Τετάρτη, 01 Νοεμβρίου 2023 12:46

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ντύθηκε Χαλκ για το Halloween - Σπάιντερμαν τα παιδιά του

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο γιόρτασε και φέτος το Halloween

Την αγάπη του για το Halloween επιβεβαίωσε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο καθώς τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένεια του μεταμφιέστηκαν αναρτώντας τη σχετική φωτογραφία στο Instagram.

Όλη η οικογένεια του Greek Freak επέλεξε ήρωες της Marvel με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να ντύνεται Χαλκ και τη σύντροφό του και τα παιδιά τους να επιλέγουν τον Σπάιντερμαν.

Ο Αντετοκούνμπο είχε ντυθεί Χαλκ και πριν το νικηφόρο για τους Μπακς παιχνίδι με τους Χιτ ενώ είχε παρουσιαστεί ως «πράσινος ήρωας» και στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε.

Πηγή: Protothema.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 01 Νοεμβρίου 2023 11:45

Σχετικά Άρθρα

  • Γιατί ο τρόμος είναι ελκυστικός; – Η εξήγηση πίσω από την λατρεία των θρίλερ και του Χάλογουιν
    σε Plus +
    Γιατί ο τρόμος είναι ελκυστικός; – Η εξήγηση πίσω από την λατρεία των θρίλερ και του Χάλογουιν

    Για όσους ο τρόμος αποτελεί μορφή ψυχαγωγίας το αγγλοσαξωνικό Χάλογουιν είναι η τέλεια ευκαιρία να βυθιστούν ακόμα περισσότερο στην σκοτεινή ατμόσφαιρα. Γιατί όμως αποζητάμε τον φόβο;

    Ο τρόμος σαν τρόπος αναψυχής αποτελεί ένα συχνό φαινόμενο. Το φθινόπωρο, με το κρύο και το σκοτάδι του, είναι για πολλούς συνδυασμένο με την επιθυμία να κάτσουμε στον καναπέ μας και να καταναλώσουμε ταινίες, σειρές και βιβλία τρόμου.

    Γιατί όμως μας αρέσει αυτό;

    Σε έναν κόσμο που προσφέρει πραγματικό τρόμο σε τόσο μεγάλες ποσότητες γιατί αναζητούμε τον κατασκευασμένο φόβο για ψυχαγωγία;

    Σύμφωνα με τους επιστήμονες τα συναισθήματα εξελίχθηκαν ως μια καθολική εμπειρία στους ανθρώπους καθώς μας βοηθούν να επιβιώσουμε.

    Η δημιουργία φόβου σε μια κατά τα άλλα ασφαλή μπορεί να είναι μία ευχάριστη δραστηριότητα και ταυτόχρονα ένας τρόπος για τους ανθρώπους να εξασκούνται και να προετοιμάζονται για τους κινδύνους της πραγματικής ζωής.

    Η ευτυχία του φόβου

    Οι ελεγχόμενες εμπειρίες φόβου – όπου μπορείς απλά να κλείσεις την τηλεόραση- προσφέρουν τη φυσιολογική έξαρση που προκαλεί ο φόβος, χωρίς πραγματικό κίνδυνο.

    Όταν αντιλαμβάνεσαι ότι κινδυνεύεις, η αδρεναλίνη ανεβαίνει στο σώμα και ενεργοποιείται η εξελικτική αντίδραση «μάχης ή φυγής» (fight or flight). Ο καρδιακός ρυθμός αυξάνεται, αναπνέουμε βαθύτερα και γρηγορότερα και η αρτηριακή πίεση ανεβαίνει. Το σώμα προετοιμάζεται να αμυνθεί απέναντι στον κίνδυνο ή να ξεφύγει όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

    Αυτή η σωματική αντίδραση είναι ζωτικής σημασίας όταν αντιμετωπίζουμε μια πραγματική απειλή.

    Όταν βιώνουμε ελεγχόμενο φόβο -όπως το jump scares σε μια τηλεοπτική σειρά με ζόμπι- μπορούμε να απολαύσουμε αυτή την ενεργοποιημένη αίσθηση χωρίς όμως να υπάρχει πραγματικός κίνδυνος.

    Σύμφωνα με την θεωρία μάλιστα, αφού αντιμετωπιστεί η απειλή, το σώμα απελευθερώνει ντοπαμίνη, ο οποίος παρέχει αισθήματα ευχαρίστησης και ανακούφισης.

    Σε μια μελέτη, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που επισκέφθηκαν ένα στοιχειωμένο σπίτι υψηλής έντασης, εμφάνισαν λιγότερη εγκεφαλική δραστηριότητα ως απάντηση στα ερεθίσματα και λιγότερο άγχος αμέσως μετά την έκθεση στον τρόμο.

    Αυτό το εύρημα υποδηλώνει ότι η έκθεση σε ταινίες τρόμου, τρομακτικές ιστορίες ή βιντεοπαιχνίδια μπορεί πραγματικά να μας κάνει πιο ήρεμους μετά την εμπειρία.

    Ο τρόμος μας ενώνει

    Ένα βασικό κίνητρο για τα ανθρώπινα όντα είναι η αίσθηση ότι ανήκουν σε μια κοινωνική ομάδα.

    Τέτοια παραδείγματα αποτελούν οι βετεράνοι που υπηρέτησαν μαζί στη μάχη και οι επιζώντες φυσικών καταστροφών

    Οι ελεγχόμενες εμπειρίες φόβου δημιουργούν τεχνητά παρόμοιες ευκαιρίες για δεσμούς.

    Η έκθεση στο άγχος δεν πυροδοτεί μόνο την αντίδραση μάχης ή φυγής, αλλά σε πολλές καταστάσεις παρατηρείται η ανάπτυξη προστατευτικών και στοργικών εκδηλώσεων (tend-and-befriend response).

    Το σύστημα αυτό ρυθμίζεται σε μεγάλο βαθμό από τη λεγόμενη «ορμόνη της αγάπης», την ωκυτοκίνη.

    Έτσι, το να κάθεστε στο σκοτάδι και να παρακολουθούμε μία ταινία τρόμου με τους φίλους μας ή να περιπλανιόμαστε μαζί σε ένα στοιχειωμένο σπίτι, απ’ ότι φαίνεται κάνει καλό στην υγεία καθώς μας βοηθά να ενισχύσουμε τις κοινωνικές μας συνδέσεις.

    Μία μορφή ανοσίας

    Οι ελεγχόμενες εμπειρίες φόβου μπορεί επίσης να είναι ένας τρόπος προετοιμασίας.

    Τις πρώτες ημέρες της πανδημίας COVID-19, οι ταινίες «Contagion» και «Outbreak» , δηλαδή ταινίες που είχαν ως θέμα την διάδοση και την εξάπλωση ιών, ήταν πολύ δημοφιλείς στις πλατφόρμες.

    Αυτό παρατηρήθηκε καθότι παρακολουθώντας σενάρια απειλών να διαδραματίζονται με ελεγχόμενους τρόπους μέσω των media, μπορούμε να καταλάβουμε ποιοι είναι οι φόβοι μας και να προετοιμαστούμε για μελλοντικές απειλές.

    Οι ερευνητές του Εργαστηρίου Ψυχαγωγικού Φόβου του Πανεπιστημίου Aarhus στη Δανία απέδειξαν σε μια μελέτη ότι οι άνθρωποι που κατανάλωναν τακτικά μέσα τρόμου ήταν πιο ανθεκτικοί ψυχολογικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 από ό,τι οι μη λάτρεις του τρόμου.

    Οι επιστήμονες υποθέτουν ότι αυτή η ανθεκτικότητα μπορεί να είναι αποτέλεσμα ενός είδους «εκπαίδευσης» που πέρασαν αυτοί οι οπαδοί.

    Δηλαδή, εξασκήθηκαν στην αντιμετώπιση του φόβου και του άγχους που προκαλούσε η μορφή ψυχαγωγίας τους. Ως αποτέλεσμα, ήταν καλύτερα προετοιμασμένοι να διαχειριστούν τον πραγματικό φόβο που προκάλεσε η πανδημία.

    Ένα θρίλερ την ημέρα…

    Στην περίπτωση των ελεγχόμενων εμπειριών φόβου, το να τρομάζουμε τον εαυτό μας είναι μια καίρια τεχνική που μας βοηθά να επιβιώνουμε και να προσαρμοστούμε σε έναν κόσμο που είναι συχνά τρομακτικός.

    Προκαλώντας ισχυρά, θετικά συναισθήματα, ενισχύοντας τα κοινωνικά δίκτυα και προετοιμάζοντάς τους εαυτούς μας για τους χειρότερους φόβους μας, είμαστε σε θέση να αγκαλιάσουμε την κάθε μέρα στο έπακρο.

    Έτσι, την επόμενη φορά που θα επιλέξετε ανάμεσα σε μια αισιόδοξη κωμωδία και ένα ανατριχιαστικό θρίλερ για την κινηματογραφική σας βραδιά, επιλέξτε τη σκοτεινή πλευρά… κάνει καλό στην υγεία σας.

    Πηγή: In.gr
  • Σίξερς - Μπακς 109-124: Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ... πάτησαν το γκάζι στην πρεμιέρα
    Σίξερς - Μπακς 109-124: Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ... πάτησαν το γκάζι στην πρεμιέρα

    Γιάννης Αντετοκούνμπο και Ντέμιαν Λίλαρντ έδειξαν τον δρόμο, με τους Μπακς να περνούν άνετα και εμφατικά από την έδρα των Σίξερς με 124-109, στην πρεμιέρα τους για τη φετινή σεζόν του NBA.

    Μπορεί οι απουσίες να ήταν σημαντικές και για τους δύο (Εμπίντ, Τζορτζ, Μίντλετον), ωστόσο αυτοί που πάτησαν παρκέ έδειξαν τον δρόμο. Οι Μπακς είδαν το δίδυμο των ηγετών, Γιάννη Αντετοκούνμπο και Ντέμιαν Λίλαρντ σε πολύ καλή κατάσταση και πέρασαν με στιλ και άνεση από τη Φιλαδέλφεια, επικρατώντας των Σίξερς με 124-109.

    Σε μία πρεμιέρα που τα «Ελάφια» ελπίζουν να κρύβει σκηνές από τα προσεχώς, μιας και η εμφάνιση άφησε πολύ θετικά δείγματα. Με τον Λίλαρντ να κλείνει το παιχνίδι έχοντας 30 πόντους (6/12 3π.), 9 ριμπάουντ, 5 ασίστ και τον Γιάννη να ακολουθεί σκοράροντας 25 πόντους στην οικονομική συσκευασία των 8/11 από το δίποντο, παρέα με 14 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 1 μπλοκ και 3 λάθη.

    Το επιμέρους και ο Λίλαρντ

    Αντιλαμβάνεται κανείς και από την εξέλιξη των δωδεκαλέπτων, πως οι Μπακς είχαν τον απόλυτο έλεγχο στην αναμέτρηση. Και μπαίνοντας στο κρίσιμο κομμάτι του δευτέρου μέρους, είδαν τον Λίλαρντ να εκτελεί, πετυχαίνοντας 15 πόντους στο τρίτο δωδεκάλεπτο. Η σεμνή τελετή είχε λάβει τέλος, μιας και το 81-100, χωρίς τους σταρ των Σίξερς δε γινόταν να γυρίσει.

    Το Μιλγουόκι από νωρίς είχε θέσει τον τόνο, μιας και την απόσταση την πήρε στη δεύτερη περίοδο, τρέχοντας επιμέρους ένα 12-25 για να μην κοιτάξει ποτέ πίσω. Ωστόσο δεν ήταν μόνο η παρουσία των δύο σταρ τους.

    Ο Τόριαν Πρινς έκανε αυτό για το οποίο αποκτήθηκε, μιας και σκόραρε τα σουτ που του αναλογούν (4/5 3π., 16π.) και κάλυπτε ό,τι τρύπα υπήρχε στην άμυνα. Ο Μπόμπι Πόρτις έκλεισε με εμφατικό τρόπο το πρώτο ημίχρονο, ολοκληρώνοντας με μία γεμάτη στατιστική (16π., 3ασ., 3ρ., 2κλ., 1μπλ., 4λ.), ενώ ο Μπρουκ Λόπεζ παρόλο που ήταν άστοχος, έκρυψε το καλάθι με 6 μπλοκ, ισάριθμες ασίστ, 8 ριμπάουντ και 10 πόντους (1/6 3π.).

    Οι Σίξερς έπρεπε να ψάξουν υπερβολές αλλά με τον Ταϊρίς Μάξεϊ να σκοράρει 25 πόντους έχοντας 10/31 προσπάθειες εντός παιδιάς, δε θα άλλαζε τίποτα ως προς την έκβαση. Από κοντά και ο Κέλι Ούμπρε που είχε 21 αλλά με 1/6 τρίποντα, ενώ θετικός ήταν ο Γκέρσον Γιαμπουσέλε, που βρήκε 26 λεπτά ένεκα των απουσιών και πέτυχε 10 πόντους, μάζεψε 4 ριμπάουντ, μοίρασε 3 ασίστ και έκλεψε ισάριθμες φορές την μπάλα.

    Επόμενο ραντεβού για το Μιλγουόκι, τα ξημερώματα του Σαββάτου (26/10 - 3:00), όταν και υποδέχονται στο Γουινσκόνσιν τους Μπουλς.

    Τα δωδεκάλεπτα: 23-22, 47-58, 81-100, 109-124

    Πηγή: Gazzetta.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ TANNEN MAURY

    • Γιατί σκαλίζουμε κολοκύθες την ημέρα του Halloween; - Πότε πέφτει και τι γιορτάζουμε
      σε Plus +
      Γιατί σκαλίζουμε κολοκύθες την ημέρα του Halloween; - Πότε πέφτει και τι γιορτάζουμε

      Το Halloween πέφτει τη νύχτα της 31 Οκτωβρίου και είναι μια αργία η οποία εορτάζεται κυρίως σε χώρες του αγγλοσαξωνικού κόσμου, ωστόσο τα τελευταία χρόνια έχει όλο και περισσότερη άνθιση και στην Ελλάδα, με μικρούς και μεγάλους να ντύνονται με τρομακτικές στολές.

      Πώς ξεκίνησε ο εορτασμός του Halloween

      Μια θεωρία υποστηρίζει ότι η έμπνευση για την γιορτή προήλθε από τα γαελικά φεστιβάλ της σοδειάς, ιδίως του Σόουιν (ιρλ. Samhain).

      Πολλοί υποστηρίζουν ότι οι πρόδρομοι του Halloween είχαν παγανιστικές ρίζες. Κάποιοι μάλιστα υποστηρίζουν ότι το Σόουιν μετεξελίχθηκε σε Halloween από την χριστιανική εκκλησία, στους πρώτους μεταχριστιανικούς αιώνες.

      Άλλοι ακαδημαϊκοί υποστηρίζουν ότι το Halloween προήλθε από τον εορτασμό της Ημέρας των Αγίων Πάντων και δεν αποτελεί μετεξέλιξη κάποιας γαελικής εορτής.

      Αν και για αιώνες ο εορτασμός του Halloween ήταν περιορισμένος μόνο στην Ιρλανδία και τη Σκωτία, τον 19ο αιώνα Ιρλανδοί και Σκωτσέζοι μετανάστες μετέφεραν τον εορτασμό στην Βόρεια Αμερική, ενώ από τα τέλη του 20ού αιώνα και τις αρχές του 21ου αιώνα λόγω της αμερικανικής επιρροής ο εορτασμός του Halloween έχει επεκταθεί και σε χώρες που δεν έχουν καμία σχέση με τον αγγλοσαξωνικό κόσμο.

      Πώς γιορτάζεται το Halloween

      Στο Halloween , τα παιδιά ντύνονται σε κάτι «τρομακτικό» και επισκέπτονται σπίτια μαζεύοντας γλυκά, το γνωστό ως «trick or treat» ή «φάρσα ή κέρασμα». Επίσης, η κολοκύθα αποτελεί σύμβολο της εορτής.

      Ακόμη, οι άνθρωποι κάνουν πλάκες, ανάβουν φωτιές, βλέπουν ταινίες με σχετική θεματολογία ή επισκέπτονται «στοιχειωμένα» αξιοθέατα.

      Θρησκευτική υπόσταση

      Για κάποιους ανθρώπους, το Halloween έχει και θρησκευτική σημασία. Κάποιοι συμμετέχουν σε λειτουργίες και ανάβουν κεριά στα μνήματα των συγγενών τους, αν και για άλλους, το Halloween αποτελεί μια εορτή χωρίς θρησκευτικό περιεχόμενο.

      Κάποιοι Χριστιανοί απέχουν από την κατανάλωση κρέατος εκείνη την ημέρα, καθώς αποτελεί την παραμονή της Ημέρας των Αγίων Πάντων.

      Τι συμβολίζουν οι κολοκύθες

      Η ιστορία που συνδέεται με τα κεριά και τις κολοκύθες είναι αυτή του Τζακ, ενός ανθρώπου που του αρνήθηκαν την είσοδο και στον παράδεισο και στην κόλαση. Ο Τζακ, σύμφωνα με τον μύθο, κατάφερε να αιχμαλωτίσει τον διάβολο, ο οποίος, για να απελευθερωθεί, του υποσχέθηκε ότι δεν θα τον ενοχλήσει.

      Έπειτα από μια άσωτη ζωή, ο Τζακ πέθανε και, βρίσκοντας τις πόρτες του παραδείσου κλειστές, οδηγήθηκε αναγκαστικά στην κόλαση. Ο διάβολος, όμως, πιστός στην υπόσχεσή του, δεν τον δέχθηκε και του πέταξε ένα κάρβουνο από τις φωτιές της λολάσεως, το οποίο ο Τζακ πήρε και το έβαλε μέσα σε ένα γογγύλι που είχε μαζί του για να τον βοηθά να βλέπει και από τότε τριγυρνά, ψάχνοντας να βρει ένας μέρος να ξεκουραστεί.

      Γι’ αυτό σε κάθε Halloween, οι Ιρλανδοί σκάλιζαν ραπάνια, πατάτες και κολοκύθες, έβαζαν μέσα ένα κερί και τα τοποθετούσαν κοντά σε παράθυρα, ώστε να κρατάνε μακριά τα κακά τα πνεύματα.

      Πηγή: Ethnos.gr
    • Ποσά που ζαλίζουν: Το καλοκαίρι δόθηκαν 7,4 δις σε συμβόλαια παικτών του NBA - Ο Αντετοκούνμπο στην 4η θέση
      Ποσά που ζαλίζουν: Το καλοκαίρι δόθηκαν 7,4 δις σε συμβόλαια παικτών του NBA - Ο Αντετοκούνμπο στην 4η θέση

      Ιστορικό ρεκόρ στη φετινή offseason του NBA, σχετικά με τα συμβόλαια που υπογράφτηκαν και αφορούσαν μεταγραφές ελεύθερων, επεκτάσεις και deals για rookie.

      Συνεχίζουν να σπάνε ρεκόρ στο NBA, ακόμη και εκτός παρκέ. Συγκεκριμένα, στη φετινή offseason, το καλοκαίρι του 2024, υπογράφτηκαν 471 συμβόλαια που αφορούσαν μεταγραφές ελεύθερων, επεκτάσεις και deals για rookie, την ώρα που ο ΛεΜπρόν Τζέιμς είναι ο παίκτης με τα περισσότερα κέρδη στο 2024.

      Αρχικά, οι Σίξερς στις συμφωνίες που έκαναν προβλέπονται 728.562.578 δολάρια, συνολικά και περιλαμβάνουν το νέο τριετές συμβόλαιο του Τζοέλ Εμπίντ στα 192,9 εκατομμύρια, το τετραετές deal που του Πολ Τζορτζ (212 εκατ.) και η πενταετής επέκταση του Ταϊρίς Μάξι για 204.

      Αυτό, καθιστά τους Σίξερς την πιο… σπάταλη ομάδα της offseason του NBA, με τους Μπακς, του Γιάννη Αντετοκούνμπο, που έχουν πολύ φορτωμένο μισθολόγιο με εγγυημένα συμβόλαια, να είναι στη τελευταία θέση της σχετικής λίστας του «Spotrac».

      Συνολικά, στην offseason του NBA ξοδεύτηκαν 7,4 δισεκατομμύρια δολάρια, όταν πέρσι το αντίστοιχο ποσό ήταν 5,9 δισεκατομμύρια δολάρια.

      Συνεχίζει το σερί… κερδών ο ΛεΜπρόν: Ο Αντετοκούνμπο 4ος καλύτερα αμειβόμενος παίκτης του NBA

      Η κατάταξη του Forbes με τους 10 παίκτες του NBA με τα περισσότερα κέρδη το 2024. Πρώτος ο ΛεΜπρόν, τέταρτος στη σχετική λίστα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Ο «Βασιλιάς» διατηρεί το… στέμμα του για 11η συνεχόμενη χρονιά με κέρδη ρεκόρ, οδηγώντας ένα γκρουπ 10 αστέρων που βγάζει συνολικά 787 (!) εκατομμύρια δολάρια.

      Αναλυτικά η λίστα του Forbes:

      1. ΛεΜπρόν Τζειμς 128,7 εκατομμύρια δολάρια: Εντός γηπέδου: 48,7 εκατομμύρια δολάρια, Εκτός γηπέδου: 80 εκατομμύρια δολάρια

      2. Στεφ Κάρι-105,8: Εντός γηπέδου: 55,8 εκατομμύρια δολάρια , Εκτός γηπέδου: 50 εκατομμύρια δολάρια

      3. Κέβιν Ντουράντ-99,9: Εντός γηπέδου: 49,9 εκατομμύρια δολάρια , Εκτός γηπέδου: 50 εκατομμύρια δολάρια

      4. Γιάννης Αντετοκούνμπο-93,8: Εντός γηπέδου: 48,8 εκατομμύρια δολάρια , Εκτός γηπέδου: 45 εκατομμύρια δολάρια

      5. Ντάμιαν Λίλαρντ-64,8: Εντός γηπέδου: 48,8 εκατομμύρια δολάρια , Εκτός γηπέδου: 16 εκατομμύρια δολάρια

      6. Τζοελ Εμπίιντ-61,4: Εντός γηπέδου: 51,4 εκατομμύρια δολάρια, Εκτός γηπέδου: 10 εκατομμύρια δολάρια

      7. Τζίμι Μπάτλερ-58,8: Εντός γηπέδου: 48,8 εκατομμύρια δολάρια, Εκτός γηπέδου: 10 εκατομμύρια δολάρια

      8. Ντέβιν Μπούκερ-58,2: Εντός γηπέδου: 49,2 εκατομμύρια δολάρια, Εκτός γηπέδου: 9 εκατομμύρια δολάρια

      9. Λούκα Ντόντσιτς-58: Εντός γηπέδου: 43 εκατομμύρια δολάρια, Εκτός γηπέδου: 15 εκατομμύρια δολάρια

      10. Μπράντλεϊ Μπιλ-57,7: Εντός γηπέδου: 50,2 εκατομμύρια δολάρια , Εκτός γηπέδου: 7,5 εκατομμύρια δολάρια.

      Πηγή: In.gr
    • Γιάννης Αντετοκούνμπο: Αν δεν πάρουμε το πρωτάθλημα, μπορεί οι Μπακς να με κάνουν ανταλλαγή
      Γιάννης Αντετοκούνμπο: Αν δεν πάρουμε το πρωτάθλημα, μπορεί οι Μπακς να με κάνουν ανταλλαγή

      Για την έναρξη της σεζόν στο NBA μίλησε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χωρίς να αποκλείσει το ενδεχόμενο να γίνει ανταλλαγή, αν οι Μπακς δεν πάρουν το πρωτάθλημα.

      Σε δηλώσεις που έκανε στους New York Times, ο σούπερ σταρ των «ελαφιών» υπογράμμισε ότι σε περίπτωση που η ομάδα του δεν κατακτήσει το πρωτάθλημα φέτος, ίσως να γίνει ανταλλαγή.

      «Έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας το ενδεχόμενο να μη πάει καλά φετινή χρονιά. Ναι, αν δεν κερδίσουμε το πρωτάθλημα, μπορεί οι Μπακς να με κάνουν ανταλλαγή. Ναι, αυτή είναι η δουλειά μας.

      Αυτός είναι ο κόσμος στον οποίο ζούμε. Αυτή είναι η δουλειά, έτσι είναι το επάγγελμα που κάνουμε. Ανά πάσα στιγμή, αν δεν πετύχεις, μπορεί όλα να τελειώσουν.

      Το ίδιο ίσχυε και με το προηγούμενο προπονητικό επιτελείο και την προηγούμενη χρονιά με τους παίκτες που είχαμε. Αν δεν κάνεις αρκετά καλή δουλειά, τελείωσες», δήλωσε ο Greek Freak.

      Αντετοκούνμπο: Δεν ήθελα να απογοητεύσω τον Σπανούλη -Με έκανε να καταλάβω πως «πεινάω» για πρόκληση

      Σε συνέντευξή του στο Athletic, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε για τη φετινή χρονιά των Μπακς, αλλά και για τη συνεργασία του με τον Βασίλη Σπανούλη στην Εθνική Ελλάδας.

      «Φέτος πρόκληση για εμένα είναι το να είμαι υγιής. Πρόκληση για εμένα είναι το να παίξω στα playoffs, να περάσω τον γαμ… πρώτο γύρο. Να γίνω ακόμα πιο επιβλητικός», ανέφερε αρχικά για τους φετινούς στόχους του, ενώ για τον Βασίλη Σπανούλη πρόσθεσε:

      «Ο Σπανούλης με έσπρωχνε και με έσπρωχνε και με έσπρωχνε και με έσπρωχνε. Έλεγε "Έχεις περισσότερα να δώσεις. Έλα. Όταν εγώ ήμουν 29, ήμουν ο καλύτερος παίκτης στην Ευρώπη. Είχα back-to-back τρόπαια. Εσύ τι κάνεις;" Αυτή η συνομιλία με έκανε να καταλάβω πως "πεινάω" για την πρόκληση ξανά.

      Φυσικά σε εκνευρίζει αυτό, αλλά σε βάζει σε mood που λες "Περίμενε και θα σου δείξω". Δεν ήθελα να απογοητεύσω τον Σπανούλη. Έτσι, με τους Μπακς δεν θέλω να απογοητεύσω τον Ρίβερς. Δεν θέλω να απογοητεύσω τον Λίλαρντ. Δεν θέλω να απογοητεύσω την ομάδα.

      Κάθε χρόνος είναι σημαντικός για εμένα, επειδή μία μέρα θα είμαι 35 ή 36 ή 38 και θα λέω "Ωωω πέρασαν τα καλύτερα χρόνια μου και δεν μπόρεσα να κάνω κάτι". Οπότε, πρέπει να κυριαρχήσω».

      Πηγή: Ιefimerida.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ JOHN GMABANGLO

    • Μπακς - Μπουλς 111-107: Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ «έλαμψαν» στη νίκη των «ελαφιών» (video)
      Μπακς - Μπουλς 111-107: Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ «έλαμψαν» στη νίκη των «ελαφιών» (video)

      Οι Μπακς επικράτησαν των Μπουλς στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι τους για την preseason με σκορ 111-107, με τους αστέρες τους, Γιάννη Αντετοκούνμπο και Ντέμιαν Λίλαρντ να κάνουν τη διαφορά.

      Η ομάδα του Μιλγουόκι έφτασε στη πρώτη της νίκη στη φετινή preseason του NBA, επικρατώντας εντός έδρας των Σικάγο Μπουλς με σκορ 111-107, πραγματοποιώντας μια «εκρηκτική» τρίτη περίοδο.

      Παρότι οι Μπακς ξεκίνησαν «μουδιασμένοι» στην άμυνα, δεχόμενοι 68 πόντους στο πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο μισό του ματς έπαιξαν υποδειγματικά, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να πραγματοποιεί μεστή εμφάνιση και με τον Ντέμιαν Λίλαρντ να είναι επίσης καταλυτικός σε εκτέλεση, αλλά και δημιουργία.

      Ο επόμενος και τελευταίος αγώνας προετοιμασίας για τα «ελάφια» είναι προγραμματισμένος για τα ξημερώματα της Παρασκευής εκτός έδρας κόντρα στους Ντάλας Μάβερικς του Λούκα Ντόνσιτς.

      Κορυφαίος του αγώνα ήταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο που ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 24 πόντους, 10 ριμπάουντ και τέσσερις ασίστ σε 23 λεπτά συμμετοχής.

      Από την πλευρά του ο Ντέμιαν Λίλαρντ πέτυχε 20 πόντους, μοίρασε εννέα ασίστ, μάζεψε 5 ριμπάουντ ενώ πρόσφερε και στην άμυνα κάνοντας δύο κλεψίματα και ένα μπλοκ.

      Τα δωδεκάλεπτα: 24-34, 59-68, 91-83, 111-107

      μπακς

      Πηγή: Gazzetta.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ TANNEN MAURY

    • Πληθωρικός Αντετοκούνμπο, ετοιμάζεται για το ξεκίνημα της σεζόν στο NBA (video)
      Πληθωρικός Αντετοκούνμπο, ετοιμάζεται για το ξεκίνημα της σεζόν στο NBA (video)

      Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε μια ακόμα πληθωρική εμφάνιση, στην φιλική ήττα των Μιλγουόκι Μπακς με τους Λος Άντζελες Λέικερς.

      Οι Μιλγουόκι Μπακς, έχασαν από τους Λος Άντζελες Λέικερς με 107-102, σε φιλικό προετοιμασίας των δύο ομάδων ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου στο NBA.

      Tα ελάφια ηττήθηκαν παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος δείχνει να είναι σε εξαιρετική κατάσταση πριν ακόμα από το ξεκίνημα τις χρονιάς. κάτι που αναμένεται φυσικά να είναι κομβικό για την ομάδα από το Γουισκόνσιν.

      Ο μεγάλος πρωταγωνιστής των Μπακς

      Σε ένα ακόμα ματς, ο «Greek Freak» υπήρξε εκ των πρωταγωνιστών των Μπακς, καταγράφοντας αρκετά καλά νούμερα σε όλους σχεδόν τους τομείς και δείχνοντας πως αρχίζει να… ανεβάζει στροφές.

      Συγκεκριμένα, ο Αντετοκούνμπο τελείωσε την αναμέτρηση έχοντας 10/18 δίποντα, 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 μπλοκ απέναντι στην παρέα του ΛεΜπρον Τζέιμς!

      Πηγή: In.gr
    • Πότε είναι το Χάλογουιν 2024
      σε Plus +
      Πότε είναι το Χάλογουιν 2024

      Πότε είναι το Χάλογουιν για το 2024, τι γιορτάζουν και τα έθιμα.

      Οι κολοκύθες είναι έτοιμες για σκάλισμα από τη στιγμή που πλησιάζει το Χάλογουιν , το οποίο πρόκειται να εορταστεί σε ΗΠΑ, Καναδά, καθώς και σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες όπως είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία και η Γερμανία.

      To έθιμο που είναι γνωστό και ως «ημέρα των πνευμάτων και των νεκρών», είναι αφιερωμένο στα αγαπημένα μας πρόσωπα που δε βρίσκονται πια στη ζωή.

      Αν και, παραδοσιακά, στην Ελλάδα δε γιορτάζουμε το Halloween, τα τελευταία χρόνια η γιορτή έχει αρχίσει να γίνεται περισσότερο δημοφιλής και πολλές επιχειρήσεις στολίζουν ανάλογα τους χώρους τους, με την εμβληματική κολοκύθα και άλλα «τρομακτικά» διακοσμητικά.

      Χάλογουιν 2024: Πότε είναι, τι γιορτάζουν

      Το Χάλογουιν πέφτει στις 31 Οκτωβρίου 2024, ημέρα Πέμπτη.

      Η συγκεκριμένη γιορτή είναι σταθερή και έτσι πάντα γιορτάζεται την τελευταία μέρα του Οκτωβρίου.

      Αξίζει να σημειωθεί ότι το Χάλογουιν πραγματοποιείται κατά την παραμονή της Ημέρας των Αγίων Πάντων, που είναι η 1η Νοεμβρίου και τιμά τους αγίους, καθώς και τους νεκρούς προγόνους των ανθρώπων. Αυτός είναι και ο λόγος που η ημέρα αυτή είναι γνωστή και ως «Παραμονή των Αγίων».

      Όσον αφορά τις ρίζες του Χάλογουιν, αυτές εντοπίζονται στους Κέλτες, οι οποίοι φέρεται να πίστευαν πως την ημέρα εκείνοι οι ψυχές επέστρεφαν στα σπίτια τους για να δουν τους δικούς τους ανθρώπους, σύμφωνα με το «History.com».

      Τα έθιμα του Χάλογουιν

      Το Χάλογουιν εορτάζεται εδώ και περισσότερα από 1.000 χρόνια και αρχικά είχε παγανιστικό χαρακτήρα, ωστόσο σήμερα θεωρείται ως μία «κοσμική» γιορτή, που χαρακτηρίζεται από διασκεδαστικά έθιμα και κατανάλωση πολλών γλυκών. Ενδεικτικά, αναφέρουμε ότι οι πωλήσεις γλυκών στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του Χάλογουιν ξεπερνούν τα 2,5 δισεκατ. ευρώ ετησίως, σύμφωνα με την Britannica.

      Πέρα από τα ζαχαρωτά που καταναλώνονται εκείνη τη μέρα, την τιμητική της έχει και η κολοκύθα (συνήθως με τη μορφή της κολοκυθόπιτας), τα καραμελωμένα μήλα, το ζεστό κρασί, καθώς και τα φρεσκοψημένα μπισκότα, τα οποία συχνά έχουν σχήμα νυχτερίδας, φαντάσματος ή κάποιας άλλης «τρομακτικής» φιγούρας που συνδέεται με το μακάβριο και το υπερφυσικό, σύμφωνα με τον οργανισμό «Food Timeline».

      Αντίστοιχη είναι και η διακόσμηση, με ένα συχνό έθιμο να είναι η αγορά και στη συνέχεια η χάραξη μίας κολοκύθας, προκειμένου να σχηματιστούν τρομακτικά πρόσωπα και φαναράκια. Μία από τις πιο χαρούμενες δραστηριότητες των παιδιών είναι το να φορούν τρομακτικές στολές και να γυρίζουν από σπίτι σε σπίτι ζητώντας γλυκίσματα από τους ενοίκους, απειλώντας τους ότι εάν δε λάβουν επαρκείς ποσότητες θα γίνουν ο στόχος φαρσών και σκανδαλιών.

      Στολές φορούν πολλές φορές και οι μεγάλοι, στα διάφορα μασκέ πάρτι που διοργανώνονται εκείνη την ημέρα σε σπίτια και μπαρ, ωστόσο πλέον τα πάρτι αυτά συχνά θυμίζουν περισσότερο τις δικές μας Απόκριες, με πολλούς να ντύνονται όπως οι αγαπημένοι τους σταρ ή χαρακτήρες ταινιών.

      Πηγή: iEidiseis.gr
    Sites του Ομίλου

    Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

    Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

    Up & High Media & Productions

    ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

    Μέλος του 
    Μητρώο ΜΗ

    Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο