Life & Style

Η συνταγή της ημέρας: Κέικ με μπανάνες, φουντούκι και σοκολάτα

Η συνταγή της ημέρας: Κέικ με μπανάνες, φουντούκι και σοκολάτα

Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty

Όποιος δεν έχει δοκιμάσει από αυτό το κέικ , απλά χάνει…Ένα κέικ με συγκλονιστική σπογγώδη υφή , αρκετή υγρασία , άρωμα μπανάνας και συνδυασμό φουντουκιού-σοκολάτας , ένα κέικ που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους , ένα κέικ που συνοδεύει το πρωινό, το κολατσιό, το τσάι ή τον καφέ, ένα κέικ που δεν υπάρχει περίπτωση να μείνει για την επόμενη μέρα... ούτε ψίχουλό του  δε μένει για την επόμενη μέρα, σας το εγγυώμαι. Η κατασκευή του απλή και η επιτυχία του σίγουρη. Δεν έχετε παρά να προμηθευτείτε τα υλικά και να το δοκιμάσετε σήμερα κι όλας…
Δείτε το :

keik mpanana foyntoyki1

Υλικά :

130 γρ. μαργαρίνη
200 γρ. ζάχαρη
3 μεγάλα αυγά
3 ώριμες μπανάνες
350 γρ. κοκ. φαρίνα
1 κ.γλ. μπέικιν
100 γρ. σταγόνες σοκολάτας
1 χούφτα (γεμάτη) χοντροτριμμένα φουντούκια

keik mpanana foyntoyki2keik mpanana foyntoyki3keik mpanana foyntoyki4
keik mpanana foyntoyki5keik mpanana foyntoyki6keik mpanana foyntoyki7
keik mpanana foyntoyki8keik mpanana foyntoyki9keik mpanana foyntoyki10
keik mpanana foyntoyki11keik mpanana foyntoyki12keik mpanana foyntoyki13
Εκτέλεση :

-Σε ένα μπωλ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και προσθέτουμε το φουντούκι και τις σταγόνες σοκολάτας. Ανκατεύουμε με ένα κουτάλι .
-Σε ένα βαθύ πιάτο λιώνουμε τις μπανάνες με το πιρούνι ώστε να σχηματίσουμε ένα παχύ πουρέ.
-Στο μπωλ του μίξερ χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά . Όταν το μίγμα ομογενοποιηθεί , προσθέτουμε τον πουρέ μπανάνας και χτυπάμε άλλο λίγο με το μίξερ . Αδειάζουμε τότε σε τρεις δόσεις το μίγμα του αλευριού στο παραπάνω μίγμα και το ενσωματώνουμε με μια σπάτουλα κάνοντας κυκλικές κινήσεις . Όταν ενωθούν τα υλικά , αδειάζουμε το μίγμα του κέικ σε καλά βουτυρωμένη φόρμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο , στην κάτω σχάρα για 40-45 λεπτά . Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το σχήμα της φόρμας : Αν έχει μεγαλύτερη διάμετρο , θα είναι πιο ρηχή , οπότε θέλει λιγότερο ψήσιμο (γύρω στα 40λεπτά) , ενώ αν έχει πιο μικρή διάμετρο , θα είναι πιο βαθιά οπότε θα χρειάζεται λίγο παραπάνω ψήσιμο . Γι΄αυτό απαραίτητα κάνουμε το τέστ με τη λάμα του μαχαιριού . Όταν ψηθεί το κέικ , περιμένουμε 5 λεπτά να σταθεί και το ξεφορμάρουμε με προσοχή πάνω σε σχάρα όπου το αφήνουμε να κρυώσει . Στη συνέχεια το μεταφέρουμε στην πιατέλα μας και είναι έτοιμο να το κόψουμε σε κομμάτια και να το σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις


tsoukalas popup mobile
tsoukalas popup

tsoukalas popup mobile
tsoukalas popup