Life & Style

Η συνταγή της ημέρας: Τυρόπιτα με καλαμποκάλευρο αφράτη, χωρίς φύλλο

Η συνταγή της ημέρας: Τυρόπιτα με καλαμποκάλευρο αφράτη, χωρίς φύλλο

Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty

Πόσο μου αρέσει να “σκαρώνω” σε χρόνο ρεκόρ ένα νόστιμο και χορταστικό κολατσιό! Η συγκεκριμένη τυρόπιτα πληρεί όλες τις προϋποθέσεις για μια επιτυχημένη συνταγή : είναι απλή , ετοιμάζεται γρήγορα , διαθέτει υλικά που δε λείπουν από το σπίτι μας , είναι πεντανόστιμη και αρέσει σε όλους ! Μου αρέσει δε , να την εμπλουτίζω με φρέσκα μυρωδικά , όπως φρέσκια ρίγανη ή θρούμπι , δεντρολίβανο , δύοσμο αλλά και με ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα ή ακόμα και λίγες ελιές σε ροδέλες . Ακόμα μου αρέσει να χρησιμοποιώ ποικιλία αλευριών με αγαπημένη εκδοχή λίγο καλαμποκάλευρο που δίνει την ιδιαίτερη υφή και την ιδιαίτερη γεύση του…
Δείτε την :

tyropita kalampokaleyro1
Υλικά :


130 γρ. σκληρό αλεύρι
150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
100 γρ. καλαμποκάλευρο
450 ml. γάλα
3 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
350 γρ. χοντροτριμμένη φέτα (με τα χέρια)
25 γρ. νωπή μαγιά
1 τσιμπιά ζάχαρη
Αλάτι και πιπέρι
1 χούφτα ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη (ή άλλο μυρωδικό της προτίμησής μας)
Ελαιόλαδο για το ψήσιμο
Λίγο σουσάμι

tyropita kalampokaleyro2tyropita kalampokaleyro3

tyropita kalampokaleyro4tyropita kalampokaleyro5

tyropita kalampokaleyro6tyropita kalampokaleyro7

tyropita kalampokaleyro8tyropita kalampokaleyro9

tyropita kalampokaleyro10tyropita kalampokaleyro11
Εκτέλεση:
Ενώνουμε όλα τα αλεύρια μαζί σε ένα μπωλ και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι . Ζεσταίνουμε λίγο από το γάλα (να είναι χλιαρό κι όχι να κάψει) , το ρίχνουμε σε ένα μπωλ ανάμιξης και προσθέτουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη . Τα ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί εντελώς η μαγιά . Τότε ανακατεύοντας σταδιακά προσθέτουμε και το υπόλοιπο γάλα , τα χτυπημένα αυγά , τα αλεύρια , το αλατοπίπερο και τη φρέσκια ρίγανη (φυλάμε λίγη για την επιφάνεια της πίτας) και τέλος τη φέτα . Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να πετύχουμε έναν ομοιόμορφο χιλό . Λαδώνουμε πολύ καλά ένα ταψάκι ή φόρμα ή ταρτιέρα Νο 30 και αδειάζουμε μέσα το μίγμα . Ραντίζουμε με λίγο ακόμα ελαιόλαδο και σκορπίζουμε στην επιφάνεια λίγη ακόμα ρίγανη και το σουσάμι . Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 200ο , για 45-50 λεπτά ή μέχρι να βεβαιωθούμε ότι η πίτα είναι ροδοψημένη και ξεκολλάει από τα τοιχώματα . Περιμένουμε να κρυώσει λίγο , κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις


tsoukalas popup mobile
tsoukalas popup

tsoukalas popup mobile
tsoukalas popup