Life & Style

Η συνταγή της ημέρας: Μπισκότα με πραλίνα φουντουκιού (τύπου Μερέντα)

Η συνταγή της ημέρας: Μπισκότα με πραλίνα φουντουκιού (τύπου Μερέντα)

Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty

Αυτά τα μπισκότα είναι σκέτος πειρασμός . Πώς να σταματήσεις αν δεν αδειάσει η πιατέλα; Αυτό είναι ένα θέμα…Το άλλο θέμα είναι το πόσο εύκολα και γρήγορα και ευχάριστα φτιάχνονται , το πόσο παιχνιδιάρικα πλάθονται και το πόσο πολύ κυκλοφορούν στο διαδίκτυο . Τα έβλεπα συνεχώς μπροστά μου και ήμουν δύσπιστη , ομολογώ , μέχρι που είδα την υπέροχη φωτογραφία που ανάρτησε μια φίλη . Ήταν τόσο δελεαστικά , τόσο όμορφα που σε προκαλούσαν να τα φτιάξεις εκείνη τη στιγμή…τα υλικά τα έχουμε πάντα στο σπίτι…Ελάτε λοιπόν , βγάλτε τη Μερέντα από το πίσω μέρος του ντουλαπιού που την έχετε κρύψει και φτιάξτε τα αμέσως .

Υλικά :

2 μεγάλα αυγά
300 γρ. φαρίνα κοκ.
330 γρ. πραλίνα φουντουκιού (τύπου Μερέντα)

merentompiskota2merentompiskota3merentompiskota4
merentompiskota5merentompiskota6merentompiskota7
merentompiskota8merentompiskota9merentompiskota10
merentompiskota11merentompiskota12merentompiskota13
Εκτέλεση :

Σε μια λεκάνη χτυπάμε τα αυγά με ένα πιρούνι και στη συνέχεια προσθέτουμε την πραλίνα . Δουλεύουμε τα δύο υλικά με το πιρούνι μέχρι να ενωθούν καλά και να έχουμε ένα λείο , βελούδινο μίγμα . Προσθέτουμε τότε και τη φαρίνα και ενσωματώνουμε με μια μαρίζ . Σε λίγα λεπτά θα έχουμε μια υπέροχη , ελαστική , εύπλαστη ζύμη που δουλεύεται τέλεια . Βάζουμε τη ζύμη για λίγο στο ψυγείο . Χωρίζουμε τότε σε 40-44 μπαλάκια (ας φαίνονται μικρά , φουσκώνουν στο ψήσιμο ) , τα πλάθουμε στα χέρια μας και τα πιέζουμε ώστε να σχηματίσουμε μικρούς δίσκους . Τα αραδιάζουμε στα ταψιά του φούρνου που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα , αραιά μεταξύ τους και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 200ο , για 8-10 λεπτά , όχι περισσότερο γιατί θα χάσουν την υγρασία τους . Περιμένουμε λίγο να κρυώσουν και τα αφαιρούμε από το ταψί .
Τρώγονται χλιαρά αλλά και κρύα .
Και δυο λόγια ακόμα :
- Μπορούμε αν θέλουμε να πασπαλίσουμε την επιφάνειά τους με χρωματιστή τρούφα πριν το ψήσιμο ώστε να δώσουμε στα μπισκότα μια γιορτινή πινελιά .
- Ακόμα μπορούμε να ενώσουμε δυο μπισκοτάκια με μια κουταλιά του γλυκού πραλίνα φουντουκιού ανάμεσα .
- Τέλος, ευχαριστώ τη Νίκη από τη Μεσσήνη για τη δελεαστική φωτογραφία της με την οποία με παρακίνησε να δοκιμάσω τα υπέροχα αυτά μπισκότα !
Καλή επιτυχία !

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις


tsoukalas popup mobile
tsoukalas popup

tsoukalas popup mobile
tsoukalas popup