Είναι κάποιοι άνθρωποι που προτιμούν το λεμόνι και την οξύτητά του σε όλα τα φαγητά! Ό,τι κι αν έχει μέσα το πιάτο από ζυμαρικά μέχρι λαδερά , λίγες σταγόνες χυμού λεμονιού τους είναι απαραίτητες. Λοιπόν το φαγητό αυτό είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα αυτών των ανθρώπων . Τον αρακά όλοι τον ξέρουμε και τον αγαπάμε σαν ένα λαδερό , υπέροχο , ολόγλυκο φαγάκι . Σήμερα θα τον φτιάξουμε χωρίς σάλτσα ντομάτας αλλά θα τον εμπλουτίσουμε με λίγα λαχανικά και θα τον νοστιμίσουμε στο τέλος με χυμό λεμοιού και λίγη μουστάρδα. Αν τον συνοδέψουμε με ένα καπνιστό τυρί και λίγο χωριάτικο ψωμί , έχουμε ένα εξαιρετικό , ιδιαίτερα γευστικό πιάτο…
Δείτε το:
Υλικά :
400 γρ. αρακά
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι μάραθο
10 κ.σ. λάδι
1 καρότο
2 πατάτες
1 μπωλ χοντροκομμένο μαρούλι
Αλάτι και πιπέρι
Χυμό από ένα λεμόνι
1 κ.σ. μουστάρδα
Εκτέλεση:
Σε απλωτή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σωτάρουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο . Στη συνέχεια αφού καθαρίσουμε τις πατάτες και το καρότο και τα κόψουμε σε κυβάκια τα προσθέτουμε κι αυτά στην κατσαρόλα να σωταριστούν για λίγο . Προσθέτουμε και το μαρούλι , ανακατεύουμε για λίγο κι όταν μαραθεί , προσθέτουμε το μάραθο , το αλάτι και το πιπέρι , λίγο νεράκι και σκεπάζουμε το φαγητό . Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 15-20 λεπτά . Τότε προσθέτουμε και τον αρακά , ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Όταν το φαγητό είναι έτοιμο και τα υλικά έχουν “γίνει” χτυπάμε με το πιρούνι το χυμό λεμονιού και τη μουστάρδα και προσθέτουμε τη σάλτσα στο φαγητό . Αλατοπιπερώνουμε λίγο ακόμα και ανακατεύουμε . Περιμένουμε να πάρει μια-δυο βράσεις για να χιλώσει και αποσύρουμε από τη φωτιά. Το φαγητό μας είναι έτοιμο!
Καλή όρεξη!
Βρείτε περισσότερες συνταγές από το Taste of Life by Betty