Life & Style

Η συνταγή της ημέρας: Σπαγγέτι με τοματίνια, σκόρδο και βασιλικό

Η συνταγή της ημέρας: Σπαγγέτι με τοματίνια, σκόρδο και βασιλικό

Η συγκεκριμένη , είναι η αγαπημένη μου μακαρονάδα , δική μου και όλης της οικογένειας…το καλύτερο , το πιο νόστιμο και αρωματικό πιάτο που το τρώνε όλοι με μεγάλη ευχαρίστηση….και το καλύτερο; είναι πιάτο εξπρές. Μέχρι να βράσουν τα μακαρόνια είναι έτοιμα και τα τοματίνια . Η επιτυχία του , κατά τη γνώμη μου οφείλεται στη "ζωντάνια " που έχουν τα υλικά . Κανένα δε χρειάζεται πολύ μαγείρεμα , κανένα δεν πρέπει να μείνει για πολύ στη φωτιά….έρχεται και η αγαπημένη παρμέζάνα στο τέλος και συμπληρώνει την πανδαισία ! Τα χρώματά του δε , είναι τόσο ζωηρά που βλέποντας το πιάτο φτιάχνει διάθεσή μας.
Δείτε τη:

spaggeti ntomatinia1

Υλικά :

1 πακέτο σπαγγέτι ολικής άλεσης


500 γρ. τοματίνια κομμένα στα δύο


1 χούφτα φρέσκο , δροσερό βασιλικό


2-3 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε ροδέλες


1/2 φλ. τσ. ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι


Μπόλικη τριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα

spaggeti ntomatinia2zymarika tomatinia basilikos6
spaggeti ntomatinia3spaggeti ntomatinia4
Eκτέλεση :

-Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο , αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και την ώρα που αναγράφεται. Παράλληλα σε απλωτό σκεύος ρίχνουμε το λάδι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια (ΟΧΙ δυνατή) φωτιά . Προσθέτουμε το σκόρδο , τα τοματίνια και το βασιλικό και τα αναδεύουμε στην κατσαρόλα συνέχεια για 3 λεπτά περίπου για να μαραθούν και να μοσχομυρίσουν όλα τα αρώματα. Δεν ανεβάζουμε τη θερμοκρασία για να μην καεί και πικρίσει το σκόρδο και ο βασιλικός αλλά και για να σωταριστούν ελαφρά τα τοματίνια. Στη συνέχεια παίρνουμε περίπου μισό φλιτζάνι του τσαγιού από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά και το προσθέτουμε στα τοματίνια , δυναμώνουμε τώρα τη φωτιά μέχρι να "σαλτσώσει" και αλατίζουμε. Μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά. Παράλληλα φυλάμε στην άκρη άλλη μια κούπα απ' το νερό των μακαρονιών κι αν δούμε ότι στεγνώνει το φαγητό μπορούμε να προσθέσουμε απ' αυτό.
-Στο μεταξύ , αφού έχουν γίνει και τα ζυμαρικά μας , τα σουρώνουμε , τα βάζουμε πάλι στην κατσαρόλα και αδειάζουμε μέσα όλο το περιεγχόμενο του σκεύους με τα τοματίνια. Ανακατεύουμε με προσοχή και πασπαλίζουμε με λίγο φρέσκο βασιλικό ακόμα.
Σερβίρουμε , ρίχνοντας στο πιάτο μπόλικη παρμεζάνα αλλά και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι!
Καλή σας όρεξη...

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις


tsoukalas popup mobile
tsoukalas popup

tsoukalas popup mobile
tsoukalas popup