Life & Style

Η συνταγή της ημέρας: Αλμυρά κεκάκια με φέτα και λουκάνικο τύπου Φρανκφούρτης

Η συνταγή της ημέρας: Αλμυρά κεκάκια με φέτα και λουκάνικο τύπου Φρανκφούρτης

Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty

Τα πιο νόστιμα , όμορφα και εύκολα αλμυρά κεκάκια θα φτιάξουμε σήμερα . Αφράτα σα βαμβάκι , ζυμωμένα με τυρί φέτα , αρωματισμένα με καπνιστή πάπρικα και γεμιστά με κομματάκια από λουκάνικο τύπου Φρανκφούρτης , ιδανικά για παιδικά πάρτυ . Η οικογένειά μου όταν τα πρωτοείδε αντέδρασε…τι έχουμε εδώ παιδικό πάρτυ; αναρωτήθηκαν και κοίταξαν τα καημένα τα κεκάκια με δυσπιστία…η οποία δυσπιστία όμως εξαφανίστηκε με την πρώτη μπουκιά. Δεν υπερβάλω καθόλου, πιστέψτε με . Δε χρειάζεται να έχετε πιτσιρίκια στο σπίτι για να τα φτιάξετε γιατί αποτελούν ένα εξαιρετικό σνακ για όλους .

Υλικά :

290 γρ. κοκ. φαρίνα
2 κ. γλ. μπέικιν
1/4 κ. γλ. σόδα
1 κεσεδάκι γιαούρτι (με 2% λιπαρά)
1 κεσεδάκι ηλιέλαιο (αυτό του γιαουρτιού)
3 αυγά
200 γρ. φέτα χοντροτριμμένη με τα χέρια
3 λουκάνικα τύπου Φρανκφούρτης κομμένα σε 24 κομμάτια
Αλατοπίπερο
Μπόλικη καπνιστή πάπρικα

kekakia frankfoyrths2kekakia frankfoyrths3kekakia frankfoyrths4
kekakia frankfoyrths5kekakia frankfoyrths6kekakia frankfoyrths7
kekakia frankfoyrths8kekakia frankfoyrths1kekakia frankfoyrths10
Εκτέλεση :

Κοσκινίζουμε τη φαρίνα με το μπέικιν και τη σόδα . Σε ένα μπωλ ρίχνουμε το λάδι , το γιαούρτι , τα αυγά , το αλατοπίπερο και την πάπρικα και τα χτυπάμε με τον αυγοδάρτη (σύρμα) μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα . Τότε προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τη σόδα σταδιακά και τα αναμιγνύουμε μέχρι να ενσωματωθούν καλά . Προσθέτουμε τότε και τη φέτα και την ενώνουμε με το παραπάνω μίγμα με τη βοήθεια σπάτουλας . Η ζύμη είναι εξαιρετική και δουλεύεται πανεύκολα . Ετοιμάζουμε τότε τις ατομικές θήκες σιλικόνης ή τις απλές με αντικολλητικό χαρτάκι και βάζουμε μια κουταλιά της σούπας από το μίγμα σε κάθε μία . Φροντίζουμε να γεμίσει κατά τα 2/3 γιατί θα πάρει χώρο το λουκάνικο αλλά και θα φουσκώσει κατά το ψήσιμο . Τοποθετούμε λοιπόν στο κάθε ατομικό κεκάκι από ένα κομμάτι λουκάνικο . Με σχετικά μικρές θήκες σιλικόνης βγαίνουν περίπου 24 κομμάτια , οπότε υπολογίζουμε να κόψουμε και το λουκάνικο σε αντίστοιχα κομμάτια .
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν . Τρώγονται χλιαρά αλλά και κρύα και διατηρούνται αφράτα και ωραιότατα ακόμα και την επόμενη μέρα .
Καλή επιτυχία !

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις


tsoukalas popup mobile
tsoukalas popup

tsoukalas popup mobile
tsoukalas popup