Κυριακή, 30 Ιουλίου 2023 13:05

Ο Γιάννης Αντετοκούμπο επισκέπτεται για πρώτη φορά τη Νιγηρία μαζί με τη μητέρα του

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Και μοιράστηκε το γεγονός με τους ακόλουθούς του στα social media.

ΟΓιάννης Αντετοκούνμπο ταξίδεψε στην Νιγηρία, σε έναν τόπο ιδιαίτερο για τον ίδιο αφού εκεί μεγάλωσαν οι γονείς του.

Tις προηγούμενες μέρες ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έπαιξε μπάσκετ με μικρά παιδιά, κάνοντας τα χαρούμενα. Οι μικροί είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν την τύχη τους κόντρα σε έναν από τους 2-3 κορυφαίους παίκτες του πλανήτη αυτή τη στιγμή.

Πηγή: marieclaire.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 30 Ιουλίου 2023 11:35

Σχετικά Άρθρα

  • Νιγηρία: Ο απολογισμός των θυμάτων της έκρηξης βυτιοφόρου με καύσιμα έφθασε τους 170 νεκρούς
    Νιγηρία: Ο απολογισμός των θυμάτων της έκρηξης βυτιοφόρου με καύσιμα έφθασε τους 170 νεκρούς

    Μετά το ατύχημα, κάτοικοι συνέρρευσαν γύρω από το όχημα για να μαζέψουν μερικά λίτρα καυσίμου όμως αυτό εξερράγη

    Ο απολογισμός των θυμάτων της έκρηξης βυτιοφόρου το βράδυ της Τρίτης στη βόρεια Νιγηρία αυξήθηκε στους 170 νεκρούς, ενώ άλλοι 70 άνθρωποι συνεχίζουν να νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας, σύμφωνα με τους αριθμούς που δημοσιοποιήθηκαν από την αστυνομία χθες Παρασκευή.
    Το βράδυ της Τρίτης, φορτηγό που μετέφερε καύσιμα εξετράπη της πορείας του για να αποφύγει μετωπική σύγκρουση με άλλο φορτηγό στην κοινότητα Ματζίγια (πολιτεία Τζιγκάουα), περίπου εκατό χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Κάνο, του κυριότερου αστικού κέντρου στο βόρειο τμήμα της χώρας.
    Μετά το ατύχημα, κάτοικοι συνέρρευσαν γύρω από το όχημα που διέρρεε από το βυτιοφόρο στον δρόμο. Όμως το όχημα εξερράγη, σκοτώνοντας πολλούς από τους ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί γύρω του.

    «Ο αριθμός των θανάτων ανέρχεται σε 170», ανέφερε ο Λάουαν Σίσου Άνταμ, εκπρόσωπος της αστυνομίας, σε δελτίο Τύπου που διένειμε χθες. «(Άλλοι) 70 άνθρωποι δέχονται φροντίδες σε μονάδες εντατικής θεραπείας σε ιατρικά κέντρα» σε τρεις κοινότητες, πρόσθεσε.

    Τραυματίες νοσηλεύονται επίσης σε άλλα νοσοκομεία, διευκρίνισε.
    Προηγούμενος απολογισμός, που είχε δημοσιοποιηθεί την Τετάρτη από τις τοπικές αρχές, έκανε λόγο για 140 νεκρούς και περίπου ισάριθμους τραυματίες.

    Το δυστύχημα, από τα πιο πολύνεκρα του είδους στη Νιγηρία, αντανακλά πόσο έχει επιδεινωθεί η επισφάλεια για τους Νιγηριανούς — εξώθησε τα θύματα να αψηφήσουν τον κίνδυνο έκρηξης για να μαζέψουν μερικά λίτρα καυσίμου.

    Η πολυπληθέστερη χώρα της Αφρικής βιώνει βαθιά οικονομική κρίση, με υψηλό πληθωρισμό, που τροφοδοτούν ιδίως οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις του προέδρου Μπόλα Τινούμπου, στην εξουσία από τον Μάιο του 2023.
    Η τιμή των καυσίμων έχει πενταπλασιαστεί σε 18 μήνες και είναι πλέον απλησίαστα για πολλούς.


    Σύμφωνα με νέα έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας, που δόθηκε στη δημοσιότητα προχθές Πέμπτη, το 56% των πολιτών της Νιγηρίας ζει πλέον κάτω από το επίσημο όριο της φτώχειας, ενώ το ποσοστό αυτό βρισκόταν στο 40% το 2018.

    Τον Σεπτέμβριο, έκρηξη που προκλήθηκε όταν συγκρούστηκαν βυτιοφόρο που μετέφερε καύσιμα με άλλο φορτηγό που μετέφερε ανθρώπους και εκτρεφόμενα ζώα στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 59 ανθρώπους στην πολιτεία του Νίγηρα (δυτικά).

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - Protothema.gr
  • Έκρηξη βυτιοφόρου που μετέφερε καύσιμα στη Νιγηρία - Τουλάχιστον 94 άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί
    Έκρηξη βυτιοφόρου που μετέφερε καύσιμα στη Νιγηρία - Τουλάχιστον 94 άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί

    Τουλάχιστον 94 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη βόρεια Νιγηρία όταν αργά την Τρίτη (15/10) ένα βυτιοφόρο που συνετρίβη εξερράγη.

    «Ο οδηγός έχασε τον έλεγχο και το βυτιοφόρο ανετράπη. Από το όχημα χύθηκαν καύσιμα» όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, σύμφωνα με το CNNi.

    «Πολλά άτομα βρισκόταν στο σημείο για να προμηθευτούν καύσιμα όταν συνέβη η έκρηξη».

    Τουλάχιστον 50 άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά, ενώ ο αριθμός των θυμάτων είναι πιθανόν να αυξηθεί.

    Πηγή: Cnn.gr
  • Νιγηρία: 25 παιδιά νεκρά και δεκάδες τραυματίστηκαν σε τροχαίο δυστύχημα με λεωφορείο
    Νιγηρία: 25 παιδιά νεκρά και δεκάδες τραυματίστηκαν σε τροχαίο δυστύχημα με λεωφορείο

    Ο οδηγός του λεωφορείου που μετέφερε νεαρούς μουσουλμάνους μέλη του Τιτζανίγια, ενός θρησκευτικού τάγματος των Σούφι, έχασε τον έλεγχο του οχήματος προσκρούοντας σε φορτηγό - Φόβοι πως θα αυξηθούν τα θύματα

    Τουλάχιστον 25 παιδιά σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν σε ένα δυστύχημα με λεωφορείο, καθώς ταξίδευαν για να συμμετάσχουν σε μια μουσουλμανική γιορτή για τη γέννηση του προφήτη Μωάμεθ στη βόρεια Νιγηρία, δήλωσε σήμερα ένας αξιωματούχος οδικής ασφάλειας.
    Την Κυριακή, στην πολιτεία Καντούνα, ο οδηγός του λεωφορείου που μετέφερε νεαρούς μουσουλμάνους μέλη του Τιτζανίγια, ενός θρησκευτικού τάγματος των Σούφι, έχασε τον έλεγχο του οχήματος προσκρούοντας σε φορτηγό, δήλωσε ο Καμπίρου Ναντάμπο, επικεφαλής της υπηρεσίας οδικής ασφάλειας στην Καντούνα.
    «Το λεωφορείο ήταν υπερφορτωμένο με 63 παιδιά και ο οδηγός ταξίδευε με μεγάλη ταχύτητα όταν έχασε τον έλεγχο και χτύπησε ένα αρθρωτό φορτηγό», είπε ο Ναντάμπο.

    «Δεκαπέντε από τα παιδιά πέθαναν ακαριαία, 48 μεταφέρθηκαν τραυματισμένα σε διάφορα νοσοκομεία. Δέκα από αυτά πέθαναν την επόμενη μέρα, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών σε 25», πρόσθεσε .

    Υπάρχουν φόβοι πως ο απολογισμός των θυμάτων να αυξηθεί.
    «Το λεωφορείο μετέφερε 71 επιβάτες και 36 από αυτούς πέθαναν ακαριαία, ενώ άλλοι τέσσερις πέθαναν στο νοσοκομείο την επόμενη μέρα», είπε ο Νταχίρου, ένας από τους διοργανωτές του ταξιδιού, ο ανιψιός του οποίου ήταν μεταξύ των νεκρών.

    «Τριαντα ένα παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα, 11 από αυτά σε κρίσιμη κατάσταση», είπε.

    Τα παιδιά κατάγονταν από το χωριό Κουαντάρε και ταξίδεψαν στη γειτονική πόλη Σαμινάκα για την Μαουλίντ, την ετήσια μουσουλμανική γιορτή με την οποία τιμάται η γέννηση του προφήτη Μωάμεθ, που ονομάζονται «Mawlid nabaoui».
    Πηγή: Protothema.gr
  • Πλημμύρες στη Νιγηρία: Κροκόδειλοι και φίδια διέφυγαν από μεγάλο ζωολογικό κήπο
    Πλημμύρες στη Νιγηρία: Κροκόδειλοι και φίδια διέφυγαν από μεγάλο ζωολογικό κήπο

    Το 80% των άγριων ζώων που φιλοξενούνταν στον Ζωολογικό Κήπο Σάντα Κιαρίμι, όπως λιοντάρια, βουβάλια και στρουθοκάμηλοι, παρασύρθηκαν από τα νερά και πνίγηκαν

    Κροκόδειλοι και φίδια διέφυγαν από έναν μεγάλο ζωολογικό κήπο μετά τις πλημμύρες που έπληξαν τη βόρεια Νιγηρία, προειδοποίησαν σήμερα οι τοπικές αρχές.
    Το 80% των άγριων ζώων που φιλοξενούνταν στον Ζωολογικό Κήπο Σάντα Κιαρίμι, όπως λιοντάρια, βουβάλια και στρουθοκάμηλοι, παρασύρθηκαν από τα νερά και πνίγηκαν. Όμως «κάποια επικίνδυνα ζώα, όπως κροκόδειλοι και φίδια, μεταφέρθηκαν στις κοινότητές μας», ανέφεραν οι αρχές της Πολιτείας Μπόρνο, προτρέποντας τους κατοίκους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.
    Οι πλημμύρες ξεκίνησαν όταν ένα φράγμα υπερχείλισε λόγω της σφοδρής βροχόπτωσης. Χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.
    Η καταστροφή έπληξε και άλλες υποδομές στην πόλη Μαϊντουγκούρι, όπως το ταχυδρομείο και ένα πανεπιστημιακό νοσοκομείο, ανέφερε το γραφείο του προέδρου της Νιγηρίας Μπόλα Τινούμπου. Η προεδρία κάλεσε τους κατοίκους να εκκενώσουν τις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο.
    «Ο πρόεδρος Τινούμπου εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήριά του στην κυβέρνηση και τον λαό της Πολιτείας, ιδιαίτερα στις οικογένειες που έχασαν τα μέσα επιβίωσής τους λόγω της καταστροφής που προκλήθηκε από την υπερχείλιση του Φράγματος Αλάου», πρόσθεσε, διαβεβαιώνοντας ότι θα καλυφθούν οι ανθρωπιστικές ανάγκες των πληγέντων.

    Από τις πλημμύρες στη βορειοανατολική Νιγηρία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 49 άνθρωποι τον περασμένο μήνα. Το 2022, οι νεκροί από τις πλημμύρες έφτασαν τους 600.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Τουλάχιστον οκτώ νεκροί από κατάρρευση σχολικού κτηρίου στη Νιγηρία - Φόβοι για πολλά θύματα
    Τουλάχιστον οκτώ νεκροί από κατάρρευση σχολικού κτηρίου στη Νιγηρία - Φόβοι για πολλά θύματα

    Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι ανασύρθηκαν νεκροί ανασύρθηκαν σήμερα (12/7) μέσα από τα χαλάσματα μετά την κατάρρευση ενός σχολικού κτηρίου στην κεντρική πολιτεία της Νιγηρίας Πλατό..Πολλοί μαθητές σκοτώθηκαν και άλλοι παραμένουν εγκλωβισμένοι, ανακοίνωσε η εθνική υπηρεσία διαχείρισης εκτάκτων αναγκών, (NEMA).

    Το διώροφο κτήριο, κατέρρευσε κατά τη διάρκεια σχολικών εξετάσεων γύρω στις 07:30, τοπική ώρα, προκαλώντας φόβους για δεκάδες θύματα.

    Μέχρι στιγμής, πέντε μαθητές έχουν διασωθεί. Οι προσπάθειες διάσωσης βρίσκονται σε εξέλιξη, με προσωπικό ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων στρατιωτών και αστυνομίας στο σημείο.

    Θύματα φώναζαν για βοήθεια κάτω από τα ερείπια του σχολείου Ιερά Ακαδημία στο Τζος, την πρωτεύουσα της πολιτείας, και γονείς αναζητούσαν απεγνωσμένα τα παιδιά τους, τόνισε ο δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου που βρισκόταν στο σημείο.

    «Ένα διώροφο κτίριο που στεγάζει την Ιερά Ακαδημία (...) στο Μπούσα Μπουζί (...) στην πολιτεία Πλατό ατέρρευσε σήμερα το πρωί, σκοτώνοντας πολλούς μαθητές», ανακοίνωσε η NEMA προσθέτοντας ότι οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη.

    Οι αρχές δεν έδωσαν απολογισμό θυμάτων, αλλά σύμφωνα με έναν κάτοικο, τον Τσίκα Ομπιόμπα, οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν.

    «Όλοι προσπαθούν να βρουν τρόπους πώς να σώσουν περισσότερους ανθρώπους», είπε.

    Τα αίτια της κατάρρευσης δεν έχουν εξακριβωθεί ακόμη, αλλά σύμφωνα με τους κατοίκους η κατάρρευση συνέβη μετά από τρεις ημέρες έντονης βροχόπτωσης.

    Πηγή: Cnn.gr
  • Νιγηρία: Δύο νεκροί και δύο τραυματίες από έκρηξη στην καναδική πρεσβεία (video)
    Νιγηρία: Δύο νεκροί και δύο τραυματίες από έκρηξη στην καναδική πρεσβεία (video)

    Η έκρηξη σημειώθηκε σε αίθουσα με γεννήτριες - Το υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε πως διενεργείται έρευνα για τα αίτια

    Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι δύο τραυματίστηκαν από έκρηξη που σημειώθηκε χθες Δευτέρα στο κτίριο της Ύπατης Αρμοστείας του Καναδά στη Νιγηρία, ανακοίνωσε σήμερα η καναδική πρεσβεία στην αφρικανική χώρα.

    Το υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε πως διενεργείται έρευνα για τα αίτια της έκρηξης, επισημαίνοντας πως όλα δείχνουν ότι οφείλεται σε ατύχημα και όχι σε εγκληματική ενέργεια.

    Η έκρηξη σημειώθηκε σε αίθουσα με γεννήτριες στο κτίριο της Ύπατης Αρμοστείας του Καναδά στην πρωτεύουσα Αμπούτζα, με αποτέλεσμα δύο τεχνικοί να βρουν τον θάνατο και άλλοι δύο να τραυματιστούν. Όλοι οι υπάλληλοι της καναδικής διπλωματικής αποστολής είναι καλά στην υγεία τους, διευκρίνισε το υπουργείο Εξωτερικών του Καναδά.

    «Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των θυμάτων και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση. Ανάλογο μήνυμα έστειλε επίσης ο πρόεδρος της Νιγηρίας Μπόλα Τινούμπου.

    Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ - Protothema.gr

  • Βρετανικό Μουσείο: Κίνα και Νιγηρία ζητούν τα κειμήλιά τους - «Φέρτε πίσω τα κλεμμένα»
    Βρετανικό Μουσείο: Κίνα και Νιγηρία ζητούν τα κειμήλιά τους - «Φέρτε πίσω τα κλεμμένα»

    Αντιμέτωπο με πλήθος διαμαρτυριών τόσο από την Κίνα όσο και από την Νιγηρία, είναι το Βρετανικό Μουσείο, έπειτα από το σκάνδαλο με τα κλοπιμαία, με τις δύο χώρες να ζητούν την άμεση επιστροφή λεηλατημένων κειμηλίων τους.

    Το επιχείρημα είναι πιο ασφαλές Μουσείο από τα υπόλοιπα, και για αυτό το λόγο φυλάσσονται εκεί θησαυροί από όλο τον κόσμο καταρρέει, και οι φωνές για επαναπατρισμό των κλεμμένων πληθαίνουν.

    Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η Νιγηρία αναζητά τα «Μπενίν Μπρονζέ», τις περίτεχνες χάλκινες πλάκες που χρονολογούνται από τον 13ο έως τον 16ο αιώνα.

    Το 1897 λεηλατήθηκαν από τις βρετανικές δυνάμεις και στη συνέχεια πωλήθηκαν στο Βρετανικό Μουσείο για τη χρηματοδότηση στρατιωτικών εκστρατειών.

    «Αποτελούν αντικείμενο λεηλασίας. Μεταφέρθηκαν παράνομα από τη χώρα. Πρόκειται για κλεμμένα αντικείμενα και πρέπει να επιστραφούν στη Νιγηρία στις κοινότητες στις οποίες ανήκουν» επισημαίνει ο Abba Isa Tijani, Διευθυντής Εθνικής Επιτροπής Μουσείων και Μνημείων Νιγηρίας

    Τα λεηλατημένα κειμήλια της διεκδικεί και η Κίνα. Υπενθυμίζεται ότι το 2004 από αποθηκευτικό χώρο του Βρετανικού Μουσείου είχαν κλαπεί 10 κινεζικά αριστουργήματα, και κανείς δεν ξέρει με σιγουριά πόσα χάθηκαν στην τελευταία κλοπή.

    «Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι κανένα κινεζικό κειμήλιο δεν χάθηκε στην κλεμμένη παρτίδα. (…) Τα κειμήλια που χάθηκαν μπορεί πολύ πιθανόν να χαθούν για πάντα και να μην μπορούν να αντικατασταθούν» υποστηρίζει ο Wang Zhongjie, ειδικός στον επαναπατρισμό κειμηλίων.
    Πηγή: Cnn.gr
  • Αντετοκούνμπο: Πήγε Νιγηρία και έπαιξε μπάσκετ με μικρά παιδιά
    Αντετοκούνμπο: Πήγε Νιγηρία και έπαιξε μπάσκετ με μικρά παιδιά

    Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έδωσε χαρά σε μικρά παιδιά στο Λάγος της Νιγηρίας

    Την ευκαιρία να περάσει όμορφες στιγμές στο Λάγος της Νιγηρίας βρήκε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Ο Greek Freak βρίσκεται στην παλιά πρωτεούσα της Νιγηρίας και έπαιξε μπάσκετ με μικρά παιδιά, κάνοντας τα χαρούμενα.

    Οι πιτσιρικάδες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν την τύχη τους κόντρα στον σταρ των Μπακς και της Εθνική μας και έναν από τους 2-3 κορυφαίους παίκτες του πλανήτη αυτή τη στιγμή. Ο Γιάννης επισκέφθηκε τη χώρα των γονιών του σε μια εμπειρία που σίγουρα θα του μείνει αξέχαστη.

    Mάλιστα είδε από κοντά και τους τελικούς του Youth Alive Basketball League που φέτος έγινε στο Rowe Park Sports Center του Λάγος. Όταν παίζεις μπροστά στον Γιάννη, τότε σίγουρα δίνεις το κάτι παραπάνω για να τον εντυπωσιάσεις.

    Πηγή: gazzetta.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο