Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty
Τόσο απλά , τόσο ελκυστικά , τα κεκάκια με το μαγικό , καφέ χρώμα που παίρνουν από το κακάο και από το στόλισμα με τις νιφάδες κουβερτούρας , δεν αφήνουν αδιάφορο κανέναν. Κι είναι τόσο εύκολα και γρήγορα στην παρασκευή τους που δεν πρέπει να λείπουν από την κουζίνα μας ποτέ…Συνοδεύουν τον καφέ , το τσάι , το γάλα και είναι τέλειο σνακ για τα πιτσιρίκια . Φτιάξτε τα και ξαναφτιάξτε τα εκτός κι αν τα βαρεθείτε , πράγμα λιγάκι δύσκολο!
Δείτε τα :
2 κούπες κοκ. φαρίνα
1 κούπα ζάχαρη
2 κ.σ. κακάο
1 κ.γλ. (γεμάτο) μπέικιν
2 αυγά καλά χτυπημένα
1 κούπα γάλα
1/2 κούπα λάδι ελαφρύ
3 βανίλιες
2-3 κ.σ. νιφάδες σοκολάτας για το γαρνίρισμα
Ανακατεύουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι με το μπέικιν , το κακάο , τη ζάχαρη και τις βανίλιες. Ανοίγουμε μια λακούβα στο κέντρο και ρίχνουμε εκεί τα αυγά , το λάδι και το γάλα. Ανακατεύουμε με μαρίζ ή μεγάλο κουτάλι . Ετοιμάζουμε τις ατομικές θηκούλες για muffins (χάρτινες ή σιλικόνης) και τις γεμίζουμε με το μίγμα κατά τα 3/4 , μιας και θα φουσκώσει στο ψήσιμο. Η ζύμη αυτή βγάζει περίπου 12-15 κομμάτια (ανάλογα με το μέγεθος των θηκών) . Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο , για 15-20 λεπτά περίπου.
Όταν βγουν από το φούρνο , περιμένουμε λίγη ώρα να κρυώσουν τόσο ώστε να μπορούμε να τα κρατάμε χωρίς να καιγόμαστε και τα βουτάμε στις νιφάδες σοκολάτας. Ζεστά καθώς είναι , κολλάει επάνω η σοκολάτα και σχηματίζεται μια πολύ ωραία κρούστα! Περιμένουμε να κρυώσουν και τα απολαμβάνουμε…. :)
Βρείτε περισσότερες συνταγές από το Taste of Life by Betty