Life & Style

Η συνταγή της ημέρας: Τούρτα δίχρωμη του "παλιού" ζαχαροπλάστη

Η συνταγή της ημέρας: Τούρτα δίχρωμη του "παλιού" ζαχαροπλάστη

Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty

Θυμάμαι το ζαχαροπλαστείο της γειτονιάς μου όταν ήμουν παιδί. Μοσχοβολούσε η γειτονιά βανίλια και βούτυρο…ήταν κάθε μέρα γιορτή! κάποιες φορές , θυμάμαι , τρύπωνα στο εργαστήριό του και εκεί μ' έπιανε δέος….Τεράστιοι αναδευτήρες και μεγάλες κατσαρόλες , τεράστια εργαλεία και κάτι σπάτουλες που φάνταζαν στα χέρια μου υπερφυσικές….και τα υλικά;;; τα θυμάμαι ακόμα: αυγά , αλέυρι , ζάχαρη , γάλα , κακάο και αγνό βούτυρο μόνο για τις μέρες των εορτών , για κουλούρια , κουραμπιέδες και βασιλόπιτες…. τόσο αγνά , τόσο απλά….δεν την ήξερε την κρέμα γάλακτος , ούτε το τυρί μασκαρπόνε , ούτε τη σουρ- κρεμ…

tourta dixromi zaxaroplasti1
Αυτή την τούρτα θα προσπαθήσω να προσεγγίσω σήμερα , με μόνο νεωτεριστικό στοιχείο την κρέμα κακάο σε σκόνη , ΧΩΡΙΣ καθόλου μαργαρίνη ή κάτι παραπλήσιο…


Υλικά :
1 παντεσπάνι κακάο (Βλ. σχετική βασική συνταγή ΕΔΩ)
1 δόση κρέμα ζαχαροπλαστικής (Βλ. σχετική συνταγή ΕΔΩ)
Για το σιρόπι :
200 γρ. ζάχαρη
200 γρ. νερό
3 κ.σ. κονιάκ
1 φάκελο Garni ζαχαροπλαστικής με κακάο , στιγμής
200ml. φρέσκο γάλα για την παρασκευή της κρέμας κακάο
Νιφάδες κουβερτούρας ή τριμμένους ξηρούς καρπούς ή ό,τι άλλο προτιμάτε για το γαρνίρισμα

tourta dixromi zaxaroplasti2tourta dixromi zaxaroplasti3tourta dixromi zaxaroplasti4
tourta dixromi zaxaroplasti5tourta dixromi zaxaroplasti6tourta dixromi zaxaroplasti7
tourta dixromi zaxaroplasti8tourta dixromi zaxaroplasti9tourta dixromi zaxaroplasti10
Εκτέλεση:

-Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι και το αφήνουμε πάνω σε μια σχάρα να κρυώσει. Αν θέλουμε το ετοιμάζουμε κι από την προηγούμενη μέρα.
-Ετοιμάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής , την αφήνουμε σκεπασμένη με μεμβράνη λίγο να σταθεί και να κρυώσει και παράλληλα ετοιμάζουμε το σιρόπι , βράζοντας για 3-4 λεπτά όλα τα υλικά μαζί.
-Χτυπάμε και την κρέμα κακάο με το γάλα για 5 λεπτά να αφρατέψει και την τοποθετούμε στο ψυγείο.
Χωρίζουμε τότε το παντεσπάνι σε δύο δίσκους με τη βοήθεια ενός πριονωτού μαχαιριού . Τοποθετούμε τον πρώτο δίσκο στην τουρτιέρα και το ραντίζουμε με το μισό σιρόπι. Αδειάζουμε πάνω την κρέμα ζαχαροπλαστικής και σκεπάζουμε με το δεύτερο δίσκο. Σιροπιάζουμε με το άλλο μισό σιρόπι. (Ελέγχουμε μήπως δε χρειαστεί όλο το σιρόπι) Περιμένουμε λίγη ώρα να κρυώσει το γλυκό και το χτίζουμε με τη μεγαλύτερη ποσότητα κρέμας κακάο. Την υπόλοιπη τη βάζουμε σε κορνέ και διακοσμούμε την τούρτα μας . Συμπληρώνουμε τη διακόσμηση με νιφάδες κουβερτούρας , τριμμένους ξηρούς καρπούς ή σταγόνες σοκολάτας ή κερασάκια μαρασκίνο.
Καλή επιτυχία!

Βρείτε περισσότερες συνταγές από το Taste of Life by Betty

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις


tsoukalas popup mobile
tsoukalas popup

tsoukalas popup mobile
tsoukalas popup