Δευτέρα, 20 Μαϊος 2024 22:40

Κόρτνεϊ Κοξ για Μάθιου Πέρι: Ήταν ίσως ένα από τα πιο αστεία ανθρώπινα όντα στον κόσμο, με «επισκέπτεται» συχνά

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Νιώθω ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ας πούμε, μας «καθοδηγούν» κι αισθάνομαι ότι ο Μάθιου είναι σίγουρα εδώ τριγύρω, πρόσθεσε η ηθοποιός

Η Κόρτνεϊ Κοξ έδωσε συνέντευξη και με αφορμή την 20ή επέτειο του φινάλε της σειράς «Τα Φιλαράκια», αναφέρθηκε στους συμπρωταγωνιστές της, αλλά και την απώλεια του Μάθιου Πέρι.

Η ηθοποιός μίλησε στην εκπομπή «CBS Sunday Mornings» κι ανέφερε αρχικά, πως ο ηθοποιός μπορεί να έφυγε από τη ζωή, όμως συνεχίζει να τον νιώθει στο πλευρό της.

«Νομίζω πως ήταν ίσως ένα από τα πιο αστεία ανθρώπινα όντα στον κόσμο. Ήταν τόσο αστείος. Ήταν πραγματικά, μια τεράστια καρδιά. Προφανώς, δυσκολεύτηκε», είπε χαρακτηριστικά η ηθοποιός.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Είμαι τόσο ευγνώμων, που συνεργάστηκα τόσο στενά μαζί του για τόσα χρόνια. Με επισκέπτεται συχνά, αν πούμε ότι πιστεύουμε στο μεταφυσικό. Μιλάω με τη μαμά μου, τον μπαμπά μου, τον Μάθιου. Νιώθω ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ας πούμε, μας "καθοδηγούν". Αισθάνομαι ότι ο Μάθιου είναι σίγουρα εδώ τριγύρω».

Η ηθοποιός αναφέρθηκε επιπλέον, στη σειρά «Τα Φιλαράκια», λέγοντας πως είναι ευγνώμων που έπαιξε σε αυτή. «Ευχαριστώ τον Θεό για αυτή τη σειρά. Ήταν στο τέλος μια περιόδου που πραγματικά, είχα ξεμείνει από χρήματα. Πήρα έναν ρόλο σε μια οντισιόν και όταν πήγα να διαβάσω τον πιλότο, είπα "αυτό είναι υπέροχο"», σημείωσε.

Πηγή: Protothema.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-EPA/PAUL BUCK
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 20 Μαϊος 2024 19:17

Σχετικά Άρθρα

  • «Φιλαράκια»: Πώς ήταν και πώς είναι σήμερα όλοι οι πρωταγωνιστές της σειράς
    «Φιλαράκια»: Πώς ήταν και πώς είναι σήμερα όλοι οι πρωταγωνιστές της σειράς

    Σε ποιους φέρθηκε καλύτερα ο χρόνος.

    Ένα νέο Instagram post παρουσιάζει φωτογραφικά κολάζ για όλους τους πρωταγωνιστές της τηλεοπτικής σειράς που καθόρισε τα 90s και την εφηβική και νεανική ηλικία πολλών μας, τα «Φιλαράκια», αποτίνοντας ταυτόχρονα φόρο τιμής στον Matthew Perry, που έφυγε τόσο νωρίς από τη ζωή.

    Σε ποιους φέρθηκε καλύτερα ο χρόνος και σε ποιους άφησε πιο έντονα τα σημάδια του; Οι γνώμες στα σχόλια διίστανται, οπότε δείτε το παρακάτω καρουζέλ για να βγάλετε τα συμπεράσματά σας.

    Να υπενθυμίσουμε ότι ο Perry πέθανε τον Οκτώβριο του 2023, όταν ο 54χρονος ηθοποιός βρέθηκε νεκρός στο τζακούζι του, μετά από μακροχρόνιο αγώνα με τους εθισμούς. Το πόρισμα; Επιπλοκές από τη χρήση κεταμίνης. Στο μεταξύ όμως οι αρχές διεξάγουν μια μεγάλη έρευνα για τις συνθήκες που οδήγησαν στην πρόωρη απώλειά του και στις 15 Αυγούστου συνελήφθησαν πέντε άτομα, μεταξύ αυτών δύο γιατροί, μια γυναίκα που αποκαλείται και «βασίλισσα της κεταμίνης», ένας φερόμενος ως διακινητής, αλλά και ο προσωπικός βοηθός του, αυτός μάλιστα που ανακάλυψε το άψυχο σώμα του.

    Αν και κυκλοφορούσαν εδώ και καιρό οι φήμες για συλλήψεις, όταν τελικά συνέβησαν «έφεραν στην επιφάνεια ένα πλήθος συναισθημάτων» στους οικείους του, σύμφωνα με ανώνυμη πηγή που φέρεται να μίλησε στο People. «Ο Matthew είχε αληθινούς φίλους, που νοιάζονταν για εκείνον. Θα είχαν προσπαθήσει να τον βοηθήσουν αν είχε απευθυνθεί σε εκείνους. Τώρα τους θλίβει το γεγονός ότι ήταν περικυκλωμένος από άτομα που συνέβαλαν στον θάνατό του».

    Δείτε τη νέα ανάρτηση:

    Πηγή: Μarieclaire.gr

  • Ανακλήθηκε η άδεια γιατρού που φέρεται να εμπλέκεται στο θάνατο του Μάθιου Πέρι
    Ανακλήθηκε η άδεια γιατρού που φέρεται να εμπλέκεται στο θάνατο του Μάθιου Πέρι

    Ο θάνατος του Μάθιου Πέρι – ο οποίος ήταν εξαιρετικά δημοφιλής ως «Τσάντλερ» στην τηλεοπτική σειρά «Friends» («Τα Φιλαράκια») – τον Οκτώβριο του 2023 συγκλόνισε το Χόλιγουντ.

    Ένας άλλος γιατρός, ο Σαλβαδόρ Πλασέντσια, κατηγορείται ότι αγόρασε κεταμίνη από τον Τσάβες για να την πουλήσει σε πολύ υψηλότερη τιμή στον Μάθιου Πέρι. Η Τζάσβιν Σάνγκα, γνωστή με το προσωνύμιο «η βασίλισσα της κεταμίνης», κατηγορείται ότι προμήθευσε τη δόση που σκότωσε τον 54χρονο ηθοποιό.

    Η δίκη τους έχει προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο. Μέχρι τότε, ο Μαρκ Τσάβες αναμένεται να ομολογήσει την ενοχή του για να αποφύγει τη δίκη. Μέσω του συνηγόρου του, δήλωσε «μετανιωμένος» για την πράξη του. «Ο πελάτης μου αποδέχεται την ευθύνη (που του αναλογεί). Κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να συνεργαστεί… και είναι απίστευτα μετανιωμένος», είπε ο Ματ Μπίνινγκερ σε δημοσιογράφους έξω από το δικαστήριο.

    Το αναισθητικό αυτό, που μερικές φορές χρησιμοποιείται καταχρηστικά για τόνωση ή ευφορία, είχε ληφθεί αρχικά από τον ηθοποιό υπό επίβλεψη στο πλαίσιο συνεδριών για θεραπεία της κατάθλιψης. Αλλά όταν του αρνήθηκαν αύξηση της δόσης, ο Μάθιου Πέρι στράφηκε αλλού.

    «Αδίστακτοι» οι γιατροί, «παραβίασαν τον όρκο του Ιπποκράτη»

    Αξιωματούχος της ομοσπονδιακής υπηρεσίας δίωξης ναρκωτικών (DEA) περιέγραψε τους Πλασέντσια και Τσάβες ως «αδίστακτους» γιατρούς που «παραβίασαν τον όρκο του Ιπποκράτη».

    Ο Πέρι βρήκε τον Πλασένσια περίπου ένα μήνα πριν από το θάνατό του, όταν αναζητούσε περισσότερη κεταμίνη από αυτή που θα του έδινε ο γιατρός του. Ο Πλασένσια με τη σειρά του ζήτησε από τον Τσάβες να του προμηθεύσει το φάρμακο. «Αναρωτιέμαι πόσο θα πληρώσει αυτός ο ηλίθιος» είχε στείλει μήνυμα ο Πλασένσια στον Τσάβες. Οι δύο τους συναντήθηκαν την ίδια μέρα στην Costa Mesa, στα μισά της διαδρομής μεταξύ Λος Άντζελες και Σαν Ντιέγκο, και αντάλλαξαν τουλάχιστον τέσσερα φιαλίδια κεταμίνης.

    Αφού πούλησε τα φάρμακα στον Πέρι για 4.500 δολάρια, ο Πλασένσια ρώτησε τον Τσάβες αν θα μπορούσε να συνεχίσει να του τα προμηθεύει.

    «Οι γιατροί εκμεταλλεύτηκαν το ιστορικό εθισμού του Πέρι τους τελευταίους μήνες της ζωής του πέρυσι για να του παράσχουν κεταμίνη σε ποσότητες που γνώριζαν ότι ήταν επικίνδυνες» δήλωσε ο εισαγγελέας των ΗΠΑ Μάρτιν Εστράδα ανακοινώνοντας τις κατηγορίες στις 15 Αυγούστου.

    Πηγή: cnn.gr

  • «Σαν να σε χτυπάνε στο κεφάλι με ένα φτυάρι χαράς»: Έτσι περιέγραφε ο Μάθιου Πέρι την κεταμίνη
    «Σαν να σε χτυπάνε στο κεφάλι με ένα φτυάρι χαράς»: Έτσι περιέγραφε ο Μάθιου Πέρι την κεταμίνη

    Με τις αποκαλύψεις γύρω από τον θάνατό του να έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας τις τελευταίες ημέρες, κάποια θυμήθηκαν τα λόγια του Πέρι για την κεταμίνη από τα απομνημονεύματά του.

    Το ημερολόγιο έγραφε 28 Οκτωβρίου 2023, όταν ο Μάθιου Πέρι βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Λος Άντζελες – ένα νέο που σκόρπισε τη θλίψη στον χώρο του κινηματογράφου και όχι μόνο. Δύο μήνες μετά, η ιατροδικαστική έκθεση αποκάλυπτε ότι ο γνωστός ηθοποιός άφησε την τελευταία του πνοή εξαιτίας της υπερβολικής χρήσης κεταμίνης και άλλων ουσιών.

    Μια είδηση που δεν έσκασε σαν βόμβα. Άλλωστε, ο ίδιος ο Μάθου Πέρι είχε φροντίσει να αποκαλύψει τον εθισμό του στην κεταμίνη, έναν χρόνο πριν το θάνατό του. Μάλιστα, στα απομνημονεύματά του με τίτλο «Friends, Lovers and the Big Terrible Thing» είχε αφιερώσει πολλές σελίδες στην ουσία που του πήρε τη ζωή.

    Τώρα, μετά τις πέντε συλλήψεις για τον θάνατό του, ήρθαν ξανά στο προσκήνιο τα λόγια του Πέρι για την κεταμίνη και τι σήμαινε για εκείνον. «Σαν να σε χτυπάνε στο κεφάλι με ένα τεράστιο φτυάρι ευτυχίας» είχε γράψει, προτού συμπληρώσει πως «η κεταμίνη έμοιαζε σαν μια γιγάντια εκπνοή. Με έβαζαν σε ένα δωμάτιο, καθόμουν, μου φορούσαν ακουστικά για να ακούω μουσική και μου έβαζαν έναν ορό».

    Μάλιστα, με μια δόση πικρού χιούμορ, είχε γράψει ότι «η κεταμίνη έχει το όνομά μου γραμμένο παντού, θα μπορούσαν εύκολα να την ονομάσουν Matty».

    Περιγράφοντας έναν ορό που του έδιναν οι γιατροί, που περιείχε ένα αγχολυτικό φάρμακο και κεταμίνη, έγραψε «πολλές φορές ένιωθα σαν να πέθαινα εκείνο το διάστημα. Σκεφτόμουν, ώστε έτσι είναι όταν πεθαίνεις».

    Τα απομνημονεύματά του με τίτλο «Friends, Lovers and the Big Terrible Thing».

    Τα απομνημονεύματά του με τίτλο «Friends, Lovers and the Big Terrible Thing» κυκλοφόρησαν τον Νοέμβριο του 2022, κάνοντας γνωστό σε όλο τον κόσμο τη μάχη με την κατάθλιψη και τις εξαρτήσεις που έδινε.

    Πηγή: in.gr

  • Τα τελευταία λόγια του Μάθιου Πέρι – Οι μοιραίες δόσεις πριν από τον θάνατό του
    Τα τελευταία λόγια του Μάθιου Πέρι – Οι μοιραίες δόσεις πριν από τον θάνατό του

    Από τις καταθέσεις των άμεσα εμπλεκόμενων στον θάνατο του Μάθιου Πέρι γίνονται γνωστά τα τελευταία λόγια του διάσημου ηθοποιού.

    Λίγη ώρα πριν από τον μοιραίο θάνατό του, ο διάσημος ηθοποιός Μάθιου Πέρι είχε ζητήσει από τον επί χρόνια βοηθό του να του χορηγήσει κεταμίνη τρεις φορές.

    Και τα τελευταία λόγια του Μάθιου Πέρι έδειχναν πόσο πολύ βασιζόταν στην κεταμίνη.

    Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που έλαβε το NBC News, ο Μάθιου Πέρι ζήτησε από τον βοηθό του Kenneth Iwamasa να του κάνει μια μεγάλης δόσης ένεση.

    Λίγη ώρα αργότερα θα έβρισκε τον ηθοποιό χωρίς τις αισθήσεις του στο τζακούζι του σπιτιού του στις 28 Οκτωβρίου του 2023.

    Οι πληροφορίες γίνονται γνωστές αφού ο Kenneth Iwamasa και τέσσερις ακόμα άνθρωποι κατηγορήθηκαν σε σχέση με τον θάνατο του διάσημου ηθοποιού το απόγευμα της Πέμπτης.

    Σύμφωνα με τα έγγραφα, ο διάσημος ηθοποιός ζήτησε από τον βοηθό του να του χορηγήσει την πρώτη δόση κεταμίνης στις 8:30 π.μ. Έλαβε τη δεύτερη δόση του περίπου τέσσερις ώρες αργότερα, καθώς έβλεπε μια ταινία στην έπαυλή του στο Λος Άντζελες.

    Στη συνέχεια, ο Μάθιου Πέρι ζήτησε από τον Kenneth Iwamasa να του χορηγήσει την τρίτη δόση και να ετοιμάσει το τζακούζι. Αφού ακολούθησε τις συμβουλές του, ο Kenneth Iwamasa έφυγε από το σπίτι για να κάνει κάποιες δουλειές. Μόλις γύρισε βρήκε χωρίς τις αισθήσεις του τον Μάθιου Πέρι μέσα στο τζακούζι.

    Ο Μάθιου Πέρι είχε μιλήσει για τη χρήση κεταμίνης και τη θεραπεία της κατάθλιψής του, αλλά τον μήνα πριν από τον θάνατό του έκανε κατάχρηση του φαρμάκου.

    Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Kenneth Iwamasa, χορηγούσε κεταμίνη στον ηθοποιό για περίπου έναν μήνα. Οι εισαγγελείς αναφέρουν ότι ο Dr. Salvador Plasencia δίδαξε τον Kenneth Iwamasa πώς να χορηγεί το φάρμακο αφού συνάντησε τον Μάθιου Πέρι γύρω στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2023. Φέρεται να παρείχε στον ηθοποιό υγρή κεταμίνη και παστίλιες.

    Βαθιά εθισμένος ο Μάθιου Πέρι

    Αν και ο Μάθιου Πέρι λάμβανε θεραπεία ρουτίνας με κεταμίνη από γιατρό (η τελευταία επίσημη δόση του χορηγήθηκε δύο εβδομάδες πριν από τον θάνατό του), έδωσε εντολή στον βοηθό του να συνεχίσει να αγοράζει το φάρμακο από τον Salvador Plasencia και αργότερα από έναν άντρα ονόματι Erik Fleming, οι οποίοι κατηγόρηθηκαν για τον θάνατό του.

    Ο Plascencia φέρεται να συνωμότησε με τον Dr. Mark Chavez για να πάρει περισσότερη κεταμίνη για τον Μάθιου Πέρι και να κερδίσει γρήγορα χρήματα από αυτόν. «Αναρωτιέμαι πόσα θα πληρώσει αυτός ο ανόητος» φέρεται να έγραφε σε μήνυμα που έστειλε στον Dr. Mark Chavez.

    Ο Μάθιου Πέρι πιστεύεται ότι πλήρωσε στο δίδυμο 55.000 δολάρια σε μετρητά για κεταμίνη τις εβδομάδες πριν από τον θάνατό του. Ο Plasencia γνώριζε τη σχέση εξάρτησης του ηθοποιού με το αναισθητικό. Μέρες πριν από τον θάνατό του φέρεται να είπε σε άλλο άτομο πως ο ηθοποιός έβγαινε εκτός ελέγχου με τον εθισμό του.

    Έγινε μάλιστα μάρτυρας όταν είδε το σώμα του να παγώνει και την αρτηριακή του πίεση να ανεβαίνει όταν χορηγούσε κεταμίνη στον Μάθιου Πέρι, έχοντας πλήρη επίγνωση ότι μόλις είχε λάβει μια δόση από τον επίσημο γιατρό του.

    Ο Μάθιου Πέρι πάλευε με την κατάχρηση ουσιών σε όλη του την ενήλικη ζωή και μίλησε για τη χρήση κεταμίνης στα απομνημονεύματά του «Friends, Lovers and the Big Terrible Thing: A Memoir» το 2022.

    Περιέγραψε πως το φάρμακο είχε παντού γραμμένο το όνομά του και επιβεβαίωσε ότι τον βοήθησε να «αποσυνδεθεί» από τη ζωή. Είπε επίσης ότι τον έκανε να νιώθει ότι πεθαίνει.

    Πηγή: in.gr

  • Μάθιου Πέρι: Η μάχη του με τον εθισμό - 6 έως 8 ενέσεις κεταμίνης τη μέρα και $55.000 για ένα μήνα χρήσης
    Μάθιου Πέρι: Η μάχη του με τον εθισμό - 6 έως 8 ενέσεις κεταμίνης τη μέρα και $55.000 για ένα μήνα χρήσης

    Εθισμός, κεταμίνη και τραγικός θάνατος για τον αγαπημένο ηθοποιό των Friends - Τι αποκαλύπτεται από τη δικογραφία για τον ρόλο του προσωπικού του βοηθού - Του έκανε ενέσεις χωρίς να έχει ιατρικές γνώσεις - Πώς προμηθευόταν το φάρμακο

    Τις τραγικές τελευταίες εβδομάδες που έζησε ο Μάθιου Πέρι πριν πεθάνει από υπερβολική δόση κεταμίνης, αποτυπώνει σε ρεπορτάζ του το αμερικανικό δίκτυο NBC.

    Ο αγαπημένος ηθοποιός της σειράς "Friends" βρέθηκε αντιμέτωπος με έναν ανεξέλεγκτο εθισμό στην κεταμίνη, ενέσιμο φάρμακο που χρησιμοποιούσε από έξι έως οκτώ φορές την ημέρα, σύμφωνα με τους εισαγγελείς. Ο Πέρι έχασε τη ζωή του από υπερβολική δόση, ενώ είχε αναπτύξει επικίνδυνη εξάρτηση από το φάρμακο, γεγονός που οδήγησε στη δίωξη πέντε ατόμων σε σχέση με τον θάνατό του, συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού του βοηθού και ενός γιατρού που του προμήθευε την ουσία.

    Ο Kenneth Iwamasa, προσωπικός βοηθός του Perry, και ο Dr. Salvador Plasencia είναι μεταξύ αυτών που κατηγορούνται. Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα, ο Plasencia φέρεται να δήλωσε σε έναν ασθενή ότι ο Πέρι ήταν «πολύ προχωρημένος στην εξάρτησή του» την εβδομάδα πριν πεθάνει, αλλά παρόλα αυτά συνέχισε να του πουλά κεταμίνη μέσω του Iwamasa.

    Ο Πέρι πλήρωσε στον Plasencia -μέσω του βοηθού του- τουλάχιστον $55.000 για κεταμίνη τον μήνα πριν πεθάνει, ενώ ο Fleming έλαβε περίπου $12.000 για δύο συμφωνίες, μία από τις οποίες έγινε λίγες μέρες πριν από τον θάνατο του Perry.

    Ο Πέρι λάμβανε θεραπεία με κεταμίνη για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης και του άγχους, αλλά δεν ήταν οι ελεγχόμενες δόσεις που προκάλεσαν τον θάνατό του. Η τελευταία του συνεδρία είχε πραγματοποιηθεί πάνω από μία εβδομάδα πριν τον θάνατό του. Ωστόσο, ο Perry φέρεται να αναζητούσε μη επιτηρούμενες δόσεις της ουσίας, αναπτύσσοντας ανεξέλεγκτη εξάρτηση από αυτήν.

    Η κεταμίνη, ένα αναισθητικό με ψυχεδελικές ιδιότητες, έχει γίνει δημοφιλές φάρμακο σε πάρτι, αλλά και εναλλακτική θεραπεία για ορισμένες ψυχικές ασθένειες, αν και συνοδεύεται από σοβαρούς ιατρικούς κινδύνους. Ο Πέρι, 54 ετών, βρέθηκε νεκρός στην πισίνα του σπιτιού του στο Pacific Palisades στις 28 Οκτωβρίου στο Λος Άντζελες. Τα επίπεδα κεταμίνης στο σώμα του ήταν τόσο υψηλά που ισοδυναμούσαν με τη δόση που χρησιμοποιείται για γενική αναισθησία σε χειρουργείο, σύμφωνα με το Γραφείο Ιατροδικαστών της Κομητείας του Λος Άντζελες.

    Ο βοηθός του, Iwamasa, 59 ετών, δήλωσε ένοχος στις 7 Αυγούστου για διανομή κεταμίνης που οδήγησε σε θάνατο και παραδέχτηκε ότι είχε επανειλημμένα εγχύσει στον Perry κεταμίνη χωρίς ιατρική εκπαίδευση. Τα δικαστικά έγγραφα που περιγράφουν τη συμφωνία Iwamasa αποκαλύπτουν το βάθος του εθισμού του Πέρι. Ο Iwamasa κατηγορείται ότι έδωσε κεταμίνη στον Πέρι την ημέρα του θανάτου του στις 8:30 π.μ. και ξανά στις 12:45 μ.μ., ενώ ο Πέρι παρακολουθούσε ταινία.

    «Περίπου 40 λεπτά αργότερα, ο Πέρι ζήτησε από τον Iwamasa να ετοιμάσει το τζακούζι και του είπε, 'κάνε μου μια μεγάλη δόση,' αναφερόμενος σε ακόμη μια ένεση κεταμίνης» σύμφωνα με το έγγραφο.

    Μετά την τρίτη ένεση μέσα σε έξι ώρες, ο Iwamasa πήγε για δουλειές. Όταν επέστρεψε, βρήκε τον Πέρι πεσμένο μπρούμυτα στην πισίνα.

    Ο Iwamasa ενημέρωσε τις αρχές ότι άρχισε να εγχέει κεταμίνη στον Πέρι περίπου ένα μήνα πριν πεθάνει, αφού ο Πέρι είχε γνωρίσει τον Plasencia γύρω στις 30 Σεπτεμβρίου. Ο Plasencia φέρεται να πούλησε στον Πέρι υγρή κεταμίνη και παστίλιες κεταμίνης.

    Ο Plasencia, 42 ετών, συνελήφθη την Πέμπτη στη Νότια Καλιφόρνια και κατηγορήθηκε για διανομή κεταμίνης. Δήλωσε αθώος στο δικαστήριο το απόγευμα της Πέμπτης. Ο δικηγόρος του δεν απάντησε σε αίτημα για σχόλιο.

    Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς ανέφεραν ότι ο Plasencia δίδαξε τον Iwamasa πώς να χορηγεί την κεταμίνη μέσω ενδομυϊκής ένεσης, παρόλο που ο Iwamasa δεν είχε ιατρική εμπειρία ή εκπαίδευση.

    Ο Πέρι έδωσε οδηγίες στον Iwamasa να μείνει σε επαφή με τον Plasencia για να αγοράσει περισσότερα φιαλίδια. Η συμφωνία ομολογίας περιλαμβάνει σχεδόν καθημερινή επικοινωνία μεταξύ του Plasencia και του Iwamasa για να κανονίσουν περισσότερες αγορές τις επόμενες δύο εβδομάδες.
    Στις 12 Οκτωβρίου, περίπου δύο εβδομάδες πριν πεθάνει, ο Πέρι έκανε μια έγχυση κεταμίνης με γιατρό, αλλά σύμφωνα με τους εισαγγελείς, ο Plasencia εξακολουθούσε να έρχεται σε επαφή μετά τη θεραπεία για περισσότερη κεταμίνη. Σύμφωνα με το έγγραφο της ομολογίας, ο Plasencia συμφώνησε να συναντηθεί στο σπίτι του Πέρι αργότερα την ίδια μέρα και του χορήγησε μια «μεγάλη δόση κεταμίνης».
    Ο Πέρι είχε μια άσχημη αντίδραση σε αυτή τη δόση. Η πίεση του αίματός του ανέβηκε, το σώμα του άρχισε να «παγώνει» και δεν μπορούσε να μιλήσει ή να κινηθεί, σύμφωνα με τους εισαγγελείς. Ο Plasencia άφησε επιπλέον φιαλίδια κεταμίνης στο σπίτι του Πέρι, παρά την αντίδρασή του.

    Την επόμενη μέρα, σύμφωνα με τους εισαγγελείς, ο Πέρι έδωσε εντολή στον Iwamasa να αποκτήσει περισσότερη κεταμίνη από έναν άλλο προμηθευτή, έναν γνωστό του Iwamasa που ονομάζεται Erik Fleming. Ο Fleming, 54 ετών, δήλωσε ένοχος στις 8 Αυγούστου για συνωμοσία για διανομή κεταμίνης και διανομή κεταμίνης που οδήγησε σε θάνατο.

    Ένας ακόμη γιατρός συνελήφθη την Πέμπτη και κατηγορήθηκε, ενώ ένα τρίτο άτομο συμφώνησε να δηλώσει ένοχο σε σχέση με τον θάνατο του Perry.

    Ποιοι είναι οι πέντε κατηγορούμενοι
    Δύο είναι τα κεντρικά πρόσωπα, η Τζασβίν Σάνγκα και ο Σαλβαδόρ Πλασέντσια, στην υπόθεση αυτής της εγκληματικής ομάδας όπως τη χαρακτηρίζουν οι αμερικανικές αρχές.

    Η Σάνγκα, 41 ετών, ένα πρόσωπο που χαρακτηρίζεται «βασίλισσα της κεταμίνης» και πελατολόγιο που λέγεται ότι αφορά διασημότητες. Και η ίδια εμφανιζόταν πολυάσχολη στα κοινωνικά δίκτυα, με συχνές εμφανίσεις σε εκδηλώσεις.

    Ο Πλασέντσια, γιατρός, 42 ετών, βαρύνεται με επτά κατηγορίες για τα ναρκωτικά και δύο κατηγορίες για την αλλοίωση εγγράφων που σχετίζονται με ομοσπονδιακή έρευνα.

    Ο Έρικ Φλέμινγκ, 54 ετών, είναι το πρόσωπο που χορήγησε στον Πέρι την κεταμίνη που τον σκότωσε.

    Ο Κένεθ Ιγουαμάσα, 59 ετών, βοηθός εδώ και πολλά χρόνια του ηθοποιού.

    Ο Μαρκ Τσάβες, 54 ετών, γιατρός. Φέρεται να πωλούσε κεταμίνη στον Πλασέντσια, την οποία είχε αποσπάσει παράνομα από την κλινική του. Ακόμη κατηγορείται ότι πλαστογράφησε έντυπα για να αγοράσει κεταμίνη από νόμιμο πωλητή με σκοπό να τη διαθέσει παράνομα,

    Από αυτούς, οι τρεις τελευταίοι έχουν ήδη παραδεχτεί την ενοχή τους για κάποιες από τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.

    Ο Πέρι είχε μιλήσει για το πρόβλημα εθισμού του

    Ο Πέρι, που έγινε διάσημος μέσω της αγαπημένης σειράς “Friends,” ήταν ανοιχτός για τα προβλήματα εθισμού του. Στην αυτοβιογραφία του, ο Πέρι έγραψε ότι «έπρεπε να είχε πεθάνει» μετά από χρόνια εθισμού και ότι η νηφαλιότητά του του έδωσε σκοπό στη ζωή. Το 2013, ο Πέρι βραβεύτηκε με το βραβείο "Champion of Recovery" από το Γραφείο Εθνικής Πολιτικής Ελέγχου Ναρκωτικών του Λευκού Οίκου. Την ίδια χρονιά, μετέτρεψε την κατοικία του στο Μαλιμπού σε σπίτι για νηφάλιους, το οποίο λειτούργησε για δύο χρόνια.

    «Έχω πει εδώ και καιρό: Όταν πεθάνω, δεν θέλω το "Friends" να είναι το πρώτο πράγμα που θα αναφερθεί», είπε ο Πέρι έναν χρόνο πριν πεθάνει. «Θέλω -η βοήθεια προς τους ανθρώπους- να είναι το πρώτο πράγμα που θα αναφερθεί. Και θα ζήσω το υπόλοιπο της ζωής μου για να το αποδείξω».
    Πηγή: protothema.gr
  • Τζένιφερ Άνιστον: Ξέσπασε σε κλάματα για την 30ή επέτειο των Friends (video)
    Τζένιφερ Άνιστον: Ξέσπασε σε κλάματα για την 30ή επέτειο των Friends (video)

    Η άγνωστη ιστορία που αφηγήθηκε με τον Μάθιου Πέρι και τη Λίζα Κουντρόου

    Τα «Φιλαράκια» γίνονται 30 ετών και η Τζένιφερ Άνιστον ξέσπασε σε κλάματα αναλογιζόμενη την επιτυχημένη σειρά σε μια συζήτηση με την Κουίντα Μπράνσον.
    Η ηθοποιός, που χρωστάει μεγάλο μέρος της φήμης της στη «Ρείτσελ Γκριν» των Friends συγκινήθηκε κατά τη διάρκεια του τελευταίου επεισοδίου της σειράς «Actors On Actors» του Variety στο YouTube. Δεν έλειψαν οι αναφορές στον Μάθιου Πέρι που πέθανε τον περασμένο Οκτώβριο. Όταν δέχτηκε ερώτηση για τη σειρά, αντέδρασε λέγοντας: «Μην με κάνεις να κλάψω».
    Δείτε το βίντεο μετά το 30ό λεπτό
    Λίγα δευτερόλεπτα μετά, η Άνιστον «λύγισε», διέκοψε τη ροή της εκπομπής και ζήτησε ένα χαρτομάντηλο από άνθρωπο της παραγωγής.

    Μεταξύ άλλων, η ηθοποιός περιέγραψε την μέρα που τα «Φιλαράκια» θα έκαναν πρεμιέρα.
    «Είναι τόσο παράξενο ακόμα και να σκεφτείς ότι είναι 30 ετών» ακούγεται να λέει η Άνιστον για την πρεμιέρα της σειράς. «Γιατί θυμάμαι την ημέρα που επρόκειτο να κάνει πρεμιέρα στην τηλεόραση, στο NBC, ο Μάθιου και εγώ τρώγαμε κάπου μεσημεριανό και ξέραμε ότι η Λίζα θα έβαφε τα μαλλιά της. Οπότε τρέξαμε στο κομμωτήριο και πλησίασα κρυφά -ήταν στο νεροχύτη- και πήρα τη βρύση από τον τύπο που υποτίθεται ότι θα το έκανε και απλά άρχισα να της πλένω τα μαλλιά. Σίγουρα ξέφυγε από τον έλεγχο, και αυτό ήταν ατυχές. Αλλά ο ενθουσιασμός που είχαμε, μοιάζει σαν χθες» θυμάται. Για τους συμπρωταγωνιστές της, είπε: «Είναι μια παντοτινή οικογένεια».
    Πηγή: Protothema.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-EPA/ DAVID SWANSON
  • Οι 10 πιο ωραίες guest εμφανίσεις στη σειρά Φιλαράκια
    Οι 10 πιο ωραίες guest εμφανίσεις στη σειρά Φιλαράκια

    Περίπου 50 ηθοποιοί έκαναν από ένα μικρό πέρασμα στη δημοφιλή σειρά.

    Συγγενείς πρωταγωνιστριών, συνάδελφοι, εραστές και πρώην συμμαθητές είναι μερικές από τις ιδιότητες που είχαν οι ηθοποιοί που έκαναν δεκάδες guest εμφανίσεις στη σειρά Φιλαράκια κατά τη διάρκεια των δέκα σεζόν της. Οι περισσότερες είχαν μεγάλο ενδιαφέρον, κάποιες όμως ξεχωρίζουν μέχρι και σήμερα, τριάντα χρόνια μετά την πρεμιέρα της σειράς, χάρη το ταλέντο των guest star, που έβαλαν τις δικές τους πινελιές στον αγαπημένο μικρόκοσμο της Rachel, της Monica, της Phoebe, του Chandler, του Joey και του Ross.

    Ένας χαρακτήρας που δεν γνωρίζαμε ότι χρειαζόμασταν απεγνωσμένα ήταν αυτός της Reese Witherspoon, που υποδύθηκε την μία αδελφή της Rachel, Jill Green. «Με την λάθος αδελφή κάνουμε παρέα», είχε πει με το χαρακτηριστικό του χιούμορ ο Chandler όταν άκουσε ότι ο πατέρας των κοριτσιών σταμάτησε να δίνει χρήματα στην Jill όταν εκείνη αγόρασε ένα σκάφος για έναν φίλο της. Η Jill εμφανίζεται στα ξαφνικά στο σπίτι της Monica στην 6η σεζόν της σειράς, ζητώντας συμβουλές από την Rachel για το πώς να σταθεί στα πόδια της οικονομικά, αλλά κάνει το τεράστιο λάθος να θέλει να βγει ραντεβού με τον Ross.

    Η αφηγηματική προσέγγιση αυτής της σειράς σε διάφορα ζητήματα ήταν πάντα αξιοπρόσεκτη, και ένα χαρακτηριστικό παράδειγμά της είναι η εμφάνιση του George Clooney και του Noah Wyle στην πρώτη σεζόν της σειράς, όταν η Monica και η Rachel πηγαίνουν στο νοσοκομείο, με σκοπό η δεύτερη να παραστήσει την πρώτη, διότι η Rachel ως μη εργαζόμενη δεν είχε ασφάλιση. Μόλις δουν τους γιατρούς της «Εντατικής», θα προσπαθήσουν να τους πείσουν να βγουν διπλό ραντεβού. Αυτό τελικά θα γίνει, ωστόσο κάθε μία θα αρχίσει να πετάει κακίες για την άλλη και το πράγμα δεν θα πάει καθόλου καλά – για εκείνες, όχι για εμάς τους τηλεθεατές, εμείς κάθε φορά που βλέπουμε το επεισόδιο περνάμε τέλεια.

    Μία από τις επικότερες σκηνές ολόκληρης της σειράς είναι αυτή όπου ο Billy Crystal και ο Robin Williams εμφανίζονται στο Central Perk και ζητούν από την παρέα των Friends να κάνουν λίγο πιο κει στον καναπέ για να καθίσουν. Η Monica μόλις έχει μπει μέσα και προσπαθεί να αφηγηθεί κάτι στην παρέα, όταν ο Williams αρχίζει να λέει στον Crystal πως πιστεύει ότι η γυναίκα του τον απατάει. Η περιγραφή είναι περιτή, όταν υπάρχει ολόκληρη η σκηνή:

    Σε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά επεισόδια της σειράς πραγματοποιεί φιλική εμφάνιση και ο τότε σύζυγος της Jennifer Aniston, Brad Pitt, στο ρόλο ενός παλιού συμμαθητή που ήταν μέλος του κλαμπ με τίτλο «Σιχαίνομαι την Rachel Green». Φυσικά, δεν ήταν το μόνο μέλος αυτής της λέσχης μίσους, αφού του έκανε παρέα ο Ross. Ο Pitt ήταν υποψήφιος για Emmy χάρη σε αυτή την ερμηνεία, ωστόσο έχασε το βραβείο από τον Anthony LaPaglia της σειράς Frasier. Δεν πειράζει, ίσως και να του άξιζε μετά από τη φήμη που είχε διαδώσει ο χαρακτήρας του για την Rachel σε όλο το σχολείο, ότι ήταν ερμαφρόδιτη.

    Υποψήφιος στην ίδια κατηγορία βραβείων Emmy ήταν και ο Danny DeVito, ο οποίος έπαιξε τον stripper στη δέκατη σεζόν της σειράς, στο μπατσελορέτ πάρτι της Phoebe. Ντυμένος με στολή αστυνομικού, ο χαρακτήρας του DeVito παίρνει το ρόλο του ως stripper πάρα πολύ σοβαρά, αλλά καμία από τις παρευρισκόμενες δεν ενθουσιάζεται με τα αστεία του, πόσο μάλλον με το χορό του. Δυστυχώς ο ηθοποιός έχασε το Emmy, αλλά κέρδισε για πάντα στις καρδιές μας τη θέση του καλύτερου καλεσμένου σε τέτοιου είδους πάρτι.

    Η Brooke Shields έπαιξε έναν από τους πιο «delulu» ρόλους της σειράς, υποδυόμενη μία φαν του ρόλου του Joey στη σειρά Days of our Lives – για την ακρίβεια, δηλαδή, μία stalker του. Η Erica, λοιπόν, νόμιζε ότι ο Joey ήταν πράγματι ο Dr. Drake Ramoray και συμπεριφερόταν αναλόγως. «Δεν είμαι γιατρός, είμαι ηθοποιός», της είχε πει ο Joey, αλλά η Erica επέμενε πως ήταν ο Drake κι αναρωτιόταν αν οι άνθρωποι στο νοσοκομείο γνώριζαν την αλήθεια. Κάποια στιγμή μαζεύτηκε μπροστά στην Erica όλη η παρέα και η σκηνή απογειώθηκε με τα σχόλιά τους.

    Ένας από τους ηθοποιούς που κέρδισαν Emmy για το ρόλο τους στα Φιλαράκια είναι ο Bruce Willis, ο οποίος μάλιστα έπαιξε στη σειρά γιατί είχε χάσει ένα στοίχημα που είχε βάλει με τον Matthew Perry, μαζί με τον οποίο είχαν πρωταγωνιστήσει στην ταινία The Whole Nine Yards. O Paul Stevens, λοιπόν, είναι ο πατέρας της κοπέλας του Ross, Elizabeth, και ταυτόχρονα το νέο ερωτικό ενδιαφέρον της Rachel. Τι μπορούσε να πάει στραβά; Όλα φυσικά.

    Τέλος, αφήνουμε στην άκρη συμμετοχές όπως αυτή της Julia Roberts, του Gary Oldman και της Christina Applegate, για να εστιάσουμε σε έναν από τους μικρότερους σε διάρκεια guest ρόλους της σειράς, που μας χάρισε, όμως, πάρα πολύ γέλιο. Μιλάμε, βέβαια, για τον Hugh Laurie, που υποδύεται τον συνεπιβάτη της Rachel στο ταξίδι της προς το Λονδίνο για το γάμο του Ross με την Emily. Κατά τη διάρκεια της πτήσης ο Laurie ξεσπάει με όλα αυτά που ακούει να λέει η Rachel και εκράζει κάπως γλαφυρά τη δική του γνώμη σχετικά με το αν η συνταξιδιώτισσά του και ο Ross «έκαναν ένα διάλειμμα από τη σχέση τους». Κι αυτό ήταν ένα Emmy που έπρεπε να δοθεί.

    @eugenetv 10 Best Celebrity Guest Stars In Friends! #celebrity #actor #hollywood #gueststar #reesewitherspoon #jillgreen ♬ original sound - Eugene TV

    Πηγή: Μarieclaire.gr
  • Μάθιου Πέρι: Τιμήθηκε με ένα αφιέρωμα στα Emmys - Έπαιξαν το τραγούδι των «Friends»
    Μάθιου Πέρι: Τιμήθηκε με ένα αφιέρωμα στα Emmys - Έπαιξαν το τραγούδι των «Friends»

    Ο Τσάρλι Πουθ ερμήνευσε το εναρκτήριο διάσημο κομμάτι της σειράς - Δείτε το βίντεο

    Ένα συγκινητικό αφιέρωμα στη μνήμη του Μάθιου Πέρι πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια των Emmys 2024, το βράδυ της Δευτέρας 16 Ιανουαρίου.
    Η Τηλεοπτική Ακαδημία τίμησε τον εκλιπόντα πρωταγωνιστή του «Friends» με την εκτέλεση του εναρκτήριου τραγουδιού, «I'll Be There for You», από τον Τσάρλι Πουθ.
    Γνωστός θαυμαστής των «Friends» ο Πουθ είχε ήδη ερμηνεύσει το εμβληματικό τραγούδι κατά τη διάρκεια συναυλίας στην Αυστραλία, λίγες ημέρες μετά τον θάνατο του Πέρι.
    Δείτε το βίντεο
    Ο Πέρι πέθανε στις 28 Οκτωβρίου 2023, αφού βρέθηκε αναίσθητος στην πισίνα του. Ήταν 54 ετών.

    Ο ιατροδικαστής της κομητείας του Λος Άντζελες ανακοίνωσε αργότερα ότι ο ηθοποιός πέθανε από τις οξείες επιδράσεις της κεταμίνης.

    Η έκθεση αυτοψίας ανέφερε επίσης τον πνιγμό, τη στεφανιαία νόσο και τις επιδράσεις της βουπρενορφίνης, ενός συνθετικού οπιοειδούς που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του εθισμού, καθώς και άλλους παράγοντες που συνέβαλαν στον θάνατό του.
    Ο Πέρι - ο οποίος ήταν καθαρός από τα ναρκωτικά για 19 μήνες - βρισκόταν σε «θεραπεία έγχυσης κεταμίνης» τη στιγμή του θανάτου του, σύμφωνα με τη νεκροψία. Η τελευταία του θεραπεία έγινε μιάμιση εβδομάδα πριν από τον θάνατό του.

    Το αστυνομικό τμήμα του Λος Άντζελες επιβεβαίωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η έρευνα για τον θάνατό του έκλεισε.
    Πηγή: Protothema.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο