Life & Style

Η συνταγή της ημέρας: Κρέπες, βασική συνταγή

Η συνταγή της ημέρας: Κρέπες, βασική συνταγή

Η κρέπα είναι ένα θρυλικό , ζυμαρένιο , τηγανιτό  φύλλο με καταγωγή από η Γαλλία και συγκεκριμένα την περιοχή της Βρετάνης . Παραδόσεις θέλουν τη Δούκισα Άννα να χάθηκε στο δάσος και να την φιλοξένησαν απλοί χωρικοί προσφέροντας της κρέπες . Αυτή ενθουσιάστηκε και έφερε τη συνταγή στο Δουκάτο όπου καθιερώθηκε , εξαπλώθηκε και πήρε διαστάσεις εθνικού φαγητού και θρησκευτικού γεγονότος . Το στρογγυλό της σχήμα και το χρυσαφένιο χρώμα συμβολίζουν το λαμπρό ήλιο και την αισιοδοξία ενώ ο τρόπος μαγειρέματός της , με την περιστροφή στον αέρα συμβολίζει την τύχη (όπως αντιστοιχα γνωρίζουμε τη διαδικασία με το κέρμα)…Πιο πρακτικά…πρόκειται για ένα πασίγνωστο , αγαπητό ζυμαράκι που αν έχει κανείς φαντασία κάνει θαύματα (αλμυρά και γλυκά) μαζί του .

kreres basikh1
Υλικά :


250 γρ. αλέυρι γ.ο.χ. κοσκινισμένο
80 γρ. μαργαρίνη
500 ml γάλα φρέσκο
Λίγο αλάτι
4 αυγά
Λίγο λάδι για την επάλειψη του τηγανιού κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος

krepes basikh2
krepes basikh3
krepes basikh4
krepes basikh5
krepes basikh6
krepes basikh7


Εκτέλεση :
Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ (σε θερμοκρασία δωματίου) και τα χτυπάμε για λίγα λεπτά μέχρι να ενωθούν καλά και να σχηματιστεί ένα λείος και ρευστός χιλός . Αδειάζουμε το περιεγχόμενο σε ένα μπωλ και το τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε .
Παίρνουμε τότε ένα αντικολλητικό τηγάνι με διάμετρο 18 εκ. , το τοποθετούμε στη φωτιά (στην αρχή δυνατά μετά από λίγα λεπτά χαμηλώνουμε ελαφρά) λαδώνουμε και αδειάζουμε στο κέντρο του τηγανιού ένα σχεδόν γεμάτο φλιτζανάκι του εσπρέσο με χιλό . Με γρήγορες κινήσεις περιστρέφουμε κυκλικά το τηγάνι στον αέρα μέχρι να απλωθεί ο χιλός και να σχηματιστεί ένας λεπτός δίσκος  ομοιόμορφου πάχους  . Περιμένουμε λίγα δευτερόλεπτα και τότε θα δούμε ότι ο χιλός σταθεροποιείται και αρχίζει πανεύκολα να ξεκολλάει . Με τη βοήθεια σπάτουλας γυρίζουμε για λίγο κι από την άλλη πλευρά και η κρέπα  είναι έτοιμη ! Μεταφέρουμε σε ένα πιάτο και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία , λαδώνοντας πάντα πριν ρίξουμε την επόμενη δόση χιλού στο τηγάνι . Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το μίγμα . Η συγκεκριμένη δόση “δίνει” γύρω στις 16-18 κρέπες .
Από 'κει και πέρα τις απολαμβάνουμε γεμίζοντάς τις με αλμυρά ή γλυκά υλικά σε απίστευτη ποικιλία και συνδυασμούς που δεν έχουν τέλος…
Καλή επιτυχία!

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις


tsoukalas popup mobile
tsoukalas popup

tsoukalas popup mobile
tsoukalas popup