Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty
Γλυκοπατάτα , η αγαπημένη , η υπέροχη , η ωφέλιμη , η φιλική για τον οργανισμό και ένας δυνατός σύμμαχος υγείας . Αποτελεί μια ανάλαφρη και γευστική τροφή που μπορεί να γίνει ένα υπέροχο συνοδευτικό πιάτο αλλά και ένα συπμληρωματικό υλικό σε σαλάτα ή πιάτο με ανάμικτα λαχανικά . Πολύ συχνά βέβαια μπορεί να αποτελέσει και ένα ελαφρύ κύριο γεύμα…Σήμερα τις ψήνουμε πασπαλισμένες με μπόλικο πιπέρι και ψημένες με μπόλικο χυμό λεμονιού . Καθώς λοιπόν η γεύση της είναι σχετικά γλυκιά , την εξισορροπούμε με το πικάντικο πιπέρι κια την οξύτητα του λεμονιού κι έχουμε ένα τέλειο αποτέλεσμα . Όσο για την υφή της…Λιώνει στο στόμα σαν κάτι βελούδινο και βουτυρένιο…
Δείτε :
3-4 γλυκοπατάτες (ανάλογα με το μέγεθος)
8-10 κ.σ. λάδι
Αλάτι και μπόλικο πιπέρι
Χυμό από δυό λεμόνια
Καθαρίζουμε τις γλυκοπατάτες και τις κόβουμε σε κομμάτια-μπουκιές . Τις τοποθετούμε σε αντικολλητικό ταψάκι , τις αλατοπιπερώνουμε , τις ραντίζουμε με το λάδι και το χυμό λεμονιού και τις ανακατεύουμε λιγάκι ώστε να "πάρουν" οι γλυκοπατάτες ομοιόμορφα όλα τα υλικά . Τις ψήνουμε στους 200ο για 30-40 λεπτά ανακατεύοντας ενδιάμεσα για να πάρουν χρώμα απ’ όλες τις μεριές . Όταν ροδίσουν και μαλακώσουν είναι έτοιμες και πεντανόστιμες , τόσο απλά και τόσο γρήγορα . Σερβίρουμε αμέσως .
Καλή όρεξη!
Βρείτε περισσότερες συνταγές από το Taste of Life by Betty