Life & Style

Η συνταγή της ημέρας: Αρνάκι λαδορίγανη (στην κατσαρόλα)

Η συνταγή της ημέρας: Αρνάκι λαδορίγανη (στην κατσαρόλα)

Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty

Είναι κλασικό , είναι παραδοσιακό , είναι αγαπημένο , είναι “μαμαδίστικο"…για να μην πω “γιαγιαδίστικο” . Όλοι το έχουμε απολαύσει μέχρι τελικής πτώσης , όλοι τρελαινόμαστε για τις “βούτες” μέσα σε αυτή την παχιά , μελωμένη σαλτσούλα του , όλοι το έχουμε παρακάνει μ’ αυτές τις “κολασμένες” πατατούλες που το συνοδεύουν . Αν και δεν είμαι λάτρης του αρνίσιου κρέατος , ομολογώ πως μπροστά σ’ αυτό το θεσπέσιο πιάτο δε μπορώ να αντισταθώ…Δε θα το φτιάξω πάνω από δυο-τρεις φορές το χρόνο …μα όταν το φτιάξω γίνεται πραγματικά της…”απόλαυσης” και λίγα λέω!
Δείτε το:

arnaki ladoriganh1

Υλικά :


1200 γρ. αρνίσιο κρέας σε μερίδες (κατά προτίμηση “μπροστινό")


1/2 φλ. τσ. ελαιόλαδο
1-2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες ή στην πρέσα


Χυμό από ένα μεγάλο , ζουμερό λεμόνι (ή δύο μικρότερα)


Αλάτι , πιπέρι και μπόλικη ρίγανη

arnaki ladoriganh2arnaki ladoriganh3

arnaki ladoriganh4arnaki ladoriganh5

arnaki ladoriganh6arnaki ladoriganh7
Εκτέλεση:
Πλένουμε και στεγνώνουμε το κρέας . Σε απλωτή κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο από το λάδι , το ζεσταίνουμε καλά και ροδίζουμε το κρέας απ’ όλες τις πλευρές . Όταν τελειώσει αυτή η διαδικασία σβήνουμε με το χυμό λεμονιού . Προσθέτουμε τότε το υπόλοιπο λάδι , το σκόρδο , αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τη ρίγανη και λίγο νεράκι . Όταν πάρει βράση το φαγητό , χαμηλώνουμε τη φωτιά , σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγερεύουμε για μία με μιάμιση ώρα μέχρι να σιγουρευτούμε ότι το κρέας έχει “γίνει” καλά και ξεχωρίζει από το κόκκαλο . Αν έχει μπόλικο ζουμί το φαγητό , αφαιρούμε τις μερίδες στην πιατέλα και το αφήνουμε να πάρει δυο-τρεις βράσεις μέχρι να “δέσει” . Περιλούζουμε το φαγητό με τη σαλτσούλα του και σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές ή ψητές (σαν τηγανιτές) που τις φτιάχνουμε ως εξής: Κόβουμε δυο-τρεις πατάτες όπως όταν πρόκειται να τις τηγανίσουμε , τις αλατίζουμε (προαιρετικά προσθέτουμε και λίγη καπνιστή πάπαρικα) , τις λαδώνουμε ολόγυρα με 4 κ.σ. λάδι και τις αραδιάζουμε απλωτά , χωρίς να σκεπάζει η μια την άλλη , σε αντικολλητικό ταψάκι ή σε απλό με λαδόκολλα . Ψήνουμε στις αντιστάσεις του φούρνου για 20 λεπτά περίπου (ή μέχρι να ροδίσουν) , στους 200ο .
Καλή όρεξη!

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις


tsoukalas popup mobile
tsoukalas popup

tsoukalas popup mobile
tsoukalas popup