Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty
Εξωτικό ρυζόγαλο με εξαίσιο άρωμα , γεύση διακριτική και υφή βελούδινη!!!…Το ανακάλυψα σαν νηστίσιμο γλύκισμα ιδανικό για περιόδους νηστείας αλλά το καθιέρωσα σαν ένα υπέροχο επιδόρπιο που είναι τόσο γλυκό όσο πρέπει , τόσο ελαφρύ όσο πρέπει και τόσο “εξωτικό” που ξετρελαίνει όποιον το δοκιμάσει . Το γάλα καρύδας που είναι το βασικό συστατικό του είναι ένα ευεργετικό ρόφημα που αντικαθιστά με τον καλύτερο τρόπο το ζωϊκό γάλα και έχει πολλά να προσφέρει στον οργανισμό…κατά τ’ άλλα ακολουθούμε την απλή και αγαπημένη διαδικασίας παρασκευής του ρυζόγαλου που το γαρνίρουμε με μια εξωτική “πινελιά” με λίγα κομμάτια από ανανά και μάνγκο…
500 γρ. γάλα καρύδας
80 γρ. ζάχαρη
50 γρ. ρύζι γλασέ
1 κ.σ. κορν φλάουρ
Λίγα κομμάτια ανανά και μάνγκο για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
Ρίχνουμε σε μέτρια κατσαρόλα 1 κούπα νερό , περίπου 250 ml. και βάζουμε το ρύζι να βράσει σε μέτρια φωτιά . Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι που και που . Όταν είναι έτοιμο θα έχει απορροφήσει και το νερό (αν ωστόσο δοκιμάσουμε και δούμε ότι “κρατάει” ακόμα , προσθέτουμε πολύ λίγο βραστό νερό και βράζουμε για ένα-δυο λεπτά επιπλέον ). Θέλουμε το ρύζι εντελώς στεγνό , χωρίς υγρά . Τότε προσθέτουμε και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί (σ’ αυτό το σημείο θα υγροποιηθεί λίγο το ρύζι). Προσθέτουμε το γάλα καρύδας αλλά φυλάμε μια μικρή ποσότητα (περίπου 50 ml.) και εκεί διαλύουμε το κορν φλαόυρ. Όταν το γάλα στην κατσαρόλα κοντεύει να αρχίσει το βρασμό , προσθέτουμε και το διαλυμένο κορν φλάουρ και ανακατεύουμε διαρκώς . Θα δούμε ότι το ρυζόγαλο θα πήξει αρκετά . Αποσύρουμε τότε από τη φωτιά και μοιράζουμε το γλύκισμα σε 4 μπωλ . Τοποθετούμε στο ψυγείο για λίγη ώρα μέχρι να κρυώσει και να πήξει λίγο ακόμα . Γαρνίρουμε τότε με κομμάτια από ανανά και μάνγκο και σερβίρουμε !
Καλή επιτυχία!
Βρείτε περισσότερες συνταγές από το Taste of Life by Betty