Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty
Εντάξει , το ξέρω , η μηλόπιτα είναι ένα γλυκό που το τιμάμε δεόντως το φθινόπωρο , όταν αρχίζει να μελαγχολεί ο καιρός και όλα γύρω μας ντύνονται μ’ αυτά τα έξοχα , μελαγχολικά , γήινα χρώματα…Κάπου εκεί αναζητάμε το λατρεμένο μηλαράκι και τη ζεστή , αφράτη μηλόπιτα που παραπέμπει στο απογευματινό τσάι ή το ζεστό καφέ…και οι μέρες τρέχουν κι εμείς μαζί τους…αλλά αυτή η γεύση και το άρωμα του μήλου μαζί με την κανέλα είναι πάντα εκεί , σημείο αναφοράς στη ζεστασιά , στη θαλπωρή του σπιτιού , στις όμορφες , απλές καθημερινές , οικογενειακές στιγμές…Η μηλόπιτα που φτιάχνουμε σήμερα δηλώνω με σιγουριά ότι είναι η πιο εύκολη και υπέροχη μηλόπιτα που έχω γευτεί ποτέ μου…
Υλικά :
1 1/2 κούπα φαρίνα κοκ.
1 κούπα καστανή ζάχαρη
1 κ.γλ. κανέλα
1 βανίλια
2 αυγά χτυπημένα
1/3 κούπας ηλιέλαιο
2 μεγαλούτσικα μήλα κομμένα σε μικρά κυβάκια
1 χούφτα κορινθιακές σταφίδες (μαύρες)
1 χούφτα τριμμένο καρύδι
Για το πασπάλισμα :
Άχνη ζάχαρη
Κανέλα
-Πρώτα πλένουμε , καθαρίζουμε , κόβουμε τα μήλα σε μικρά κυβάκια και τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο . Τρίβουμε το καρύδι και προσθέτουμε τις σταφίδες .
-Σε ένα μπωλ προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (αλεύρι ζάχαρη , αυγά , λάδι , κανέλα , βανίλια) και τα ανακατεύουμε με μια σπάτουλα . Θα δούμε τα υλικά να ενώνονται σε ένα ομοιογενές και ελαστικό μίγμα . Προσθέτουμε τότε και τα μήλα με τις σταφίδες και τα καρύδια και τα ενώνουμε όλα μαζί με τη σπάτουλα . Σε μισό λεπτό το μίγμα μας είναι έτοιμο!
-Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα στρογγυλό ταψάκι ή φόρμα 24 εκ. , αδειάζουμε μέσα το μίγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο , για μισή ώρα (κάνουμε το τέστ με τη λάμα του μαχαιριού).
Περιμένουμε λίγο να κρυώσει , αφαιρούμε τη λαδόκολλα , κόβουμε σε κομμάτια και απολαμβάνουμε!
Καλή επιτυχία !
Σημειώσεις : -Ο συνολικός χρόνος προετοιμασίας της συγκεκριμένης μηλόπιτας από τη στιγμή που αρχίζουμε να καθαρίζουμε τα μήλα μέχρι τη στιγμή που θα ξεφουρνίσουμε τη μηλόπιτα δεν ξεπερνά τα 40 λεπτά .
-Ευχαριστώ πολύ την Άντζελα Κροκίδη για την υπέροχη συνταγή της που υπάρχει στο site Angelas’s Recipies.
Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty