Life & Style

Η συνταγή της ημέρας: Γλυκοπατάτες λεμονοπιπεράτες (ψητές)

Η συνταγή της ημέρας: Γλυκοπατάτες λεμονοπιπεράτες (ψητές)

Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty

Γλυκοπατάτα , η αγαπημένη , η υπέροχη , η ωφέλιμη , η φιλική για τον οργανισμό και ένας δυνατός σύμμαχος υγείας . Αποτελεί μια ανάλαφρη και γευστική τροφή που μπορεί να γίνει ένα υπέροχο συνοδευτικό πιάτο αλλά και ένα συπμληρωματικό υλικό σε σαλάτα ή πιάτο με ανάμικτα λαχανικά . Πολύ συχνά βέβαια μπορεί να αποτελέσει και ένα ελαφρύ κύριο γεύμα…Σήμερα τις ψήνουμε πασπαλισμένες με μπόλικο πιπέρι και ψημένες με μπόλικο χυμό λεμονιού . Καθώς λοιπόν η γεύση της είναι σχετικά γλυκιά , την εξισορροπούμε με το πικάντικο πιπέρι κια την οξύτητα του λεμονιού κι έχουμε ένα τέλειο αποτέλεσμα . Όσο για την υφή της…Λιώνει στο στόμα σαν κάτι βελούδινο και βουτυρένιο…

Δείτε :

glykopat piperi1
Υλικά :


3-4 γλυκοπατάτες (ανάλογα με το μέγεθος)
8-10 κ.σ. λάδι
Αλάτι και μπόλικο πιπέρι
Χυμό από δυό λεμόνια

glykopat piperi2glykopat piperi3
glykopat piperi4glykopat piperi5
Εκτέλεση :

Καθαρίζουμε τις γλυκοπατάτες και τις κόβουμε σε κομμάτια-μπουκιές . Τις τοποθετούμε σε αντικολλητικό ταψάκι , τις αλατοπιπερώνουμε , τις ραντίζουμε με το λάδι και το χυμό λεμονιού και τις ανακατεύουμε λιγάκι ώστε να "πάρουν" οι γλυκοπατάτες ομοιόμορφα όλα τα υλικά . Τις ψήνουμε στους 200ο για 30-40 λεπτά ανακατεύοντας ενδιάμεσα για να πάρουν χρώμα απ’ όλες τις μεριές . Όταν ροδίσουν και μαλακώσουν είναι έτοιμες και πεντανόστιμες , τόσο απλά και τόσο γρήγορα . Σερβίρουμε αμέσως .
Καλή όρεξη!

Βρείτε περισσότερες συνταγές από το Taste of Life by Betty

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις


tsoukalas popup mobile
tsoukalas popup

tsoukalas popup mobile
tsoukalas popup