Life & Style

Η συνταγή της ημέρας: Μακαρόνια με κιμά ή spaghetti bolognese by Betty

Η συνταγή της ημέρας: Μακαρόνια με κιμά ή spaghetti bolognese by Betty

Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty

Τώρα αυτό το πιάτο πώς να το χαρακτηρίσω; κλασικό , μαμαδίστικο φαγητό ή παραδοσιακή , ιταλική συνταγή; Η γιαγιά και η μαμά έφτιαχναν μακαρόνια με κιμά , σαν μακαρονάδα με κοκκινιστό κρέας , το πασπαλίζαμε με άφθονο , σκληρό κεφαλοτύρι και το απολαμβάναμε σαν ένα από τα πιο αγαπημένα των παιδικών μας χρόνων…και μη μου πείτε όχι! Οι Ιταλοί από την άλλη φτιάχνουν τη φημισμένη bolognese , πιο ενισχυμένη με ποικιλία υλικών. Η αυθεντική μάλιστα ιταλική συνταγή , συμπεριλαμβάνει και ψιλοκομμένη χοιρινή πανσέτα μέσα (μαζί με τον κιμά) . Εγώ πάλι , πάντρεψα αυτές τις δύο , προσέγγισα την Ιταλική εκδοχή με το δικό μου τρόπο και αντικατέστησα την πανσέτα με ψιλοκομμένα , φέσκα μανιτάρια….Με καμάρι λοιπόν σας παρουσιάζω τη δική μου Μακαρονάδα με κιμά!

makaronia me kima1

Υλικά :


500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
500 γρ. τριφτή ντομάτα
1 μεγάλο , ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μέτριο καρότο τριμμένο στον τρίφτη του κρεμμυδιού
100 γρ. φρέσκα , λευκά μανιτάρια ψιλοκομμένα
100ml. κόκκινο κρασί
3 φύλλα δάφνης
Λίγα μπαχάρια
1/2 κ.γλ. γαρύφαλο σκόνη
1 φλ.τσ. ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
1 πακέτο μακαρόνια (βάζω ολικής άλεσης) 6Νο (κλασικό σπαγγέτι)
Παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι για το σερβίρισμα

makaronia me kima2makaronia me kima3makaronia me kima4
makaronia me kima5makaronia me kima6makaronia me kima7
Εκτέλεση :
Σε απλωτή κατσαρόλα βάζω το λάδι και σωτάρω τα μανιτάρια με το κρεμμύδι. Όταν είναι έτοιμα προσθέτω και τον κιμά τον οποίο γυροφέρνω στην κατσαρόλα μέχρι να αλλάξει χρώμα. Προσθέτω και το καρότο. Ανακατεύω μέχρι να στεγνώσει από υγρά και σβήνω με το κρασί. Προσθέτω τότε και την ντομάτα και τα μυρωδικά (δάφνη , μπαχάρι , γαρύφαλο) αλατοπιπερώνω , σκεπάζω το φαγητό , χαμηλώνω τη φωτιά και μαγειρέυω για περίπου μία ώρα. Δυναμώνω για λίγο στο τέλος τη φωτιά ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ για να απορροφηθούν τα περιτά υγρά.

Βράζω τότε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας , τα σουρώνω , τα λαδώνω με λίγο φρέσκο , ωμό λάδι και σερβίρω στα πιάτα με το κιμά από πάνω και μπόλικο τυράκι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι…
Καλή απόλαυση!

Βρείτε περισσότερες συνταγές Taste of Life by Betty

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις


tsoukalas popup mobile
tsoukalas popup

tsoukalas popup mobile
tsoukalas popup