Παρασκευή, 31 Μαϊος 2024 22:33

«Έσπασε» το ρεκόρ δημοπρασιών των Beatles η κιθάρα του Τζον Λένον από το άλμπουμ «Help!»

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Η 12χορδη Framus Hootenanny του θρυλικού Τζον Λένον (John Lennon) πωλήθηκε στη τιμή-ρεκόρ των 2,9 εκατομμυρίων δολαρίων και έγινε η πιο ακριβή κιθάρα των Beatles που βγήκε σε δημοπρασία.

Το σπάνιο γερμανικής κατασκευής όργανο που χρησιμοποιήθηκε στην ηχογράφηση του άλμπουμ αλλά και της συνοδευτικής ταινίας «Help!» των Beatles το 1965, ήταν χαμένο για περισσότερα από 50 χρόνια, όπως αναφέρει ο Guardian. Ο Λένον το χάρισε στον Σκοτσέζο τραγουδοποιό Γκόρντον Ουάλερ (Gordon Waller) των Peter and Gordon, ο οποίος με την σειρά του το έδωσε σε έναν από τους μάνατζερ του συγκροτήματος.

Μετά από αρκετές δεκαετίες οι νέοι ιδιοκτήτες ενός σπιτιού στην εξοχή το ανακάλυψαν στην σοφίτα κατά την διάρκεια της μετακόμισής τους και το έθεσαν σε δημοπρασία με αρχική εκτίμηση μεταξύ 485.000 και 647.000 λιρών.

Η κιθάρα αγοράστηκε με τηλεφωνική προσφορά στο Hard Rock Cafe της Νέας Υόρκης σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών Julien's Auctions.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που έχουμε την τιμή να πετύχουμε ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ με την πώληση της χαμένης κιθάρας Hootenanny του Τζον Λένον. Αυτή η κιθάρα δεν είναι μόνο ένα κομμάτι της μουσικής ιστορίας αλλά και ένα σύμβολο της διαχρονικής κληρονομιάς του» δήλωσε ο Ντέιβιντ Γκούντμαν (David Goodman) διευθύνων σύμβουλος του οίκου.

Οι νότες της κιθάρας, οι οποίες κατασκευάστηκαν από την εταιρεία Framus στις αρχές της δεκαετίας του 1960, ακούστηκαν στην ταινία «Help!» όταν το κορυφαίο συγκρότημα ερμήνευε το «You've Got to Hide Your Love Away». Χρησιμοποιήθηκε επίσης κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων των τραγουδιών «Help!», «It's Only Love», «I've Just Seen a Face», «Girl», καθώς του «Norwegian Wood» δια χειρός Τζορτζ Χάρισον (George Harrison).

Ο συνιδρυτής και εκτελεστικός διευθυντής του οίκου, Ντάρρεν Ζυλιέν (Darren Julien) δήλωσε ότι όταν είχε ταξιδέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο για να ελέγξει την ταυτότητα του πολύτιμου αντικειμένου διέσωσε την θήκη του η οποία είχε πεταχτεί σε έναν κάδο απορριμμάτων.

Πηγή: Ethnos.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 31 Μαϊος 2024 19:52

Σχετικά Άρθρα

  • Beatles: Νέο ντοκιμαντέρ από τον Μάρτιν Σκορσέζε εξετάζει μία ιστορική στιγμή του συγκροτήματος
    Beatles: Νέο ντοκιμαντέρ από τον Μάρτιν Σκορσέζε εξετάζει μία ιστορική στιγμή του συγκροτήματος

    Το Beatles ’64 θα κάνει πρεμιέρα στο Disney+ στις 29 Νοεμβρίου

    Ο Μάρτιν Σκορσέζε και ο Ντέιβιντ Τεντέσκι ενώνουν τις δυνάμεις τους για το νέο ντοκιμαντέρ «Beatles '64» το οποίο εξερευνά την εμβληματική πρώτη επίσκεψη των Beatles στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, στις 7 Φεβρουαρίου του 1964.
    Οι συντελεστές της ταινίας υπόσχονται μία μοναδική ματιά σε μία από τις πιο ιστορικές στιγμές του συγκροτήματος με αρχειακό υλικό που δεν έχει παρουσιαστεί ποτέ συμπεριλαμβανομένων πλάνων που έχουν καταγραφεί από τους διάσημους ντοκιμαντερίστες 'Αλμπερτ και Ντέιβιντ Μέισλες.
    Το υλικό έχει μετατραπεί σε 4K από την Park Road Post στη Νέα Ζηλανδία. Στις ζωντανές εμφανίσεις τους στο DC Coliseum, στην Ουάσινγκτον καθώς και στο «The Ed Sullivan Show» που καθήλωσαν περισσότερους από 73 εκατομμύρια τηλεθεατές, έχει γίνει επεξεργασία του ήχου ξανά από την WingNut Films και τον μουσικό παραγωγό Τζάιλς Μάρτι.

    Υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Τεντέσκι ο Πολ Μακάρτνεϊ και ο Ρίνγκο Σταρ μιλούν για τις στιγμές που βίωνε το συγκρότημα στα παρασκήνια ενώ συμμετέχουν και ως συμπαραγωγοί.

    Στο πλευρό του Σκορσέζε στην παραγωγή είναι επίσης ο γιος του Τζον Λένον και της Γιόκο Όνο, Σον, η Ολίβια Χάρισον, η Μάργκαρετ Μπόντε και οι Τζόναθαν Κλύντ, Τζεφ Τζόουνς και Μικέλα Μπίρντσλι.

    Σύμφωνα με το Deadline, το ντοκιμαντέρ «Beatles '64» θα προβάλλεται αποκλειστικά στο Disney+ από τις 29 Νοεμβρίου.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Beatles: Σε Airbnb μετατράπηκε το σπίτι όπου πραγματοποίησαν κάποιες από τις πρώτες εμφανίσεις τους
    Beatles: Σε Airbnb μετατράπηκε το σπίτι όπου πραγματοποίησαν κάποιες από τις πρώτες εμφανίσεις τους

    Το υπόγειο του σπιτιού είχε μετατραπεί σε κλαμπ - Περιλαμβάνει πέντε δωμάτια

    Οι θαυμαστές των Beatles θα μπορούν να μείνουν στο σπίτι, στο υπόγειο του οποίου, πραγματοποίησαν κάποιες από τις πρώτες τους εμφανίσεις.
    Το Casbah Coffee Club, στο West Derby του Λίβερπουλ, φιλοξένησε 13 εμφανίσεις από το πρώτο συγκρότημα του Τζον Λένον, τους Quarrymen και πάνω από 40, των «Fab Four», στην αρχή της καριέρας τους.
    To κλαμπ άνοιξε για πρώτη φορά το 1959 από τη Μόνα, τη μητέρα του αρχικού ντράμερ των Beatles, Πιτ Μπεστ, στο υπόγειο του σπιτιού, αφού πρώτα αγόρασε το ακίνητο υποθηκεύοντας όλα τα κοσμήματά της για να στοιχηματίσει σε μία κούρσα ιπποδρόμου.

    Πλέον, το διατηρητέο ​​κτήριο Grade II, στη διεύθυνση 8 Haymans Green, έχει εξελιχθεί σε Airbnb που περιλαμβάνει συνολικά πέντε δωμάτια.

    Τα δωμάτια πάνω από το κλαμπ, το οποίο έκλεισε το 1962, έχουν πλέον μετατραπεί σε σουίτες με τα ονόματα των Τζον Λένον, Πολ ΜακΚάρτνεϊ, Τζορτζ Χάρισον Στιούαρτ Σατκλιφφ, του αρχικού μπασίστα του συγκροτήματος και τέλος, του Πιτ Μπεστ.

    Ο 82χρονος σήμερα Μπεστ μετακόμισε στο σπίτι, όταν ήταν 16 ετών και ανέφερε στο BBC ότι έχει πολύ «ωραίες αναμνήσεις» από αυτό.

    «Οι Beatles έπαιξαν εδώ, οι Beatles έκαναν πάρτι εδώ και οι Beatles κοιμήθηκαν εδώ», είπε.

    Ανέφερε επίσης, ότι η μετατροπή του σε AirBnb ήταν ένας «μόνιμος φόρος τιμής» στο συγκρότημα και μια «πραγματοποίηση» του ονείρου της μητέρας του, προσφέροντας στους θαυμαστές του συγκροτήματος την ευκαιρία να ακολουθήσουν τα βήματα των ειδώλων τους.
  • Beatles: Mε την βοήθεια της τεχνολογίας και τα 4 «σκαθάρια» ξανά μαζί - Το συγκινητικό βίντεο κλιπ
    Beatles: Mε την βοήθεια της τεχνολογίας και τα 4 «σκαθάρια» ξανά μαζί - Το συγκινητικό βίντεο κλιπ

    Στην κυκλοφορία δόθηκε το νέο τραγούδι των Beatles, που έγινε πράξη με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης.

    Πρόκειται για ένα ακυκλοφόρητο τραγούδι των θρυλικών σκαθαριών «Now and Then», που θα είναι και το τελευταίο τους.

    Εκτός από το κομμάτι, κυκλοφόρησε και ένα εκπληκτικό βίντεο κλιπ που ξάφνιασε ευχάριστα τα εκατομμύρια των θαυμαστών του συγκροτήματος από το Λίβερπουλ.

    Χρησιμοποιώντας CGI, το βίντεο κλιπ, σε σκηνοθεσία του καταξιωμένου Πίτερ Τζάκσον, φέρνει έξυπνα τον Πολ Μακάρτνεϊ και τον Ρίνγκο Σταρ ξανά μαζί με τους εκλιπόντες Τζον Λένον και Τζορτζ Χάρισον.

    Σε μόλις μία ώρα από τότε που ανέβηκε στο Youtube, το βίντεο συγκέντρωσε περισσότερες από 125.000 προβολές.

    Το ίδιο το τραγούδι κυκλοφόρησε χθες και έχει ήδη 5 εκατ. προβολές στο YouTube και εκατομμύρια ακόμη σε πλατφόρμες μουσικής. Είναι το τελευταίο τραγούδι των Beatles και περιλαμβάνει μουσική από τα τέσσερα σκαθάρια.

    Έχει λάβει διθυραμβικές κριτικές από θαυμαστές σε όλο τον κόσμο, πολλοί από τους οποίους παραδέχτηκαν ότι έκλαψαν όταν το άκουσαν για πρώτη φορά.

    Το βίντεο περιλαμβάνει τα πρώτα πλάνα του συγκροτήματος, που γυρίστηκαν σε αίθουσα εκκλησίας του Μέρσεϊσαϊντ το 1962, πριν γίνουν οι πιο διάσημοι ροκ σταρ του κόσμου, όταν ο μάνατζερ Μπράιαν Έπσταϊν τους έπεισε να φορούν έξυπνα κοστούμια.

    Ο Πιτ Μπεστ, ο ντράμερ των Beatles πριν από τον Ρίνγκο Σταρ, παρέδωσε το υλικό της κινηματογραφικής κάμερας - που δείχνει το γκρουπ ντυμένο στα δερμάτινα - στην πρώην μπάντα του με τη βοήθεια του αδελφού του Ρόαγκ.

    Ο τρεις φορές βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Πίτερ Τζάκσον, ο οποίος σκηνοθέτησε τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών», έχει βελτιώσει την ποιότητα του πλάνα και ο Ρόαγκ είπε στο BBC News «φαίνεται απολύτως φανταστικό».

    Πώς έγινε η βελτίωση του τραγουδιού των Beatles

    Το τραγούδι και βασίζεται σε ηχογράφηση που είχε κάνει κατά τη δεκαετία του 1970 ο Τζον Λένον και την οποία έδωσε στα μέλη του συγκροτήματος η χήρα του, Γιόκο Όνο το 1994. Η ηχογράφηση ήταν πλήρης (με φωνή και πιάνο), αλλά όχι τόσο καλής ποιότητας ώστε να κυκλοφορήσει αυτούσια.

    Ο Πολ Μακάρτνεϊ και ο Ρίνγκο Σταρ, τα δύο μέλη των Beatles που βρίσκονται εν ζωή, επιβεβαίωσαν ότι το τραγούδι θα κυκλοφορήσει στις 2 Νοεμβρίου, όπως και έγινε. Όταν παρέλαβαν την ηχογράφηση από την Όνο, τα τρία τότε μέλη των Beatles (πριν πεθάνει ο Τζορτζ Χάρισον το 2001) την δούλεψαν ξανά και την ολοκλήρωσαν, χωρίς όμως να την κυκλοφορήσουν καθώς η τεχνολογία της εποχής δεν μπορούσε να διαχωρίσει τη φωνή του Λένον από τη μουσική, διατηρώντας την παλιά ποιότητα της ηχογράφησης. Ακόμη, όπως αποκάλυψε πρόσφατα ο Μακάρτνεϊ, το τραγούδι δεν άρεσε στον Χάρισον.

    Αυτό το πέτυχε στη σειρά ντοκιμαντέρ Get Back, του 2021, ο σκηνοθέτης Πίτερ Τζάκσον. Ο δημιουργός του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών», «έβγαλε» τη φωνή του Λένον από την κασέτα, διαχωρίζοντάς την από τον ήχο του πιάνου, με τη βοήθεια των σύγχρονων τεχνολογιών.

    «Έτσι βρεθήκαμε με τη φωνή του Τζον, καθαρή σαν κρύσταλλο», εξήγησε ο Μακάρτνεϊ στην ανακοίνωσή του. «Είναι πολύ συγκινητικό, εμείς παίζουμε από πάνω και είναι μια πραγματική ηχογράφηση των Beatles», συμπλήρωσε ο 81χρονος Βρετανός μουσικός.

    Πηγή: Iefimerida.gr

  • Beatles: Θα κυκλοφορήσουν ανέκδοτο τραγούδι, με τη φωνή του Τζον Λένον μέσω Α.Ι. 53 χρόνια μετά τη διάλυσή τους
    Beatles: Θα κυκλοφορήσουν ανέκδοτο τραγούδι, με τη φωνή του Τζον Λένον μέσω Α.Ι. 53 χρόνια μετά τη διάλυσή τους

    Σχεδόν 53 χρόνια μετά τη διάλυσή τους οι Beatles επιστρέφουν στη δισκογραφία, με ένα νέο, ανέκδοτο τραγούδι, το οποίο ηχογραφήθηκε και μιξαρίστηκε χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη, επιτρέποντας την επανένωση του θρυλικού γκρουπ, μολονότι δύο από τα μέλη του έχουν πεθάνει εδώ και χρόνια.

    Το τραγούδι “Now and Then” βασίζεται σε μια ηχογράφηση που είχε κάνει τη δεκαετία του 1970 ο Τζον Λένον, την οποία έδωσε το 1994 στα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος η χήρα του, η Γιόκο Όνο. Η ηχογράφηση αυτή ήταν πλήρης (με φωνή και πιάνο), αλλά όχι τόσο καλής ποιότητας ώστε να κυκλοφορήσει.

    Ο Πολ Μακάρτνεϊ και ο Ρίνγκο Σταρ, τα δύο εν ζωή μέλη των Beatles, επιβεβαίωσαν σήμερα ότι το τραγούδι θα κυκλοφορήσει στις 2 Νοεμβρίου. Όταν παρέλαβαν την ηχογράφηση από την Γιόκο Όνο, τα τρία (τότε) μέλη των Beatles την ξαναδούλεψαν και την ολοκλήρωσαν, όμως δεν την κυκλοφόρησαν γιατί με την τεχνολογία που είχαν την εποχή εκείνη στη διάθεσή τους δεν μπορούσαν να διαχωρίσουν τη φωνή του Τζον Λένον από τη μουσική, διατηρώντας την ποιότητα της ηχογράφησης. Επίσης, όπως είχε πει πρόσφατα ο Μακάρτνεϊ, το τραγούδι "δεν άρεσε" στον Τζορτζ Χάρισον.

    Αυτό το πέτυχε στη σειρά ντοκιμαντέρ Get Back, του 2021, ο Πίτερ Τζάκσον. Ο δημιουργός του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών», «έβγαλε» τη φωνή του Λένον από μια κασέτα, διαχωρίζοντάς την από τον ήχο του πιάνου, με τη βοήθεια σύγχρονων τεχνολογιών. «Έτσι βρεθήκαμε με τη φωνή του Τζον, καθαρή σαν το κρύσταλλο», εξήγησε ο Μακάρτνεϊ στην ανακοίνωσή του. «Είναι πολύ συγκινητικό και εμείς παίζουμε από πάνω, είναι μια πραγματική ηχογράφηση των Beatles», πρόσθεσε ο 81χρονος μουσικός.

    Στο αρχικό κομμάτι προστέθηκαν ηχογραφήσεις ηλεκτρικής και ακουστικής κιθάρας που είχε κάνει ο Τζορτζ Χάρισον το 1995, έξι χρόνια πριν από το θάνατό του. Το τραγούδι συμπληρώθηκε πέρσι σε στούντιο του Λος Άντζελες, με τον Ρίνγκο Σταρ στα ντραμς, τον Μακάρτνεϊ στο πιάνο και το μπάσο και τις φωνές των δύο εν ζωή Beatles.

    «Ήταν πολύ συγκινητικό για όλους μας. Ήταν λες κι ο Τζον βρισκόταν ανάμεσά μας», αφηγήθηκε ο 83χρονος Ρίνγκο Σταρ. Τον Απρίλιο του 1970, έξι μήνες αφότου κυκλοφόρησε το άλμπουμ «Abbey Road» και έναν μήνα πριν από το «Let it be», οι Beatles ανακοίνωσαν τη διάλυσή τους. Στα δέκα χρόνια της συνεργασίας τους ηχογράφησαν 14 άλμπουμ, πούλησαν σχεδόν 1 δισεκ. δίσκους και γύρισαν πολλές ταινίες. Παρά τον θάνατο του Λένον το 1980 και του Χάρισον το 2001, η «Μπιτλομανία» παραμένει ζωντανή σε όλον τον κόσμο και οι δυνατότητες που προσφέρει η τεχνητή νοημοσύνη οδήγησαν ήδη σε προσπάθειες «επανένωσης» του γκρουπ.

    Το νέο τραγούδι θα αρχίσει να πωλείται στις 15.00 (ώρα Ελλάδας) της 2ας Νοεμβρίου. Την προηγουμένη, θα προβληθεί ένα ντοκιμαντέρ διάρκειας 12 λεπτών στο κανάλι των Beatles στο YouTube.

    Πηγή: Εthnos.gr

  • Ελληνικό Ωδείο Πύργου: Μουσικές σπουδές στη Σχολή Εγχόρδων - Κιθάρα
    Ελληνικό Ωδείο Πύργου: Μουσικές σπουδές στη Σχολή Εγχόρδων - Κιθάρα

    Μία από τις σημαντικότερες κλασσικές μουσικές σχολές, αναγνωρισμένη από το κράτος,είναι η ΣΧΟΛΗ ΕΓΧΟΡΔΩΝ του Ελληνικού Ωδείου – Παράρτημα Πύργου, με κύριο όργανο την ΚΙΘΑΡΑ.

    Η κιθάρα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μουσικά όργανα παγκοσμίως και χρησιμοποιείται σε πληθώρα μουσικών ειδών όπως η κλασσική, τζαζ, μπλουζ, ροκ, heavy metal, ποπ, λαϊκή, παραδοσιακή μουσική και ποπ ροκ.

    Συναντάμε την κιθάρα ως έγχορδο μουσικό όργανο, που ανήκε στην ευρύτερη οικογένεια της λύρας, από την ελληνική αρχαιότητα. Με τον «σύγχρονο τύπο» της εμφανίζεται στην ιστορία τον 15ο αιώνα, στην Ισπανία. Η εξέλιξή της συναντά γύρω στο 1930 την ηλεκτρική της μορφή, ένα είδος κιθάρας που παράγει ενισχυμένο ήχο με τη βοήθεια του ηλεκτρισμού. Από το δεύτερο μισό του εικοστού αιώνα, η κιθάρα καθιερώνεται ως το πλέον αγαπημένο μουσικό όργανο.

    Τα πλεονεκτήματα της κιθάρας που την κάνουν ιδιαιτέρως αγαπητή ανάμεσα στα μουσικά όργανα είναι πολλά. Κάποια από αυτά είναι η ευκολία μεταφοράς της, το μεγάλο ρεπερτόριο σε όλα τα είδη κλασσικής και σύγχρονης μουσικής που μπορεί να χρησιμοποιηθεί, η οικονομική τιμή της σε σχέση με άλλα όργανα, οι πολλές παραλλαγές της που καλύπτουν ευρύ φάσμα προτιμήσεων και ηλικιών. Επιγραμματικά αναφέρουμε την κλασσική κιθάρα, την ηλεκτροκλασσική, την ηλεκτρική, την ακουστική, την ηλεκτροακουστική, την δωδεκάχορδη κ.λ.π.

    Στο Ελληνικό Ωδείο Παράρτημα Πύργου υπεύθυνος της Σχολής Εγχόρδων και καθηγητής Κιθάρας είναι ο καταξιωμένος μουσικός Θοδωρής Παναγόπουλος, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Ωδείου, συνθέτης και μαέστρος της Μικτής Χορωδίας Πύργου. Διδάσκει κλασσική και ηλεκτρική κιθάρα καθώς και ηλεκτρικό μπάσο.

    Οι ακροάσεις για τη σχολή κιθάρας συνεχίζονται με δωρεάν δοκιμαστικά μαθήματα στα πλαίσια του «Σεπτέμβρη της Μουσικής» κάθε βδομάδα από Τρίτη έως και Πέμπτη. Αξίζει να γνωρίσουμε αυτό το εκπληκτικό μουσικό όργανο, όπως και τα υπόλοιπα έγχορδα, στον πλέον κατάλληλο χώρο, το Ελληνικό Ωδείο – Παράρτημα Πύργου.

    elliniko odeio pirgou kith 2

    elliniko odeio pirgou kith 3

    elliniko odeio pirgou kith 4

    elliniko odeio pirgou kith 5

    elliniko odeio pirgou kith 6

    Οι εγγραφές συνεχίζονται σε όλες τις σχολές και τμήματα του Ωδείου!

    Πληροφορίες-εγγραφές στη γραμματεία του Ωδείου κάθε απόγευμα 17:00 – 21:00

    και Σάββατο 10-1 το πρωί.

    τηλ.: 26210-33179

    https://www.facebook.com/elliniko.odeio.pyrgou

    ΟΤΑΝ Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΠΟΚΤΑ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΞΙΑ!

    (Δελτίο Τύπου)

  • Επιστολές από την εποχή των Beatles στο Αμβούργο θα πωληθούν σε δημοπρασία
    Επιστολές από την εποχή των Beatles στο Αμβούργο θα πωληθούν σε δημοπρασία

    Επιστολές και αναμνηστικά από την εποχή των Beatles στο Αμβούργο πρόκειται να πωληθούν σε δημοπρασία στο Λονδίνο τον επόμενο μήνα.

    Το εμβληματικό συγκρότημα έκανε πάνω από 250 ζωντανές εμφανίσεις στη γερμανική πόλη από τον Αύγουστο του 1960 έως τον Δεκέμβριο του 1962. Οι συναυλίες τους στο Αμβούργο και μερικές από τις σχέσεις που δημιούργησαν εκεί τους βοήθησαν να γίνουν διάσημοι στο Ηνωμένο Βασίλειο και πέρα από αυτό.

    Στη δημοπρασία περιλαμβάνονται άγνωστες μέχρι τώρα επιστολές, άδειες εργασίας, φωτογραφίες, σχέδια, ποιήματα και άλλα. Μερικά από τα αντικείμενα στάλθηκαν από το συγκρότημα στη φωτογράφο Άστριντ Κίρχερ, η οποία αρραβωνιάστηκε με τον Στιούαρτ Σάτκλιφ μέλος των Beatles ο οποίος εγκατέλειψε το συγκρότημα.

    Το γκρουπ είχε αποκτήσει στενές σχέσεις με την Κίρχερ και τα μέλη του της έγραφαν επιστολές όταν επέστρεψαν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

    Σε ένα γράμμα που θα πωληθεί στη δημοπρασία, ο Τζορτζ Χάρισον την καλεί να επισκεφτεί τον ίδιο και τον Ρίνγκο Στάρ στο νέο τους διαμέρισμα και της δίνει οδηγίες να μην γράψει το όνομά του στο φάκελο της απαντητικής της επιστολής.

    Σε άλλη επιστολή, ο Τζον Λένον αναφέρει: «Λυπάμαι πολύ που είσαι τόσο λυπημένη και αβέβαιη για τον εαυτό σου. Πρέπει να γνωρίζεις ότι η Σιν [η πρώτη σύζυγος του Λένον, Σίνθια], εγώ και οι άλλοι Beatles θα αισθανόμαστε πάντα το ίδιο για σένα. Θα είσαι πάντα η Άστριντ του Στιούαρτ για εμάς».

    Σε αυτό το γράμμα, μοιράζεται επίσης την είδηση ότι η Σίνθια είναι έγκυος με «αυτόν τον μικρό Τζον μέσα της» - τον πρώτο γιο του, Τζούλιαν.

    Τα αντικείμενα θα πωληθούν από τον οίκο δημοπρασιών Bonhams στο Λονδίνο στις 5 Μαΐου. «Ο καιρός των Beatles στο Αμβούργο ήταν απολύτως κρίσιμος για εκείνους» δήλωσε η επικεφαλής των αναμνηστικών ψυχαγωγίας του Bonham, Κάθριν Σόφιλντ. «Είναι σωστό να πούμε ότι ήρθαν στη Γερμανία ως αγόρια και έφυγαν ως άνδρες.

    Η Κίρχερ πέθανε τον περασμένο Μάιο, λίγες μέρες πριν από τα 82α γενέθλιά της. Ήταν γνωστή για την πρώτη φωτογραφία των Beatles όταν ήταν ακόμα πέντε μέλη. Ήταν επίσης εκείνη που πρότεινε για πρώτη φορά στα μέλη του θρυλικού συγκροτήματος να κόψουν τα μαλλιά τους στο εμβληματικό στιλ mop-top.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ- Φωτογραφία αρχείου

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο