Life & Style

Η συνταγή της ημέρας: Γαριδοσαλάτα με μαγιονέζα

Η συνταγή της ημέρας: Γαριδοσαλάτα με μαγιονέζα

Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty

Αυτό το ορεκτικό έχει να κάνει με τις παιδικές μου αναμνήσεις…και όχι απλά καθημερινά πράγματα , γιατί όπως και να το κάνουμε τα χρόνια εκείνα , τα παιδικά είχαν μια μαγεία , όλα είχαν άλλη διάσταση στα αθώα μας μάτια και όλα φάνταζαν μεγάλα και σπουδαία . Όταν η μητέρα λοιπόν είχε τραπέζι , το πιο σπουδαίο ορεκτικό , το επίσημο , το ανυπέρβλητο που στόλιζε το μπουφέ ήταν η γαριδοσαλάτα . Τη διακοσμούσε μάλιστα με κλωνάρια μαϊντανού σα λουλούδι και τότε ήταν που η μητέρα φάνταζε στα μάτια μου ακόμα πιο σπουδαία , ακόμα πιο άξια και τρανή . Την ίδια γαριδοσαλάτα φτιάχνω κι εγώ και την απολαμβάνω με το παραπάνω κάθε φορά όπως τότε…

garidosalata1
Υλικά :


1/2 κιλό γαρίδες
4-5 πατάτες
2-3 καρότα
1 μικρή πιπεριά Φλωρίνης (σε άλμη από βάζο)
1 μικρό ξερό κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο αλλά όχι τριμμένο
1 χούφτα κάππαρη
1 κ.σ. worcester sauce (αυτό δεν το έβαζε η μαμά)
1 κούπα μαγιονέζα
1 κ.σ. (γεμάτη μουστάρδα)
Αλάτι και πιπέρι

garidosalata2garidosalata3
garidosalata4garidosalata5
garidosalata6garidosalata7
garidosalata8garidosalata9
Εκτέλεση :

Πλένουμε τις γαρίδες με άφθονο νερό . Βράζουμε τις πατάτες και τα καρότα σε όσο το δυνατόν λιγότερο νερό για 40-45 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν αλλά όχι να λιώσουν . Τα τελευταία 10 λεπτά προσθέτουμε και τις γαρίδες να βράσουν κι αυτές . Όταν είναι έτοιμα κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλους κύβους , τα καρότα σε μικρότερα κομματάκια και τα τοποθετούμε σε ένα μπωλ . Καθαρίζουμε και τις γαρίδες , φυλάμε κατά μέρος λίγες ολόκληρες για τη διακόσμηση και τις υπόλοιπες τις κόβουμε σε κομμάτια και τις προσθέτουμε κι αυτές στο μπωλ . Συνεχίζουμε με το κρεμμύδι , την κάππαρη και την πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη . Αλατoπιπερώνουμε και ραντίζουμε τα υλικά με τη worcester sauce . Ανακατεύουμε τη μαγιονέζα (συνταγή για τη μαγιονέζα θα βρείτε αν κάνετε κλικ εδώ) με τη μουστάρδα και αδειάζουμε το μίγμα στο μπωλ με τα υπόλοιπα υλικά . Τα ανακατεύουμε απαλά , διορθώνουμε την επιφάνεια με την ανάποδη ενός κουταλιού , γαρνίρουμε με τις ολόκληρες γαρίδες και με λίγη ακόμα κάππαρη και τοποθετούμε στο ψυγείο για μία ώρα . Συνοδεύει τέλεια την ψαρόσουπα ή άλλα πιάτα με θαλασσινά.
Σημ. : Ο ζωμός που βράσαμε τα λαχανικά και τις γαρίδες είναι υπέροχος και σε καμιά περίπτωση δεν τον πετάμε . Μπορούμε να φτιάξουμε ένα εξαιρετικό ριζότο ή να τον χρησιμοποιήσουμε σε πιάτα με ζυμαρικά και θαλασσινά ή σούπες λαχανικών .
Καλή όρεξη!

Βρείτε περισσότερες συνταγές από το Taste of Life by Betty

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις


tsoukalas popup mobile
tsoukalas popup

tsoukalas popup mobile
tsoukalas popup