Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty
Η αγαπημένες γλάστρες που έχω στην αυλή μου είναι η ρίγανη , ο βασιλικός , ο δυόσμος κι ένα δεντρολίβανο…τα αγαπώ ιδιαιτέρως , τα φροντίζω και τα καμαρώνω…κι αυτά με αποζημιώνουν με το παραπάνω . Ακούραστα μου προσφέρουν τα αρώματά τους και την ομορφιά τους… το σημερινό πιάτο είναι μια υπέροχη πατατοσαλάτα .."ευγενική χορηγία" της ρίγανης που με τόσο καμάρι στέκεται έξω από το παράθυρό μου… Συνοδεύει το ψάρι και τα ψητά κρεατικά και αρέσει σε όλους…
Δείτε την :
4 μεγάλες πατάτες
3-4 κολοκυθάκια (ανάλογα με το μέγεθος)
1 καρότο
8 κ.σ. λάδι
2 κ.σ. μουστάρδα
3-4 κλωνάρια φέσκια ρίγανη
Χυμό από ένα μεγάλο , ζουμερό λεμόνι
Αλάτι και μπόλικο πιπέρι
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά . Τις πατάτες και τα κολοκυθάκια τα κόβουμε σε μεγάλα τετράγωνα κομμάτια , το καρότο σε μικρότερα . Τοποθετούμε τότε τα λαχανικά σε απλωτή κατσαρόλα και τα αλατοπιπερώνουμε , προσθέτουμε το λάδι , το χυμό λεμονιού και τη μουστάρδα και τα ανακατεύουμε όλα πολύ καλά . Τέλος τοποθετούμε από πάνω τα κλωνάρια ρίγανης και ανάβουμε το μάτι της κουζίνας στο δυνατό . Όταν δούμε ότι αρχίζει να παίρνει βράση , χαμηλώνουμε , σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε το φαγητό για 45 λεπτά περίπου . Τότε ξεσκεπάζουμε , ανακατεύουμε άλλο λίγο και αφήνουμε να πάρει άλλες δυο-τρεις βράσεις μέχρι να χιλώσει το φαγητό και να κάνει ένα ωραίο , πηχτό ζουμάκι από τις πατάτες σε συνδυασμό με τη μουστάρδα . Μεταφέρουμε στην πιατέλα , τρίβουμε φρέσκο πιπέρι και σερβίρουμε . Τρώγεται χλιαρή…κι είναι πεντανόστιμη...
Καλή όρεξη!
Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty