Life & Style

Η συνταγή της ημέρας: Σαλάτα με προσούτο, γραβιέρα και σύκα . . .

Η συνταγή της ημέρας: Σαλάτα με προσούτο, γραβιέρα και σύκα . . .

Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty

Δεν ξέρω αν είναι η γεύση της και τα υλικά της που με κάνουν να λατρεύω αυτή τη σαλάτα …ίσως είναι και τα χρώματά της. Σημασία έχει ότι η σαλάτα αυτή είναι μια "αρχόντισσα" που όταν μπαίνει στο τραπέζι κλέβει τις εντυπώσεις … Και όχι άδικα…Είναι ιδανική για τις γιορτές των Χριστουγέννων και όχι μόνο! Τα σύκα , το μέλι , το πετιμέζι  και οι ξηροί καρποί έτσι κι αλλιώς μας παραπέμπουν σε χειμωνιάτικη ατμόσφαιρα... Πάμε να τη φτιάξουμε  κι είμαι σίγουρη ότι θα συμφωνήσετε μαζί μου…

Δείτε τη :

σalata prosouto

Υλικά :


Μισό iceberg κομμένο σε χοντρές λωρίδες ή και περισσότερο ανάλογα με το μέγεθός του
100 γρ. ρόκα
1 φλ. ψιλοκομμένο μωβ λάχανο
4 -5 φέτες προσούτο
1/2 φλ. νιφάδες από γραβιέρα Κρήτης
4 ξερά σύκα λευκά Κύμης (Εύβοιας)
2 κ.σ. ανάμικτους ξηρούς καρπούς (κουκουνάρια , καρύδια  , ηλιόσπορους , Κορινθιακή , μαύρη σταφίδα)
Αλάτι
Για τη σως :
6 κ.σ. λάδι
3 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. (κοφτή) πετιμέζι
1 κ.γλ. μέλι
Εκτέλεση :
Ετοιμάζουμε , πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά μας. Τα στεγνώνουμε πάρα πολύ καλά. Τα αλατίζουμε και τα ανακατεύουμε. Τα τοποθετούμε σε απλωτή , ρηχή πιατέλα και  πάνω τους σκορπίζουμε τις νιφάδες τυριού και τα σύκα κομμένα σε χοντρά κομματάκια. Τυλίγουμε τις φέτες προσούτο σε ρολάκια  και τις τοποθετούμε περιμετρικά , ομοιόμορφα . Πασπαλίζουμε με τους ξηρούς καρπούς.
Τέλος , αφού χτυπήσουμε όλα τα υλικά για τη σως στο σέικερ , περιλούζουμε τη σαλάτα μας και σερβίρουμε..
Καλή όρεξη!

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις


tsoukalas popup mobile
tsoukalas popup

tsoukalas popup mobile
tsoukalas popup