Life & Style

Η συνταγή της ημέρας: Πανακότα (η λευκή, βελούδινη κρέμα)

Η συνταγή της ημέρας: Πανακότα (η λευκή, βελούδινη κρέμα)

Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty

Η πανακότα μου αρέσει πολύ. Είναι ένα εύκολο γλυκάκι πολύ ελαφρύ στο στομάχι , ιδανικό επιδόρπιο μετά από ένα χορταστικό γεύμα , πολύ αρωματικό και πολυμορφικό…..είναι μια καταπληκτική βάση που μπορεί ο καθένας να της δώσει τη γέυση που προτιμάει…..Ταιριάζει με γλάσο σοκολάτας , σως καραμέλας , σως φράουλας , με βύσσινο , με κεράσι , με άλλα γλυκά του κουταλιού και ό,τι βάζει ο νους. . .

panakota kerasi 2

Υλικά:
500ml. κρέμα γάλακτος
500ml. φρέσκο γάλα
10 φύλλα ζελατίνης
4κ.σ.. ζάχαρη
2 βανίλιες
Σιρόπι ή γλυκό του κουταλιού της προτίμησής σας

 panakota mastixa2panakota kerasi 3panakota fraoula1
Εκτέλεση:

Μουλιάζω τη ζελατίνα σε παγωμένο νερό. Ρίχνω στην κατσαρόλα και ζεσταίνω το γάλα , την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει. Στίβω πολύ καλά τα φύλλα ζελατίνης και τα προσθέτω κι αυτά στην κατσαρόλα ανακατεύοντας αδιάκοπα. Προσθέτω και τη βανίλια , ανακατεύω , περιμένω να πάρει μία βράση και αποσύρω από τη φωτιά. Δεν περιμένω να δέσει η κρέμα μου , θα σφίξει όταν παγώσει. Μοιράζω το υγρό αυτό σε μπωλάκια , περιμένω να κρυώσει και τα βάζω για 6-8 ώρες στο ψυγείο. Εγώ ξεφορμάρω με ένα πολύ λεπτό μαχαίρι ,περνώντας το από τα τοιχώματα του μπωλ.. Αλλιώς βυθίζουμε το μπωλάκι σε καυτό νερό ή χρησιμοποιούμε φορμάκια με αποσπώμενο πάτο…
Περιχύνω με το σιρόπι ή το γλυκό του κουταλιού που προτιμώ και σερβίρω. . . .

Σημείωση: Εννοείται πως αν θέλω χρησιμοποιώ κρέμα γάλακτος και γάλα με χαμηλά λιπαρά

Βρείτε περισσότερες συνταγές από το Taste of Life by Betty

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις


tsoukalas popup mobile
tsoukalas popup

tsoukalas popup mobile
tsoukalas popup