Σ’ αυτό το υπέροχο, ελαφρύ, απολαυστικό, διαιτητικό και οικονομικό γλυκό ενώνονται δύο μεγάλα ονόματα : της Ελένης Ψυχούλη που το έφτιαξε και της Ντίνας Νικολάου που έδωσε τη συνταγή! Είναι ομολογουμένως ένα αφοπλιστικά απλό γλυκό αλλά η εμφάνισή του είναι εκπληκτική και η γεύση του διακρητική , φραουλένια , δροσερή και ελαφριά . Είναι ένας παγωμένο χαλβάς με γάλα , σιμιγδάλι και την επίγευση της φράουλας να βάζει την τελευταία πινελιά σε ένα γλυκό ιδανικό για τραπέζια που στο τέλος αναζητάμε κάτι ελαφρύ για να κλείσει το γέυμα…
Δείτε το :
1 λίτρο φρέσκο γάλα
150 γρ. ζάχαρη
150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
2 κ.σ. λικέρ φράουλα ή λικέρ μαστίχα
400 γρ. φράουλες φρέσκες , ώριμες
2 κ.σ. (γεμάτες) μαρμελάδα φράουλα
Αμύγδαλο φιλέ , καβουρδισμένο για το γαρνίρισμα
-Βρέχουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και την στρώνουμε με μεμβράνη , αφήνοντας τη μεμβράνη να προεξέχει για να καλύψουμε στο τέλος το γλυκό.
-Κόβουμε τόσες φράουλες σε φετάκια ώστε να καλύψουμε μια στρώση στον πάτο της φόρμας και όλες τις υπόλοιπες σε κυβάκια.
-Απλώνουμε με προσοχή τη μαρμελάδα στη βάση της φόρμας κι από πάνω βάζουμε τις φράουλες σε φετάκια.
-Ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη, ανακατεύουμε για να διαλυθεί και μόλις ζεσταθεί πολύ καλά , ρίχνουμε σιγά-σιγά το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα, μέχρι να δέσει πολύ καλά . Προσθέτουμε τότε το λικέρ στην κρέμα και ανακατεύουμε άλλο λίγο .
-Περιμένουμε μέχρι να γίνει χλιαρή και ενσωματώνουμε στην κρέμα τις φράουλες - κυβάκια.
-Στρώνουμε την κρέμα πάνω στις φράουλες που έχουμε στρώσει στη φόρμα. Σκεπάζουμε με τη μεμβράνη που προεξέχει κι αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει 4-5 ώρες στο ψυγείο.
-Ξεφορμάρουμε αναποδογυρίζοντας το γλυκό σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ.
Καλή επιτυχία!!!
Πηγή : Χαλβάς σεμιφρέντο με φράουλες από Το πιρούνι της Ελένης Ψυχούλη.