Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty
Επειδή δε θέλω να είμαι κοινότυπη και βαρετή δε θα μιλήσω πάλι για τα οφέλη της σαλάτας και των λαχανικών γενικότερα , ούτε για τους ξηρούς καρπούς που αποτελούν ένα εξαιρετικό σνακ αλλά θα μιλήσω για την απόλαυση και την ευχαρίστηση που μας χαρίζει η σαλάτα όταν είναι καλοφτιαγμένη , γευστική και δροσερή . Καλό είναι να μάθουμε όχι να τρώμε σαλάτα αλλά να φτιάχνουμε σαλάτα! Η ποικιλία και το μεράκι είναι αυτά που θα παρακινήσουν τα πιο μικρά παιδιά , τα πιο δύστροπα και δύσκολα στις διατροφικές επιλογές να δοκιμάσουν μια ωραία σαλάτα…κι έχουμε τόσες πολλές δυνατότητες και τόσες ευκαιρίες για ατέλειωτες επιλογές σε υλικά που καλό είναι η σαλάτα να αποτελεί τη μεγάλη έκπληξη του καθημερινού γεύματος!
Μισό λάχανο iceberg κομμένο σε χοντρές λωρίδες
Μισό radicio χοντροκομμένο κι αυτό
Μια χούφτα άγρια ρόκα
Μια χούφτα κάσιους
Για τη σάλτσα :
8 κ.σ. λάδι
2 κ.σ. λευκό βαλσαμικό ξύδι
1 κ.σ. μοστάρδα με μέλι
1 κ.γλ. πετιμέζι
Αλάτι
Εκτέλεση :
Πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά . Τα στεγνώνουμε πάρα πολύ καλά , τα ανακατεύουμε και τα τοποθετούμε στην πιατέλα . Στο πάνω μέρος της σαλάτας σκορπίζουμε τα κάσιους . Ετοιμάζουμε τη σάλτσα χτυπώντας σε ένα σέικερ όλα τα υλικά μαζί με το αλάτι . Περιλούζουμε τη σαλάτα και σερβίρουμε αμέσως .
Καλή όρεξη!
Σημ. : Στη συγκεκριμένη σαλάτα θα μπορούσαμε να προσθέσουμε κομματάκια από ένα ζουμερό αχλάδι . Ταιριάζει απόλυτα!
Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty