Life & Style

Η συνταγή της ημέρας: Σούπα με τορτελίνια, μανιτάρια και βασιλικό

Η συνταγή της ημέρας: Σούπα με τορτελίνια, μανιτάρια και βασιλικό

Όταν λέμε ότι τρώμε ελαφρά δε σημαίνει ότι πρέπει να τρώμε πρόχειρα , βαρετά και μίζερα…υπάρχουν χίλιοι δυο τρόποι να απολαμβάνουμε ένα ελαφρύ πιάτο με όλη του τη γεύση έτσι ώστε να μη χάνουμε το κέφι , το ενδιαφέρον και την ευρηματικότητά μας στην κουζίνα… η σούπα αυτή προέκυψε τυχαία καθώς "ξεφύλλιζα" ένα site μαγειρικού ενδιαφέροντος . Μια εικόνα μου έδωσε την έμπνευση και αυτοσχεδίασα αφού πήρα αφορμή απ' αυτή. Το αποτέλεσμα; πεντανόστιμο και τα τορτελίνια που όλοι τα ξέρουμε και τα τρώμε κάπως …αλλιώς μας ξάφνιασαν ευχάριστα….από τότε αυτή η πεντανόστιμη και ιδιαίτερη σουπίτσα έχει καθιερωθεί…

Δείτε τη :

soypa tortelinia1

Υλικά (για 4 πιάτα) :

250 γρ. τορτελίνια κατά προτίμηση ψυγείου και με γέμιση κρέας ή προσούτο


8 κ.σ. λάδι
1 κούπα φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες


250 γρ. συμπυκνωμένο χυμό τομάτας


4 μεγάλα ποτήρια νερό


1 χούφτα ψιλοκομμένο , φρέσκο βασιλικό


Αλάτι και πιπέρι


Μπόλικη παρμεζάνα για το σερβίρισμα

soypa tortelinia2soypa tortelinia3soypa tortelinia4
Εκτέλεση :

Σε βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και σωτάρουμε τα μανιτάρια για λίγα λεπτά. Όταν είναι έτοιμα , προσθέτουμε το νερό , την τομάτα , το βασιλικό , αλάτι και πιπέρι και περιμένουμε να πάρει βράση. Τότε ρίχνουμε και τα τορτελίνια και τα βράζουμε για 10-15 λεπτά , ανάλογα με το είδος τους και τις οδηγίες συσκευασίας , σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ανακατεύουμε που και που…Όταν τα τορτελίνια έχουν βράσει και η σούπα έχει "δέσει" αρκετά , το φαγητό είναι έτοιμο…Σερβίρουμε σε μπωλ , προσθέτουμε μπόλικη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και απολαμβάνουμε!
Καλή όρεξη.

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις


tsoukalas popup mobile
tsoukalas popup

tsoukalas popup mobile
tsoukalas popup