Πέμπτη, 23 Μαϊος 2024 22:30

Σελίν Ντιόν: Σπαρακτικό το τρέιλερ του ντοκιμαντέρ για τη ζωή της - «Αν δεν μπορώ να περπατήσω, θα μπουσουλήσω»

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Αγνώριστη η μεγάλη σταρ σε πλάνα που δείχνουν για πρώτη φορά τον αγώνα με την υγεία της

Την Πέμπτη 23 Μαΐου κυκλοφόρησε το επίσημο τρέιλερ για το «I Am: Celine Dion», ένα βιογραφικό ντοκιμαντέρ για την πορεία της Σελίν Ντιόν στη μουσική βιομηχανία, αλλά και τις δοκιμασίες που χρειάστηκε να αντιμετωπίσει, όπως τα τελευταία χρόνια, το Σύνδρομο του Δυσκίνητου Ανθρώπου (Stiff Person Syndrome) με το οποίο έχει διαγνωστεί.

Το κλιπ του Prime δείχνει τη μεγάλη σταρ όπως δεν την έχει ξαναδεί το κοινό της. Ξεκινάει με πλάνα από τα πρώτα της βήματα στο τραγούδι και καταλήγει στο σήμερα. Η Σελίν Ντιόν μιλάει στην κάμερα με δάκρυα στα μάτια.

Δείτε το βίντεο

«Η φωνή μου είναι ο μαέστρος της ζωής μου» ακούγεται να λέει η Ντιόν στο τρέιλερ. «Όταν η φωνή φέρνει χαρά, είσαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου. Χρειάζομαι το μουσικό μου όργανο» πρόσθεσε και ακολούθησε μια σύντομη υπενθύμιση για την ημέρα που η Ντιόν ανακοίνωσε ότι διαγνώστηκε με τη σπάνια νευρολογική διαταραχή.

«Βλέπω τη ζωή μου και αγαπάω κάθε κομμάτι της» συνέχισε στο τρέιλερ για να πει πιο μετά με δάκρυα στα μάτια: «Δεν είναι δύσκολο να κάνεις ένα σόου. Δύσκολο είναι να το ακυρώνεις».

Η κάμερα του ντοκιμαντέρ κατέγραψε μερικές από τις πιο δύσκολες στιγμές που βίωσε η Ντιόν το προηγούμενο διάστημα, ορισμένες από τις οποίες συμπεριλήφθηκαν και στο τρέιλερ. Όσο λέει για τη μάχη της με το σύνδρομο: «Δουλεύω σκληρά κάθε μέρα» παράλληλα το τρέιλερ δείχνει εικόνες της τραγουδίστριας να κάνει ασκήσεις. Το κλιπ προετοιμάζει τους θεατές ότι θα δουν τη μεγάλη σταρ σε στιγμές ψυχολογικής και σωματικής κατάρρευσης. «Μου λείπει πολύ ο κόσμος, μου λείπει» εξομολογείται κλαίγοντας η σπουδαία τραγουδίστρια. «Αν δεν μπορώ να τρέξω, θα περπατήσω κι αν δεν μπορώ να περπατήσω, θα μπουσουλήσω. Δεν θα σταματήσω» κατέληξε.

Η αποκάλυψή της με δάκρυα στα μάτια
Τον Δεκέμβριο του 2022, η Ντιόν απευθύνθηκε στους θαυμαστές της με δάκρυα στα μάτια, λέγοντας πως η ασθένεια που έχει είναι ανίατη και την ανάγκασε να ακυρώσει την ευρωπαϊκή της περιοδεία. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για την περιοδεία Courage World Tour, όπου ακυρώθηκαν οκτώ συναυλίες η οποίες ήταν προγραμματισμένες για το καλοκαίρι του 2023 (μεταξύ αυτών και η συναυλία της στην Ελλάδα στις 9 Ιουνίου 2023).

Το μήνυμα της Ντιόν στους θαυμαστές της
«Γεια σε όλους, λυπάμαι που άργησα τόσο καιρό να επικοινωνήσω μαζί σας. Μου λείπετε όλοι τόσο πολύ και ανυπομονώ να βρεθώ στη σκηνή και να σας μιλήσω από κοντά. Όπως γνωρίζετε, ήμουν πάντα ανοιχτό βιβλίο και δεν ήμουν έτοιμη να πω τίποτα πριν, αλλά είμαι έτοιμη τώρα. Αντιμετώπιζα προβλήματα με την υγεία μου εδώ και πολύ καιρό και ήταν πολύ δύσκολο για μένα να αντιμετωπίσω τις προκλήσεις μου και να μιλήσω για όλα όσα έχω περάσει. Πρόσφατα διαγνώστηκα με μια πολύ σπάνια νευρολογική διαταραχή που ονομάζεται Σύνδρομο του Δυσκίνητου Ανθρώπου και επηρεάζει 1/1.000.000.

Ενώ ακόμα μαθαίνουμε για αυτή τη σπάνια πάθηση, τώρα ξέρουμε ότι αυτό είναι που προκαλεί όλους τους σπασμούς που είχα. Δυστυχώς, αυτοί οι σπασμοί επηρεάζουν κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μου, προκαλώντας μερικές φορές δυσκολίες όταν περπατάω και δεν μου επιτρέπουν να χρησιμοποιώ τις φωνητικές μου χορδές για να τραγουδάω όπως είχα συνηθίσει.

Με πονάει που σας λέω σήμερα ότι αυτό σημαίνει ότι δεν θα είμαι έτοιμη να ξαναρχίσω την περιοδεία μου στην Ευρώπη τον Φεβρουάριο. Έχω μια μεγάλη ομάδα γιατρών που εργάζονται μαζί μου για να με βοηθήσουν να γίνω καλύτερα και τα πολύτιμα παιδιά μου που με στηρίζουν και με βοηθούν. Δουλεύω σκληρά με τον θεραπευτή μου καθημερινά για να ενισχύσω τη δύναμή μου και την ικανότητά μου να αποδίδω ξανά, αλλά πρέπει να ομολογήσω ότι ήταν ένας αγώνας. Το μόνο που ξέρω είναι ότι το τραγούδι είναι αυτό που έκανα σε όλη μου τη ζωή και είναι αυτό που μου αρέσει περισσότερο να κάνω.

Μου λείπετε τόσο πολύ, μου λείπει να σας βλέπω όλους στη σκηνή, δίνω πάντα το 100% όταν κάνω το σόου μου, αλλά η κατάστασή μου τώρα, δεν μου επιτρέπει να σας το δώσω αυτή τη στιγμή. Για να σας φτάσω ξανά, δεν έχω άλλη επιλογή από το να επικεντρωθώ στην υγεία μου αυτή τη στιγμή και ελπίζω ότι βρίσκομαι στον δρόμο προς την ανάκαμψη. Αυτό είναι το επίκεντρό μου και κάνω ό,τι μπορώ για να αναρρώσω».

Πηγή: Protothema.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-EPA/ ETIENNE LAURENT

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 23 Μαϊος 2024 20:33

Σχετικά Άρθρα

  • Η Σελίν Ντιόν έκανε την πρώτη της δημόσια εμφάνιση μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες και αποθεώθηκε
    Η Σελίν Ντιόν έκανε την πρώτη της δημόσια εμφάνιση μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες και αποθεώθηκε

    Η Σελίν Ντιόν, η οποία έχει διαγνωστεί με το σύνδρομο δύσκαμπτου ατόμου, έκανε την έκπληξη στο γκαλά Spirit of Life.

    Η Σελίν Ντιόν εξέπληξε τους καλεσμένους στο γκαλά Spirit of Life που διοργάνωσε το αντικαρκινικό ινστιτούτο City of Hope στο Λος Άντζελες, στις 22 Οκτωβρίου. Αυτή είναι η πρώτη εμφάνιση της 56χρονης τραγουδίστριας μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Το κοινό την υποδέχτηκε χειροκροτώντας όρθιο.

    Η ίδια ανέβηκε στη σκηνή για να απονείμει στον Τζέι Μαρσιάνο, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της AEG Presents, το βραβείο «Spirit of Life».

    «Είναι μεγάλη μου τιμή που βρίσκομαι εδώ απόψε, για να είμαι μέρος αυτής της υπέροχης και σημαντικής βραδιάς», είπε η Σελίν Ντιόν στο πλήθος. Επίσης αστειεύτηκε:

    «Είναι η πρώτη φορά που ανεβαίνω σε μια σκηνή από τότε που ανέβηκα σε εκείνον τον πύργο», αναφερόμενη στην performance της στον Πύργο του Άιφελ κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024.

    Η Σελίν Ντιόν, η οποία έχει διαγνωστεί με το σύνδρομο δύσκαμπτου ατόμου τα τελευταία δύο χρόνια, μιλώντας στη σκηνή εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της στη φιλανθρωπική οργάνωση City of Hope που έδωσε ελπίδα στους ασθενείς.

    «Παρέχει το πιο πολύτιμο αγαθό, παρέχει ελπίδα. Και ξέρω πόσο σημαντικό είναι αυτό. Ξέρω ότι στις υπέροχες ζωές μας, γεμάτες με χαρά, αγάπη και πρόσωπα της οικογένειάς μας, μπορεί να έρθουμε αντιμέτωποι με τεράστιες προκλήσεις, με μεγάλες δοκιμασίες για την πίστη και τη δύναμη. Για πολλούς από εμάς που το βιώνουμε αυτό, είναι μεγάλη χαρά και τιμή να βρισκόμαστε όλοι μαζί με όλους εσάς, εδώ, σε αυτήν την αίθουσα απόψε για να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να βοηθήσουμε με τη διάδοση αυτού του μεγάλου δώρου ελπίδας».

    Για την σπάνια αυτή εμφάνιση η τραγουδίστρια επέλεξε ένα στενό midi μαύρο φόρεμα, με έναν μεγάλο φιόγκο και δικτυωτή διαφάνεια στο ντεκολτέ.

    Πηγή: Grace - In.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-EPA/ ETIENNE LAURENT

  • Beatles: Νέο ντοκιμαντέρ από τον Μάρτιν Σκορσέζε εξετάζει μία ιστορική στιγμή του συγκροτήματος
    Beatles: Νέο ντοκιμαντέρ από τον Μάρτιν Σκορσέζε εξετάζει μία ιστορική στιγμή του συγκροτήματος

    Το Beatles ’64 θα κάνει πρεμιέρα στο Disney+ στις 29 Νοεμβρίου

    Ο Μάρτιν Σκορσέζε και ο Ντέιβιντ Τεντέσκι ενώνουν τις δυνάμεις τους για το νέο ντοκιμαντέρ «Beatles '64» το οποίο εξερευνά την εμβληματική πρώτη επίσκεψη των Beatles στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, στις 7 Φεβρουαρίου του 1964.
    Οι συντελεστές της ταινίας υπόσχονται μία μοναδική ματιά σε μία από τις πιο ιστορικές στιγμές του συγκροτήματος με αρχειακό υλικό που δεν έχει παρουσιαστεί ποτέ συμπεριλαμβανομένων πλάνων που έχουν καταγραφεί από τους διάσημους ντοκιμαντερίστες 'Αλμπερτ και Ντέιβιντ Μέισλες.
    Το υλικό έχει μετατραπεί σε 4K από την Park Road Post στη Νέα Ζηλανδία. Στις ζωντανές εμφανίσεις τους στο DC Coliseum, στην Ουάσινγκτον καθώς και στο «The Ed Sullivan Show» που καθήλωσαν περισσότερους από 73 εκατομμύρια τηλεθεατές, έχει γίνει επεξεργασία του ήχου ξανά από την WingNut Films και τον μουσικό παραγωγό Τζάιλς Μάρτι.

    Υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Τεντέσκι ο Πολ Μακάρτνεϊ και ο Ρίνγκο Σταρ μιλούν για τις στιγμές που βίωνε το συγκρότημα στα παρασκήνια ενώ συμμετέχουν και ως συμπαραγωγοί.

    Στο πλευρό του Σκορσέζε στην παραγωγή είναι επίσης ο γιος του Τζον Λένον και της Γιόκο Όνο, Σον, η Ολίβια Χάρισον, η Μάργκαρετ Μπόντε και οι Τζόναθαν Κλύντ, Τζεφ Τζόουνς και Μικέλα Μπίρντσλι.

    Σύμφωνα με το Deadline, το ντοκιμαντέρ «Beatles '64» θα προβάλλεται αποκλειστικά στο Disney+ από τις 29 Νοεμβρίου.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Σελίν Ντιόν: To άγνωστο παρασκήνιο από την εμφάνισή της στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι
    Σελίν Ντιόν: To άγνωστο παρασκήνιο από την εμφάνισή της στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι

    Το όνειρό της ήταν να τραγουδήσει στον Πύργο του Άιφελ χωρίς playback και αυτό που ακούσατε είναι η φωνή της, δήλωσε ο καλλιτεχνικός διευθυντής της τελετής έναρξης

    Το άγνωστο παρασκήνιο από την εμφάνιση της Σελίν Ντιόν στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι που συγκίνησε όλο τον πλανήτη, αποκάλυψε ο καλλιτεχνικός διευθυντής Τομά Ζολί.
    Όπως είπε οι πρόβες για την εμφάνιση της Σελίν Ντιόν στον πρώτο όροφο του Πύργου του Άιφελ και την ερμηνεία του «Hymne à L'Amour» της θρυλικής Εντίθ Πιαφ, πραγματοποιήθηκαν στις 3 τα ξημερώματα της παραμονής της τελετής έναρξης.

    «Όταν έφτασε της παρουσιάσαμε δύο επιλογές χώρου για την εμφάνισή της. Η πρώτη ήταν στο Τροκαντερό» είπε ο Ζολί με την Σελίν Ντίον να είναι κατηγορηματική.

    «Θα προσπαθήω αλλά εγώ θα τραγουδήσω εκεί πάνω ανεξάρτητα του αν θα φυσάει, θα χιονίζει ή θα βρεχει. Εγώ θα τραγουδήσω στον πρώτο όροφο του Πύργου του Άιφελ. Αυτή ήταν η αρχική σου ιδεά και είναι το όνειρο μου εδώ και παρά πολύ καιρό» ήταν η απάντηση που έδωσε η Καναδή τραγουδίστρια.

    Σύμφωνα με τον Ζολί «το όνειρό της ήταν να τραγουδήσει στον Πύργο του Άιφελ χωρίς playback και αυτό που ακούσατε είναι η φωνή της. Αυτό που είδατε είναι μια σιδηρά κυρία πάνω σε μια δεύτερη "σιδηρά κυρία" όπως ο Πύργος του Άιφελ».
    Πηγή: Protothema.gr
  • Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 – Σελίν Ντιόν: «Είμαι χαρούμενη που επέστρεψα»
    Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 – Σελίν Ντιόν: «Είμαι χαρούμενη που επέστρεψα»

    Υπενθυμίζεται ότι η Σελίν Ντιόν, που εμφανίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, δίνει μάχη με το σύνδρομο stiff person.

    Μία από τις καλύτερες στιγμές της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024, που έγινε το βράδυ της Παρασκευής (26/7) στο Παρίσι, ήταν η εμφάνιση της Σελίν Ντιόν στον Πύργο του Άιφελ, κλείνοντας έτσι το τετράωρο και πλέον σόου.

    Συγκεκριμένα, η Σελίν Ντιόν παλεύει με το σύνδρομο stiff person, μια σπάνια νευρολογική πάθηση που προκαλεί σπασμούς, μυϊκή ακαμψία και αυξημένη ευαισθησία σε ερεθίσματα, όπως ο ήχος και τα φώτα. Αυτοί οι σπασμοί μπορεί να είναι αρκετά ισχυροί για να σπάσουν τα οστά και οποιαδήποτε πτώση μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρό τραυματισμό, λένε οι ειδικοί.

    Το σύνδρομο stiff person είναι πολύ σπάνιο καθώς, όπως αναφέρει το CNN, ένα στο 1 εκατομμύριο άτομα το αναπτύσσουν και οι περισσότεροι γενικοί νευρολόγοι θα δουν μόνο μία ή δύο περιπτώσεις κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Η πάθηση μπορεί να αναπτυχθεί σε οποιαδήποτε ηλικία και έχει διαπιστωθεί ότι επηρεάζει διπλάσιο αριθμό γυναικών από ό,τι ανδρών.

    Η ακριβής αιτία του συνδρόμου stiff person δεν είναι σαφής, αλλά έρευνες έχουν δείξει ότι μπορεί να οφείλεται σε μια αυτοάνοση αντίδραση στον εγκέφαλο και στον νωτιαίο μυελό. Τα παυσίπονα, τα αγχολυτικά φάρμακα και τα μυοχαλαρωτικά μπορούν να αποτελέσουν μέρος της θεραπείας για τη νόσο αυτή, ενώ ένα νέο φάρμακο έχει πρόσφατα προωθηθεί με ταχείς ρυθμούς για ανάπτυξη από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ.

    Πάντως, η Σελίν Ντιόν είναι αισιόδοξη για την ανάρρωσή της, επαινώντας πρόσφατα τον γιατρό της και λέγοντας ότι ο φόβος της για την κατάστασή της έχει αντικατασταθεί από την ελπίδα. Η ερμηνεία της με το «L'Hymne à l'amour» έκλεισε την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 με εντυπωσιακό τρόπο. Ντυμένη στα λευκά, η ερμηνεία της προκάλεσε ανατριχίλα καθώς γύρισε τα χρόνια πίσω και η απίστευτη φωνή της αντηχούσε κατά μήκος του Σηκουάνα.

    Το μήνυμα μετά την εμφάνισή της στην τελετή έναρξης

    Αμέσως μετά την εμφάνισή της στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 στο Παρίσι, η Σελίν Ντιόν εξέφρασε τη χαρά της που «επέστρεψε σε μια από τις τις αγαπημένες της πόλεις».

    Χαρακτηριστικά, σε σχετική ανάρτησή της στο Χ η Σελίν Ντιόν έγραψε: «Είναι τιμή μου που εμφανίστηκα απόψε στην τελετή έναρξης του Ολυμπιακών Αγώνων 2024, στο Παρίσι, και είμαι τόσο χαρούμενη που επέστρεψα σε μια από τις αγαπημένες μου πόλεις! Πάνω απ' όλα, είμαι τόσο χαρούμενη που γιορτάζω αυτούς τους καταπληκτικούς αθλητές, με όλες τους τις ιστορίες θυσίας και αποφασιστικότητας, πόνου και επιμονής. Όλοι σας έχετε επικεντρωθεί τόσο πολύ στο όνειρό σας, και είτε πάρετε μετάλλιο είτε όχι, ελπίζω ότι η παρουσία σας εδώ σημαίνει ότι το όνειρό σας έγινε πραγματικότητα! Θα πρέπει να είστε όλοι τόσο περήφανοι, ξέρουμε πόσο σκληρά δουλέψατε για να γίνετε οι καλύτεροι των καλύτερων. Μείνετε συγκεντρωμένοι, συνεχίστε, η καρδιά μου είναι μαζί σας!».

    Πηγή: iEidiseis.gr

  • H Σελίν Ντιόν θα τραγουδήσει στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων - Το τεράστιο ποσό που θα λάβει
    H Σελίν Ντιόν θα τραγουδήσει στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων - Το τεράστιο ποσό που θα λάβει

    Τρία χρόνια μετά, η μεγάλη σταρ της μουσικής ανεβαίνει ξανά στη σκηνή

    Η Σελίν Ντιόν υποσχέθηκε στους εκατομμύρια θαυμαστές της ότι θα επιστρέψει στη σκηνή παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει και όλα δείχνουν πως το μεγάλο come back της σταρ, θα γίνει στο πλαίσιο της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων.
    Σύμφωνα με το Page Six, επιβεβαιώνεται η είδηση που διέρρευσε τα τελευταία εικοσιτετράωρα, με αφορμή την άφιξη της τραγουδίστριας στο Παρίσι. Δημοσίευμα του πρακτορείου αναφέρει ότι η Ντιόν θα πει ένα τραγούδι στην τελετή έναρξης, ύστερα από τρία χρόνια αποχής, λόγω της μάχης της με το Σύνδρομο του Δυσκίνητου Ανθρώπου.
    Μαθεύτηκε ακόμη, αυτή τη φορά κατά πληροφορίες του TMZ, ότι αν και θα πει ένα κομμάτι, θα λάβει το τεράστιο ποσό των 2 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Η Ντιόν εθεάθη να κάνει check-in στο ξενοδοχείο Royal Monceau στο Παρίσι τη Δευτέρα.

    Η 56χρονη τραγουδίστρια, φορούσε ένα υπερμεγέθες μαύρο σακάκι και ένα κομψό φαρδύ παντελόνι.
    Σε πρόσφατες δηλώσεις της τόνισε ότι επιθυμεί να επιστρέψει στις ζωντανές εμφανίσεις, αλλά όταν τη ρωτούσαν σχετικά με τις φήμες ότι θα τραγουδήσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες, δεν έδινε καμία απάντηση στους δημοσιογράφους.
    Στο πρόσφατο ντοκιμαντέρ της με τίτλο «Ι am Celine Dion», είχε αναφέρει με δάκρυα στα μάτια: «Όταν προσπαθώ να τραγουδήσω, οι πνεύμονές μου είναι εντάξει. Αυτό που υπάρχει μπροστά τους όμως, είναι τόσο άκαμπτο λόγω του συνδρόμου που έχω, που δεν μπορώ. Και μου είναι πολύ δύσκολο να το ακούω και να σας το δείχνω».

    Το ντοκιμαντέρ επιδοκιμάστηκε από τους κριτικούς και κατέγραψε σε περισσότερο από έναν χρόνο γυρισμάτων, τη σταρ καθώς παλεύει να συνεχίσει τη ζωή και την καριέρα της, εν μέσω της διάγνωσής της.

    Έκανε κρυφά πρόβες για να επιστρέψει στις ζωντανές εμφανίσεις

    Η Σελίν Ντιόν κάνει κρυφά πρόβες για μια εντυπωσιακή επιστροφή στο Λας Βέγκας, εν μέσω της μάχης της με το Σύνδρομο του Δυσκίνητου Ανθρώπου που της προκάλεσε προβλήματα στη φωνή της, σύμφωνα με τη Sun.

    Η 56χρονη τραγουδίστρια, της οποίας η οδυνηρή μάχη με το σύνδρομο που προκαλεί σοβαρούς σπασμούς καταγράφηκε στο ντοκιμαντέρ «I Am: Celine Dion», λέγεται ότι ετοιμάζεται για 70λεπτες συναυλίες μετά από διάλειμμα 4 χρόνων.

    Πηγές ανέφεραν στην αμερικανική Sun ότι η Ντιόν θα επιστρέψει στη σκηνή αυτό το φθινόπωρο και είναι πιθανό να πραγματοποιήσει περιορισμένο αριθμό εμφανίσεων στο Resorts World Theatre, τον Νοέμβριο του 2024.
    Επίσης, φέρεται να υπάρχουν σχέδια για να μετατεθούν οι συναυλίες σε μεταγενέστερες ημερομηνίες, αν η σταρ αντιμετωπίσει προβλήματα υγείας.

    Η πηγή δήλωσε: «Η Σελίν θα επιστρέψει στις ζωντανές εμφανίσεις. Προς το παρόν είναι μυστικό, αλλά αναμένεται ανακοίνωση. Η Σελίν έχει δεσμευθεί ότι να τραγουδήσει ξανά μπροστά σε κοινό τον Νοέμβριο. Έχει δουλέψει απίστευτα σκληρά για να επιστρέψει σε ένα σημείο όπου μπορεί να τραγουδάει καλά για κάποια ώρα. Πιστεύει ότι είναι έτοιμη να τραγουδήσει για πάνω από μία ώρα».

    «Η επιθυμία της να επιστρέψει και να διασκεδάσει ήταν μια τεράστια κινητήρια δύναμη στις μάχες για την υγεία της. Δεν το έβαλε ποτέ κάτω και δούλευε κρυφά επί μήνες για τη φωνητική της δύναμη και τον έλεγχο της φωνής της», σημείωσε η πηγή.

    Πρόσθεσε, επίσης, ότι ξεκίνησε με μικρές συνεδρίες με μουσικούς στο σπίτι της και τώρα είναι σε θέση να τραγουδήσει «πολλά τραγούδια στη σειρά» μετά από οκτώ μήνες θεραπείας. Η πηγή δήλωσε ότι η σταρ έχει την «πλήρη υποστήριξη» του διοργανωτή συναυλιών AEG.

    Η Ντιόν πραγματοποίησε την τελευταία της συναυλία κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας περιοδείας της «Courage» στο Νιου Τζέρσεϊ στις 8 Μαρτίου 2020. Στη συνέχεια ακύρωσε την περιοδεία της εν μέσω της πανδημίας του Covid.
    Πηγή: Protothema.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-EPA/ ETIENNE LAURENT
  • 5 πράγματα που αποκαλύφθηκαν από το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ της Σελίν Ντιόν
    5 πράγματα που αποκαλύφθηκαν από το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ της Σελίν Ντιόν

    Οι υψηλές δόσεις ηρεμιστικών, τα ψέματα που αναγκάστηκε να πει, το κολιέ της Μαρίας Κάλλας, οι ροκ τραγουδιστές και η επιμονή να ανέβει και πάλι στη σκηνή

    «Η φωνή μου ήταν ο μαέστρος της ζωής μου», λέει η Σελίν Ντιόν στο νέο της ντοκιμαντέρ, «I Am: Celine Dion». Για περισσότερα από τριάντα χρόνια, η Καναδή τραγουδίστρια μαγεύει το κοινό σε όλο τον κόσμο, εκπληρώνοντας ένα όνειρο που είχε από την παιδική της ηλικία.
    Το 2023, η Ντιόν αναγκάστηκε να βάλει αυτά τα όνειρα στην αναμονή, ακυρώνοντας όλες τις ημερομηνίες της περιοδείας της, αφού αποκάλυψε στους θαυμαστές της ότι είχε διαγνωστεί με το Σύνδρομο του Δυσκίνητου Ανθρώπου. Επί 17 χρόνια, παρουσίαζε σπασμούς που προβλημάτιζαν πολλούς γιατρούς. Αυτοί οι σπασμοί επηρέαζαν τη φωνή της, προκαλώντας αλλαγές στο τονικό ύψος και απώλεια του ελέγχου των φωνητικών χορδών της. «Τώρα ξέρουμε ότι αυτό είναι που προκαλούσε όλους τους σπασμούς», δήλωσε η σταρ σε ένα βίντεο 2022 και πρόσθεσε: «Δυστυχώς, αυτοί οι σπασμοί επηρεάζουν κάθε πτυχή της καθημερινής μου ζωής».
    ο «I Am: Celine Dion» προσφέρει μια ματιά στην προσωπική μάχη της Ντιόν με την ασθένεια, παρουσιάζοντας την καθημερινότητά της τον τελευταίο χρόνο, καθώς εργάζεται για την επιστροφή της στη σκηνή. Το ντοκιμαντέρ συνδυάζει το χαρακτηριστικό της χιούμορ με στιγμές ευαλωτότητας, όπως μια ξενάγηση στην αποθήκη με τα διάσημα ρούχα της και μια ειλικρινή προσέγγιση στις νέες ρουτίνες της. Καταγράφει ακόμη και ένα σοβαρό επεισόδιο των σπασμών της, παρέχοντας μια αφιλτράριστη ματιά στις προκλήσεις της.

    Ακολουθούν πέντε πράγματα που μάθαμε για τη σπουδαία ερμηνεύτρια από το «I Am: Celine Dion», το οποίο είναι διαθέσιμο για streaming στο Amazon Prime.

    1. Η Σελίν Ντιόν ήταν συντετριμμένη που έπρεπε να ακυρώσει συναυλίες

    Η Ντιόν ήταν συγκινημένη καθώς εξομολογήθηκε ότι μαζί με την ομάδα της είχαν παραπλανήσει τους θαυμαστές της σχετικά με τους λόγους για τους οποίους ακύρωσε συναυλίες, ενώ αντιμετώπιζε κρυφά το Σύνδρομο του Δυσκίνητου Ανθρώπου. Είχαν ισχυριστεί ότι είχε ιγμορίτιδα ή ωτίτιδα, γεγονός που δυσκόλευε τη σταρ να είναι ειλικρινής με τους υποστηρικτές της, σχετικά με την αδυναμία της να εμφανιστεί. Η Ντιόν εξέφρασε στο ντοκιμαντέρ την άποψη ότι το βάρος αυτών των ψεμάτων την είχε συντρίψει. Κατά τη διάρκεια των εμφανίσεων της, αποκάλυψε δε, ότι όπου δυσκολευόταν με τα φωνητικά της, συχνά έδειχνε το μικρόφωνο στο κοινό, ενθαρρύνοντάς το να τραγουδήσει στη θέση της.
    2. Προσπαθούσε να «ξεγελάσει» το πρόβλημα με ισχυρά ηρεμιστικά

    Η Σελίν Ντιόν προσπάθησε να διαχειριστεί την ασθένειά της παίρνοντας υψηλές δόσεις Valium, αλλά διαπίστωσε ότι η επίδρασή του μειωνόταν μεταξύ της λήψης του στα παρασκήνια και της εμφάνισής της στη σκηνή. Ομολόγησε ότι βασιζόταν σε ισχυρά ηρεμιστικά για να λειτουργήσει, αυξάνοντας τελικά την πρόσληψή τους σε υπερβολικό επίπεδο. Η Ντιόν αναγνώρισε τη σοβαρότητα της κατάστασης, σημειώνοντας ότι μια τόσο υψηλή δόση θα μπορούσε να είναι μοιραία, δηλώνοντας: «Δεν θέλω να ακουστώ δραματική, αλλά θα μπορούσα να είχα πεθάνει».
    3. Φοράει ένα κολιέ της Μαρίας Κάλλας για δύναμη

    Σε μια συγκινητική σκηνή του ντοκιμαντέρ, η Ντιόν παρουσίασε ένα κολιέ με γούρια που ήταν δώρο από τον εκλιπόντα σύζυγό της, Ρενέ Ανζελίλ. Ενώ η ταινία σπάνια καταγράφει την Ντιόν να μιλάει για τον Ανζελίλ χωρίς να συγκινείται, έλαμψε ολόκληρη όταν μοιράστηκε ότι η σημασία του κολιέ προερχόταν από την προηγούμενη ιδιοκτήτριά του, τη θρυλική τραγουδίστρια της όπερας Μαρία Κάλλας. Η Σελίν ανέφερε ότι φοράει το συγκεκριμένο κολιέ για δύναμη. Ο θαυμασμός της για την Κάλλας είναι γνωστός, όπως αντικατοπτρίζεται στο άλμπουμ της D'elles του 2007, το οποίο περιλαμβάνει το «La diva», έναν φόρο τιμής στην κορυφαία Ελληνίδα υψίφωνο του 20ού αιώνα.
    4. Ζηλεύει τους ροκ τραγουδιστές

    Όπως αναφέρει στο ντοκιμαντέρ, ενώ ετοιμαζόταν να γυρίσει μια συνέντευξη για το «John Farnham: Finding the Voice», η Σελίν Ντιόν παρακολούθησε μια παλιά παράσταση του Τζον Φάρναμ σε έναν φορητό υπολογιστή. Σχολίασε τη φωνή του, εκφράζοντας τη ζήλια της προς τους ροκ τραγουδιστές ("σούπερ κουλ άνθρωποι", όπως τους περιγράφει) που μπορούν να διασκεδάζουν μέχρι αργά, να πίνουν, να καπνίζουν και να ξυπνούν με τέλεια βραχνή φωνή. «Εγώ πίνω νερό και κοιμάμαι 12 ώρες», αστειεύτηκε. Η Ντιόν έχει ονομάσει τον Φάρναμ ως έναν από τους αγαπημένους της τραγουδιστές όλων των εποχών και οι δυο τους ερμήνευσαν μαζί το διάσημο τραγούδι του «You're the Voice» στη σκηνή το 2018. Σε πρόσφατη συνέντευξή της στην αυστραλιανή εκπομπή Sunrise, η Ντιόν επισήμανε: «Είναι προφητικό το γεγονός ότι ερμήνευσα το "You're the Voice" μαζί του και μετά έχασα τη φωνή μου».
    5. Εργάζεται σκληρά για να επιστρέψει στη σκηνή

    Καθ' όλη τη διάρκεια του ντοκιμαντέρ, η σπουδαία Ντιόν εμφανίζεται να ζεσταίνει τις φωνητικές της χορδές, προσπαθώντας να επιστρέψει στη σκηνή. Διανθισμένο με αποσπάσματα από προηγούμενες εμφανίσεις της, γίνεται φανερό ότι πρέπει να ξαναμάθει πώς να κινείται και να τραγουδάει, ωστόσο έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο τα τελευταία χρόνια. Οι κάμερες την κατέγραψαν σε ένα στούντιο να ηχογραφεί το «Love Again» από την ομώνυμη ρομαντική κωμωδία του 2023, στην οποία επίσης πρωταγωνιστεί. Μετά από μερικές απογοητευτικές λήψεις, εξέφρασε την επιθυμία της: «Θέλω να μπορώ να τραγουδάω με χαρά, χωρίς να σκέφτομαι».
    Πηγή: Protothema.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-EPA/ ETIENNE LAURENT
  • Σελίν Ντιόν: Αποκάλυψε ότι έπασχε από το Σύνδρομο Δυσκίνητου Ανθρώπου για 17 χρόνια πριν το μοιραστεί δημοσίως
    Σελίν Ντιόν: Αποκάλυψε ότι έπασχε από το Σύνδρομο Δυσκίνητου Ανθρώπου για 17 χρόνια πριν το μοιραστεί δημοσίως

    Η τραγουδίστρια μίλησε για πρώτη φορά για τη διάγνωσή της με την αυτοάνοση νευρολογική διαταραχή το 2022

    Η Σελίν Ντιόν αποκάλυψε ότι πάλευε με το Σύνδρομο του Δυσκίνητου Ανθρώπου για 17 ολόκληρα χρόνια πριν το μοιραστεί δημοσίως.
    Η 56χρονη τραγουδίστρια εξομολογήθηκε ότι έπασχε από τη σπάνια αυτοάνοση νευρολογική διαταραχή το 2022. Όμως, εκμυστηρεύτηκε ότι τελικά πάλευε κρυφά με την πάθηση για σχεδόν δύο δεκαετίες, πριν αποφασίσει να μιλήσει στον κόσμο γι' αυτήν.
    Κατά τη διάρκεια ενός κλιπ από την επερχόμενη συνέντευξή της με την παρουσιάστρια της εκπομπής Today», Χόντα Κοτμπ, η Ντιόν περιέγραψε λεπτομερώς τον πόνο που ένιωθε κρύβοντας την πάθησή της από τους θαυμαστές της.

    Δείτε το βίντεο
    Περιέγραψε ότι το να το κρατάει κρυφό από «τους ανθρώπους που την έφτασαν εκεί που ήταν ένα τεράστιο βάρος», εξηγώντας ότι ένιωθε σαν να έπρεπε να συμπεριφέρεται σαν «ήρωας ενώ κατά βάθος ένιωθε ότι το σώμα της την εγκατέλειπε». Επίσης, εξήγησε ότι όταν άρχισε να συνειδητοποιεί ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, δεν «αφιέρωσε χρόνο» για να καταλάβει τι συνέβαινε.

    Επιπλέον, θυμήθηκε ότι έδινε μάχη με την πάθηση ενώ ο σύζυγός της, Ρενέ Ανζελίλ, αντιμετώπιζε τα δικά του προβλήματα υγείας. Πέθανε τελικά από καρκίνο του λάρυγγα το 2016.

    «Δεν ξέραμε τι συνέβαινε [με μένα]», είπε η Καναδή σταρ. «Δεν αφιέρωσα χρόνο... Έπρεπε να είχα σταματήσει, να είχα πάρει τον χρόνο να το καταλάβω. Και σαν να μην έφτανε αυτό, και ο σύζυγός μου πάλευε για τη δική του ζωή».

    Μετά τον θάνατό του, η Ντιόν δήλωσε ότι δυσκολεύτηκε να ισορροπήσει ανάμεσα στην ανατροφή των παιδιών της (του 23χρονου Ρενέ-Τσαρλς και των 13χρονων διδύμων Νέλσον και Έντι), την καριέρα της και την επιδείνωση της υγείας της, που κρατούσε μυστική από το κοινό.
    «Έπρεπε να μεγαλώσω τα παιδιά μου, έπρεπε να κρυφτώ, έπρεπε να προσπαθήσω να γίνω ηρωίδα - ενώ ένιωθα το σώμα μου να με εγκαταλείπει», συνέχισε. «[Κρατιόμουν] από τα δικά μου όνειρα».
    Αλλά είπε ότι το «ψέμα» τελικά έγινε «πάρα πολύ», προσθέτοντας: «Το ψέμα για μένα ήταν... Το βάρος ήταν πάρα πολύ μεγάλο. Το να λέω ψέματα στους ανθρώπους που με έφτασαν εκεί που είμαι σήμερα, δεν μπορούσα να το κάνω άλλο».

    «Δεν μπορούσα να το κάνω αυτό πια», τόνισε η Ντιόν.

    Μετά την προβολή του σύντομου βίντεο από την επερχόμενη συνέντευξη στην εκπομπή «Today» το πρωί της Δευτέρας (09/06), η παρουσιάστρια ανέλυσε τη συζήτησή της με την τραγουδίστρια.

    «Το είχε για 17 χρόνια και δεν ήξερε τι συνέβαινε και ανησυχούσε», μοιράστηκε η Κοτμπ και συμπλήρωσε: «Η φωνή της είχε χαθεί, το σώμα της την εγκατέλειπε, σκόνταφτε και έπεφτε, όλα αυτά συνέβαιναν».

    Ενώ η παρουσιάστρια είπε ότι η Ντιόν «παραλίγο να πεθάνει από αυτό», επέμεινε ότι είναι στον δρόμο της ανάρρωσης πλέον.
    Πηγή: Protothema.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-EPA/ ETIENNE LAURENT
  • «Τότε που Θάψαν τον Ερμή»: Ντοκιμαντέρ Μαθητών του Γυμνασίου Πελοπίου
    «Τότε που Θάψαν τον Ερμή»: Ντοκιμαντέρ Μαθητών του Γυμνασίου Πελοπίου

    Το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ «Τότε που θάψαν τον Ερμή», παρουσιάζει πως κρύφτηκε ο Ερμής και άλλα αγάλματα στο Παλαιό Μουσείο Ολυμπίας τον Νοέμβριο του 1940, μέσα από αρχειακό υλικό και προσωπικές μαρτυρίες και δημιουργήθηκε από τους μαθητές και τις μαθήτριες του Γυμνασίου Πελοπίου. Συμμετείχε στην ενότητα "τα μικρά του ΑΓΩΝΑ", στο 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαιολογικού και Πολιτιστικού Ντοκιμαντέρ ΑΓΩΝ που διεξήχθη στις 20-25 Μαΐου, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος.

    Προβλήθηκε το Σάββατο, 24/5 και το παρουσίασαν ο σκηνοθέτης Βασίλης Κοσμόπουλος, η μαθήτρια Μαρία Βασιλοπούλου και οι εκπαιδευτικοί Τάκης Γεωργακόπουλος και Αργυρώ Σαρρή. Προβλήθηκαν 61 ταινίες από 22 χώρες που επιλέχθηκαν ενώ οι συμμετοχές που υποβλήθηκαν άγγιξαν τις 1.250 από 100 χώρες.

    Την Κυριακή, στην Τελετή Απονομής το ντοκιμαντέρ τιμήθηκε με "Εύφημο Μνεία" για το πως η μνήμη περνά από γενιά σε γενιά Ιστορίες που γίνονται σενάρια για μελλοντικούς Κινηματογραφιστές. Το βραβείο παρέλαβε εκ μέρους της ομάδας ο Σκηνοθέτης Βασίλης Κοσμόπουλος

    Το ντοκιμαντέρ δημιουργήθηκε με τη συνεχή βοήθεια του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους σε μια διαδικασία που κράτησε ένα χρόνο. Στο πλαίσιο του 25ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και Νέους πραγματοποιήθηκε εργαστήριο μιας βδομάδας, με τον σκηνοθέτη κ. Βασίλη Κοσμόπουλο, ο οποίος ασχολείται συστηματικά, πολλά χρόνια, με την έρευνα για την επιχείρηση απόκρυψης των αρχαιοτήτων και την στάση των δυνάμεων κατοχής απέναντι στους πολιτιστικούς θησαυρούς της χώρας στο πλαίσιο ανάπτυξης σχεδίου ντοκιμαντέρ. Σε αυτό το εργαστήριο οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου Πελοπίου γνώρισαν την επιστημονική έρευνα, την κινηματογραφική αφήγηση, τις τεχνικές οπτικοακουστικής καταγραφής της προφορικής ιστορίας και ενσωμάτωσης της πληροφορίας στην διαδικασία δημιουργίας ενός ντοκιμαντέρ, με αφορμή την σημαντική για την τοπική – και όχι μόνο – ιστορία αυτή και αρχίζει η δουλειά…

    Ο κ. Κοσμόπουλος τους παρουσίασε το επιστημονικό πλαίσιο του θέματος και τα σπάνια τεκμήρια από την Απόκρυψη στην Αρχαία Ολυμπία όπου σώζονται τα ονόματα 43 ντόπιων εργατών και τεχνιτών που συνέδραμαν τους αρχαιολόγους και ξεκίνησε η δύσκολη διαδικασία της έρευνας για την ανίχνευση προφορικών μαρτυριών.

    Τον Ιούνιο 2023 έγιναν τα γυρίσματα στο χώρο του Παλαιού και του Νέου Μουσείου της Αρχαίας Ολυμπίας με εμψύχωση από τους σκηνοθέτες Βασίλη Κοσμόπουλο και Πέτρο Κολοτούρο και ακολούθησε μεγάλη συζήτηση για το μοντάζ και την τελική μορφή της ταινίας. Σε όλο αυτό το διάστημα η συνεργασία ήταν συνεχής μέσω τηλεδιασκέψεων.
    Το ντοκιμαντέρ προβλήθηκε για πρώτη φορά στο 26 Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους.

    ermis pelopio doc 2

    ermis pelopio doc 3

    (Δελτίο Τύπου)

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο