Σάββατο, 13 Ιανουαρίου 2024 16:53

Society of the Snow: Η συγκλονιστική αληθινή ιστορία που ενέπνευσε τη νέα ταινία του Netflix

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Το φιλμ, που σημειώνει μεγάλη επιτυχία στην πλατφόρμα, έχει προταθεί για την κατηγορία της Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας στα Όσκαρ 2024

Είναι μια ιστορία που, 51 χρόνια μετά, εξακολουθεί να συγκλονίζει. Το 1972, ένα ουρουγουανικό αεροπλάνο που μετέφερε 45 άτομα συνετρίβη στα βουνά των Άνδεων. Οι προμήθειες ήταν τόσο λίγες και οι συνθήκες τόσο άσχημες που οι επιζώντες κατέφυγαν στο να φάνε τη σάρκα των πεσόντων επιβατών τους, μια ζοφερή τροπή που θα διηγηθεί σε πολλές διασκευές της καταστροφής -και θα την υιοθετήσει επίσης η σειρά «Yellowjackets» - συμπεριλαμβανομένης της νέας ταινίας του Χουάν Αντόνιο Μπαγιόνα, «Society of the Snow».

«Δεν είχα καμία αμφιβολία.... Αυτή είναι η μόνη διέξοδος», θυμήθηκε ο Νάνδο Παράδο, ένας επιζών, του οποίου η μητέρα, η αδελφή και ο καλύτερος φίλος έχασαν τη ζωή τους από τη συντριβή. Ο Παράδο ήταν μέλος της ομάδας ράγκμπι της Ουρουγουάης, γνωστής ως «Old Christians», τα μέλη της οποίας επέβαιναν στο αεροπλάνο. Μιλώντας στον «Guardian» πριν από την κυκλοφορία του «Society of the Snow», εξήγησε ότι η ομάδα δεν κατέληξε στην απόφασή της ελαφρά τη καρδία.Έτρωγαν χιόνι για να παραμείνουν ενυδατωμένοι, ζούσαν στην άτρακτο του αεροπλάνου (με τοίχους από βαλίτσες) και ήταν όλο και πιο απελπισμένοι καθώς τα αποθέματα τροφίμων τους μειώνονταν. Κάποιοι είχαν δοκιμάσει ακόμη και να φάνε το δέρμα από τα ρούχα. Είχαν καταφέρει να βρουν ένα λειτουργικό ραδιόφωνο στα συντρίμμια, και αφού άκουσαν ότι η αποστολή διάσωσης του αεροπλάνου τους ακυρώθηκε, οι επιζώντες κατέληξαν στην τελευταία τους επιλογή διατροφής. «Όλοι σε αυτή την κατάσταση... θα είχαν καταλήξει στην ίδια σκέψη», δήλωσε ο Παράδο στον Guardian.

Ο Παράδο ήταν ένας από τους πολλούς επιζώντες που μίλησαν υπέρ της ισπανικής ταινίας, η οποία έχει προταθεί για να είναι μία από τις υποψήφιες στην κατηγορία της Καλύτερης Διεθνής Ταινίας στα Όσκαρ 2024 και προβάλλεται σήμερα στο Netflix. Η τελευταία μεγάλη κινηματογραφική μεταφορά της καταστροφής ήταν η ταινία «Alive» του 1993, στην οποία πρωταγωνιστούσε ο Ίθαν Χοκ. Βασισμένο στο βιβλίο του Πάμπλο Βιέρσι, «Society of the Snow: The Definitive Account of the World's Greatest Survival Story«, η ταινία του Μπαγιόνα γυρίστηκε ως ένας πιο πολιτιστικά θεμελιωμένος φόρος τιμής τόσο σε όσους επέζησαν από το καταστροφικό γεγονός, όσο και σε όσους δεν επέζησαν. Ο σκηνοθέτης, ο οποίος στο παρελθόν είχε σκηνοθετήσει το υποψήφιο για Όσκαρ «The Impossible» και το blockbuster δισεκατομμυρίων δολαρίων «Jurassic World: Fallen Kingdom», ήλπιζε επίσης να κάνει την απεικόνιση της καταστροφής όσο το δυνατόν πιο αυθεντική.

Όπως εξήγησε ο Μπαγιόνα στο «Vanity Fair»: «Σχεδιάσαμε να γυρίσουμε την ιστορία σχεδόν σαν ντοκιμαντέρ. Προετοιμάσαμε τους ηθοποιούς- τους δώσαμε όλες τις πληροφορίες- κάναμε πρόβες για το σενάριο για σχεδόν δύο μήνες- εξετάσαμε όλες τις σκηνές. Διάβασαν το βιβλίο - ήρθαν σε επαφή με τους επιζώντες ή τις οικογένειες των θυμάτων. Και πέρασαν 72 ημέρες στα βουνά. Γυρίσαμε για 140 ημέρες. Αφιερώσαμε χρόνο για να δούμε όλες τις σημαντικές στιγμές. Ήμασταν έτοιμοι με τις κάμερές μας σαν να γυρίζαμε ένα ντοκιμαντέρ για να το αποτυπώσουμε».

Ο σκηνοθέτης κράτησε επίσης τους ηθοποιούς σε ιατρικά παρακολουθούμενη δίαιτα και γύρισε τον χρόνο τους στα βουνά χρονολογικά, ώστε οι ηθοποιοί να μπορέσουν να αφήσουν τα μαλλιά τους να μακρύνουν και να αδυνατίσουν διαδοχικά. «Θέλαμε πραγματικά να είμαστε πολύ κοντά στην πραγματικότητα», δήλωσε ο Μπαγιόνα.

Ένας άλλος επιζών της συντριβής, ο Γκουστάβο Ζεμπρίνο, δήλωσε στο «Associated Press» ότι η αναβίωση της εμπειρίας μέσω του «Society of the Snow» ήταν σαν να βυθίζεσαι σε «βραστό νερό». «Ευτυχώς, αυτό το συναίσθημα τελείωσε σε δυόμισι ώρες», πρόσθεσε.

Όλοι οι πραγματικοί επιζώντες είχαν προηγουμένως αφηγηθεί τις ιστορίες τους στο ντοκιμαντέρ «Stranded του Gonzalo Arijón: I've Come From a Plane That Crashed on the Mountains», που κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ το 2008. Αφηγούμενοι τη συντριβή που ένας επιζών αποκάλεσε «τον χειρότερο εφιάλτη που μπορείς να φανταστείς», περιέγραψαν τον κανιβαλισμό ως μοναδικό μέσο επιβίωσής τους - κάτι που «δεν νομίζω ότι οποιοδήποτε ζώο είναι ικανό να κάνει» υπό κανονικές συνθήκες. Ωστόσο, δεν πιστεύουν όλοι οι επιζώντες ότι αυτό στο οποίο κατέφυγαν ήταν κανιβαλισμός.

«Κανιβαλισμός είναι όταν σκοτώνεις κάποιον, οπότε τεχνικά αυτό είναι που είναι γνωστό ως ανθρωποφαγία», δήλωσε ο Ρομπέρτο Κανέσα στο National Geographic το 2016. Φοιτητής ιατρικής την εποχή της συντριβής, ο Κανέσα είπε ότι φρόντιζε τους τραυματίες και «ήταν επίσης υπεύθυνος για τη μεταφορά των νεκρών». Από τότε που επέζησε από την καταστροφή, ο Κανέσα έχει γίνει διάσημος παιδοκαρδιολόγος και έχει μιλήσει για την κατάσταση με ειλικρίνεια.

Δήλωσε στο National Geographic: «Έπρεπε να φάμε αυτά τα πτώματα, και αυτό ήταν όλο. Η σάρκα είχε πρωτεΐνες και λίπος, τα οποία χρειαζόμασταν, όπως το κρέας της αγελάδας. Ήμουν επίσης συνηθισμένος στις ιατρικές διαδικασίες, οπότε ήταν πιο εύκολο για μένα να κάνω την πρώτη τομή. Η απόφαση να το αποδεχτείς διανοητικά είναι όμως μόνο ένα βήμα. Το επόμενο βήμα είναι να το κάνεις πραγματικά. Και αυτό ήταν πολύ δύσκολο. Το στόμα σου δεν θέλει να ανοίξει επειδή νιώθεις τόσο δυστυχισμένος και λυπημένος για αυτό που πρέπει να κάνεις.

Το κύριο πρόβλημά μου ήταν ότι εισέβαλα στην ιδιωτική ζωή των φίλων μου: βίαζα την αξιοπρέπειά τους εισβάλλοντας στο σώμα τους. Αλλά μετά σκέφτηκα: Αν με σκότωναν, θα ένιωθα περήφανος που το σώμα μου θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να επιβιώσουν άλλοι. Αισθάνομαι ότι μοιράστηκα ένα κομμάτι των φίλων μου όχι μόνο υλικά αλλά και πνευματικά, επειδή η θέλησή τους να ζήσουν μεταδόθηκε σε εμάς μέσω της σάρκας τους. Κάναμε μια συμφωνία ότι, αν πεθαίναμε, θα ήμασταν ευτυχείς να θέσουμε τα σώματά μας στην υπηρεσία της υπόλοιπης ομάδας».

Ο Μπαγιόνα επέμεινε ότι στην ταινία του, όπως και στο βιβλίο στο οποίο βασίζεται, «ο κανιβαλισμός είναι αρκετά δευτερεύον θέμα». Μιλώντας στο The Wrap, είπε: «Υπάρχει μια άλλη ιδέα που βρίσκεται πάνω από αυτό, η οποία είναι ο ακραίος ανθρωπισμός και ο δεσμός που δημιουργείται μεταξύ της ομάδας. Οπότε, φυσικά, η ταινία περιλαμβάνει τον κανιβαλισμό, αλλά αυτός είναι αναποδογυρισμένος και δευτερεύων σε σχέση με την αγάπη, τη φιλία και τη συντροφικότητα στην ιστορία».

Οι Κανέσα και Παράδο έφυγαν τελικά από το σημείο της συντριβής για να προσπαθήσουν να βρουν βοήθεια. Με λιγοστές μερίδες φαγητού και έναν αυτοσχέδιο υπνόσακο κατασκευασμένο από μαξιλάρια αεροπλάνου, περπάτησαν πάνω από 56 χιλιόμετρα σε υψηλές κορυφές μέσα σε 10 ημέρες, πέφτοντας τελικά πάνω σε έναν Χιλιανό βοσκό. («Μύριζαν τάφο - κανένα ζώο δεν ήθελε να τους πλησιάσει», είπε ο βοσκός, σύμφωνα με τους «New York Times»). Ο Παράδο κατεύθυνε τους διασώστες πίσω στο σημείο της συντριβής μέσω ελικοπτέρου και οι επιζώντες μεταφέρθηκαν με αεροπλάνο σε νοσοκομείο του Σαντιάγο λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα. Κάποιοι είχαν συρρικνωθεί στο μισό του βάρους τους πριν από το ατύχημα- κάποιοι υποβλήθηκαν σε θεραπεία για αφυδάτωση, σπασμένα οστά, υποσιτισμό, κρυοπαγήματα και σκορβούτο.

«Κάναμε πράγματα που υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσαν να φανούν νοσηρά ή μακάβρια», δήλωσε ο 24χρονος Χοσέ Λουίς Ινκιάρτε σε συνέντευξη Τύπου λίγο μετά τη διάσωση. «Ήταν ανείπωτα πράγματα που δεν θα μπορούσαν ποτέ να ειπωθούν. Ωστόσο, αυτό που κάναμε ήταν πραγματικά χριστιανικό». (Δύο εκπρόσωποι της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας διαπίστωσαν ότι οι επιζώντες «ενήργησαν δικαιολογημένη». Η δήλωσή τους διευκρίνισε ότι «ένα άτομο επιτρέπεται να τρώει νεκρή ανθρώπινη σάρκα αν δεν υπάρχει εφικτή εναλλακτική λύση για την επιβίωση»).

Μέχρι σήμερα, οι εναπομείναντες επιζώντες επανενώνονται κάθε χρόνο στις 22 Δεκεμβρίου, την επέτειο της διάσωσής τους, και διατηρούν ένα είδος αδελφότητας. Κάποιοι πρόβαλαν πέρυσι την ταινία «Society of the Snow» και τη χαρακτήρισαν ως την πιο ρεαλιστική απεικόνιση της κόλασης που αντιμετώπισαν. «Είπα στον σκηνοθέτη: "Αφού οι άνθρωποι δουν αυτή την ταινία, θα καταλάβουν πραγματικά τι περάσαμε"», δήλωσε ο Παράδο στον «Guardian». «Ακόμα και η γυναίκα μου, όταν τελείωσε η ταινία, με άρπαξε από το χέρι και μου είπε: "Γαμώτο, φίλε. Δεν ήξερα ότι ήταν τόσο δύσκολο"».

Πηγή: Protothema.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 13 Ιανουαρίου 2024 13:19

Σχετικά Άρθρα

  • Αντζελίνα Τζολί: Συγκινεί το επίσημο τρέιλερ για τη ζωή της Μαρίας Κάλλας
    Αντζελίνα Τζολί: Συγκινεί το επίσημο τρέιλερ για τη ζωή της Μαρίας Κάλλας

    Η Αντζελίνα Τζολί γίνεται η Μαρία Κάλλας στην πιο αναμενόμενη ταινία της χρονιάς, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Πάμπλο Λαραΐν (Jackie, Spencer). Το «Maria» επικεντρώνεται στις άγνωστες πτυχές της ζωής της μεγάλης ντίβας της όπερας, αποκαλύπτοντας πλευρές της προσωπικότητάς της που κανείς δεν γνώριζε μέχρι σήμερα.

    Η ταινία έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βενετίας, αποσπώντας standing ovation διάρκειας 10 λεπτών και εξαιρετικές κριτικές για την Αντζελίνα Τζολί που εντυπωσιάζει με την ερμηνεία της, σ' έναν από τους πιο απαιτητικούς ρόλους της καριέρας της.

    Έχοντας στο επίκεντρο τις τελευταίες μέρες της Μαρίας Κάλλας, η ταινία έναρξης του φετινού Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ολοκληρώνει την άτυπη τριλογία του Πάμπλο Λαραΐν για ισάριθμες εκθαμβωτικές γυναικείες προσωπικότητες που άφησαν το δικό τους στίγμα στην ιστορία και στον πολιτισμό του 20ού αιώνα, παίρνοντας τη σκυτάλη από το Jackie (για την Τζάκι Κένεντι) και το Spencer (για την πριγκίπισσα Νταϊάνα).

    Τα πολύμηνα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στο Παρίσι, όπου η Μαρία Κάλλας πέρασε τα τελευταία χρόνια της ζωής της, ενώ αρκετές σκηνές έχουν γυριστεί και στην Ελλάδα με τη συμμετοχή Ελλήνων συντελεστών.

    Το «Maria» έρχεται στις 5 Δεκεμβρίου 2024 στις ελληνικές αίθουσες για να συγκινήσει το ελληνικό κοινό και τους θαυμαστές της εμβληματικής ντίβας, από το Cinobo και τη Faliro House.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Κινηματογραφική Λέσχη Πύργου: Προβολή της ταινίας ''Το σουτιέν'', την Τρίτη 22/10
    Κινηματογραφική Λέσχη Πύργου: Προβολή της ταινίας ''Το σουτιέν'', την Τρίτη 22/10

    Το σουτιέν – The bra (2018) - Τρίτη 22/10/2024

    Σκηνοθεσία: Veit Helmer

    Σενάριο: Veit Helmer, Leonie Geisinger

    Ηθοποιοί: Predrag “Miki” Manojlovic, Paz Vega, Denis Lavant, Chulpan Khamatova, Maia Morgenstern

    Χώρα: Γερμανία- Αζερμπαϊτζάν (έγχρωμη) Διάρκεια: 90’

    soutien tain 6

    Ένα εμπορικό τρένο διασχίζει μια ατελείωτη, εύφορη κοιλάδα στους πρόποδες του Καυκάσου. Στην καμπίνα του οδηγού ο Νουρλάν, ο μηχανοδηγός. Μέρα με τη μέρα οδηγεί το τραίνο διασχίζοντας ένα προάστιο του Μπακού, όπου τα κτήρια είναι τόσο κοντά στις γραμμές που αναγκάζεται να περνά ξυστά από τις αυλές και τα κτίσματα. Κάθε φορά που το τρένο πλησιάζει, οι άνδρες που πίνουν τσάι και οι γυναίκες που απλώνουν τα ρούχα τρέχουν να το αποφύγουν. Ο Αζίζ, ένα μικρό ορφανό παιδί, όταν ακούει το σφύριγμα του τρένου, τρέχει με τη σφυρίχτρα του κατά μήκος των γραμμών και ειδοποιεί τους κατοίκους να μαζέψουν τα πράγματα τους και να μπουν στα σπίτια τους. Ό,τι δεν προλαβαίνουν να μαζέψουν, ο Νουρλάν τα συγκεντρώνει στο τέλος της διαδρομής: Φτερά κοτόπουλων, παιδικές μπάλες, ακόμα και σεντόνια. Την τελευταία μέρα πριν τη συνταξιοδότησή του, ο μηχανοδηγός Νουρλάν βρίσκει σκαλωμένο στο τρένο ένα κάπως ιδιαίτερο σουβενίρ: ένα δαντελωτό, γαλάζιο σουτιέν! Η σκέψη του σουτιέν αναστατώνει τον Νουρλάν που πια δεν μπορεί να κοιμηθεί τα βράδια. Η απέραντη μοναξιά του τον οδηγεί να επιστρέψει στη γειτονιά και να αναζητήσει την ιδιοκτήτρια του σουτιέν.

    soutien tain 2

    soutien tain 3

    soutien tain 5

    (Δελτίο Τύπου)

  • «Karate Kid: Legends»: Στη δημοσιότητα το τρέιλερ της ταινίας με τον Τζάκι Τσαν και Ραλφ Μάτσιο
    «Karate Kid: Legends»: Στη δημοσιότητα το τρέιλερ της ταινίας με τον Τζάκι Τσαν και Ραλφ Μάτσιο

    Το πρώτο τρέιλερ της ταινίας «Karate Kid: Legends» παρουσίασε η Sony στο Comic Con της Νέας Υόρκης το βράδυ της Παρασκευής (19/10).

    Η ταινία, που θα κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους στις 30 Μαΐου, ενώνει τους πρωταγωνιστές του φράντσάιζ Ραλφ Μάτσιο και Τζάκι Τσαν και παρουσιάζει έναν νέο μαθητή που ονομάζεται Λι Φονγκ, τον οποίο υποδύεται ο Μπεν Γουάνγκ.

    Ο Μάτσιο επιστρέφει ως Ντάνιελ ΛαΡούσο, τον οποίο έπαιξε στην αρχική τριλογία ταινιών «Karate Kid» του 1984 και αργότερα συμμετείχε στη σειρά «Cobra Kai» του Netflix. Ο Τσαν επιστρέφει ως κύριος Χαν, ο δάσκαλος κουνγκ φου, που βασίζεται στο ρόλο του κ. Μιγιάγκι, ο οποίος ήταν προπονητής του στο ριμέικ «Karate Kid» του 2010.

    Το τρέιλερ προβλήθηκε αποκλειστικά στο κοινό των Comic Con της Νέας Υόρκης και πείραξε κάποια έντονη δράση καράτε με τους τρεις πρωταγωνιστές. Ο Ντάνιελ ΛαΡούσο του Μάτσιο φτάνει στο Πεκίνο, όπου ο κύριος Χαν του Τσαν τον αναζητά.

    Ο Χαν έχει έναν νέο προστατευόμενο, τον Λι Φονγκ, και είναι ο μέντοράς του, όπως ακριβώς ήταν ο κύριος Μιγιάγκι στον Ντάνιελ. Αυτός και ο Ντάνιελ αφηγούνται το τρέιλερ και είναι σαφές ότι οι δυο τους θα πρέπει να συνεργαστούν για να εκπαιδεύσουν τον Λι Φονγκ, αλλά θα ταιριάζουν τα στυλ διδασκαλίας τους;

    Πηγή: Cnn.gr
  • Αρκούδι Ηλείας: Ξεκινούν γυρίσματα για την ταινία “Μικρός θάνατος” - Πρωταγωνιστεί η Έλενα Τοπαλίδου
    Αρκούδι Ηλείας: Ξεκινούν γυρίσματα για την ταινία “Μικρός θάνατος” - Πρωταγωνιστεί η Έλενα Τοπαλίδου

    Το σκηνικό μιας νέας ταινίας, που σύμφωνα με πληροφορίες πρωταγωνιστεί η Έλενα Τοπαλίδου, θα αποτελέσει η περιοχή του Αρκουδίου στο δήμο Πηνειού.

    Το αγαπημένο παραλιακό μέρος της Ηλείας, αυτός ο μικρός όρμος με την μακρά ιστορία στο νομό, θα είναι ο χώρος που θα γυριστεί η ταινία “Μικρός θάνατος”.

    Μάλιστα οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως τα γυρίσματα ξεκινούν σήμερα ή αύριο και ήδη από τις προηγούμενες ημέρες το κινηματογραφικό συνεργείο βρίσκεται στην περιοχή για τις τελευταίες ετοιμασίες.

    Τα γυρίσματα στο Αρκούδι πιθανότατα θα έχουν διάρκεια ενός μήνα και από την Ηλεία έχει επιλεγεί ένας σημαντικός αριθμός κομπάρσων για να συμμετάσχει στην ταινία.

    Μάλιστα πηγές αναφέρουν πως συνολικά 26 Ηλείοι θα κάνουν το πέρασμά τους από το φακό.

  • Angelina Jolie: Το πρώτο ελληνικό teaser ως Μαρία Κάλλας
    Angelina Jolie: Το πρώτο ελληνικό teaser ως Μαρία Κάλλας

    Η Αντζελίνα Τζολί γίνεται η Μαρία Κάλλας στην πιο αναμενόμενη ταινία της χρονιάς, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Πάμπλο Λαραΐν (Jackie, Spencer). Το Maria επικεντρώνεται στις άγνωστες πτυχές της ζωής της μεγάλης ντίβας της όπερας, αποκαλύπτοντας πλευρές της προσωπικότητάς της που κανείς δεν γνώριζε μέχρι σήμερα.

    Η ταινία έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βενετίας, αποσπώντας standing ovation διάρκειας 10 λεπτών και εξαιρετικές κριτικές για την Αντζελίνα Τζολί που εντυπωσιάζει με την ερμηνεία της, σε έναν από τους πιο απαιτητικούς ρόλους της καριέρας της. Τα πολύμηνα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στο Παρίσι, όπου η Μαρία Κάλλας πέρασε τα τελευταία χρόνια της ζωής της, ενώ αρκετές σκηνές έχουν γυριστεί και στην Ελλάδα με τη συμμετοχή Ελλήνων συντελεστών.

    Το Maria έρχεται στις 5 Δεκεμβρίου 2024 στις ελληνικές αίθουσες για να συγκινήσει το ελληνικό κοινό και τους θαυμαστές της εμβληματικής ντίβας, από το Cinobo και τη Faliro House.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Όλο και περισσότεροι «κόβουν» το Netflix - Ο λόγος για το κύμα ακυρώσεων συνδρομών
    Όλο και περισσότεροι «κόβουν» το Netflix - Ο λόγος για το κύμα ακυρώσεων συνδρομών

    Η δημόσια πολιτική «αποκάλυψη» του προέδρου του Netflix προκάλεσε αντιδράσεις και το #CancelNetflix.

    Εκτόξευση των ακυρώσεων των συνδρομών καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες στο Netflix, αφότου ο πρόεδρος και συνιδρυτής της δημοφιλούς πλατφόρμας ταινιών και σειρών ανακοίνωσε ότι υποστηρίζει την Κάμαλα Χάρις και δώρισε εκατομμύρια στην προεκλογική της εκστρατεία.

    Σύμφωνα με το Bloomberg, τα ποσοστά των ακυρώσεων σχεδόν τριπλασιάστηκαν μετά τις δηλώσεις του. Το μεγάλο κύμα ακυρώσεων σημειώθηκε τον Ιούλιο (2,8%), όταν το Netflix αποφάσισε να καταργήσει σταδιακά τη βασική της συνδρομή, η οποία ήταν και η φθηνότερη έκδοση του Netflix χωρίς διαφημίσεις. Ωστόσο η τάση ενισχύθηκε μετά τη δημόσια πολιτική τοποθέτηση του προέδρου της εταιρείας.

    Από τη στιγμή που ο Ριντ Χέιστινγκς ανακοίνωσε πως δώρισε 7 εκατομμύρια δολάρια στην προεκλογική εκστρατεία της Χάρις, οι υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ ξεκίνησαν μια καμπάνια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καλώντας τον κόσμο να ακυρώσει μαζικά τις συνδρομές στο Netflix. Το #CancelNetflix έγινε τρεντ και ακολούθησε ένα κύμα αποχωρήσεων από τη πλατφόρμα.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ριντ Χέιστινγκς είναι γνωστός για την συμμετοχή σε διάφορες κοινωνικές δράσεις, κυρίως φιλανθρωπικού σκοπού. Ωστόσο όλο το προηγούμενο διάστημα είχε αποφύγει να πάρει θέση στην προεκλογική αντιπαράθεση Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων.

    Η πρώτη πολιτική παρέμβαση έγινε όταν αποφάσισε να συμμετάσχει στη «χορωδία» διασημοτήτων και επιχειρηματιών που προέτρεπαν τον Τζο Μπάιντεν να αποσυρθεί από την προεδρική κούρσα. «Ο Μπάιντεν πρέπει να παραμεριστεί για να επιτρέψει σε έναν δυναμικό Δημοκρατικό ηγέτη να νικήσει τον Τραμπ και να μας κρατήσει ασφαλείς και ευημερούντες», είχε δηλώσει τότε στους New York Times.

    Το επίσημο Netflix επιδίωκε - και συνεχίζει να επιδιώκει – τον διαχωρισμό των πολιτικών θέσεων και δράσεων του Χέιστινγκς με την εταιρεία, έχοντας υπόψη ότι απευθύνεται σε ένα παγκόσμιο κοινό και δεν θα πρέπει να εμφανίζεται με «πολιτικές προκαταλήψεις».

    Το εάν το #CancelNetflix έχει σοβαρές επιπτώσεις - έστω βραχυπρόθεσμες - δεν θα χρειαστεί πολύ χρόνος για να το διαπιστώσουμε. Τα οικονομικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στα μέσα Οκτωβρίου.

    Στελέχη της εταιρείας εκτιμούν πάντως πως το πλήγμα δεν θα είναι σοβαρό. Στις 30 Ιουνίου φέτος, το Netflix είχε 277,65 εκατομμύρια συνδρομητές επί πληρωμή σε όλο τον κόσμο. Τα έσοδα της εταιρείας ανέρχονται σχεδόν σε 10 δισεκατομμύρια δολάρια κάθε τρίμηνο και τα κέρδη του ξεπερνούν τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Πηγή: iEidiseis.gr
  • Peaky Blinders: Ξεκίνησαν τα γυρίσματα της ταινίας - Στη δημοσιότητα η πρώτη εικόνα του Κίλιαν Μέρφι
    Peaky Blinders: Ξεκίνησαν τα γυρίσματα της ταινίας - Στη δημοσιότητα η πρώτη εικόνα του Κίλιαν Μέρφι

    Το Netflix με αφορμή την έναρξη των γυρισμάτων της πολυαναμενόμενης ταινίας «Peaky Blinders» έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη εικόνα του διάσημου πρωταγωνιστή της, Κίλιαν Μέρφι φορώντας ένα σκουρόχρωμο κοστούμι και έχοντας γκρίζα μαλλιά.

    Ο βραβευμένος ηθοποιός επαναλαμβάνει τον ρόλο που τον έκανε γνωστό από την δραματική σειρά του BBC η οποία έριξε αυλαία το 2022. Έχοντας στο πλευρό του, τους Ρεμπέκα Φέργκιουσον (Rebecca Ferguson), Μπάρι Κίογκαν (Barry Keoghan) και Τιμ Ροθ (Tim Roth) θα υποδυθεί τον Tommy Shelby τον αρχηγό της περιβόητης συμμορίας του Μπέρμιγχαμ, μετά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο.

    Παράλληλα το Νetflix μοιράστηκε ένα στιγμιότυπο από το πλατό με τον Μέρφι να ποζάρει χαμογελαστός δίπλα στον δημιουργό της σειράς Στίβεν Νάιτ.

    «Με εντολή των Peaky Blinders ο Tommy Shelby επέστρεψε. Ο Κίλιαν Μέρφι και ο Στίβεν Νάιτ ξαναβρίσκονται στο πλατό, καθώς ξεκινά επίσημα η παραγωγή της επερχόμενης ταινίας του Netflix», αναφέρεται στη λεζάντα της ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

    Ο Τομ Χάρπερ, ο οποίος στο παρελθόν είχε σκηνοθετήσει αρκετά επεισόδια της σειράς αναλαμβάνει την σκηνοθεσία σε σενάριο Στίβεν Νάιτ.

    Την παραγωγή έχουν αναλάβει εκτός των Νάιτ και Μέρφι οι Καρύν Μάνταμπαχ (Caryn Mandabach) και Γκάι Χέλι (Guy Heeley).

    Η σειρά ξεκίνησε το 2013 από το BBC Two και προβλήθηκε για έξι σεζόν. Σύμφωνα με τον δημιουργό η ταινία γίνεται για τους λάτρεις της σειράς, όπως αναφέρει το Hollywood Reporter.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Ο CEO του Netflix εξηγεί γιατί απαγορεύτηκε η κοινή χρήση των κωδικών - Και δεν είναι μόνο τα έσοδα
    Ο CEO του Netflix εξηγεί γιατί απαγορεύτηκε η κοινή χρήση των κωδικών - Και δεν είναι μόνο τα έσοδα

    Ο διευθύνων σύμβουλος του Netflix αποκάλυψε γιατί η εταιρεία έχει περιορίσει την κοινή χρήση των κωδικών πρόσβασης τα τελευταία χρόνια, ένα μέτρο που αναμφίβολα απογοήτευσε πολύ κόσμο καθώς φίλοι και συγγενείς μοιράζονταν τον κωδικό και πλήρωνε ένας.

    Οι δύο λόγοι

    Σε συνέντευξή του ο Τεντ Σαράντος εξηγεί πως υπήρχαν δύο βασικά προβλήματα και για αυτό άλλαξαν την πολιτική.

    «Το ένα ήταν τα έσοδα, αλλά το άλλο ήταν η εξατομίκευση», δήλωσε. «Το να σας βοηθάμε να βρείτε κάτι να παρακολουθήσετε λειτουργεί καλύτερα, αν δεν έχετε πέντε ή έξι διαφορετικά άτομα που χρησιμοποιούν τον λογαριασμό σας», επισήμανε.

    Επιτυχημένα τα μέτρα του Netflix

    Παρά τις αντιδράσεις που ακολούθησαν την απόφαση, ο διευθύνων σύμβουλος του Netflix υποστήριξε ότι τα νέα μέτρα αποδείχθηκαν επιτυχημένα για την πλατφόρμα streaming.

    «Ο μέσος όρος των μελών μας παρακολουθεί περίπου δύο ώρες Netflix κάθε μέρα, οπότε ουσιαστικά, όταν ξαναγυρνάς στον κόσμο και του λες, ξέρεις αυτό το πράγμα που χρησιμοποιείς για δύο ώρες την ημέρα και δεν πληρώνεις γι' αυτό; Θα θέλαμε να αποκτήσεις τον δικό σου λογαριασμό. Και αυτό που έχει αποδειχθεί σωστό και περισσότεροι άνθρωποι λένε: "Ναι, αξίζει να πληρώσω"».

    Πηγή: Ethnos.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο