Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty
Τι μεζεδάκι κι αυτό!…να το απολαμβάνει κανείς από την ώρα που αρχίζει το μαγείρεμά του μέχρι τη στιγμή που θα εξαφανιστεί και η τελευταία σταγόνα από τη σαλτσούλα του . Όλα τα αρώματα μαζί…το σκορδάκι , το ούζο , το κάρυ , η πάπρικα και το λεμόνι . Ας μη βιαστούμε να καταδικάσουμε τα μύδια για υψηλά επίπεδα χοληστερίνης κλπ. , γιατί σύγχρονες έρευνες έχουν αποδείξει ότι τα μύδια περιέχουν τόσα λιπαρά όσα το κοτόπουλο ενώ οι πρωτεΐνες και τα Ω3 λιπαρά που περιέχουν τα κάνουν μια εξαιρετική τροφή και καλό θα ήταν να τα εντάξουμε στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής .
Δείτε τα:
Υλικά :
500 γρ. μύδια (ψίχα)
6 κ.σ. λάδι
2 σκελίδες σκόρδο σε ροδέλες
1 μικρό σφηνάκι ούζο
Πιπέρι , ξύσμα λεμονιού , πάπρικα γλυκιά και κάρυ (τόσο ώστε να μη σκεπάζουν τις υπόλοιπες γεύσεις)
Για το τέλος :
Χυμό από μισό λεμόνι και όσο νερό χρειαστεί για να συμπληρώσουμε 60 ml. υγρό
2 κ.σ. μουστάρδα
1 κουταλάκι του εσπρέσο κορν φλάουρ (ή 1/2 κ.γλ.)
-Πλένουμε σχολαστικά τα μύδια και τα στραγγίζουμε καλά! Σε βαθύ , αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε (δεν καίμε) το λάδι με το σκόρδο για αρκετά λεπτά ώστε να μαραθεί και να δώσει τα αρώματά του . Τότε δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε αμέσως τα μύδια ανακατεύοντάς τα για λίγα λεπτά ! Προσθέτουμε τα μπαχαρικά (και το ξύσμα) και “σβήνουμε” με το ούζο . Σιγομαγειρεύουμε για λίγη ώρα μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και να μαλακώσουν τα μύδια , περίπου 20 λεπτά .
-Διαλύουμε τότε το κορν φλάουρ και τη μουστάρδα στο υγρό (λεμόνι-νερό) και αδειάζουμε το μίγμα στο τηγάνι με τα μύδια . Αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις μέχρι να “δέσουν” τα υγρά με το κορν φλάουρ , ανακατεύουμε και το σαγανάκι είναι έτοιμο και λαχταριστό!
Σερβίρουμε αμέσως.
Καλή όρεξη!
Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty