Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2024 10:17

Ξέρεις τι είχε πει η Χιονάτη; Ο Αρκάς και η «βρώμικη» καλημέρα

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Για ακόμα ένα πρωινό, ο γνωστός σκιτσογράφος Αρκάς δεν ξέχασε να μας στείλει την καλημέρα του, με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο.

Ένα ακόμα πρωινό και δεν θα μπορούσε να λείπει ο Αρκάς από αυτό. Ο γνωστός σκιτσογράφος, είπε την καλημέρα του για σήμερα το πρωί, βάζοντας σε πρωταγωνιστικό πλάνο τη γνωστή σε όλους μας οικογένεια των πουλιών, με πατέρα και γιο να έχουν μια άκρως χιουμοριστική συζήτηση ενώ πετάνε πάνω από την πόλη.

«Πώς γίνεται μία σπιθαμή παιδί να κρύβεις τόσο βρώμικο μυαλό;» ρωτάει στεναχωρημένος ο πατέρα τον γιο του, για να του έρθει η πληρωμένη απάντηση από τον μικρό: «Οι κοντοί κρύβουν μεγάλες εκπλήξεις είχε πει η Χιονάτη». Και κάπως έτσι, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, το παιδί κατέστρεψε σε όλους μας ένα από τα πιο γνωστά κλασσικά παραμύθια.

Δείτε το σκίτσο:

Η Χιονάτη και η Επτά Νάνοι

Το σημερινό σκίτσο του Αρκά είναι εμπνευσμένο από το γνωστό παραμύθι «Η Χιονάτη και η Επτά Νάνοι». Η γνωστότερη εκδοχή του παραμυθιού είναι εκείνη από την συλλογή των Αδερφών Γκριμ, «Παιδικά και Σπιτικά Παραμύθια» η οποία δημοσιεύτηκε το 1812 με το όνομα «Η μικρή Χιονάτη».

Στο πέρασμα των χρόνων, το παραμύθι των αδερφών Γκριμ κυκλοφόρησε σε αρκετές διαφορετικές εκδοχές σε διάφορες χώρες. Ανάμεσα σε αυτές υπάρχει και μια ελληνική, που έχει τον τίτλο «Η Μυρσίνη». Ωστόσο υπάρχουν αρκετές διαφορές σε σχέση με την αρχική ιστορία: οι αδερφές παίρνουν τη θέση της θετής μητέρας, ο Ήλιος του μαγικού καθρέφτη, η εγκατάλειψη στο δάσος αντί για απόπειρα δολοφονίας και οι Μήνες στη θέση των Νάνων.

Πηγή: in.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2024 10:17

Σχετικά Άρθρα

  • Ο Αρκάς... αποκαλύπτει ποια μέρα είναι χειρότερη από τη Δευτέρα
    Ο Αρκάς... αποκαλύπτει ποια μέρα είναι χειρότερη από τη Δευτέρα

    Στην ανάρτησή του με την οποία μας καλημερίζει σήμερα Δευτέρα 19/8, ο Αρκάς, «αποκαλύπτει» ποια μέρα είναι χειρότερη από τη Δευτέρα

    Οι περισσότεροι από τους αδειούχους του Δεκαπενταύγουστου έχουν επιστρέψει στο κλεινόν άστυ και στις δουλειές τους, με τον Αρκά, να σχολιάζει το γεγονός με το γνωστό χιούμορ του.

    Στην ανάρτησή του με την οποία μας καλημερίζει σήμερα Δευτέρα 19/8, ο Αρκάς, «αποκαλύπτει» ποια μέρα είναι χειρότερη από τη Δευτέρα.

    Και αυτή όπως λέει ο αγουροξυπνημένος ήρωας του Αρκά είναι… «Η Δευτέρα μετά τις διακοπές!».

    Δείτε το σκίτσο του Αρκά

    Εικόνα από facebook / ARKAS – The Original Page

    Κάτι που ισχύει για όλους τους αδειούχους που επιστρέφουν στην εργασία τους, είτε πήγαν (σε κάποιο προορισμό), είτε δεν πήγαν διακοπές.

    Οι τελευταίοι δεν είναι λίγοι, καθώς φέτος οι διακοπές για τους μισούς Έλληνες, είναι όνειρο θερινής νυκτός ελέω ακρίβειας σε προϊόντα και υπηρεσίες, ενώ τα νησιά είναι απλησίαστα για ακόμη περισσότερους αφού οι τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια «δαγκώνουν» την ώρα που οι μισθοί είναι καθηλωμένοι.

    Έρευνα του ΙΕΛΚΑ (Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών), αποτυπώνει μια οδυνηρή πραγματικότητα: Ένας στους 2, δήλωνε ότι δεν θα κάνει φέτος διακοπές, ενώ το 32% δήλωνε ότι θα κάνει μεν διακοπές, αλλά αυτές θα είναι λιγότερες ημέρες.

    Πολλοί προτίμησαν φέτος να εξορμήσουν σε κοντινές παραλίες. Κάποιοι τυχεροί που είχαν «σπίτι στο χωριό», ή φίλους με σπίτι σε χωριό το οποίο ήταν προσβάσιμο οδικώς, πήγαν εκεί. Οι περισσότεροι πάντως βιώνουν το παράδοξο να ζουν σε έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς του κόσμου, χωρίς να μπορούν να απολαύσουν το πολυδιαφημισμένο ελληνικό καλοκαίρι.

    Πηγή: in.gr

  • Το σκίτσο του Αρκά με την προβατίνα για την Τσικνοπέμπτη - «Η εκδίκηση τρώγεται κρύα»
    Το σκίτσο του Αρκά με την προβατίνα για την Τσικνοπέμπτη - «Η εκδίκηση τρώγεται κρύα»

    Τι λέει η... προβατίνα στον άνδρα που απολαμβάνει τα παϊδάκια του

    Ένα ξεχωριστό σκίτσο για την Τσικνοπέμπτη δημιούργησε ο Αρκάς.
    Ο γνωστός σκιτσογράφος αποτύπωσε την σημερινή ημέρα στο σκίτσο του αναφερόμενος στις διατροφικές μας ενοχές.
    Η παράδοση επιτάσσει να τσικνίζουμε, ψήνοντας κρέας στα κάρβουνα. Ωστόσο, ο Αρκάς επέλεξε να «παίξει» με τις τιμές της χοληστερίνης που ανεβαίνουν λόγω των εθίμων σήμερα.
    «Μπορεί τα παϊδάκια να τρώγονται ζεστά, αλλά η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο», σύμφωνα με το πρόβατο-πρωταγωνιστή του σκίτσου.

    Δείτε την ανάρτηση του Αρκά:
    Πηγή: Protothema.gr
  • Πέθανε ο Αρκάς; Το σκίτσο με τον τάφο και το «καλά κρυμμένο μυστικό»
    Πέθανε ο Αρκάς; Το σκίτσο με τον τάφο και το «καλά κρυμμένο μυστικό»

    Ο Αρκάς δίνει την απάντησή του στις φήμες ότι πέθανε.

    Τον γύρο του διαδικτύου έκαναν τις τελευταίες ημέρες ορισμένες φήμες που ήθελαν τον Αρκά να έχει πεθάνει, με τον ίδιο να δίνει σήμερα, Τρίτη (7/11) τη δική του απάντηση.

    Συγκεκριμένα, με ένα σκίτσο, ο Αρκάς απαντά στο «καλά κρυμμένο μυστικό» που -όπως λέει- ανακάλυψαν τα social media.

    Στο σκίτσο του υπάρχει ένας τάφος και στην πλάκα αναγράφεται το όνομα του Αρκά. Μάλιστα, στον τάφο υπάρχει ενσωματωμένος εκτυπωτής που εκδίδει σκίτσα του.

    «Τα σόσιαλ ανακάλυψαν το καλά κρυμμένο μυστικό: ο Αρκάς έχει πεθάνει. Τα σκίτσα εδώ και καιρό δεν είναι δικά του. Σ’ αυτό όμως κάνουν λάθος. Τα σκίτσα είναι πάντα του Αρκά», γράφει.

    Το σκίτσο του Αρκά:

    Πηγή: iEidiseis.gr

  • Το αιχμηρό σκίτσο του Αρκά για τις εκλογές
    σε Plus +
    Το αιχμηρό σκίτσο του Αρκά για τις εκλογές

    Με ένα αιχμηρό σκίτσο σχολίασε ο γνωστός σκιτσογράφος τις εκλογές της 25ης Ιουνίου

    Τις εκλογές της 25ης Ιουνίου σχολίασε με τον δικό του τρόπο ο Αρκάς. Ο γνωστός σκιτσογράφος είχε σχολιάσει και τις εθνικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στις 21 Μαΐου, και έτσι έκανε και σήμερα.

    Αυτή τη φορά, λοιπόν, ο Αρκάς ανέβασε στην επίσημη σελίδα του στο Facebook ένα σκίτσο όπου βλέπουμε έναν τύπο να είναι χαλαρός σε φουσκωτό στρώμα στη θάλασσα, με το σχόλιο του σκίτσου να αναφέρει: «Απόλαυσε το μπάνιο σου κι άσε τους άλλους να αποφασίσουν για τη ζωή σου!».

    Δείτε το σκίτσο

    Πώς είχε σχολιάσει τις εκλογές της 21ης Μαϊου

    Ο Αρκάς σχολιάζει πάντα την επικαιρότητα μέσα από τα σκίτσα του. Ο αγαπημένος σκιτσογράφος έχει σχολιάσει με τον δικό του μοναδικό τρόπο τον πόλεμο της Ουκρανίας αλλά και τον κορωνοϊό, ο Αρκάς δίνει την δική του πινελιά στην καθημερινότητα.

    Αυτή τη φορά, λοιπόν, δε θα μπορούσε να απουσιάζει από τις εθνικές εκλογές. Στην επίσημη σελίδα του στο Facebook, ανέβασε ένα σκίτσο όπου βλέπουμε τον σοφό να λέει στον Έλληνα ψηφοφόρο που βρίσκεται πίσω από το παραβάν προκειμένου να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα: «Θυμήσου πως ό,τι βάλεις στον φάκελο, το βάζεις στη ζωή σου».

    Δείτε το σκίτσο

    Πηγή: in.gr
  • Ο Αρκάς ξαναχτυπά - Το σκίτσο του για το αποτέλεσμα των κάλπεων
    Ο Αρκάς ξαναχτυπά - Το σκίτσο του για το αποτέλεσμα των κάλπεων

    Με το γνωστό καυστικό του ύφος ο Αρκάς σχολιάζει το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών της Κυριακής.

    Στο νέο του σκίτσο βλέπουμε με μεγάλα κεφαλαία γράμματα τη λέξη «Καλημέρα» και μια γυναικά που αντιπροσωπεύει τη Δευτέρα να προσθέτει: «Όχι για όλους», ενώ δίπλα της υπάρχει ένα στεναχωρημένο αγοράκι.

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Εκλογές 2023: Το επικό σκίτσο του Αρκά για την σημασία της ψήφου
    σε Plus +
    Εκλογές 2023: Το επικό σκίτσο του Αρκά για την σημασία της ψήφου

    Ο Αρκάς τονίζει και πάλι την σημασία της ψήφου

    Ο Αρκάς μας λέει καλημέρα με ένα ακόμη προεκλογικό σκίτσο.

    Για ακόμη μία φορά ο σκιτσογράφος αναφέρεται στους ψηφοφόρους την στιγμή που μπαίνουν μέσα στο παραβάν για να επιλέξουν.

    «Θυμήσου πως ο,τι βάλεις στον φάκελο το βάζεις στη ζωή σου»

    Στο σκίτσο βλέπουμε τον σοφό να λέει στον Έλληνα ψηφοφόρο την ώρα που βρίσκεται στο παραβάν πως

    «Θυμήσου πως ο,τι βάλεις στον φάκελο το βάζεις στη ζωή σου»

    Δείτε το

    Τα προεκλογικά σκίτσα του Αρκά

    Βέβαια, δεν είναι η πρώτη μέρα που ο σκιτσογράφος σατυρίζει τις εκλογές.

    «Θα το μετανιώσω πικρά»

    Στο νέο σκίτσο του Αρκά βλέπουμε τον ψηφοφόρο μέσα στο παραβάν, την ώρα που ψηφίζει, να λέει: «Θα το μετανιώσω».

    Το σκίτσο του Αρκά μετά τις εκλογές στην Τουρκία

    Ο γνωστός σκιτσογράφος έχει αποτυπώσει μια προεκλογική ομιλία στη νέα δημιουργία του. Ωστόσο, ο πολιτικός που μιλάει παρουσιάζεται σαν λύκος και οι οπαδοί – ψηφοφόροι σαν πρόβατα.

    Η ανάρτηση του σκίτσου στον λογαριασμό του Αρκά στο Instagram προκάλεσε ήδη αρκετές αντιδράσεις, με τα likes να έχουν ξεπεράσει τις 2.000 μέσα σε τρεις ώρες, ενώ αρκετά είναι τα σχόλια.

    «Όταν το μανιπιουλέισον πάει σύννεφο και δεν φαίνεται η πραγματική όψη του ομιλητή», γράφει χαρακτηριστικά ένας χρήστης του Instagram.

    Πηγή: in.gr

  • Ένα τεράστιο γιατί από τον Αρκά – Το νέο σκίτσο «γροθιά στο στομάχι» για τα Τέμπη
    Ένα τεράστιο γιατί από τον Αρκά – Το νέο σκίτσο «γροθιά στο στομάχι» για τα Τέμπη

    Συγκλονιστικό είναι το νέο σκίτσο του Αρκά για την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη.

    Ένα μεγάλο γιατί πλανάται πάνω από τα συντρίμμια των μοιραίων τρένων. Οι οικογένειες υποδέχονται από σήμερα τα παιδιά τους που χάθηκαν στη σύγκρουση και καλούνται να συνεχίζουν τη ζωή τους όπως μπορούν.

    Δυστυχώς, είναι πολλά τα ερωτήματα που θα τους συνοδεύουν. Το κυριότερο, θα μπορούσε να αποφευχθεί η τραγωδία με κάποιο τρόπο. Σε αυτό το ερώτημα ίσως δοθεί κάποτε απάντηση, αν ερευνηθεί σε βάθος υπόθεση.

    Το ερώτημα, ωστόσο, που κάθε φορά σχηματίζεται στα χείλη των τραγικών ανθρώπων που μένουν πίσω, αυτό το «γιατί σε μένα», θα παραμείνει αναπάντητο.

    Αυτό το γιατί αποτύπωσε στο νέο του σκίτσο ο Αρκάς.

    Με μία καλημέρα σε μαύρο φόντο, ο κατεστραμμένος συρμός σχηματίζει ένα Γ, με τον Αρκά να συμπληρώνει τα υπόλοιπα γράμματα, και να ρωτάει «Γιατί;».

    AR

    Πηγή: iEidiseis.gr

  • Παρασκευή και 13 - Αρκάς: Δείτε το σκίτσο
    Παρασκευή και 13 - Αρκάς: Δείτε το σκίτσο

    Δείτε το σκίτσο του Αρκά για την πιο γρουσούζικη ημέρα

    Παρασκευή και 13 σήμερα και ο Αρκάς δημοσίευσε στην επίσημη σελίδα του στο Facebook ένα σκίτσο για την πιο «γορυσούζικη ημέρα».

    Στην εικόνα απεικονίζεται η ημέρα Παρασκευή, φορώντας στο λαιμό της ένα τεράστιο «ματάκι».
    Χαρακτηριστικά, γράφει: «Καλημέρα, και Παρασκευή και 13 και 2020»

    Δημοσιεύτηκε από ARKAS -The Original Page στις Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2020
    Πηγή: Protothema.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο