Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty
Τα θαλασσινά αγαπούν τα ζυμαρκά κι αυτό το ξέρουμε όλοι μας! Δεν ξέρω για σας αλλά εμένα αν με ρωτήσετε ποιά είναι η αγαπημένη μου μακαρονάδα …δε θα απαντήσω ούτε μπολοναίζ , ούτε καρμπονάρα ούτε 4 τυριά…ούτε μακαρονάδα με κοκκινιστό κρέας…"μαρινάρα" είναι η αγαπημένη μου με ποικιλία θαλασσινών…αυτό το μαμαδίστικο φαγητό που η μητέρα μου το έφτιαχνε μόνο τις περιόδους νηστείας και το περίμενα πως και πως….τώρα λοιπόν που πήρα …"την κουτάλα στα χέρια” το φτιάχνω πολύ συχνά και το απολαμβάνω! (τα περί χοληστερίνης και χταποδιού είναι απλά ένας μύθος )
Ας το δούμε :
1 μεγάλο χταπόδι
3-4 φύλλα δάφνης
1/2 ματσάκι ψιλοκομμάνο άνιθο
1 μέτριο , ξερό κρεμμύδι
1 φλ. τσ. λάδι
500 γρ. τριφτή ντομάτα (αν το θέλετε πιο κοκκινιστό προσθέτετε και λίγο πελτέ)
350 γρ. κοφτό μακαρονάκι (ολικής άλεσης)
Αλάτι και πιπέρι
Πλένουμε και καθαρίζουμε το χταπόδι από τα περιτά και το κόβουμε σε μεγάλες μπουκιές. Το τοποθετούμε σε φαρδιά , απλωτή κατσρόλα και το βάζουμε στη φωτιά ΣΚΕΤΟ (ούτε νερό) , μόνο με τα φύλλα δάφνης! Όταν αρχίσει να βράζει θα δούμε ότι βγάζει δικά του υγρά , οπότε χαμηλώνουμε τη φωτιά , το σκεπάζουμε και το αφήνουμε μια ώρα να βράσει με τα υγρά του!
Στη συνέχεια , ξεσκεπάζουμε και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το λάδι και αφήνουμε να μαραθεί για λίγα λεπτά! Τότε προσθέτουμε και την ντομάτα και τον άνιθο , αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το χταπόδι να μαγειρευτεί για λίγο. Στη συνέχεια προσθέτουμε ενάμισι λίτρο νερό και δυναμώνουμε τη φωτιά περιμένοντας να βράσει. Διορθώνουμε τη γεύση με αλατοπίπερο αν θέλουμε… Όταν το ζουμί πάρει βράση , προσθέτουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε συχνά προσέχοντας να μην κολλήσουν ! Βράζουμε μέχρι να “γίνουν” τα ζυμαρικά και να έχουν απορροφηθεί τα υγρά. Αν το δούμε να στεγώνει προσθέτουμε λίγο βραστό νερό…
Σερβίρουμε αμέσως και τρίβουμε φρέσκο πιπεράκι!
Καλή όρεξη!
Βρείτε περισσότερες συνταγές από το Taste of Life by Betty