Life & Style

Η συνταγή της ημέρας: Ριζότο λαχανικών

Η συνταγή της ημέρας: Ριζότο λαχανικών

Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty

Ποιός είπε ότι ένα πιάτο με λαχανικά και ρύζι είναι ένα απλό , εξουθενημένο και ταπεινό φαγητό; Για εμάς είναι ένα εξαιρετικό πιάτο και όταν το έχουμε για μεσημεριανό είμαστε όλοι ευχαριστημένοι και φυσικά…χορτασμένοι…Το ριζότο είναι ένα υπέροχο φαγητό που η επιτυχία του οφείλεται κυρίως στο χίλωμα του ρυζιού και φυσικά στα υλικά που χρησιμοποιούμε . Το χίλωμα αυτό το εξασφαλίζει η ποικιλία ρυζιού που θα επιλέξουμε : το αρμπόριο ή το καρναρόλι που περιέχουν πολλά άμυλα είναι η τέλεια επιλογή…Το σημερινό πιάτο το φτιάχνουμε με καρναρόλι και είμαι σίγουρη ότι θα το απολαύσουμε όσο δεν παίρνει…
Δείτε το :

rizoto laxanikon1
Υλικά :

300 γρ. ρύζι καρναρόλι ή αρμπόριο ή καρολίνα
300 γρ. ποικιλία φρέσκων μανιταριών
2 κολοκυθάκια
1 καρότο
1 κίτρινη πιπεριά
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
1-2 σκελίδες σκόρδο
1 χούφτα ντοματίνια τσέρρυ
10 κ.σ. λάδι
1 λίτρο ζωμό λαχανικών ή 1 λίτρο βραστό νερό με 1 κ.σ. νοστιμιά λαχανικών
1/2 ποτηράκι λευκό κρασί
Αλάτι και πιπέρι
1 χούφτα δεντρολίβανο
Παρμεζάνα για το σερβίρισμα (απαραίτητη)

rizoto laxanikon2rizoto laxanikon3

rizoto laxanikon4rizoto laxanikon5

rizoto laxanikon6rizoto laxanikon7

rizoto laxanikon8rizoto laxanikon9

rizoto laxanikon10rizoto laxanikon11


Εκτέλεση :
Πλένουμε και στεγνώνουμε όλα τα λαχανικά . Τα καθαρίζουμε από κοτσάνια , φλούδες , σπόρια και τα ψιλοκόβουμε . Σε βαθιά , απλωτή κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και όταν κάψει προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο . Το γυροφέρνουμε στη φωτιά να σωταριστεί και προσθέτουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο . Τα σωτάρουμε κι αυτά μέχρι να ροδίσουν και συνεχίζουμε με τις πιπεριές και με τα κολοκυθάκια . Τα ανακατεύουμε μέχρι να ροδίουν κι αυτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι . Το καβουρδίζουμε ανακατεύοντας και τότε σβήνουμε με το κρασί . Στη συνέχεια προσθέτουμε το καρότο και τα ντοματίνια . Αλατοπιπερώνουμε , ανακατεύουμε και προσθέτουμε λίγο από το ζωμό . Όταν τον απορροφήσει το φαγητό , προσθέτουμε ανακατεύοντας μια ακόμα μικρή ποσότητα ζωμού . Συνεχίζουμε αυτή τη διαδικασία μέχρι να απορροφηθεί όλος ο ζωμός και το ρύζι να έχει “γίνει” και το φαγητό να έχει κρεμώσει (περίπου 20 λεπτά). Προσθέτουμε τέλος και το δεντρολίβανο , ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά .
Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τριμμένη παρμεζάνα.
Καλή όρεξη!

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις


tsoukalas popup mobile
tsoukalas popup
tsoukalas popup