Life & Style

Η συνταγή της ημέρας: Μπιφτέκια γεμιστά με τυρί φέτα (στο σχαροτήγανο)

Η συνταγή της ημέρας: Μπιφτέκια γεμιστά με τυρί φέτα (στο σχαροτήγανο)

Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty

Κι έρχεται η ώρα να ψήσω μπιφτέκια , όπως πολύ συχνά κάνω αφού τα μπιφτέκια είναι ένα από τα πιο αγαπητά και δημοφιλή πιάτα της οικογένειας . Όμως θέλω κάτι διαφορετικό , μια επιπλέον πινελιά που θα κάνει τα μπιφτέκια μου διαφορετικά , νόστιμα και ξεχωριστά . Κοιτάζω στο ψυγείο και τα υλικά που διαθέτω μου δίνουν μια μικρή έμπνευση : Θα τα κάνω πιο….μεσογειακά και…παραγεμιστά…έτσι λοιπόν , ψιλόκοψα μια πιπεριά στον κιμά και τα γέμισα με την αγαπημένη , πεντανόστιμη και προσφιλή μας φέτα…Τα συνόδευσα με λίγη σαλάτα και λίγες πατάτες και απολαύσαμε ένα πιάτο για το οποίο εισέπραξα “ουκ ολίγους επαίνους”…
Δείτε τα :

mpiftekia feta1
Υλικά :


600 γρ. μοσχρίσιο κιμά (μια φορά περασμένο από τη μηχανή)
250 γρ. ψωμί μουλιασμένο και πολύ καλά στιμμένο
8-10 κ.σ. λάδι
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 αυγό
Χυμό από ένα ζουμερό λεμόνι
Μπόλικη ρίγανη
1 πιπεριά (κέρατο ή πράσινη) πολύ ψιλοκομμένη
Αλάτι και πιπέρι
Για το γέμισμα :
150 γρ. τυρί φέτα κομμένη σε κυβάκια
Λίγο λάδι για το ψήσιμο

mpiftekia feta2mpiftekia feta3

mpiftekia feta4mpiftekia feta5

mpiftekia feta6mpiftekia feta7

mpiftekia feta8mpiftekia feta9

mpiftekia feta10mpiftekia feta11
Εκτέλεση:
Τοποθετούμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια (εκτός από το τυρί φέτα) σε μια λεκάνη και τα ζυμώνουμε πολύ καλά . Αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά περίπου . Παίρνουμε τότε μια ποσότητα από το μίγμα το πλάθουμε και το απλώνουμε όσο χωράει η παλάμη μας . Τοποθετούμε μέσα ένα-δυο κομμάτια τυρί και το κλείνουμε γύρω-γύρω σχηματίζοντας τα γεμιστά μπιφτέκια μας . Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με όλο τον κιμά και τότε λαδώνουμε τα μπιφτέκια κι από τις δύο πλευρές με ένα πινέλο . Ζεσταίνουμε το σχαροτήγανο στη φωτιά μέχρι να κάψει πολύ καλά και αραδιάζουμε πάνω τα μπιφτέκια , όχι πολύ κοντά το ένα με το άλλο για να μπορούμε να τα γυρίζουμε χωρίς να τα διαλύσουμε . Όταν εχουν “αρπάξει” για τα καλά από τη μια πλευρά , με μια σπάτουλα τα γυρίζουμε κι από την άλλη (θα ξεκολλήσουν πανεύκολα) . Τα ψήνουμε γυρίζοντάς τα μια-δυο φορές ακόμα . Αν χρειαστεί χαμηλώνουμεγια λίγο τη φωτιά . Είναι έτοιμα σε 15 λεπτά περίπου…Συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο με τα υπόλοιπα μπιφτέκια!
Γαρνίρουμε με λίγες πατάτες ψητές ή σαν τηγανιτές , με σαλάτα ή με ότι άλλο προτιμάμε και σερβίρουμε αμέσως!
Καλή όρεξη!

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις


tsoukalas popup mobile
tsoukalas popup

tsoukalas popup mobile
tsoukalas popup