Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty
Μια ωραία σαλάτα , χρωματιστή και νοστιμότατη σας παρουσιάζω σήμερα. Θα μπορούσε να είναι μια . . . συνηθισμένη λαχανοσαλάτα όμως έχει δυο στοιχεία που την κάνουν να ξεχωρίζει , το ένα είναι το μηλόξυδο , με το τόσο ιδιαίτερο άρωμά του και το άλλο είναι τα κράνμπερις που της δίνουν μια απαλή γλύκα….
Δείτε τη , φτιάξτε τη κι απολαύστε τη :
Υλικά:
3-4 κούπες ψιλοκομμένο άσπρο λάχανο
1 κούπα ψιλοκομμένο μωβ λάχανο
1 έγχρωμη πιπεριά , κομμένη σε πολύ μικρές λωρίδες
1 χούφτα ψιλοκομμένο σέλινο ή σέλερυ
1 μεγάλο καρότο σε λεπτές φέτες
Αλάτι
1 χούφτα κράνμπερις και λίγες ξανθές σταφίδες
Για τη βινεγκρέτ:
6κ.σ. λάδι
3κ.σ. μηλόξυδο
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε πρώτα τη βινεγκρέτ (χτυπώντας το λαδόξυδο στο σέικερ) και βάζουμε μέσα τα κράνμπερις και τις σταφίδες για να μαλακώσουν και να αρωματιστούν.
Πλένουμε και ετοιμάζουμε όλα μας τα λαχανικά. Αν θέλουμε να τα τοποθετήσουμε με σχέδιο πρέπει να τα αλατίσουμε χωριστά το καθένα. Αλλιώς τα αλατίζουμε και τα αναμιγνύουμε όλα μαζί σε μια λεκάνη.
Τα τοποθετούμε στη σαλατιέρα μας και σκορπίζουμε στο τέλος τις σταφίδες εδώ κι εκεί…
Περιλούζουμε με τη βινεγκρέτ…
Βρείτε περισσότερες συνταγές από το Taste of Life by Betty