Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty
Αυτά τα γλυκάκια - express τείνουν να είναι η μεγάλη μου αδυναμία…και δεν είναι λίγο να έχεις ένα γλυκό - υπερπαραγωγή στο ψυγείο από τη μια στιγμή στην άλλη ! Είναι αυτό που λένε : " δε θέλει κόπο , θέλει τρόπο" . Το συγκεκριμένο γλυκό , μάλιστα , είναι υπέροχο , όσο υπέροχο είναι και το άρωμα του φραμπουάζ αλλά είναι και σχετικά άπαχο και ελαφρύ…και βέβαια…σχεδόν επιβάλλεται το γαρνίρισμα με φρέσκα ρόδια , ώστε να συμπληρώσει αρμονικά τη δροσερή αυτή γεύση…
Σας το παρουσιάζω :
Υλικά :
1 +μισό πακέτο σαβαγιάρ (περίπου 35 κομμάτια)
1 κουτί φυτική σαντιγύ παγωμένη απ' το ψυγείο
100 γρ. άχνη ζάχαρη
1 βάζο γλυκό φραμπουάζ σε σιρόπι (360 γρ. σιρόπι και καρπό)
200 γρ. φρέσκο γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
1 χούφτα ρόδια για γαρνίρισμα
-Πρώτα -πρώτα στραγγίζουμε τα φραμπουάζ από το βάζο , και κρατάμε το χυμό τους σ' ένα μπωλ. Τα στραγγίζουμε πολύ καλά , πιέζοντάς τα με την ανάποδη ενός κουταλιού , έτσι ώστε σχεδόν να λιώσουν.
-Χτυπάμε τη φυτική κρέμα στο μίξερ , στη δυνατή ταχύτητα για 5 λεπτά ώστε να σχηματιστεί αφράτη σαντιγύ και προσθέτουμε σιγά-σιγά την άχνη . Όταν η σαντιγύ είναι πανέτοιμη , συνεχίζοντας στη χαμηλή σκάλα του μίξερ , προσθέτουμε τα σουρωμένα φραμπουάζ μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. Φυλάμε την κρέμα αυτή στο ψυγείο.
-Στο μπωλ με το σιρόπι που στραγγίσαμε , προσθέτουμε τα 200ml φρέσκο γάλα και ανακατεύουμε…
-Βουτάμε τότε τα μισά σαβαγιάρ μέσα σ' αυτό το υγρό και τα ποτίζουμε καλά. Λογικά θα τραβήξουν τη μισή ποσότητα υγρού. Τα στρώνουμε στον πάτο ένος σκεύους 25x30
-Απλώνουμε από πάνω τη μισή κρέμα φραμπουάζ από το ψυγείο , συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα σαβαγιάρ ποτισμένα κι αυτά με το υπόλοιπο υγρό σιρόπι-γάλα.
-Τέλος ολοκληρώνουμε σκεπάζοντας και απλώνοντας την υπόλοιπη κρέμα.
-Στολίζουμε σκορπίζοντας τα φρέσκα ρόδια στην επιφάνεια του γλυκού.
Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει για λίγο και σερβίρουμε…
Καλή απόλαυση………. τόσο απλά…. τόσο γρήγορα….
Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty