Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty
Τώρα αυτό το πιάτο πώς να το χαρακτηρίσω; κλασικό , μαμαδίστικο φαγητό ή παραδοσιακή , ιταλική συνταγή; Η γιαγιά και η μαμά έφτιαχναν μακαρόνια με κιμά , σαν μακαρονάδα με κοκκινιστό κρέας , το πασπαλίζαμε με άφθονο , σκληρό κεφαλοτύρι και το απολαμβάναμε σαν ένα από τα πιο αγαπημένα των παιδικών μας χρόνων…και μη μου πείτε όχι! Οι Ιταλοί από την άλλη φτιάχνουν τη φημισμένη bolognese , πιο ενισχυμένη με ποικιλία υλικών. Η αυθεντική μάλιστα ιταλική συνταγή , συμπεριλαμβάνει και ψιλοκομμένη χοιρινή πανσέτα μέσα (μαζί με τον κιμά) . Εγώ πάλι , πάντρεψα αυτές τις δύο , προσέγγισα την Ιταλική εκδοχή με το δικό μου τρόπο και αντικατέστησα την πανσέτα με ψιλοκομμένα , φέσκα μανιτάρια….Με καμάρι λοιπόν σας παρουσιάζω τη δική μου Μακαρονάδα με κιμά!
Υλικά :
500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
500 γρ. τριφτή ντομάτα
1 μεγάλο , ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μέτριο καρότο τριμμένο στον τρίφτη του κρεμμυδιού
100 γρ. φρέσκα , λευκά μανιτάρια ψιλοκομμένα
100ml. κόκκινο κρασί
3 φύλλα δάφνης
Λίγα μπαχάρια
1/2 κ.γλ. γαρύφαλο σκόνη
1 φλ.τσ. ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
1 πακέτο μακαρόνια (βάζω ολικής άλεσης) 6Νο (κλασικό σπαγγέτι)
Παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι για το σερβίρισμα
Βράζω τότε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας , τα σουρώνω , τα λαδώνω με λίγο φρέσκο , ωμό λάδι και σερβίρω στα πιάτα με το κιμά από πάνω και μπόλικο τυράκι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι…
Καλή απόλαυση!
Βρείτε περισσότερες συνταγές Taste of Life by Betty