλονίκη: Στην ανακρίτρια σήμερα ο τράπερ που ξυλοκόπησε φοιτητή
    Θεσσαλονίκη: Στην ανακρίτρια σήμερα ο τράπερ που ξυλοκόπησε φοιτητή

    Απολογείται σήμερα Δευτέρα 05/02 στην ανακρίτρια ο 25χρονος μουσικός, που κατηγορείται μαζί με ένα ακόμη άτομο, για την επίθεση εναντίον 23χρονου φοιτητή, πριν από μία εβδομάδα, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

    Ο γνωστός τράπερ συνελήφθη τα ξημερώματα του Σαββάτου 03/02 στην περιοχή των Λαδάδικων, στη Θεσσαλονίκη, σε εκτέλεση εντάλματος σύλληψης που είχε εκδοθεί εις βάρος του από την 7η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, για την πράξη της απόπειρας ανθρωποκτονίας (από κοινού), η οποία διώκεται σε βαθμό κακουργήματος.

    Το πρωί της Κυριακής οδηγήθηκε στα δικαστήρια και αφού εκτελέστηκε το ένταλμα σύλληψης, οδηγήθηκε ενώπιον της ανακρίτριας, από την οποία πήρε προθεσμία. Μέχρι να απολογηθεί και να αποφασιστεί η ποινική του μεταχείριση, παραμένει υπό κράτηση.

    Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για την ταυτοποίηση του δεύτερου ατόμου βρίσκονται σε εξέλιξη.

    Την ίδια ώρα, το 23χρονο θύμα εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

    Σύμφωνα με τη δικογραφία, το περιστατικό συνέβη στην οδό Συγγρού, όπου το νεαρό θύμα βρισκόταν με την παρέα του. Ο 23χρονος δέχθηκε απρόκλητη επίθεση στο κεφάλι και στο σώμα, από τους δύο κατηγορούμενους, ενώ κατά την ίδια δικογραφία αφορμή φέρεται να στάθηκε μία απλή ερώτηση που απηύθυνε ο φοιτητής προς τον τράπερ.

    Μετά τα χτυπήματα που δέχθηκε, ο παθών μετέβη στο σπίτι του, όπου έπεσε να κοιμηθεί, κάτι το οποίο πιθανολογείται ότι συντέλεσε και στην επιδείνωση της υγείας του. Πληροφορίες αναφέρουν πως όταν ξύπνησε δεν είχε καλή επαφή με το περιβάλλον και τα λόγια του ήταν ακατάληπτα.

    Διακομίστηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι φέρει αιμάτωμα και βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ενώ τον υπέβαλλαν σε πολύωρο χειρουργείο. Όλη την εβδομάδα νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου, όπου εξακολουθεί να παραμένει.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Θεσσαλονίκη: Προθεσμία για να απολογηθεί τη Δεύτερα έλαβε ο τράπερ που ξυλοκόπησε φοιτητή
    Θεσσαλονίκη: Προθεσμία για να απολογηθεί τη Δεύτερα έλαβε ο τράπερ που ξυλοκόπησε φοιτητή

    Τη Δευτέρα 05/02 θα απολογηθεί στην ανακρίτρια ο 25χρονος μουσικός, που κατηγορείται μαζί με ένα ακόμη άτομο, για την επίθεση εναντίον 23χρονου φοιτητή, πριν από μία εβδομάδα, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

    Ο γνωστός τράπερ συνελήφθη τα ξημερώματα του Σαββάτου 03/02 στην περιοχή των Λαδάδικων, στη Θεσσαλονίκη, σε εκτέλεση εντάλματος σύλληψης που είχε εκδοθεί εις βάρος του από την 7η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, για την πράξη της απόπειρας ανθρωποκτονίας (από κοινού), η οποία διώκεται σε βαθμό κακουργήματος.

    Το πρωί οδηγήθηκε στα δικαστήρια και αφού εκτελέστηκε το ένταλμα σύλληψης, οδηγήθηκε ενώπιον της ανακρίτριας, από την οποία πήρε προθεσμία. Μέχρι να απολογηθεί και να αποφασιστεί η ποινική του μεταχείριση, παραμένει υπό κράτηση.

    Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για την ταυτοποίηση του δεύτερου ατόμου βρίσκονται σε εξέλιξη.

    Την ίδια ώρα, το 23χρονο θύμα εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

    Σύμφωνα με τη δικογραφία, το περιστατικό συνέβη στην οδό Συγγρού, όπου το νεαρό θύμα βρισκόταν με την παρέα του. Ο 23χρονος δέχθηκε απρόκλητη επίθεση στο κεφάλι και στο σώμα, από τους δύο κατηγορούμενους, ενώ κατά την ίδια δικογραφία αφορμή φέρεται να στάθηκε μία απλή ερώτηση που απηύθυνε ο φοιτητής προς τον τράπερ.

    Μετά τα χτυπήματα που δέχθηκε, ο παθών μετέβη στο σπίτι του, όπου έπεσε να κοιμηθεί, κάτι το οποίο πιθανολογείται ότι συντέλεσε και στην επιδείνωση της υγείας του. Πληροφορίες αναφέρουν πως όταν ξύπνησε δεν είχε καλή επαφή με το περιβάλλον και τα λόγια του ήταν ακατάληπτα.

    Διακομίστηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι φέρει αιμάτωμα και βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ενώ τον υπέβαλλαν σε πολύωρο χειρουργείο. Όλη την εβδομάδα νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου, όπου εξακολουθεί να παραμένει.

    Πηγή: cnn.gr

  • Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες στον γνωστό τράπερ που ξυλοκόπησε άγρια τον φοιτητή που νοσηλεύεται
    Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες στον γνωστό τράπερ που ξυλοκόπησε άγρια τον φοιτητή που νοσηλεύεται

    Συνελήφθη τα ξημερώματα του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη, ο γνωστός τράπερ, ο οποίος την Παρασκευή ξυλοκόπησε άγρια φοιτητή για ασήμαντη αφορμή στο κέντρο της πόλης και του προκάλεσε σοβαρό αιμάτωμα στο κεφάλι. Το θύμα νοσηλεύεται ακόμα σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΑΧΕΠΑ, ενώ ο δράστης συνελήφθη δυνάμει εντάλματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας

    Ο άγριος ξυλοδαρμός

    Όπως έγινε γνωστό, ο 23χρονος μετά τα χτυπήματα που δέχτηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής πήγε να κοιμηθεί ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας αισθάνθηκε έντονες ενοχλήσεις και μετέβη στο νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση.

    Η ΕΛΑΣ ξεκίνησε αναζητήσεις για τον εντοπισμό του γνωστού τράπερ χωρίς αυτό να καταστεί εφικτό στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Μάλιστα, έγινε γνωστό ότι δεύτερο άτομο που ήταν μαζί με τον τράπερ τον χτύπησε με κλωτσιά στο σώμα, με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος και να χτυπήσει στο κεφάλι.

    Είπε ότι δεν κατάλαβε τον τραυματισμό

    Τη Δευτέρα, ο 25χρονος φέρεται πως παρουσιάστηκε στο Τμήμα Ασφαλείας, στην οδό Δωδεκανήσου, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του, προκειμένου να ενημερωθεί για την υπόθεση ενώ στη συνέχεια αποχώρησε καθώς δεν είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

    Ο τράπερ φέρεται να υποστηρίζει πως δεν αντιλήφθηκε τον σοβαρό τραυματισμό του φοιτητή, καθώς, μετά το συμβάν, όλοι αποχώρησαν από το σημείο.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Στα σκουπίδια βρίσκεις θησαυρούς: Εξαφανίστηκε από πολυτελές ξενοδοχείο δαχτυλίδι 750.000 ευρώ και το βρήκαν στη σακούλα ηλεκτρικής σκούπας!
    Στα σκουπίδια βρίσκεις θησαυρούς: Εξαφανίστηκε από πολυτελές ξενοδοχείο δαχτυλίδι 750.000 ευρώ και το βρήκαν στη σακούλα ηλεκτρικής σκούπας!

    Κάποιοι λένε στα σκουπίδια μπορεί να βρει κανείς θησαυρούς. Η συγκεκριμένη ιστορία το επιβεβαιώνει. Ένας διαμαντένιο δαχτυλίδι αξίας 750.000 ευρώ είχε εξαφανιστεί από το γνωστό ξενοδοχείο Ritz του Παρισιού και βρέθηκε σε μια σακούλα ηλεκτρικής σκούπας!

    Μήπως ήταν μια προμελετημένη και καλά σχεδιασμένη ληστεία; Αμέλεια; Ή μια ευκαιρία της στιγμής που δεν πήγε ανεκμετάλλευτη; Το τι συνέβη, παραμένει μυστήριο.

    Όπως αναφέρει ο Guardian, μια επιχειρηματίας από τη Μαλαισία, είχε αφήσει το δαχτυλίδι πάνω σε ένα τραπέζι την Παρασκευή για να βγει για ψώνια. Όταν επέστρεψε, ο θησαυρός είχε εξαφανιστεί.

    Αμέσως ενημερώθηκε η αστυνομία που ξεκίνησε έρευνα για τον εντοπισμό του διαμαντένιου δαχτυλιδιού. Δύο ημέρες μετά, το πολυτελές ξενοδοχείο έδωσε τη λύση: Το δαχτυλίδι βρέθηκε στη σακούλα μιας ηλεκτρικής σκούπας.

    Σύμφωνα με τη Le Parisien, το δαχτυλίδι μπορεί να βρέθηκε, ωστόσο αμφιβολίες και το πέπλο μυστηρίου για το πώς χάθηκε, παραμένουν.

    Πάντως, η πελάτισσα και ιδιοκτήτρια του πανάκριβου δαχτυλιδιού είναι ικανοποιημένη για το γεγονός που βρέθηκε.

    «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το προσωπικό του Ritz Paris που κινητοποιήθηκε για αυτή την έρευνα και που εργάστηκε με ακεραιότητα και επαγγελματισμό» δήλωσε στη Le Parisien.

    Πάντως, αυτή, δεν είναι η πρώτη φορά που το ξακουστό ξενοδοχείο γίνεται παγκόσμια είδηση για κάποια κλοπή.

    Το 2018, ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας κατήγγειλε την κλοπή ενός κοσμήματος αξίας 800.000 ευρώ από τη σουίτα της, ενώ λίγους μήνες νωρίτερα πέντε ένοπλοι εισέβαλαν στο ξενοδοχείο και έφυγαν με λεία κοσμήματα 4 εκατ. ευρώ.

    Πηγή: ethnos.gr - Photo by __ drz __ on Unsplash

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο