Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty
Τι να κάνουμε;…Συμβαίνουν αυτά και στις καλύτερες οικογένεις . Η γρίπη , αμείλικτη χτυπά την πόρτα μας και παρ’ όλο που είναι ανεπιθύμητη θρονιάζεται χωρίς ίχνος συστολής και μας αναστατώνει…Οι γιατροί προειδοποιούν : Προσοχή στη διατροφή! Είναι ώρα για πολλά φρούτα για πρόσληψη βιταμίνης C οπότε προτιμάμε πορτοκάλια , μανταρίνια και ακτινίδια , ώρα για γιαούρτι , κυρίως αν έχει μπει στο πρόγραμμα και η αντιβίωση , ζεστά ροφήματα για ενυδάτωση του οργανισμού και τέλος η σούπα...η απαραίτητη δυναμωτική σούπα η οποία πρέπει να περιέχει πρωτεΐνες και σ’ αυτή την περίπτωση προτιμάμε το κοτόπουλο…
Φτιάχνουμε λοιπόν την πεντανόστιμη , δυναμωτική και ελαφριά σουπίτσα της “γρίπης”
Υλικά :
700 γρ. κρέας κοτόπουλου (κατά προτίμηση χωρίς πολλά λίπη)
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
1 μεγάλο καρότο
8-10 κ.σ. λάδι
Χυμό από ένα μεγάλο , ζουμερό λεμόνι
5 φωλιές ψιλό φιδέ
Αλάτι και πιπέρι
( το πιπέρι έχει αντιβακτηριδιακή δράση και βοηθά στην αναπνοή)
Πλένουμε το κρέας πολύ καλά . Σε μια βαθιά , μέτρια κατσαρόλα ρίχνουμε 6 ποτήρια νερό , το κρέας και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το φιδέ και το λεμόνι . Περιμένουμε να πάρει βράση το φαγητό , σκεπάζουμε , χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε τα υλικά για μία ώρα . Αφαίρούμε τότε το κρεμμύδι και το καρότο και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ ή με όποιον τρόπο μας βολέυει (εργαλείο του πουρέ , μούλτι , ραβδομπλέντερ ή ακόμα και με το πιρούνι , μόνο που με το τελευταίο δε θα πετύχουμε τόσο λεία υφή) . Αδειάζουμε τον πουρέ λαχανικών πίσω στην κατσαρόλα και δυναμώνουμε τη φωτιά . Αν στο μεταξύ έχει χάσει πολλά υγρά το φαγητό , συμπληρώνουμε ζεστό νερό . Όταν πάρει βράση σπάζουμε το φιδέ , τον προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με το χυμό λεμονιού και βράζουμε για λίγα λεπτά , όσο αναγράφει η συσκευασία . Κόβουμε το κρέας σε μικρότερα κομμάτια και σερβίρουμε τη σούπα αμέσως έτσι ζεστή , μαλακτική και δυναμωτική όπως είναι .
Καλή όρεξη και περαστικά!
Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty