Life & Style

Η συνταγή της ημέρας: Σούπα με λαχανικά και κεφτεδάκια

Η συνταγή της ημέρας: Σούπα με λαχανικά και κεφτεδάκια

Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty

Αγαπάμε τις σούπες και τις απολαμβάνουμε σε κάθε περίπτωση ! Όταν κάνει κρύο αλλά και όταν θέλουμε ένα χορταστικό και παράλληλα ελαφρύ γεύμα , ακόμα κι όταν θέλουμε να καταναλώσουμε όσπρια , λαχανικά και φυτικές ίνες με ευχάριστο και γευστικό τρόπο...κυρίως για παιδιά οι σούπες αποτελούν την ιδανική λύση . Εξάλλου αποτελούν σύμμαχο στη σωστή διατροφή αλλά και στη δίαιτά μας αφού δημιουργούν το αίσθημα του κορεσμού λόγω των υγρών , πιο γρήγορα από άλλες τροφές , χωρίς να περιέχουν πολλές θερμίδες…Σήμερα θα φτιάξουμε μια υπέροχη σούπα με μπόλικα λαχανικά και θα την “νοστιμίσουμε” με μικρά , αρωματικά κεφτεδάκια…Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο;

soypa keftedakia1

Υλικά :


1 πράσο καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
1 καρότο καθαρισμένο και κομμένο σε μικρά κυβάκια
1 κολοκύθι καθαρισμένο και κομμένο σε κυβάκια
1 κλωνάρι σέλερυ (βλαστό και φύλλα) καθαρισμένο από ίνες και ψιλοκομμένο
100 γρ. φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1 κούπα ντοματάκι κονκασέ
5-6 κ.σ. λάδι
Αλάτι και πιπέρι
1 κ.σ. νοστιμιά λαχανικών
Για τα κεφτεδάκια :
400 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
4 φέτες μουσκεμένο , μπαγιάτικο ψωμί πολύ καλά στιμμένο
1 αυγό
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
1 χούφτα ψιλοκομμένο δυόσμο (μπόλικο)
6 κ.σ. λάδι
Αλάτι και πιπέρι
Και 100 γρ. μικρό , κοφτό μακαρονάκι ή άλλο ζυμαρικό της προτίμησής μας
Κρίθινα παξιμαδάκια για συνοδευτικό

soypa keftedakia2soypa keftedakia4
soypa kaftedakia3soypa keftedakia5
soypa keftedakia6soypa keftedakia7
soypa keftedakia8soypa keftedakia9
soypa keftedakia10soypa keftedakia11
Εκτέλεση :

Προετοιμάζουμε τα κεφτεδάκια : Σε μια λεκάνη τοποθετούμε όλα τα υλικά τους μαζί και τα ζυμώνουμε για λίγα λεπτά με τα χέρια μας πολύ καλά ώστε να αναμιχθούν τα υλικά . Τοποθετούμε τη ζύμη του κιμά στο ψυγείο.
Ετοιάζουμε τη σούπα με τα λαχανικά : Τοποθετούμε μια μεγάλη , βαθιά κατσαρόλα στη φωτιά και ζεσταίνουμε το λάδι (5-6 κ.σ.) , προσθέτουμε πρώτα το πράσο και τα κρεμμυδάκια και τα σωτάρουμε ανακατεύοντας για 1-2 λεπτά . Όταν μαραθούν και μοσχομυρίσουν συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα λαχανικά (καρότο , κολοκυθάκι , μανιτάρια) . Τα γυροφέρνουμε κι αυτά με το λάδι για να ροδίσουν και τότε προσθέτουμε τη ντομάτα , το σέλερυ , τη νοστιμιά λαχανικών , το αλάτι και το πιπέρι . Προσθέτουμε 5 ποτήρια νερό και περιμένουμε να πάρει “βράση” . Τότε χαμηλώνουμε τη φωτιά , σκεπάζουμε το φαγητό και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 λεπτά . Παράλληλα βγάζουμε τη ζύμη του κιμά από το ψυγείο και πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια σε μέγεθος καρυδιού (περίπου 30 κομμάτια) . Δυναμώνουμε τότε τη φωτιά και ενώ η σούπα βράζει προσθέτουμε τα κεφτεδάκια ένα-ένα . Βράζουμε για μισή ώρα και στο τέλος προσθέτουμε τα ζυμαρικά . Βράζουμε για άλλα 10 λεπτά ανακατεύοντας με προσοχή ώστε να μη διαλυθούν τα κεφτεδάκια . Όταν τα ζυμαρικά γίνουν “al dente” η σούπα μας είναι έτοιμη! Περιμένουμε λίγο να χιλώσει η σούπα και σερβίρουμε!
Συνοδεύουμε με κρίθινα παξιμαδάκια τα οποία αν τα προσθέσουμε μέσα στο ζωμό … είναι υπέροχα!
Καλή όρεξη!

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις


tsoukalas popup mobile
tsoukalas popup

tsoukalas popup mobile
tsoukalas popup