Όταν λέμε ότι τρώμε ελαφρά δε σημαίνει ότι πρέπει να τρώμε πρόχειρα , βαρετά και μίζερα…υπάρχουν χίλιοι δυο τρόποι να απολαμβάνουμε ένα ελαφρύ πιάτο με όλη του τη γεύση έτσι ώστε να μη χάνουμε το κέφι , το ενδιαφέρον και την ευρηματικότητά μας στην κουζίνα… η σούπα αυτή προέκυψε τυχαία καθώς "ξεφύλλιζα" ένα site μαγειρικού ενδιαφέροντος . Μια εικόνα μου έδωσε την έμπνευση και αυτοσχεδίασα αφού πήρα αφορμή απ' αυτή. Το αποτέλεσμα; πεντανόστιμο και τα τορτελίνια που όλοι τα ξέρουμε και τα τρώμε κάπως …αλλιώς μας ξάφνιασαν ευχάριστα….από τότε αυτή η πεντανόστιμη και ιδιαίτερη σουπίτσα έχει καθιερωθεί…
Δείτε τη :
Υλικά (για 4 πιάτα) :
250 γρ. τορτελίνια κατά προτίμηση ψυγείου και με γέμιση κρέας ή προσούτο
8 κ.σ. λάδι 1 κούπα φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
250 γρ. συμπυκνωμένο χυμό τομάτας
4 μεγάλα ποτήρια νερό
1 χούφτα ψιλοκομμένο , φρέσκο βασιλικό
Αλάτι και πιπέρι
Μπόλικη παρμεζάνα για το σερβίρισμα
Σε βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και σωτάρουμε τα μανιτάρια για λίγα λεπτά. Όταν είναι έτοιμα , προσθέτουμε το νερό , την τομάτα , το βασιλικό , αλάτι και πιπέρι και περιμένουμε να πάρει βράση. Τότε ρίχνουμε και τα τορτελίνια και τα βράζουμε για 10-15 λεπτά , ανάλογα με το είδος τους και τις οδηγίες συσκευασίας , σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ανακατεύουμε που και που…Όταν τα τορτελίνια έχουν βράσει και η σούπα έχει "δέσει" αρκετά , το φαγητό είναι έτοιμο…Σερβίρουμε σε μπωλ , προσθέτουμε μπόλικη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και απολαμβάνουμε!
Καλή όρεξη.
Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty