Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty
Όπως κι αν το ονομάσω αυτό το γλυκό …ένα είναι το σίγουρο : ότι είναι εκπληκτικό , αρωματικό και δροσερό. Η γεύση του δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο και το άρωμα του λεμονιού αρέσει πολύ. Το ανακάλυψα τυχαία ( making sweets) και το έχω φτιάξει πολλές φορές , πάντα με επιτυχία…. Η lemon curd με την οποία το συνοδεύω , κατά την ταπεινή μου γνώμη , κάνει τη διαφορά …
Yλικά:
Για τη βάση:
1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ ολικής άλεσης
1 κούπα λιωμένη μαργαρίνη κατά προτίμηση με χαμηλά λιπαρά
Για την κρέμα:
400 γρ. τυρί κρέμα τύπου Philadelphia με 12% λιπαρά
Μισή κούπα ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά χωρισμένα (κρόκοι-ασπράδια)
2 κ.σ. κορν φλάουρ
Χυμό και ξύσμα από ένα λεμόνι
1-2 βανίλιες
1 δόση lemon curd ή ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα.
Αλέθουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη και τα αναμιγνύουμε με τη μαργαρίνη την οποία έχουμε λιώσει σε μπρίκι ή στο φούρνο μικροκυμμάτων. Τοποθετούμε το μίγμα σε βάση με αποσπώμενο τσέρκι 22 εκ. και το απλώνουμε ομοιόμορφα. Το πατάμε με τις παλάμες μας ή με μια σπάτουλα για να γίνει συμπαγές.
Ετοιμάζουμε την κρέμα:
Ανακατεύουμε με μίξερ χειρός το τυρί με τους κρόκους , προσθέτουμε τη ζάχαρη , το κορν φλάουρ , το χυμό , το ξύσμα και τη βανίλια.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και την προσθέτουμε με προσοχή στο μίγμα , ανακατεύοντας απαλά. Αδειάζουμε το μίγμα πάνω στη βάση του μπισκότου , ισιώνουμε την επιφάνεια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο για 30-35 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη ή προσθέτωντας στο κάθε κομμάτι μια κουταλιά lemon curd.
Σημείωση:
Τη lemon curd τη βρίσκουμε σε όλα τα μεγάλα super market αλλά μπορούμε να φτιάξουμε και εμείς
Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty