Life & Style

Η συνταγή της ημέρας: Πατατόπιτα με ζαμπόν και τυρί

Η συνταγή της ημέρας: Πατατόπιτα με ζαμπόν και τυρί

Μια συνταγή στο Taste of Life by Betty

Όταν φτιάχνω μια πίτα και ανακαλύπτω καινούριους συνδυασμούς υλικών να κλείσω μέσα της , είμαι ενθουσιασμένη . Τελικά οι δυνατότητες που μας δίνει η “πίτα” είναι ανεξάντλητες . Η συγκεκριμένη είναι μια απλή και ταπεινή πιτούλα χωρίς φύλλο , με κρούστα φρυγανιάς , λαχανικά ανάμεσα στα οποία και βρασμένες πατάτες , αλλαντικά και τυριά . Όλα αυτά κάνουν τη γεύση της πολύ ενδιαφέρουσα , την υφή της αφράτη και την κατασκευή της ευχάριστη ! Θα μπορούσε να ονομάζεται ζαμπονοτυρόπιτα με λαχανικά , αλλά κατά τη γνώμη μου η πατάτα είναι αυτή που τη χαρακτηρίζει και κάνει τη διαφορά .
Ας τη δούμε κι ας τη φτιάξουμε :

patatopita1

Υλικά :

5 μέτριες πατάτες (περίπου 1 κιλό ακαθάριστες)
2-3 μέτρια καλοκυθάκια
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
120 γρ. φιλέτο γαλοπούλας ή χοιρινό καπνιστό
200 γρ. τυριά (φέτα και κασέρι )
5 αυγά
600 ml φρέσκο γάλα
100 ml λάδι
220 γρ. αλέυρι γ.ο.χ.
Μια χούφτα ψιλοκομμένο άνιθο
Αλάτι και πιπέρι
6-7 μικρές φρυγανιές τριμμένες και λίγο ακόμα λάδι

patatopita2patatopita3patatopita4
patatopita5patatopita6patatopita7
patatopita8patatopita9patatopita10
Εκτέλεση :

-Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε για 40 λεπτά περίπου . Τις στραγγίζουμε και τις τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπωλ . Τις λιώνουμε με το πιρούνι (αφήνουμε και μερικά κομματάκια εδώ κι εκεί) . Προσθέτουμε στη συνέχεια τα κολοκυθάκια τριμμένα στον τρίφτη του κρεμμυδιού , τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα , το ζαμπόν σε κομματάκια και τα τυριά χοντροτριμμένα . Προσθέτουμε στη συνέχεια τον άνιθο και αλατοπιπερώνουμε .
-Σε ένα δεύτερο μπωλ ρίχνουμε το λάδι , το γάλα και τα αυγά και τα χτυπάμε με το σύρμα . Όταν έχουν ενωθεί εντελώς προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να πετύχουμε έναν αραιό χιλό . (Μπορεί να μείνουν κάποια μικρά σβωλάκια , δεν πειράζει) . Προσθέτουμε τότε το χιλό αυτό στη λεκάνη με τα στερεά υλικά και τα ανακατεύουμε καλά .
-Πασπαλίζουμε ένα ταψί 30x35 με τη μισή τριμμένη φρυγανιά και ραντίζουμε με ελαιόλαδο . Αδειάζουμε μέσα το μίγμα της πίτας και φροντίζουμε να απλωθεί ομοιόμορφα . Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με την υπόλοιπη τριμμένη φρυγανιά και ραντίζουμε με λίγο λάδι ακόμα . Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο , στους 190ο , στην κάτω σχάρα για 50 λεπτά περίπου , μέχρι να ροδοψηθεί . Περιμένουμε λίγο να κρυώσει , κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία .

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις


tsoukalas popup mobile
tsoukalas popup

tsoukalas popup mobile
tsoukalas popup