Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty
Αυτή η τάρτα είναι το καλωσόρισμα της άνοιξης..Για να μη σας πω ότι μόλις δω στο εμπόριο τις πρώτες φράουλες , με χαρά αναλογίζομαι ότι μας αποχαιρετά σιγά-σιγά ο Χειμώνας . Με ωραιότατη , μπισκοτένια βάση , με γεύση δροσερή κι ανάλαφρη , με υφή ευχάριστη και χρώμα φωτεινό και χαρούμενο είναι η χαρά της νοικοκυράς να την ετοιμάζει. Όσο για το αποτέλεσμα; Σκέτη απόλαυση! Ας τη φτιάξουμε και ας τη γευτούμε , μαζί με όλες τις χαρές που φέρνει η πιο όμορφη εποχή του χρόνου.....
Δείτε την:
Υλικά (για μια ταρτιέρα 28 εκ.) :
1 δόση ζύμη για γλυκές τάρτες.
Για την κρέμα:
600 ml γάλα
60 γρ. αλεύρι
2 αυγά
150 γρ. ζάχαρη
2 βανίλιες
1 κουταλιά μαργαρίνη
3-4 μεγάλες φράουλες πολτοποιημένες στο μπλέντερ ή ψιλοκομμένες
Χρειαζόμαστε ακόμα :
1 φάκελο σαντιγύ στιγμής σε σκόνη τύπου Garni
+200 ml κρύο γάλα για την παρασκευή της
Φρέσκες φράουλες , καβουρδισμένα αμύγαλα ή σως φράουλας για το σερβίρισμα
-Αφού έχουμε ετοιμάσει τη βάση της τάρτας , ετοιμάζουμε την κρέμα :
Βάζουμε το γάλα στην κατσαρόλα, κρατάμε όμως ένα φλιτζάνι και διαλύουμε μέσα το αλεύρι.
Χτυπάμε με το μίξερ χειρός τα αυγά με τη ζάχαρη και τις βανίλιες
Προσθέτουμε στο μίγμα των αυγών και το γάλα με το αλεύρι και ανακατεύουμε στην πιο χαμηλή σκάλα για λίγο…
Ζεσταίνουμε το γάλα που έχουμε βάλει στην κατσαρόλα και σιγά-σιγά προσθέτουμε ανακατεύοντας διαρκώς με σύρμα το μίγμα αλευριού-αυγών σε μέτρια θερμοκρασία.
Όταν δέσει η κρέμα , αποσύρουμε από τη φωτιά , προσθέτουμε τη μαργαρίνη και τις φράουλες ανακατεύοντας για λίγο ακόμα. Μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα μπωλ , τη σκεπάζουμε με μεμβράνη για να μην κάνει κρούστα και περιμένουμε να κρυώσει ώστε να την χρησιμοποιήσουμε . Δεν την αδειάζουμε αμέσως πάνω στην ψημένη βάση της τάρτας για να μην υγρανθεί και χάσει την τραγανή υφή της.
-Ετοιμάζουμε τη σαντιγύ σύμφωνα με τις ενδείξες της συσκευασίας…
-Όταν είναι έτοιμα όλα τα υλικά , γεμίζουμε τη βάση της τάρτας με την κρέμα και γαρνίρουμε με τη σαντιγύ , τις φρέσκιες φράουλες και τα καβουρδισμένα αμύγδαλα . Την τοποθετούμε στο ψυγείο και την αφήνουμε για λίγες ώρες μέχρι να παγώσει και να σταθεροποιηθεί . Κόβουμε τότε σε κομμάτια , και σερβίρουμε με σως φράουλας…..(τη σως φράουλας καλό είναι να την προσθέσουμε την τελευταία στιγμή στο σερβιρισμένο κομμάτι γιατί αν την προσθέσουμε από την αρχή θα "χαλάσει" με τα υγρά της την εμφάνιση του γλυκού) .
Καλή επιτυχία!
Και μια σημείωση: Τη συνταγή για τη βάσης της τάρτας θα τη βρείτε αν κάνετε κλικ πάνω στη φράση "ζύμη για γλυκές τάρτες" με τα πιο παχιά , μαύρα γράμματα , στα υλικά , ενώ τη συνταγή για τη σως φράουλας θα βρείτε αν κάνετε κλικ στη φράση " σως φράουλας" στην τελευταία παράγραφο της εκτέλεσης!
Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty